|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim za nasvete
11.10.2014 15:35:11   
Maychia
Pozdravljene.

Rada bi vas prosila za mnenje.

Stara sem nekaj čez trideset_ let, zaposlena v eni od sosednjih držav v turizmu, 2 meseca sem spomladi in v jeseni v Sloveniji, takrat živim pri starših in jima plačujem za stroške in prehrano.
Načeloma nimamo preveč dobrih odnosov.

Moj dragi (skupaj sva več kot 10 let) je leto starejši od mene, piše doktorat, zaposlen pri neki firmi, kjer dela za 100-300€ na mesec preko avtor. pogodbe in/ali študent. napotnice, ukvarja se s kupom nekih projektov (neodvisnih od te firme), ki so po njegovih besedah tik pred tem, da začnejo prinašati denar in živi pri svojih starših. V svojih dvajset_ih je veliko obetal na svojem področju, od kar je z mano, se mi zdi, da je nekako zaspal. Firma se več ne ukvarja s svojim primarnim področjem, dejansko bolj životarijo in se oklepajo majhnih strank. Moje mnenje je, da mu je preveč udobno, da bi zapustil starše, čeprav se trikrat na dan z njimi skrega. Večkrat sva se poskušala pogovoriti o skupni prihodnosti, pa poslušam samo to, kako bodo ti njegovi projekti začeli prinašati denar, dosti denarja, samo nekaj časa še potrebuje. Jaz dobivam občutek, da čakam že 10 let in počasi me mineva potrpljenje. Njegovi starši želijo, da se preselim k njim, jaz se nekako nočem. Predvsem je razlog njegova sestra, ki je blazno problematična, na sumu imam da so tudi droge vmes. Alkohol je tako in tako.
Dragi obupava nad doktoratom, dela vse drugo (torej te projekte), samo doktorata ne. Napisan je na 3/4, sedaj pa je zaradi vseh birokratskih zadev nekako izgubil voljo. Jaz ga poskušam podpirati, ampak sem mnenja, da mora najprej nareditit doktorat, potem vse ostalo, on trdi, da je zdaj, prav zdaj, enkratna priložnost, da dajo na trg to in ono, ker je sedaj pomlad/jesen/poletje in ta izdelek je prav primeren za ravno ta letni čas.
Aja, dobil je tudi "državno" štipendijo, ker gre za doktorat, od katerega ima tudi država korist in mora doktorirati do določenega datuma ali pa vrniti štipendijo.

Na svoje ne želim oditi, ker me 8 mesecev ni v Sloveniji in se mi ne zdi smiselno plačevati najemnino in stroške za stanovanje, v katerem ni nikogar. Razmišljala sem, da bi se oba skupaj preselila, ampak potem moram že spet jaz plačevati vse stroške (tistega denarja iz štipendije ne želiva porabljati, dokler ne bova 100% da je njegov), kar mi je že spet trapasto, saj me ni. Moj teoretičen plan je zaenkrat tak - delat v tujini, dokler sem še mlada in služit denar, potem pa si kupit stanovanje ali hišo. ZAto šparam in vztrajam pri tem načinu življenja. Rada bi imela nek svoj kotiček, svoje stanovanjce, rada bi se poročila, za otroke se bojim, da je ob takem načinu/razmišljanju prepozno. Službe žal v Sloveniji z mojo izobrazbo ne morem dobiti. Sem poskušala par leta, obupala, nato pa šla v turizem. Finančno gledano najboljša moja odločitev do sedaj.

Zanimajo me vaše ideje, vaši pogledi, kako bi vi kaj spremenili/uredili, če bi bili na mojem mestu. Se mi zdi, da sem nekako ukalupljena v svoje poglede/svoja razmišljanja in ne vidim širše slike.

Hvala,
Maja

< Sporočilo je popravil Maychia -- 11.10.2014 15:37:38 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim za nasvete
11.10.2014 17:44:38   
Stanislava_
Dihaj, živi, ostani v tujini, poišči si družbo.

Za otroke imaš še 10 let časa. Relativno stara si že nekaj let...torej si že zamudila biološki vlak.

