|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Resnost odgovorov na forumu?
12.7.2005 13:52:54   
Anonimen
Sicer to vprašanje ne spada neposredno na ta forum, vendar se tu odpirajo najtežje debate, pa je mogoče najbolj umesten forum. Zanima me naslednje: kako resno jemljete odgovore na forumu, ali se vam zdijo odgovori (ne)tolerantni, prehitro in nepreudarno podani? So odgovori tehtni, pomagajo pri reševanju problemov?

Moje mnenje je naslednje: nekdo sprašuje za nasvet na forumu in jaz odgovarjam neposredno na vprašanje. Ker ne poznam vseh vidikov zgodbe in podobnosti, se mi zdi, da drugačno odgovarjanje niti ni možno. Torej odgovorim izključno na vprašanje oz. trditev, ki je bilo postavljeno. Če bi iskala podrobnosti, bi dolgo trajalo, da bi prišli do nekega konkretnega rezultata. Zato je treba vsa dopisovanja jemati nekoliko z rezervo (ker pač ne poznamo vseh dejsteav), lahko pa predstavljajo odlično izhodišče za razvoj različnih pogledov na isto situacijo, ki jo lahko zato vidimo tudi v drugačni luči.
V realnemu življenju ne odgovarjam direktno, če me kdo vpraša za nasvet. Osebo bolje poznam, poznam okolje, v katerem živi in vem, kako funkcionira v tem okolju. Neposredno podajanje nasvetov bi pomenilo prevzeti del odgovornosti za dejanja te osebe. Mogoče sem z odgovori bolj strpna, ker bolje poznam razmere. Sem drugače nekakšen lokalni psiholog, iz meni neznanega razloga se mi ljudje zelo radi izpovedujejo, tudi popolni tujci mi povejo vse podrobnosti o svojem življenju. Enkrat mi je nekdo rekel, da znam poslušati. Se pa držim načela, da če me nekdo prosi za nasvet, vse povedano ostane med nama, nikoli ne gre nič naprej.
Malo me filozofija danes daje.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Resnost odgovorov na forumu?
12.7.2005 13:55:03   
k1
madonca, tak si napisala ,da nisem nič zastopla. odgovore pa jemljem tako kot mi zapaše - včasih so dobri in uporabni, včasih pa čist mimo... kakor kdaj -za koga.

lp :rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Resnost odgovorov na forumu?
12.7.2005 13:57:38   
Anonimen
Ja,aj pravim, da me filozofsko meče danes. Pa si prav zastopila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Resnost odgovorov na forumu?
12.7.2005 14:01:05   
soncece24
Ankica - idi na eno :kava:, pa ta odgovor resno vzami!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Resnost odgovorov na forumu?
12.7.2005 14:06:04   
lenika
Kakor kdaj, je pa fajn slišat kakšna druga mnenja, čeprav od ljudi, ki te ne poznajo, še več in bolj po resnici se ti upajo odgovorit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Resnost odgovorov na forumu?
12.7.2005 14:06:36   
Anonimen
Sončece :)-:)-:)-:)-:)-, vedno me v smeh spraviš. Sem jo že spila. Mogoče je bila premočna?:ups:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Resnost odgovorov na forumu?
12.7.2005 14:08:01   
iva01
ja tist ki neko vprašanje zastavi ali prosi mnenje se pač mora zavedat da ma vsak svoje mišlenje in lahko vsak na neko stvar gleda pod drugačnim kotom zato se jaz ne obremenjujem če je več različnih mnenj se mi zdi da je to celo vredi da o nečem razmičljaš iz večih strani mi je pa smotano da nekdo ki nima istega mnenja kot spet nekdo drugi pol napiše to se pa meni ne zdi, ...si ne predstavljam kako bi to bilo tako...., to pa tako ne more it.:zmeden:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Resnost odgovorov na forumu?
12.7.2005 14:33:20   
kalimero
Odgovarjam po svojem razmišlajnju in vesti. Nikoli ne piešm stvari, ki jih ne bi mirno povedala sogovorniku v obraz. ZAto tudi vedno odgovarjam pod svojim nickom in mi je butasto, da bi se delala lepo, potem pa se odjavila in pod xx pisala nesramnosti, kar se včasih dogaja.
Vprašanj na ne postavljam. Ne rečem, da jih ne bom nikoli, ampak zaenkrat še nisem imela problema, ki bi ga želela reševati z virtualno družbo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Resnost odgovorov na forumu?
12.7.2005 14:44:24   
CatJa
Ankica, med drugim si tudi dobra govornica (in ne samo poslusalka)! :rozica:

