|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rubež
19.5.2007 12:25:55   
Anonimen
 
Sicer zaenkrat ne kaže nič na to, znalo pa bi se zgoditi in sicer mojemu možu zaradi neplačevanja kreditov in položnic, ker je ostal brez službe in že par mesecev ne najde druge in računi tako niso plačani.....Jaz prispevam za gospodinjstvo, več kot to pa tudi ne zmorem, ker sem zaradi user posted image  doma.

-Kaj lahko v primeru rubeža odnesejo rubežniki in česa NE smejo odnesti?
-Kako ocenijo vrednost predmetov, ki so jih zasegli?
-Ali lahko zasežejo "moje" stvari, ki sem jih jaz kupila in imam za njih tudi spravljene račune na moje ime, stvari sem kupila še pred poroko in skupnim prebivališčem z možem, dolgovi oz najem kredita so nastali tudi pred tem časom? (upam, da sem kolikor toliko razumljivo napisalauser posted image )
-ali lahko zasežejo MOJ avto?
-kako to sploh zgleda? Ali se to kaj vnaprej napove? Pride kaj iz sodišča?

Ker je resnično vse napisano name, pa ne iz takšnega razloga, ker česa takega nisva pričakovala da bo brez službe ostal iz danes na jutri, vse kaj je karkoli vredno sem kupila jaz in prinesla v zakon. On še avta nima nase napisanega....
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rubež
19.5.2007 13:34:12   
TONČI.
Kolikor vem, tvojih predmetov ne smejo odnest. Ocenijo jih pa zelo slabo. Še na bolhi bi več dobila, kot pa pri njih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Rubež
19.5.2007 14:45:00   
tinčica
v kaki stroki pa išče delo a ste iz lj?

_____________________________

Jah takle mamo za tale dnar....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Rubež
19.5.2007 15:32:46   
Anonimen
Kolikor vem dejansko lahko vzamejo stvari od obeh....user posted image

< Sporočilo je popravil srček -- 19.5.2007 15:35:21 >

(odgovor članu tinčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Rubež
19.5.2007 18:39:26   
Anonimen
Kar je tvoje,je tudi moževo,saj sta poročena,zato lahko rubijo tudi, če si samo ti kupila.Ne smejo pa rubiti stvari,ki so življensko pomembne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Rubež
19.5.2007 19:02:48   
Anonimen
Prvič ti ga tko ni treba spustiti v stanovanje. Če ne vidi stvari jih ne more zarubiti, tko je bilo pri nas, ga nisem nikakor hotla spustit noter. Enkrat je prišel, ko nas ni bilo doma in zunaj napisal eno mizo, ki bi jo komu dala zastojn on jo je ocenil 200.000 sit in iz tega tko nič ni bilo.
Ko ima enkrat nekaj napisano pol lahko odnesejo, samo to traja in gre na licitacijo, če seveda prodajo.
Eni moji prijateljici so odnesli TV in ga niso mogli prodati dve leti, nakar so jo klicali in se hoteli dogovarjat, da bi pač poravnala dolg in bi ji TV vrnili. Tistega, ki se je prah gor nabiral dve leti je rekla hvala lepa, kar prodajte ga.
Če nebo policije zraven in bo imel samo nek svoj dokument, tko nesme v stanovanje. Pa potpisat ne nič. Tako malo zavlečeš vse skupaj ta čas pa bo tko tvoj mož našel kakšno zaposlitev in bosta dolg poravnala na neko obdobje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Rubež
19.5.2007 21:57:58   
Anonimen
Rubežnik pride k tebi v spemstvu policista.
Popiše vse kar se mu zdi kaj vredno. Več kot pokažeš, več lahko zapiše za rubež. Če v roku, ki ti ga da poplačaš dolgove, je ok, drugače pa ti verjetno zarubijo stvari.
Upam, da do tega ne bo prišlo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Rubež
19.5.2007 22:02:16   
Anonimen
Za kredit pejta pod nujno na banko in ga preložita za določen čas. Se da zrihtat.Glede položnic sem pa razočarana nad vsemi podobnimi ljudmi, ki to delajo. Prvo položnice, nato hrana, nato pa vse druge bedarije....Moje skromno mnenje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Rubež
21.5.2007 12:02:48   
Anonimen
Hvala za odgovore, še sedaj pa ne vem, ali se to kaj vnaprej najavijo, pride kaj prej iz sodišča, nekaj v smislu "dolžni ste ta in ta znesek, rok za plačilo je 15 dni, če v tem času ne poravnate vam bomo blokirali tekoči račun oz. če tega ne bo bomo prisiljeni v rubež osebnih predmetov.....". Torej, ali si nekako vnaprej opozorjen da bodo prišli, da morebiti kakšno stvar "skriješ" pred njimi.