Vračati se domov, kjer te ne čaka nič, razen starega neproduktivnega fosila user posted image ..zato, da boš imela z njim otroke? Brezveze, če že sprašuješ za nasvet.



_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu Maychia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prosim za nasvete
11.10.2014 20:49:07   
mamica deklicam
govorim iz mojih izkušenj.

Če sta že deset let par in nista še šla živeti skuapj in je njemu najbolje doma, punca iz te moke ne bo kruha. Jaz sem bila na istem. Sem enemu takemu "maminemu sinkotu" pustila 10 let življenja. Če do sedaj ni imel volje si s teboj ustvariti življenja, si ga ne bo nikoli.

Biti mama imaš še nekaj let časa, zato je moj nasvet, ne zapravi jih pri njemu, ker potem ne boš nikoli mama. Tvoj partner je otrok in tak bo ostal.


(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prosim za nasvete
11.10.2014 21:49:16   
mateyka
mogoče niti ni potrebno, da gledaš na prihodnost (in družino, prebivačišče) skozi slovenca ali/in slovenijo. fajn si je pustit vse možnosti odprte, tudi te. nikoli se ne ve zaziher vnaprej kaj prinese oz. bo prineslo življenje in kje je tvoja sreča.

p.s. glede tvojega dragega - vidim podobno kot mamica deklicam. malo mimo teme, samo mi je zdajle padlo na pamet; moj mož mi je enkrat rekel, da ko iščemo biser, ne vzamemo prvo školjko in čakamo da biser zraste, ampak iščemo školjko, ki biser že ima. in on meni da bi podobno morali gledat tudi, ko izbiramo partnerja.

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prosim za nasvete
12.10.2014 14:20:41   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Maychia
od kar je z mano, se mi zdi, da je nekako zaspal.


IZVIRNO SPOROČILO: Maychia
pa poslušam samo to, kako bodo ti njegovi projekti začeli prinašati denar, dosti denarja, samo nekaj časa še potrebuje.


IZVIRNO SPOROČILO: Maychia
Jaz dobivam občutek, da čakam že 10 let in počasi me mineva potrpljenje.



Povzetek: odkar sta skupaj, je on postal neambiciozen, išče priložnost, da zasluži veliko denarja, da bosta lahko zaživela skupaj, ti pa (vedno manj potrpežljivo) čakaš, da mu uspe. med tem ko se vidita le nekajkrat na leto.
A je to dejansko (še) zveza ali samo navada, da sta skupaj?

Včasih so brce v rit (beri: začasna ali trajna prekinitev zveze) tudi dobre, da človek končno premisli o svojih prioritetah, željah, ciljih.
Ni pa to lahko.

(odgovor članu Maychia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
14.10.2014 9:48:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu petea)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prosim za nasvete
14.10.2014 18:05:19   
liliana
Glede na to, da sem iz napisane pregbrala tvoje želje, ki so:

- pri njegovih starših ne bi živela
- skupaj z njim v Sloveniji ne bi živela, ker si samo 2 meseca na leto doma
- službe v tujini ne bi pustila

Torej ni veliko varint kaj bi.....ali on gre k tebi v tujino, ali pa gresta vsak svojo pot, ali pa se srečujeta še tako kot do sedaj.....

(odgovor članu Maychia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prosim za nasvete
14.10.2014 20:05:10   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: petea

Povzetek: odkar sta skupaj, je on postal neambiciozen, išče priložnost, da zasluži veliko denarja, da bosta lahko zaživela skupaj, ti pa (vedno manj potrpežljivo) čakaš, da mu uspe. med tem ko se vidita le nekajkrat na leto.
A je to dejansko (še) zveza ali samo navada, da sta skupaj?


Kar je zadnjih 10 let.
Najbrž je tak od vedno, samo prej ni bilo opaziti, ker je bil še otrok (ampak žal je to tudi ostal).

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prosim za nasvete
14.10.2014 21:27:20   
josephine27
No tega "revčka" ste čisto popluvali. A vaši možje majo vsi doktorat v žepu al kaj? Če je do 2/3 doktorata prlezel vseeno ni ravno zguba, pa tud če na ostalih projektih dela ne sedi ravno doma in cinga nogo tako, da jaz mislim, da je zanj še upanje. Je pa situacija taka, da se vajine želje glede prihodnosti precej razhajo in če se on ne želi preselit k tebi v tujino ne vidim vajine skupne prihodnosti.

