|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Problemi v vrtcu
18.6.2008 13:31:35   
Bejba
Takole je na stvari. Naš mlajši škorček, ki je star 25 mesecev hodi v vrtec od septembra lanskega leta. Lepo je sprejel vrtec in nikoli ni bilo problemov iti v vrtec. Na začetku so ga vzgojiteljice samo hvalile in se mu smejale, da kakšen cukerček je in gor in dol.
Pred nekaj časa pa vzojiteljica reče mojemu možu, da bo treba organizirat sestanek (samo za naju), da se pogovorimo, ker tako pač več naprej ne gre user posted image . OK, smo rekli, da se bomo zmenili za sestanek. Meni je jasno, da je naš mali pač bolj žive narave in mimogrede kakšnega flosne ali porine, ampak ali ne delajo to več ali manj vsi otroci. Doma se trudimo, da bi ga tega odvadili in tudi nismo mislili, da bi bil to kakšen velik problem, ker je bilo vse v mejah normale. Z starejšim bratcem se pač na momente malo zravsata kot vsi bratje in to je to.  
Potem je mali zbolel, nakar smo šli še na dopust (moram poudarit, da sta bila oba na dopustu res pridna), tako da nekako še ni prišlo do tega sestanka in včeraj, ko sem šla po dolgem času jaz iskat malega v vrtec, sem šla iz njega skoraj objokana.
Pride namreč njegova vzgojiteljica in jaz malo v hecu vprašam, če smo se kaj poboljšali, ona pa v smeh in, da to pa ne gre kar tko čez noč, potem pa mi začne govort o mojemu otroku, kot da imamo doma enega navadnega terorista in da to ni nič, da bo treba nekaj ukrent, ker vprašanje kaj bo iz njega, če se temu ne bomo dovolj posvetili. Jaz sem kar gledala. Ko sem jo vprašala naj mi točno pove kaj dela, pa mi je začela, da to se ne morva tuki med vrati pogovarjat, da se je treba usest in tako. Sem rekla, da se zmenmo ta teden, ker od druzga tedna naprej moža ni 11 dni doma (službeno odsoten). Pa pravi, da ta teden je nemogoče in potem v tem smislu, da nam ravno ni v interesu da bi prišlo do tega sestanka in tako.
Jaz sem bila že čist bleda. 10x sem ji rekla naj mi pove en primer kaj tako groznega moj otrok v vrtcu počne, pa mi je zmeri ponavljala, da to tukaj med vrati ne morva rešit.
Pravi, da mora biti ena samo za njega, druga pa ostalih 12 kontrolira user posted image . Vse kar vem je, da se je enkrat na eno punčko usedu in ni hotu vstat, ko so mu rekle, naj vstane. Pa valda to počnejo tud drugi. Takrat ga pač fizično odstraniš, poveš da to ni prav in to je to.
Sem ji rekla, da je tudi naš domov hodil dobesedno pogrižen po celem telesu, da takrat pa niso imele nič za povedat, pa mi pribije, da je bil za to čist sam kriv user posted image . Glih tok, da je nisem prilimala.

V glavnem, sprašujem vas ali je možno, da ženska pač samo tako hudo pretirava ali je naš sonček res tak v vrtcu. Ker doma se ga da nekako krotit. Je bolj žive sorte, rad kakšno ušpiči, ampak na ta prav način se mu da pridt do živega.

Ful se sekiram glede tega, sploh ker vem, da še neki časa ne bomo mogl skup pridt in se v miru pogovort (ona bi rada da smo na sestanku vsi štirje - obe vzgojiteljici in jaz ter mož), to bo pa sedaj nemogoče, ker mojega ne bo doma (pa tudi sama bi rada videla, da je mož zraven, ker zna povedat kar je treba, jaz se pa včas mal preveč nazaj držim).

Sem pa rekla, da bi rada govorila še z drugo vzgojiteljico na samem, sam ne vem kako naj to izpeljem, ker je una vedno zraven, pol ji pa ta mlada sam kima (itak).

Uf, malo sem se razpisala. Upam, da razumete bistvo, ker se res sekiram zarad vsega skupaj user posted image .

Lahko, da je le ta vzgojiteljica nesposobna zmotivirat mojga malčka, da bi se mu kaj dogajal, pa mu gredo lumparije po glavi ali kaj?

Hvala za branje in mnenja.

LP; Bejba




_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
18.6.2008 13:44:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Problemi v vrtcu
18.6.2008 14:02:36   
taška30
Ne vem, ampak meni je malo mimo že to, da zahteva, da morate biti na sestanku nujno vsi štirje.