Nekdo odgovarja, da rubijo vse kar "vidijo". Torej tudi če pridejo ko naju ni doma, in vidijo na dvorišču avto, ali lahko rubijo avto? Ali ga odpeljejo takoj, ali je še kak rok za poravnavo dolgov, preden ga dejansko odpeljejo? Kakšen je ta rok?

Kateri so tisti predmeti, ki jih NE smejo rubiti?

Nati, midva dejansko najprej plačava položnice, nato hrana in čisto nobenih bedarij ni na spisku. Odjavila sem vse naročnine kar sem jih lahko, ker so nekatere vezane na neko obdobje in prej ne moreš iz njihovih "kremplev". Tudi kablske več nimava, samo sobno anteno, prepisal je leasing za avto in ga tako prodal oz. predal drugemu v plačilo in si kupil staro škatlo za 150 evrov, nimava več gsm na naročnino ampak Mobi, če je je, če ni ni itd.
Sva pa bila navajena živeti s 3000 evri mesečno in ima temu posledično mož kar dva kredita, jaz pa enega in nama tri leta ni bil problem odplačevati vse redno, pa še kaj je ostalo......sedaj sva se pa znašla v resni socijalni stiski, jaz sem zaradi rizične nosečnosti doma, prejemam 380 evrov mesečno, to porabiva za stroške elektrike, vode, plina, ostele položnice, bencin in hrano. Kar pa on nekaj malega na črno zasluži za minimalno plačo pa je za plačilo enega večjega kredita, drugih dveh pa nama nikakor ne rata....žal, pa se res trudiva.
Pa saj v tem trenutku ne kaže na rubež, trudiva se da bi se temu izognila, morda pa le v kratkem dobi zaposlitev in bo spet bolje. Samo nisva nikoli tega pričakovala da bo tako hudo in naju je sedaj vsak dan strah poštarja, kogarkoli ki pride na dvorišče.....


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Rubež
21.5.2007 12:28:32   
Anonimen
1. Dobiš od sodišča Sklep o izvršbi.
2. Rubežnik pride in če vas ni doma pusti na vratih list, da so želeli opravit rubež. Če ga ne spustiš noter lahko dobiš kazen, ker si ga ovirala pri opravljanju dolžnosti.
3. Ponovno pridejo in čez vas ni doma prevrtajo ključavnico in odnesejo kar se njim zdi vredno - TV, radio, računalnik, slike, ... Na vrata nalepijo listek in novi ključ pustijo pri sosedih.

Tako to je, nič kaj lepo se ne sliši. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Rubež
21.5.2007 12:29:17   
Anonimen
Pa kako to, da nima dela? Saj delo se pa ja vedno najde.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Rubež
21.5.2007 13:34:23   
Anonimen
Res se nič kaj lepo ne sliši......pa saj do tega ne bo prišlo-ne sme!!!!
No, če pride kaj prej iz sodišča si v najslabšem primeru lahko sposodiva, sedaj pa ne želiva ljudi še z tem obremenjevati, že tako pomagajo po svojim močeh.