_____________________________



(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prosim za nasvete
14.10.2014 22:28:16   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27
No tega "revčka" ste čisto popluvali. A vaši možje majo vsi doktorat v žepu al kaj? Če je do 2/3 doktorata prlezel vseeno ni ravno zguba, pa tud če na ostalih projektih dela ne sedi ravno doma in cinga nogo tako, da jaz mislim, da je zanj še upanje.


no ja, če je omenila, da še položnic za stanovanje ne bi mogle sam plačevat, ko bi bila ona v tujini (če bi imela skupni flet), kako je pa potem s plačilom teh "projektov" zadnjih 10 let?

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
Kar je zadnjih 10 let.
Najbrž je tak od vedno, samo prej ni bilo opaziti, ker je bil še otrok (ampak žal je to tudi ostal).


to sem hotela tudi jaz petei odgovorit (na "odkar sta skupaj"), sam nisem hotla bit preostra user posted image
samo res, ko sta bila še mlada, se ni ravno videlo ali je/bo sposoben iz teorije preit v prakso, in v življenju s teorjio tudi služit, da tako rečem (ne bit samo večni študent).

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prosim za nasvete
15.10.2014 5:45:08   
josephine27
No ja če smo že pri tem jaz tud ne bi želela živet 10 let sama v stanovanju in čakat svojega dragega, ki bi vsako leto bil le 2 meseca doma ostalih 10 pa nekje v tujini. Vem, da smo različni ampak take zveze na daljavo zame pridejo v poštev samo katrkoročno, 10 let ga ne bi čakala sama v stanovanju.

_____________________________



(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prosim za nasvete
15.10.2014 6:23:12   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

no ja, če je omenila, da še položnic za stanovanje ne bi mogle sam plačevat, ko bi bila ona v tujini (če bi imela skupni flet), kako je pa potem s plačilom teh "projektov" zadnjih 10 let?



Položnic za stanovanje marsikdo ne more sam plačevati.....


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

to sem hotela tudi jaz petei odgovorit (na "odkar sta skupaj"), sam nisem hotla bit preostra user posted image
samo res, ko sta bila še mlada, se ni ravno videlo ali je/bo sposoben iz teorije preit v prakso, in v življenju s teorjio tudi služit, da tako rečem (ne bit samo večni študent).


Ob tem sem se spomnila na Ronjo.....stara je ravno ene toliko kot partner avtorice teme, če ne še starejša, ko je delala doktorat in ga je letos ali lani dokončala......med tem časom ni služila nekih baznih par, da bi se lahko reklo, da je sposobna iz teorije preiti v prakso in s teorijo služiti......položnice je plačeval bolj ko ne partner, ker je delala le 4 ure in "zaslužila s svojim doktoratom" ravno tako ene 400 EUR na mesec......

Torej je vsak, ki dela doktorat in ga dokonča okoli 30. leta povsem neproduktiven......? Ker ne zasluži takoj 2000 EUR na mesec?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prosim za nasvete
15.10.2014 7:34:06   
mateyka
ti govoriš o "blaznih parah", ne jaz.....

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prosim za nasvete
15.10.2014 9:12:29   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Ob tem sem se spomnila na Ronjo.....stara je ravno ene toliko kot partner avtorice teme, če ne še starejša, ko je delala doktorat in ga je letos ali lani dokončala......med tem časom ni služila nekih baznih par, da bi se lahko reklo, da je sposobna iz teorije preiti v prakso in s teorijo služiti......položnice je plačeval bolj ko ne partner, ker je delala le 4 ure in "zaslužila s svojim doktoratom" ravno tako ene 400 EUR na mesec......

Torej je vsak, ki dela doktorat in ga dokonča okoli 30. leta povsem neproduktiven......? Ker ne zasluži takoj 2000 EUR na mesec?