Jaz bi ji po mojem danes rekla, da hočeš, da se dobite ta teden, saj sta še dva dneva, ne bi čakala še 14 dni, da pride mož nazaj.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Problemi v vrtcu
18.6.2008 14:05:09   
Naja30
Jaz mislim da ali vzgojiteljica res pretirava (nekatere znajo zelo) ali pa je tvoj malček v vrtcu drugačen kot doma. Tudi taki primeri so. V skupini sem imela nekoč enega fantka, ki je bil cel cuker in oh in sploh, miren, sam se je zaigral, nikoli nobenega problema... Starša nista mogla verjet, ker doma je bil pa baje živi mali user posted image  
Kar pa midve s sodelavko tudi nisva mogli verjet user posted image

Ne se toliko sekirat in poskusi res drugo vzgojiteljico dobiti na samem. Saj menda nista cel del.čas obe? Pomočnica je ponavadi popoldanska. Kakorkoli, vsake oči imajo svojega malarja. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Problemi v vrtcu
18.6.2008 14:11:14   
oka
Težko je, ker ne veš za kakšne probleme gre. Najbolje bi bilo, da se takoj oz. čimprej pogovoriš z vzgojiteljico, pa čeprav sama. Vztrajaj na tem, da do pogovora pride takoj, ne daj se odpraviti, stopi magari do ravnateljice in zahtevaj pojasnilo. Čudno je, da vzgojiteljica tako vztrajno ponavlja, da nekaj ni O.K. pogovriti pa se hoče pod svojimi pogoji in ne takrat, ko ti želiš izvedeti kaj konkretnega.
Taka situacija ni dobra za nikogar, še najmanj pa za tvojega malega, sploh, ker ne veš kaj točno se z njim dogaja ko je v vrtcu, sam pa ti verjetno še ne zna povedati. Boš vsaj točno vedela za kaj gre in tako se boš lahko "problema" lotila na pravem koncu.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Problemi v vrtcu
18.6.2008 14:20:48   
Mišni
Dokler ne boste imeli tega sestanka, torej itak ne boš vedela, za kaj točno sploh gre, v čem je problem. Zato se res čimprej dobite, danes, jutri ali pojutrišnjem.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Problemi v vrtcu
18.6.2008 15:42:28   
brigitaa
Ne vem kako zgleda bit starš takega otroka, vem pa kako zgleda, da ti otrok pove kako mu je kdo nagajl..pa udaril...in podobno.Pač ni kaj narest le povedat vzgojiteljici naj popazi nanj, ker je tako neagresiven, ker ga pač tako vzgajamo!
Čimprej na sestanek!!!


_____________________________

Kar ne ubije, te samo okrepi

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Problemi v vrtcu
18.6.2008 20:06:39   
Rubin.
Meni je jasno, da je naš mali pač bolj žive narave in mimogrede kakšnega flosne ali porine, ampak ali ne delajo to več ali manj vsi otroci. Doma se trudimo, da bi ga tega odvadili in tudi nismo mislili, da bi bil to kakšen velik problem, ker je bilo vse v mejah normale. Z starejšim bratcem se pač na momente malo zravsata kot vsi bratje in to je to.



Vidiš s tem se pa jaz ne strinjam. Takšni niso vsi otroci, plus tega moraš vedeti, da je vrtec ustanova v kateri mora biti nek red in disciplina, seveda primerna otrokovi starosti, ampak to se pa ne sme tolerirat. Mogoče pa je težava v tem, da ti tega ne jemlješ dovolj resno. Kaj pa pomeni v mejah normale, a da se lahko otroci po mili volji postikajo, fockajo, ščipajo ....? Jaz sem zelo striktna kar se tiče grobosti, ne dovolim nobene in če se kdaj zgodi imava lekcijo. Zgleda da mali ne loči, da se lahko doma ravsa z bratom, v vrtcu pa se ne sme. Pri nas vse rešujemo na miren način in tudi v tem vrtcu v katerega je vpisana mala miss zelo poudarjajo nenasilje in je vsako nasilje sankcionirano prav tako opozorijo starše na to, ker so oni glavni dejavnik pri vzgoji otroka. 

Če bi šlo za mojega otroka, bi se vsekakor takoj organizirala in se čimmprej dogovorila z vgojiteljico za sestanek.