Al Bina, saj dela, ne skrbi....tudi po dva šihta pa še kaj ob vikendih. Nikakor ne sedi doma in čaka da mu kaj pade v naročje. Tudi jaz preziram ljudi, ki samo jamrajo, ukrenejo pa ne ničesar....vendar je to veliko veliko manj kot sva bila navajena prej, pa ni finta v temu da pač zatiskava pasove, še vedno sva živa in zdrava, s streho na glavo in polnim želodcem.....le zmanjka vsak mesec za položnice in obroke in tako plačujeva en mesec eno, drug mesec drugo itd. mi je pa to ful bad, ker sva bila navajena vedno vse sproti plačevati in se nama zdi da nama sedaj to na čelu piše. Se še vse prijateljev na veliko izogibava, ker si ne moreva več kavice plačat in ne veva več kako se izgovoriti, da ne moreva....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Rubež
21.5.2007 13:48:31   
Anonimen
Ma ja no, anonimna, saj razumem, ni vama lahko, vendar enkrat se bo obrnilo na boljše. Zagotovo. In verjamem, da se bad počutita pred prijatelji, samo se ne rabita, ker itak da ne vedo, kaj dogaja, čeprav se ti zdi, da ti na čelu piše.

Srečno in pogumno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Rubež
22.5.2007 10:16:56   
tina a
Anonimna predlagam ti, da se obrneš na CSD s prošnjo za dodelitev enkratne socialne pomoči. Pomoč ti lahko dodelijo za znesek neplačanih položnic. Tole sem našla na spletni strani CSD Šiška - je sicer iz leta 2005, ampak mislim, da imajo to več ali manj vsi. In glede na to da ste trenutno materialno ogroženi ti predlagam, da se vsaj obrneš na CSD in poizkusiš z vlogo - izgubiti nimata kaj.

" Upravičenci do denarne pomoči so osebe, ki so brez lastnega dohodka in osebe, ki z lastnim dohodkom do 20 % presegajo minimalni dohodek za posameznega družinskega člana po zakonu, ki ureja socialno varstvo in imajo stalno bivališče v Mestni občini Ljubljana.

Denarna pomoč se lahko dodeli za:
- delno kritje stroškov ob začetku novega šolskega leta za otroke v osnovni in srednji poli,
- šolo v naravi, letovanje/zimovanje osnovnošolcem
- kosila za otroke v osnovni in srednji šoli, kjer je organizirana prehrana
- za premostitev trenutne materialne ogroženosti
- za kritje stroškov kosil osebam starejšim od 65 let
- od 1.1.2006 pa tudi za pomoč ob rojstvu otroka.

Denarna pomoč se dodeli upravičencem le za enega od zgoraj naštetih namenov.

Ne glede na to določbo se lahko upravičencem dodeli pomoč za kosilo za otroke v osnovni in srednji šoli, kjer je organizirana prehrana ter pomoč ob rojstvu otroka.

Upravičencem, ki nimajo lastnega dohodka ali ne dosegajo minimalnega dohodka in upravičencem, ki presegajo minimalni dohodek do 20 %, se denarna pomoč ob rojstvu otroka dodeli v dvakratni višini osnovnega zneska denarne pomoči. "


Veliko sreče in user posted image user posted image user posted image


_____________________________

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
23.5.2007 16:17:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tina a)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Rubež
24.5.2007 6:59:12   
Anonimen
Drug uporabnik, podobno vprašanje:

Če dobi oseba izvršbo za določene neplačane položnice (razlog tu ni pomemben, krivda je pa deljena, kar pa tudi tu ni več važno), npr. Mobitel ali Siol, KOMU potem plačat ta znesek? Stare položnice so še, vendar je znesek narastel. Je treba potem plačat rubežniku, al sodišču al komu?


Če je to rubežnik, se samo njega kontaktira in se z njim pomeniš kako in kaj, al kako?

Hvala za odgovore.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Rubež
24.5.2007 10:40:09   
Colt
Rubež je eno veliko S.R.A.N.J.E! Zakaj? Ker:

-plačaš njega
-plačaš odvetnika firmi ki ga je najela, da je ta potem najel rubeža
-plačaš vse možne obresti
-plačaš glavnico

Ponavadi pride potem znesek ''neplačane položnice'' krat TRI! Za premislit...