Ronja je bila kot doktorandka vseeno kar precej produktivna in si je ustvarila (veliko) družino. user posted image In potem še tudi uspela doktorirati.
S partnerjem sta živela na svojem in se pred časom celo preseliti v večje stanovanje.
Tako da ni vse v znesku zasluženega denarja, ampak je velikokrat treba morda nekoliko nižje prihodke znati bolje obrniti ali dobro uporabiti svoje spretnosti, znanja, da ni potrebno vsega plačati drugim.


Ta par iz te teme pa je še zelo daleč od skupnega partnerskega, kaj šele družinskega življenja.
Preveč izgovorov, premalo povezanosti, zgolj navajenost na nekoga ''tam daleč''.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prosim za nasvete
15.10.2014 9:36:17   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: petea
Povzetek: odkar sta skupaj, je on postal neambiciozen,

Kar je zadnjih 10 let.
Najbrž je tak od vedno, samo prej ni bilo opaziti, ker je bil še otrok (ampak žal je to tudi ostal).


to sem hotela tudi jaz petei odgovorit (na "odkar sta skupaj"), sam nisem hotla bit preostra user posted image
samo res, ko sta bila še mlada, se ni ravno videlo ali je/bo sposoben iz teorije preit v prakso, in v življenju s teorjio tudi služit, da tako rečem (ne bit samo večni študent).


Komentirala sem glede na njeno pisanje:

IZVIRNO SPOROČILO: Maychia
Moj dragi ... piše doktorat

v svojih dvajset_ih je veliko obetal na svojem področju, od kar je z mano, se mi zdi, da je nekako zaspal.

Moje mnenje je, da mu je preveč udobno, da bi zapustil starše

Večkrat sva se poskušala pogovoriti o skupni prihodnosti, pa poslušam samo to, kako bodo ti njegovi projekti začeli prinašati denar, dosti denarja, samo nekaj časa še potrebuje.

Dragi obupava nad doktoratom, dela vse drugo (torej te projekte),


Torej, nekoč je veliko obetal, imel silne načrte, ravno neumen ni, če mu je uspelo prilesti že skoraj do konca doktorskega študija, samo v svoji coni udobja (poceni bivanje pri starših, lahkotno partnerstvo na daljavo, z dovolj zaslužka za sproti, a premalo za sproščeno naložbo v samostojno družinsko bivališče). Samo življenje ga sedaj uči, da njegovi načrti niso ravno najbolj realni in da bo nekaj treba spremeniti. To pa je lahko težko.
Je treba v glavi najprej počistiti. In se spoprijeti z aktualnimi problemi, ki so vedno večji, kakor rastejo pritiski s strani družine, partnerke, države ...

Čas pa beži. Razumljivo je, da projekti ne prinesejo rezultatov v nekaj dneh, mesecih. A pogosto se šele čez nekaj let zavemo, da je 'naenkrat' minilo ogromno časa. Potem pa je seveda panika.


Veliko projektov se da dandanes delati tudi na daleč. Če je volja in želja do njunega skupnega aktivnega partnerstva, bi se morda lahko on preselil k njej v tujino in tam ustvarjal. Morda bi si našel tam delo s svojega področja. Glede na to, da ona zasluži za sproti in še prihrani, to ne bi smel biti prevelik problem.



A kot napisano, ni (več) želje, ni (več) volje, a tudi (še) ni poguma za spremembe.

(odgovor članu Maychia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prosim za nasvete
15.10.2014 18:11:08   
mateyka
petea, jaz vem kaj si komentirala. mojih 50 stotinov na to - saj vsi obetamo preden začnemo? user posted image in; ni tako težko imet silnih načrtov preden jih damo v prakso, a ni res? tud luftarji jih majo, koneckoncev user posted image

je le 10 let od tega obetajočega obdobja - to je bil moj pomislek. in projekti - če v nekaj letih ne prinesejo nekaj konkretnega, ga nimaš za glavni dohodek in zaposlitev. mislim, sej ni treba da ga daš ad acta, samo nimaš ga za ta glavni prihodek...