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 18.6.2008 20:09:39 >

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Problemi v vrtcu
18.6.2008 20:16:27   
Anonimen
Meni je jasno, da je naš mali pač bolj žive narave in mimogrede kakšnega flosne ali porine, ampak ali ne delajo to več ali manj vsi otroci. Doma se trudimo, da bi ga tega odvadili in tudi nismo mislili, da bi bil to kakšen velik problem, ker je bilo vse v mejah normale. .



Vidiš s tem se pa jaz ne strinjam. Takšni niso vsi otroci, plus tega moraš vedeti, da je vrtec ustanova v kateri mora biti nek red in disciplina, seveda primerna otrokovi starosti, ampak to se pa ne sme tolerirat. Mogoče pa je težava v tem, da ti tega ne jemlješ dovolj resno. Kaj pa pomeni v mejah normale, a da se lahko otroci po mili volji postikajo, fockajo, ščipajo ....? Jaz sem zelo striktna kar se tiče grobosti, ne dovolim nobene in če se kdaj zgodi imava lekcijo. Zgleda da mali ne loči, da se lahko doma ravsa z bratom, v vrtcu pa se ne sme. Pri nas vse rešujemo na miren način in tudi v tem vrtcu v katerega je vpisana mala miss zelo poudarjajo nenasilje in je vsako nasilje sankcionirano prav tako opozorijo starše na to, ker so oni glavni dejavnik pri vzgoji otroka. 

Če bi šlo za mojega otroka, bi se vsekakor takoj organizirala in se čimmprej dogovorila z vgojiteljico za sestanek.


Se strinjam.

Meni bi bilo tudi cudno, da bi kar flosala otroke.
Razumem, da se porinejo v zaru igre, malo manj, pa da bi to stalno pocela kar, tako, iz zabave.

Po moje vzgojiteljico tudi moti to, da tega ne jemljes resno. Potem pa se malo doda.

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Problemi v vrtcu
18.6.2008 20:19:42   
urška
se podpisem pod rubin in mič.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Problemi v vrtcu
18.6.2008 20:20:33   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Meni je jasno, da je naš mali pač bolj žive narave in mimogrede kakšnega flosne ali porine, ampak ali ne delajo to več ali manj vsi otroci. Doma se trudimo, da bi ga tega odvadili in tudi nismo mislili, da bi bil to kakšen velik problem, ker je bilo vse v mejah normale. Z starejšim bratcem se pač na momente malo zravsata kot vsi bratje in to je to.



Vidiš s tem se pa jaz ne strinjam. Takšni niso vsi otroci,


Ja, s tem se tudi jaz strinjam, takšni niso vsi otroci. Vsja v našem vrtcu otrok, ki je tak, zelo izstopa.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Problemi v vrtcu
18.6.2008 20:20:36   
Udb
IZVIRNO SPOROČILO: Bejba
Meni je jasno, da je naš mali pač bolj žive narave in mimogrede kakšnega flosne ali porine, ampak ali ne delajo to več ali manj vsi otroci.
Hmmmm, močno upam, da ne! Vem, da naš ni tak in upam, da tudi vrtec ne bo naredil tega iz njega.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Problemi v vrtcu
18.6.2008 20:23:31   
Anonimen
Se en komentar glede flosanja.

Je imela tudi tako obdobje, tam nekje pri dobrem letu in pol, da je udarila tudi mene, kar tako, iz ljubega miru. In to je pomenilo STROGI NE, tega ne dovolim. In sem bila huda. Se je odvadila.

Treba je postaviti mejo...user posted image , nic novega itak.

Ampak otroci imajo to radi.
Ti povem, kako Micica tako malo ponosno, malo skrivnostno, zdaj razlaga, da je bila mama huda. Se moram prav zadrzat user posted image . Otroku tudi pase, da ve, pri cem je.

(odgovor članu urška)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Problemi v vrtcu
18.6.2008 22:09:46   
frutka_
Punce so ti že lepo napisale kaj menijo.user posted image Jaz bi vsekakor privolila v čimprejšnji sestanek. Nikoli ne izključujem možnosti, da je otrok doma drugačen kot v vrtcu. Poleg tega menim, da te je vzg. opozorila v dobri veri in ne zato, ker ne bi obvladala zadeve. O določenih zadevah in ukrepih se je vsekakor bolje posvetovati s starši, da se  skupaj povežete z vzg. in poskušate skupaj obvladati zadevo.
Pa saj ni tako grozno, ne sekiraj se. Otroci imajo zmeraj neke muhe. In niti dva otroka nista enaka.Zaradi tega se ni treba jokati. Skupaj boste rešili zadevo. In kaj bo potem....? Spet druge finte.user posted image