Kaksni so odgovori na vprasanja je cisto odvisno od narave vprasanja. Ugotavljam pa, da nekdo, ki postavi vprasanje, si nanj v bistvu ze odgovori - tako kot mu pac ustreza. To sodim po tem, da ceprav se oseba zaveda spornosti (vsaj na Druzina in odnosi) obravnavane teme, zna biti hitro prizadeta, ce nekdo odgovori kontra njenim pricakovanjem. Je pa tudi ziva resnica, da marsikdo niti ne zna opisati problema in ko ne dobi zadovoljivih odgovorov, ali pa so ti celo nesramni, nastane cela kregarija, na koncu pa opravicevanja, pa celo tako dalec se gre, da se zacnejo/mo sogovornice "grupirati".

Eh, zdej pa se jaz malo filozofiram 8)

Lep dan vsem! :rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Resnost odgovorov na forumu?
12.7.2005 15:05:01   
Gina
O, Ankica, sem opazila, da greš rada okrog ovinkov, pa zelo vljudno, pa odločno hkrati. Čisto fajn. Je pa tako, da jaz odgovarjam točno tako, kot tisti hip čutim in točno tako, kot povem vsakemu človeku v obraz. Taka sem po naravi, direktna, pa poštena. Včasih sem malo bolj vljudna, včasih se mi pa zdi, da je treba koga malo porinit, da bo kaj naredil. Lahko da se motim, kaj pa vem, glede odgovorov namreč. Ker pa sem jaz taka, da pri vsakem odgovoru razmislim, ali mi je kaj od povedanega logično, resnično ali se mi zdi, da ni, se niti ne sekiram, če kdo misli drugače. Pač misli. Rada pa slišim različna razmišljanja, ker se iz vsakega nekaj naučim. Jaz mislim, da mora vsak, ki nekaj vpraša, o vsem skupaj razmislit in potegnit ven tisto, kar njemu trenutno koristi, ali pa kar bo zanj dolgoročno dobro. Odloča se pa itak vsak sam, ne moremo biti mi tukaj odgovorni za njegova dejanja.:)9nebesa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Resnost odgovorov na forumu?
12.7.2005 15:29:16   
Rozika20
Zelo lepo Ankica. Zanimivo vprašanje. Jaz na vprašanja odgovarjam zelo resno in forum tudi jemljem resno. Tu lahko postaviš vprašanje, ki ga sicer ne bi tudi najboljši prijateljici. Dobila pa sem vtis, da dobiš zelo iskrene odgovore (tudi od tebe Ankica) - prebiram kar nekaj forumov, čeprav sama zaenkrat še ne zastavljam veliko vprašanj. Verjetno so tudi situacije, ko človek reagira prehitro in bi po premisleku odreagiral drugače. Pač, danes je življenje hitro. Res pa je nekaj; netolerantni odgovori, mnenja, misli... ne obstajajo, saj ima vsak pravico do svojega mnenja in nikakor ne moreš nekoga obsoditi, da je manj toleranten kot nekdo drug. Odgovore ne moreš kategorizirat. Vsak ima svoj prav. In zdi se mi zelo v redu prebirati različna mnenja, nasvete...
Glede odgovornosti odgovorov na vprašanja: če je človek v stiski je velika odgovornost pomagati tudi na forum. Razlika med realnim življenjem in klepetom na forumu je le ta, da se tu med seboj ne poznamo. In morda se kateri zdi, da je posledično odgovornost manjša. Upam, da ni tako.