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Prosim za nasvete
15.10.2014 18:22:26   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

petea, jaz vem kaj si komentirala. mojih 50 stotinov na to - saj vsi obetamo preden začnemo? user posted image in; ni tako težko imet silnih načrtov preden jih damo v prakso, a ni res? tud luftarji jih majo, koneckoncev user posted image

je le 10 let od tega obetajočega obdobja - to je bil moj pomislek. in projekti - če v nekaj letih ne prinesejo nekaj konkretnega, ga nimaš za glavni dohodek in zaposlitev. mislim, sej ni treba da ga daš ad acta, samo nimaš ga za ta glavni prihodek...


dandanes je zelo priljubljen izraz 'razpršeno vlaganje' - in variante na to temo user posted image

torej, imeti čim več odprtih možnosti, pa ni vrag, da ne bo slej ko prej katera uspešna user posted image - težava je seveda, če gre za slej ...

dokler je možno brezplačno živeti pri starših, sam, pa tudi precej nizki prihodki omogočajo znosno življenje; pa še težav z odplačevanjem kredita, neprespanih noči zaradi otroškega joka ipd. nimaš - to po eni strani tudi ni ravno slabo, kajne? user posted image


P.S.: Oni tip, ki je obogatel z McDonaldsom, mu je to uspelo šele, ko je bil star krepko čez 60 let. Je pa verjel v svojo idejo dolga leta, preden so tudi drugi 'skapirali' in mu začeli delati dobiček.
Tako da - avtoričin partner še ima čas ... ona seveda s svojimi željami (po lastni družini) malo manj ...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Prosim za nasvete
15.10.2014 19:37:00   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: petea


dokler je možno brezplačno živeti pri starših, sam, pa tudi precej nizki prihodki omogočajo znosno življenje; pa še težav z odplačevanjem kredita, neprespanih noči zaradi otroškega joka ipd. nimaš - to po eni strani tudi ni ravno slabo, kajne? user posted image




Meni je to večna uganka.....zakaj tako zgražanje, če moški ali ženska sama pri 30 letih živi v hiši svojih staršev......a istočasno pa je povsem samoumevno, če mlada družina živi v hiši svojih staršev....in obe živita tam precej bolj komot, kot bi na svojem, kar se tiče finančnega vidika.....

Drugače pa.....če si zadaš cilj, da boš recimo do 30. ali 32. leta doktoriral mogoče s tem tvojim ciljem ne sovpada materilni vidik, ki je tako razširjen v Sloveniji (do 30. leta si zgraditi hišo veliko vsaj 200m2, se zakreditirati za vsaj 30 let, vsake 3 leta kupiti nov avto, končati en šnel kurs faks, da dobiš papir, da se lahko zaposliš kot nek referent v JU, kjer dobiš enih 1100 EUR plače, kar ti ob partnerju, ki zasluži kot ti ali malo več omogoča, da komot financiraš avto in kredit in ti ostane še toliko denarja, da greš 2 krat na leto na 7 dnevni dopust na Hrvaško.....če imajo starši še kak vikend na morju, je toliko boljše, ker lahko dopustuješ zastonj neomejenouser posted image ).....

Recimo, če se z 20 leti, po končani srednji šoli, zaposliš v turistični agenciji v Avstriji lahko zaslužiš tam vsak mesec 2000 EUR neto......če greš študirat, si do 25. leta brez teh 2000 EUR, si na bremenu države, staršev ali partnerja in malo zaslužiš s priložnostnim delom preko študenta (ker če resno študiraš, nimaš časa za 8 urno delo vsak dan)....

in če želiš do 30. leta doktorirati tudi verjetno ne moreš delati vsak dan 8 ur, prejemati iz tega dela glavni dohodek, ki ti bo nudil vse našteto v zgornjem odstavku....pač se moraš nečemu odreči, da boš v prihodnosti lahko "lepše" in "boljše" živel......naložba v znanje je bolj dolgoročnega značaja in je na kratki rok bolj ko ne strošek......

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Prosim za nasvete
15.10.2014 20:15:10   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Torej je vsak, ki dela doktorat in ga dokonča okoli 30. leta povsem neproduktiven......? Ker ne zasluži takoj 2000 EUR na mesec?


Popolna posplošitev.

Konkretna omenjena oseba - je stara nad 30 let, in obupava nad doktoratom.

Je čisto v drugem filmu kot nekdo, ki ima kot cilj postavljen "samo" dokončan doktorat. Če dela to, je temu posvečen, in ga konča v za to predvidenem času, je to to. Študiozna oseba, ki si je znala postaviti realen cilj in ki ga je bila sposobna tudi doseči. Taka oseba bo tudi materializirala eno od tisoč idej, ko bo čas.