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Rubež
29.5.2007 20:33:55   
Anonimen
Jaz sem bila dolžna simobilu 50 tisoč plačati pa sem mogla čez štiri leta kar 260 tisoč.Prišel je rubež in še en nič se ni napovedal le pri vratih pozvonil vstopila sta rekla zakaj prišla in začela pisat vse živo od tv-ja,video,avto,stolp...Sem rekla da avto ni moj niti name pa je rekel,če živita skupaj je isto.Tako,da res razmisli.Ne ga čakat ker ga boš plačala kar 124 tisoč starih.Vem,ker je pisalo na sklepu,ki sem ga dobila iz sodišča.

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Rubež
1.6.2007 13:14:04   
Nixxon
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jaz sem bila dolžna simobilu 50 tisoč plačati pa sem mogla čez štiri leta kar 260 tisoč.Prišel je rubež in še en nič se ni napovedal le pri vratih pozvonil vstopila sta rekla zakaj prišla in začela pisat vse živo od tv-ja,video,avto,stolp...Sem rekla da avto ni moj niti name pa je rekel,če živita skupaj je isto.Tako,da res razmisli.Ne ga čakat ker ga boš plačala kar 124 tisoč starih.Vem,ker je pisalo na sklepu,ki sem ga dobila iz sodišča.


Kaj pa če je avto na enega tretjega pisan, kateri niti ne živi tam, ti ga maš samo pred bajto. Ne morjo kar avto, recimo od tvojga brata pol vzet, al kako?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Rubež
3.6.2007 18:54:14   
Anonimen
draga anonimna zakon o rubežih žal ne poznam ti pa lahko povem mojo/našo izkušnjo oz. 2 primera.

1.primer: jaz sem si še kot dijakinja dal povečat limit ker mi pač starši niso hoteli posodit mi je pa mamica šla za poroka da bom v enem letu odplačala povečanje limita-to je bilo 50.000SIT, ker sme jaz nato začela uporabljat drug račun pri drugi banki sva z mami pozable na to stvar. nakar pride rubežnik iz banke in išče mene, nato pa mojo mami. ker je bil doma samo moj oče je pustil obvestilo, da se naj v določenem času plača. mami je nato šla do njega in je povedala da se gre v bistvu tukaj zame, ter da ne bo ona plačevala zame. rubežnik je bil tako prijazen da je pogledal prilive na moj račun pri drugi banki in se je mami dogovorila da se bo plačal vsak mesec 5.000 SIT. no in se je res plačal.

2.primer jaz imam naročnino pri debitelu, nisem plačevala redno, menjala številko, menjala operaterja, vse se je kopičl, šlo je do sodišča ter do rubežnika. aja ponovno je moja mami podpisana kot porok. prvič ko je bil pri nam je dal 15 dni da se zmenim kako bom plačala dolg. minilo je tri mesece. včeraj je prišel ponovno, in ker je moja mami poročena z mojim očetom je hotel zarubit traktor ki je pod kozolcem. oče seveda ni pristal, se je dogovoril za plačilo po 50€ vsak mesec, podpisal in to je to.

če se bom držala dogovora ne bo nobenih problemov.
no jaz sem imela dvakrat srečo da sta bila razumljiva rubežnika in se je dalo dogovorit. je pa dolgoročno tako da delj ko zavlačujem/š z plačilom dolga večje so obresti. meni je prišlo iz začetnih 380€ na 730€. se mi je splačal odlagat. NE NI SE MI SPLAČAL.

kaj pa če bi se dogovorila tam kjer imaš recimo kredit, leasing in kaj podobnega da bi se zmanjšal obrok?

no zdaj pa k tvojim vprašanjem:
1.noben se ne napove da bo prišel
2. k nam sta v obeh priemrih prišla samo rubežika brez policistov.
3.pri meni je prišla samo v drugem primeru predčasno iz sodišča v prvem pa ne
4.ja moj oče je podpial papir v drugem primeru ker se je strinjal da je omogočil plačilo samo 50€. en izvod je odnesel rubežnik drug izvod mu je ostal doma.
5.nobenega obvestila da se bo blokiral kakršnikoli račun, ne moj, ne mamicin in ne očetov
6.ja avto tudi lahko rubijo, rubija lahko večino premičnih stvari, v karjnih primerih oz. ko se gre za vfelike zneske se rubijo nepremičnine