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Problemi v vrtcu
18.6.2008 22:11:53   
Anonimen
In kaj bo potem....? Spet druge finte.user posted image


user posted image user posted image


(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Problemi v vrtcu
18.6.2008 22:32:36   
frutka_
Ja, res. user posted image
Meni so tamali prave face. Konflikte rešujejo na hecne načine. Kakor se pač kateri znajde. Enostavno nimajo dovolj življenjskih izkušenj. Predvsem pa so verbalno šibki in tudi socialni razvoj se  še na veliko razvija. Recimo imela sem enega otroka, ki je začel vse po vrsti polivati s flaško, ko se je čutil ogroženega. Vzel jo je in šprical okrog.  Drugi otrok se je drl "na pomoč"...punce so ga hotele lupčkatuser posted image .
Največ jih grize, potiska ipd.. Zato pravim ne sekiraj se, stopite skupaj, rešite zadevo, ki ni nerešljiva in živite naprej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Problemi v vrtcu
18.6.2008 22:40:18   
lelaval
se podpisem pod rubin in mič.



Jaz isto. In vsekakor bi še ta teden zahtevala sestanek.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Problemi v vrtcu
18.6.2008 22:44:17   
Anonimen
Zato pravim ne sekiraj se, stopite skupaj, rešite zadevo, ki ni nerešljiva in živite naprej.


Ja, res. Vec "skode" kot lahko povzroci njegovo obnasanje, lahko naredi vasa panika okrog tega...user posted image .

Tako da v miru se vsedite in poglejte, kako naprej. Saj bo ok.

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Problemi v vrtcu
18.6.2008 22:47:24   
Tempera
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Meni je jasno, da je naš mali pač bolj žive narave in mimogrede kakšnega flosne ali porine, ampak ali ne delajo to več ali manj vsi otroci. Doma se trudimo, da bi ga tega odvadili in tudi nismo mislili, da bi bil to kakšen velik problem, ker je bilo vse v mejah normale. Z starejšim bratcem se pač na momente malo zravsata kot vsi bratje in to je to.



Vidiš s tem se pa jaz ne strinjam. Takšni niso vsi otroci,


Ja, s tem se tudi jaz strinjam, takšni niso vsi otroci. Vsja v našem vrtcu otrok, ki je tak, zelo izstopa.

S tem se tudi jaz strinjam. Tudi slučajno ne delajo tega vsi user posted image ... Tako kot je Mišni napisala - v naši skupini je bil tak otrok, pa so se ga že otroci izogibali. Motil je celo skupino.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Problemi v vrtcu
18.6.2008 22:49:35   
ksenija12
Živjo,
jaz v prvi vrsti zaupam sebi,svojemu občutku in svojemu otroku. Vzgojiteljica naj ti pove, za kaj gre ko se vidita (ne vem, zakaj je treba sklicevati sestanke in termine, vzame naj si pet minut časa, to je menda dolžna) in naj ti pove - če med vrati, pa med vrati. Potem pa naj sledi sestanek, ko boš sploh vedela, kam pes taco moli.
Sicer pa - sama malo opazuj, kako se med seboj obnašajo, pokramljaj s kakšnim staršem o odnosih med otroci v vrtcu, da slišiš, če vsi starši ocenjujejo za izjemno porblematično situacijo. Ali pa si vzemi dan dopusta, pojdi na igrišče, kjer se igrajo, da vidiš...
Meni se zdi bolj problematičen odnos vzgojiteljice in vzgojiteljica sama, ki ne pove o čem se sploh gre kot tvoj otrok.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Problemi v vrtcu
18.6.2008 23:14:58   
Ulaa
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Meni je jasno, da je naš mali pač bolj žive narave in mimogrede kakšnega flosne ali porine, ampak ali ne delajo to več ali manj vsi otroci. Doma se trudimo, da bi ga tega odvadili in tudi nismo mislili, da bi bil to kakšen velik problem, ker je bilo vse v mejah normale. Z starejšim bratcem se pač na momente malo zravsata kot vsi bratje in to je to.