Še veliko prijetnih klepetov.
:rozica::rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Resnost odgovorov na forumu?
12.7.2005 18:52:55   
Pia73
Jaz vedno povem kar mislim. Odgovore jemljem resno, vsaj na tem forumu. Sem direktna tudi v pogovoru ne samo pri pisanju,.... Pa me marsikdaj na forumu katera zaradi direktnosti okrca,...s tem ja kao bolj vljudna ali kaj od mene,... pa ja da,... Povem kar mislim, ker to mora človek, ki kaj sprašuje tudi pričakovati - različna mnenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Resnost odgovorov na forumu?
12.7.2005 19:04:14   
Anonimen
No, Pia, saj ravno to je meni všeč, da se izražajo različna mnenja, ker marsikdaj iz vaših odgovorov dobim povsem drugačen pogled na neko zadevo. A ni to fajn, kako smo si ljudje različni? kakšen dolgčas bi bil, če bi vsi enako mislili in delali. :bravo::bravo:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Resnost odgovorov na forumu?
12.7.2005 19:24:41   
BigWhale
Jaz odgovarjam direktno, tako kot bi sicer. Baje sem tiran... ;>

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Resnost odgovorov na forumu?
12.7.2005 23:59:35   
Marogica
Jaz odgovarjam na resne teme resno in odkrito, kakor tudi v realnem življenju in stojim za odgovori, ki sem jih napisala. Pa četudi so včasih za nekoga morda "čudni", vendar pa izhajam iz moje prakse, tako da so vsaj preverjeni, če že čudni.
Je pa res, da se ponavadi ne spuščam v medsebojne debate teh, ki odgovarjajo, ker to ni namen. Nekdo, ki je postavil vprašanje, si želi odgovorov, ne pa medsebojne bitke dokazovanja v odgovorih drugih. Konec koncev smo vse različne osebnosti, z različnimi izkušnjami in emocijami.
Zato se včasih čudim, ko je katera, ki je postavila vprašanje, skoraj užaljena ali pa nas obsodi napadanja njene osebe. Takšne "vprašalke" imajo torej že izoblikovan odgovor, preden postavijo vprašanje na forumu. Vendar pa ni moj namen kogarkoli užaliti ali napadati. Samo razmišljam mogoče drugače o tej temi.
Na neresna vprašanja pa tudi jaz odgovarjam neresno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Resnost odgovorov na forumu?
13.7.2005 7:50:59   
puncica
Ma jst lahko samo to rečem na začetku sem se mal sekirala če nekdo ni mislil tako kot jaz, zdaj pa vse vzamem z rezervo, res je da vseh okoliščin ne pozna in da tega ne moreš tle gor vse opisat, tako da če me kater dobesedno napizdi se za kake 5 min zamislim potem pa si misli eh itak ne ve v kakšni situaciji sem nej bluzi po svoje. Če so pa kakšni dobronamreni nasveti pa če so še tako nasprotni mojemu mnenju jih pretehtam in izberem tiste ki se mi zdijo najboljši in najprimernejši.

Moti me to, da nekatere res dobesedno napadejo človeka ki nekaj sprašuje in ga obsodijo da je butast, da nima vseh čistih,..., vem da se da vse napisat tud na lepši način, ne s takimi besedami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Resnost odgovorov na forumu?
13.7.2005 8:55:40   
mamsi
Če razumem za kaj gre, odgovorim tako, kot mislim tisti hip (nimam prov dost časa za razmislek). Ponavadi se mi že med branjem porodijo ideje in odgovori.
Vem, da nismo merodajni ampak hkrati pa damo človeku, ki sprašuje ali išče odgovore v sebi, nek občutek, da ni sam, mogoče s svojimi odgovori zdramimo neko idejo - rešitev, ki je že klila v njemu in potrebuje samo malo korajže. Mislim, da je moč foruma bolj v tem kot pa v popolnih odgovorih. Saj včasih tudi najboljši prijateljici ne znaš pomagati ali pa odgovoriti, važen je občutek, da te nekdo posluša. ;)

Big Whale - kakšen tiran neki, poznam hujše:)-:)-:)-

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Ime za fantka?
Ajšolina



Jakob (46%)

Anže (45%)

Job (9%)


Število vseh glasov: 328

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!