Tale tip ni pa ne tič ne miš, ni ne študiozen, ne delovno vsaj povprečno uspešen (kaj šele toliko uspešen kot bi nekomu z doktoratom dolikovalo). Težko je biti oboje, sploh ko si mlad, ampak da do tridesetega in še čez od sebe v življenju ne daš nič, pa tudi ni ničemur podobno.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Prosim za nasvete
15.10.2014 21:28:18   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Meni je to večna uganka.....zakaj tako zgražanje, če moški ali ženska sama pri 30 letih živi v hiši svojih staršev......a istočasno pa je povsem samoumevno, če mlada družina živi v hiši svojih staršev....in obe živita tam precej bolj komot, kot bi na svojem, kar se tiče finančnega vidika.....


vsak mlad človek bi po mojem moral vsaj nekaj časa živeti sam oz. samostojno;
četudi se bo potem vrnil pod domačo streho, bo na svet gledal drugače, kot če bo celo življenje le doma

v tej temi ni poanta v tem, ali ta mladenič živi doma ali kje drugje, ampak katera družina je za njega pomembnejša - tista, iz katere izhaja ali tista, ki si je iz kupa izgovorov ne želi ustvariti


IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Drugače pa.....če si zadaš cilj, da boš recimo do 30. ali 32. leta doktoriral mogoče s tem tvojim ciljem ne sovpada materilni vidik, ki je tako razširjen v Sloveniji (do 30. leta si zgraditi hišo veliko vsaj 200m2, se zakreditirati za vsaj 30 let, vsake 3 leta kupiti nov avto, končati en šnel kurs faks, da dobiš papir, da se lahko zaposliš kot nek referent v JU, kjer dobiš enih 1100 EUR plače, kar ti ob partnerju, ki zasluži kot ti ali malo več omogoča, da komot financiraš avto in kredit in ti ostane še toliko denarja, da greš 2 krat na leto na 7 dnevni dopust na Hrvaško.....če imajo starši še kak vikend na morju, je toliko boljše, ker lahko dopustuješ zastonj neomejenouser posted image ).....


Ne bere se slabo. user posted image



IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Recimo, če se z 20 leti, po končani srednji šoli, zaposliš v turistični agenciji v Avstriji lahko zaslužiš tam vsak mesec 2000 EUR neto......če greš študirat, si do 25. leta brez teh 2000 EUR, si na bremenu države, staršev ali partnerja in malo zaslužiš s priložnostnim delom preko študenta (ker če resno študiraš, nimaš časa za 8 urno delo vsak dan)....


Na žalost je mnogim še vedno - ali pa vedno bolj pomembno, da imajo potrdilo v žepu, da so 'pametni' (beri: diplomo /-e), kot pa da bi raje ubrali manj tipično, a finančno boljšo pot, po želji pa lahko tudi kasneje uresničijo svoje interese po (nadaljnjem) šolanju.


IZVIRNO SPOROČILO: liliana
in če želiš do 30. leta doktorirati tudi verjetno ne moreš delati vsak dan 8 ur, prejemati iz tega dela glavni dohodek, ki ti bo nudil vse našteto v zgornjem odstavku....pač se moraš nečemu odreči, da boš v prihodnosti lahko "lepše" in "boljše" živel......naložba v znanje je bolj dolgoročnega značaja in je na kratki rok bolj ko ne strošek......

Obstajajo ljudje, ki jim je uspelo tudi to.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Prosim za nasvete
16.10.2014 6:08:47   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Popolna posplošitev.

Konkretna omenjena oseba - je stara nad 30 let, in obupava nad doktoratom.

Je čisto v drugem filmu kot nekdo, ki ima kot cilj postavljen "samo" dokončan doktorat. Če dela to, je temu posvečen, in ga konča v za to predvidenem času, je to to. Študiozna oseba, ki si je znala postaviti realen cilj in ki ga je bila sposobna tudi doseči. Taka oseba bo tudi materializirala eno od tisoč idej, ko bo čas.