Vidiš s tem se pa jaz ne strinjam. Takšni niso vsi otroci, plus tega moraš vedeti, da je vrtec ustanova v kateri mora biti nek red in disciplina, seveda primerna otrokovi starosti, ampak to se pa ne sme tolerirat. Mogoče pa je težava v tem, da ti tega ne jemlješ dovolj resno. Kaj pa pomeni v mejah normale, a da se lahko otroci po mili volji postikajo, fockajo, ščipajo ....? Jaz sem zelo striktna kar se tiče grobosti, ne dovolim nobene in če se kdaj zgodi imava lekcijo. Zgleda da mali ne loči, da se lahko doma ravsa z bratom, v vrtcu pa se ne sme. Pri nas vse rešujemo na miren način in tudi v tem vrtcu v katerega je vpisana mala miss zelo poudarjajo nenasilje in je vsako nasilje sankcionirano prav tako opozorijo starše na to, ker so oni glavni dejavnik pri vzgoji otroka. 

Če bi šlo za mojega otroka, bi se vsekakor takoj organizirala in se čimmprej dogovorila z vgojiteljico za sestanek.

Pod tole se pa podpisem!
Ne, niso vsi otroci taki in ne ni prav, da to dela!


(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Problemi v vrtcu
19.6.2008 1:26:20   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: ksenija12
Meni se zdi bolj problematičen odnos vzgojiteljice in vzgojiteljica sama, ki ne pove o čem se sploh gre kot tvoj otrok.


S tem se povsem strinjam. Mi smo imeli podobno izkusnjo v vrtcu. Ko sem imela vsega zadosti, sem o tem kar si mislim obvestila vzgojiteljico, potem pa ravnateljico in psihologinjo. Zadnji dve po telefonu. Zanimivo kako se je vse naenkrat lepo resilo.
Pravzaprav s katero pravico vzgojiteljica odteguje tebi informacije o tvojem otroku, a istocasno govori, da je situacija s tvojim otrokom kriticna? IMO si dovoli vec kot prevec. Na tvojem mestu, s temi izkusnjami, ki jih imam danes, bi se gladko vsedla pa potelefonirala in povprasala visje instance v vrtcu ali je normalno, da ti ne zeli povedati kaj se dogaja. Na tvojem mestu bi sama zahtevala sestanek s psihologinjo, pa potem z vzgojiteljico v pristonosti psihologinje. In naj ze pove kaj ima za povedati.
Hudica, bi sla kar s teboj, kako me raspalijo tasne "skrivnostne" kriticne razmere in prevzetnost nekaterih oseb.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Problemi v vrtcu
19.6.2008 1:36:45   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Ulaa
Ne, niso vsi otroci taki in ne ni prav, da to dela!


Ce se vzgojiteljica obnasa do otrok, kot do starsev, ni cudno, da so tezave. Pravzaprav nas otrok dela v vrtcu stvari, ki jih doma ne dela, doma pa stvari, ki jih v vrtcu ne dela. Zelo veliko pa je odvisno od vzgojiteljice in njene pripravljenosti, da se zavzame.
Res, ni prav, da to dela, vendar odgovornost za dogajanje v vrtcu ni na otroku, temvec na vzgojiteljici. In nekako se mi dozdeva, da je otrok motec, ker se ga ne more pustiti brez nadzora, pa im odvzame "tezko pricakovano pavzo za kavo in klepet", ko so otroci prepusceni sami sebi.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Problemi v vrtcu
19.6.2008 7:49:48   
frutka_
Misek najbrž si slabo prebrala Bejbin post. Ona namreč piše, da vzgojiteljica želi, da pridejo skupaj! Povabilo velja tudi za moža in za pomočnico. To je normalno reševanje takšnih zapletov. Vendar ravno Bejba pravi, da ne ve kako bodo prišli skupaj, če pa je mož službeno odsoten. Še več, po njenem mnenju vzgojiteljica pretirava in meni, da je sestanek odveč.
Ali res starši tako slabo prenesete odgovornost in konstruktivno kritiko o svojem otroku? Res je, tudi vzgojiteljica ima svoje odgovornosti in dolžnosti. In med drugim je njena dolžnost tudi obvestiti starše o posameznih izpadih otrok, ki ogrožajo druge otroke. Ker tvoj otrok ni edini v skupini! So še drugi. So skupina.
Kot sem napisala, ne delajmo iz muhe slona. To je zadeva, ki se rešuje v vrtcu s starši in ne na forumu.

V prvi vrsti ne razumem kako lahko dvomiš v njeno mnenje. Pa ji vendar zaupaš?  Saj pa ima tvojega otroka več ur na dan kot ti. Vidi kako se otrok obnaša v širšem družbenem okolju. Jaz vsekakor mislim, da si ji tudi ti kot starš dolžna in obenem odgovorna (saj pa si starš tega otroka) se pogovoriti z njo. Sploh, ker si bila povabljena na razgovor.