Tale tip ni pa ne tič ne miš, ni ne študiozen, ne delovno vsaj povprečno uspešen (kaj šele toliko uspešen kot bi nekomu z doktoratom dolikovalo). Težko je biti oboje, sploh ko si mlad, ampak da do tridesetega in še čez od sebe v življenju ne daš nič, pa tudi ni ničemur podobno.


To je le mnenje konkretne osebe - avtorice teme......avtorica teme dela v tujini.....tam zasluži precej več kot bi zaslužila pri nas v istem fohu....in verjamem, da je jo s tega vidika partnerjeva "nedejavnost" moti.....

In še enkrat.....če študiraš, daš z materialnega vidika mnogo manj od sebe kot če greš delat pri 19 letih.....in če imaš mladega doktorja (ki ne doktorira pri 50 ali 60) ta do svojega doktorata bolj ko ne životari......in ga preživljajo drugi......

vsak mlad človek bi po mojem moral vsaj nekaj časa živeti sam oz. samostojno;
četudi se bo potem vrnil pod domačo streho, bo na svet gledal drugače, kot če bo celo življenje le doma

v tej temi ni poanta v tem, ali ta mladenič živi doma ali kje drugje, ampak katera družina je za njega pomembnejša - tista, iz katere izhaja ali tista, ki si je iz kupa izgovorov ne želi ustvariti


Pa ne živijo vsi....tisti, ki gredo v drugi kraj študirat običajno živijo, tisti živijo v Ljubljani ali Mariboru so v času študija še vedno pri starših.....a so tudi oni potem mamini sinčki, ker se ne osamosvojijo pri svojih 20 in uživajo vso udobje doma......

V tej temi ni poanta zgolj to, kaj je pomembno za partnerja.....pač pa je poanta tudi to, kaj je pomembno za partnerico......in avtorica teme ni nikjer napisala, da si želi ustvariti dom z njim......ona bi samo imela družino (enkrat) in hišo (enkrat), ko bi se njej s.prd.nilo....zdaj pa še ne.....

Obstajajo ljudje, ki jim je uspelo tudi to.


Obstajajo....vendar so precej redki.....taki, ki so res pametni.....večina naših magistrov in dokotrjev je pa še vseeno bolj povprečnih in tega ne sfolgajo......to pa je to, če produciraš namerno maso znanstvenikov......

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Prosim za nasvete
16.10.2014 7:17:28   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: petea
P.S.: Oni tip, ki je obogatel z McDonaldsom, mu je to uspelo šele, ko je bil star krepko čez 60 let. Je pa verjel v svojo idejo dolga leta, preden so tudi drugi 'skapirali' in mu začeli delati dobiček.
Tako da - avtoričin partner še ima čas ... ona seveda s svojimi željami (po lastni družini) malo manj ...


oh, dobro torej - najbolj da se avtorica pripravi na čakanje, zamrzne jajca in nabere denar za surogatko user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Prosim za nasvete
16.10.2014 8:08:04   
3Sonček3
draga maychia vem da je po desetih letih težko oditi od ljubljene osebe, ampak hej punca tebi tiktaka biološka ura, mislm da je zadnji čas da si ustvariš družino - pa tudi če je to nekdo ki "ga še ne poznaš". Očitno je, da mu ni do tega da bi imel družino in kar naprej išče nove in nove možnosti da se izmika, na vseh področjih ki jih omenjaš. A ga je mogoče strah pa tega ne zna povedat pa pol tko dela? Po desetih letih in več bi ti pa lahko povedal, pa bi skupaj rešila težave ki ga/vaju mučijo. Nevem js bi mu na tvojem mestu predstavila dejstva in posledice potem pa naj se odloči, še vedno pa mu povej da si želiš družino z njim in mu daj možnost oz. ga spodbudi k temu da se odpre in pogovori o svojih tegobah...na koncu boš sama znala precent kakšna bo tvoja prihodnost. Pa VELIK VELIK VELIK SREČE!!! user posted image

(odgovor članu Maychia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Prosim za nasvete
16.10.2014 19:10:50   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: petea
P.S.: Oni tip, ki je obogatel z McDonaldsom, mu je to uspelo šele, ko je bil star krepko čez 60 let. Je pa verjel v svojo idejo dolga leta, preden so tudi drugi 'skapirali' in mu začeli delati dobiček.
Tako da - avtoričin partner še ima čas ... ona seveda s svojimi željami (po lastni družini) malo manj ...


oh, dobro torej - najbolj da se avtorica pripravi na čakanje, zamrzne jajca in nabere denar za surogatko user posted image


Ne....najbolje je, da gre avtorica teme iskat novega Zuckerberga.....in naj gre hitro, ker ji biološka ura itak tiktaka in taki Zuckerbergi so bolj ko ne redki......user posted image user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Prosim za nasvete
16.10.2014 19:39:24   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
To je le mnenje konkretne osebe - avtorice teme......avtorica teme dela v tujini.....tam zasluži precej več kot bi zaslužila pri nas v istem fohu....in verjamem, da je jo s tega vidika partnerjeva "nedejavnost" moti.....


Avtorica je naredila premik od običajne poti in videla, da je to bila zelo dobra odločitev zanjo.
In ker sedaj iz izkušenj ve, da se da živeti drugače, jo seveda vedno bolj moti, da njen partner ne sledi njenemu zgledu.

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
In še enkrat.....če študiraš, daš z materialnega vidika mnogo manj od sebe kot če greš delat pri 19 letih.....

s tem delom se v glavnem strinjam ...

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
in če imaš mladega doktorja (ki ne doktorira pri 50 ali 60) ta do svojega doktorata bolj ko ne životari......in ga preživljajo drugi......

... s tem pa manj - poznam kar nekaj mladih doktorjev, ki so že pred zagovorom čisto normalno živeli od svojih prihodkov, zagovor pa je bil samo neko naravno nadaljevanje njihovega dela

dandanes pa doktorat vedno bolj pomeni oviro pri zaposlitvi, saj so praviloma za večino delovnih mest preveč izobraženi - se dogaja obratno: do doktorata so znosno živeli, po njem so izgubili zaposlitev in začeli životariti ... user posted image


IZVIRNO SPOROČILO: liliana
vsak mlad človek bi po mojem moral vsaj nekaj časa živeti sam oz. samostojno;
četudi se bo potem vrnil pod domačo streho, bo na svet gledal drugače, kot če bo celo življenje le doma


Pa ne živijo vsi....tisti, ki gredo v drugi kraj študirat običajno živijo, tisti živijo v Ljubljani ali Mariboru so v času študija še vedno pri starših.....a so tudi oni potem mamini sinčki, ker se ne osamosvojijo pri svojih 20 in uživajo vso udobje doma......


Že če se v času študija vsaj za nekaj dni na teden ločiš od doma, je to drugače, kot če se vsaki dan vračaš pod domačo streho.
Meni je študijski čas, preživet proč od doma (z vračanjem za vikende) predstavljal tudi veliko šolo samospoznavanja in samoučenja. Ni bila lahka izkušnja, a bila je neprecenljiva.


IZVIRNO SPOROČILO: liliana
V tej temi ni poanta zgolj to, kaj je pomembno za partnerja.....pač pa je poanta tudi to, kaj je pomembno za partnerico......in avtorica teme ni nikjer napisala, da si želi ustvariti dom z njim......ona bi samo imela družino (enkrat) in hišo (enkrat), ko bi se njej s.prd.nilo....zdaj pa še ne.....

Glede na to, da ga imenuje dragi, partner ..., da ga čaka in ohranja zvezo, se vsaj meni zdi logično, da kot očeta svojih otrok (še vedno) želi njega.
A oba postavljata finančno varnost daaaleeeeč na prvo mesto, pred ustvarjanjem družine.


IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Obstajajo....vendar so precej redki.....taki, ki so res pametni.....večina naših magistrov in dokotrjev je pa še vseeno bolj povprečnih in tega ne sfolgajo......to pa je to, če produciraš namerno maso znanstvenikov......

Pač budalizem slovenskega študijskega sistema - važno je, da se statistično z doseženimi nazivi pokaže, da smo zelo izobraženi, četudi si večina diplomantov z diplomo neuporabnih smeri nima kaj začeti. Podobno kot avtorica teme ... user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?