Srečno, kakorkoli se bo razpletlo.user posted image

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Problemi v vrtcu
19.6.2008 8:52:41   
Bejba
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Meni je jasno, da je naš mali pač bolj žive narave in mimogrede kakšnega flosne ali porine, ampak ali ne delajo to več ali manj vsi otroci. Doma se trudimo, da bi ga tega odvadili in tudi nismo mislili, da bi bil to kakšen velik problem, ker je bilo vse v mejah normale. Z starejšim bratcem se pač na momente malo zravsata kot vsi bratje in to je to.



Vidiš s tem se pa jaz ne strinjam. Takšni niso vsi otroci, plus tega moraš vedeti, da je vrtec ustanova v kateri mora biti nek red in disciplina, seveda primerna otrokovi starosti, ampak to se pa ne sme tolerirat. Mogoče pa je težava v tem, da ti tega ne jemlješ dovolj resno. Kaj pa pomeni v mejah normale, a da se lahko otroci po mili volji postikajo, fockajo, ščipajo ....? Jaz sem zelo striktna kar se tiče grobosti, ne dovolim nobene in če se kdaj zgodi imava lekcijo. Zgleda da mali ne loči, da se lahko doma ravsa z bratom, v vrtcu pa se ne sme. Pri nas vse rešujemo na miren način in tudi v tem vrtcu v katerega je vpisana mala miss zelo poudarjajo nenasilje in je vsako nasilje sankcionirano prav tako opozorijo starše na to, ker so oni glavni dejavnik pri vzgoji otroka. 

Če bi šlo za mojega otroka, bi se vsekakor takoj organizirala in se čimmprej dogovorila z vgojiteljico za sestanek.


Tole moram pa onrk pokomentirat. Da ne bo pomote. Moj otrok NE SME tepsti, porivati, cukati in ostale stvari, ki sodijo zraven. Ko se z bratcem začneta prerekati in prerivati se VEDNO o tem pogovorimo in razjasnimo stvari, kaj je prav in kaj ne. VEDNO se morata en drugemu opravičit (pač tisti, ki je začel z zadevo) in VEDNO je na koncu zaključek RAD TE IMAM.
Doma vstrajava pri sposojanju igrač, tako da doma glede tega ni težav. 

S tem sem mislila, da pač vsak otrok preiskuša meje do kje lahko gre. Če enkrat nekoga udari in mu nihče nič ne reče, bo to v prisotnosti te osebe naredil še enkrat, dvakrat, x-krat. Drugje, kjer ve, da tega ne sme, to pač ne bo delal. Tudi tako majhni čmrlji imajo vse to pogruntano.

In FRUTKA, naj se obrnem še nate. Kje v mojem postu si prebrala, da se mi zdi sestanek odveč???? Jaz sem hotla sestanek. Oba z možem sva vsak dan spraševala, a lahko jutri, a lahko takrat, a lahko takrat,..... pa so bile vedno neki zasedene. Ta teden imajo popldne neke seminarje, prejšna dva tedna pa smo bili mi na dopustu (bolezen + dopust).

Tako, da sva imela midva včeraj vsega dovolj in je šel moj mož do te vzgojiteljice domov (ker smo na deželi, se poznamo tudi kot sosedje), da razčisti zadevo. Na koncu je izpadlo, da ni vse tako dramatično kot je bilo prikazano meni (ker možu je vedno govorila vse 3x bolj olepšano kot meni). Problem naj bi bil v tem, da naj bi, ko se s kom skrega v vrtcu, otroka potisnil na tla in ga držal. Bila sva malo začudena, ker doma tega ni naredil še niti enkrat, prav tako tega ni nikoli počel njegov brat, tako da ne vem kje je to videl. Po vsej verjetnosti od koga drugega v vrtcu. Ali se je pač sam spomnila take obrambe. Zdej je težko biti pameten. V glavnem vzgojiteljica takole nepripravljena sploh ni znala povedat kakšnih konkretnih primerov.

In FRUTKA, vem, da se takih stvari ne da reševati na forumu. Povprašala sem samo za nasvet.

Sem pa govorila včeraj s kolegico, ki ima tudi hčerko v isti skupini, pa je rekla, da je ta vzgojiteljica njej že od začetka antipatična, da je ful vsiljiva in pretirava v vsaki stvari (tako v dobri kot v slabi).


_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?