Ti si pa prav egoistična. Lastne starše prinašaš okol prsta že skoz na tak način? Mene bi blo sram kej takega naredit lastnim staršem. Sramota!!!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
3.6.2007 21:25:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Rubež
6.6.2007 11:26:14   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen


Sicer zaenkrat ne kaže nič na to, znalo pa bi se zgoditi in sicer mojemu možu zaradi neplačevanja kreditov in položnic, ker je ostal brez službe in že par mesecev ne najde druge in računi tako niso plačani.....Jaz prispevam za gospodinjstvo, več kot to pa tudi ne zmorem, ker sem zaradi user posted image  doma.

-Kaj lahko v primeru rubeža odnesejo rubežniki in česa NE smejo odnesti?



odnesejo vse kar je na dolžnikovem stalnem prebivališču.. vrednost rubeža se oceni pavšalno, za ta znesek pa rubženik določi predmete katere bodo osnesli.. odnesejo pa vse kar je na naslovu (tvoje, starševe.. skratka vse stvari)


-Kako ocenijo vrednost predmetov, ki so jih zasegli?



po pavšalni lestvici, ki jo ima rubežnik s seboj.. oceni se zelo površno.. vzamejo pa najbolj vredne predmete (tehniko, slike...)



-Ali lahko zasežejo "moje" stvari, ki sem jih jaz kupila in imam za njih tudi spravljene račune na moje ime, stvari sem kupila še pred poroko in skupnim prebivališčem z možem, dolgovi oz najem kredita so nastali tudi pred tem časom? (upam, da sem kolikor toliko razumljivo napisalauser posted image )



zasežejo VSE stvari, ki se nahajajo na naslovu dolžnika.. lastništvo se dokazuje naknadno.. torej, če si ti lastnica nekega televizorja, moraš to dokazat pri preiskovalnemu sodniku.. rubežnika to ne zanima..


-ali lahko zasežejo MOJ avto?


ne.. če ni pisan na dolžnika..


-kako to sploh zgleda? Ali se to kaj vnaprej napove? Pride kaj iz sodišča?


seveda.. dobite 8 dnevno opozorilo in predlog predčasne poravnave dolga.. če se to ne zgodi pride rubežnik s komisijo in policijskim spremstvom



Ker je resnično vse napisano name, pa ne iz takšnega razloga, ker česa takega nisva pričakovala da bo brez službe ostal iz danes na jutri, vse kaj je karkoli vredno sem kupila jaz in prinesla v zakon. On še avta nima nase napisanega....



premičnine na naslovu so predmet kasnejše obravnave.. rubežnik pa odnese vse kar se mu zdi primerno za kasnejšo dražbo..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Rubež
6.6.2007 11:31:40   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

1. Dobiš od sodišča Sklep o izvršbi.
2. Rubežnik pride in če vas ni doma pusti na vratih list, da so želeli opravit rubež. Če ga ne spustiš noter lahko dobiš kazen, ker si ga ovirala pri opravljanju dolžnosti.
3. Ponovno pridejo in čez vas ni doma prevrtajo ključavnico in odnesejo kar se njim zdi vredno - TV, radio, računalnik, slike, ... Na vrata nalepijo listek in novi ključ pustijo pri sosedih.

Tako to je, nič kaj lepo se ne sliši. user posted image


replika na točko 3.

ne drži ravno..

če na naslovu v času rubeža ni nobenega, se v prostore vdre na silo. ob rubežniku je ekipa ljudi, komisija in policija. Vse je dokumentirano in posneto.
Ko zasežejo predmete, ključavničar postavi novo ključavnico (ali cela vrata če je to potrebno) in ključev NE pusti pri sosedu.. ampak se jih mora priti iskat na naslov katerega pusti komisija. Ob predhodnjem plačilu (ključavničarja, ključavnic, ključev in mogoče vrat) se dobi šele željene ključe..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Rubež
7.6.2007 19:09:59   
trojči
Ne odnese se vsega seveda, kar rabiš za gospodinjstvo, postelje, pralni stroj....ostane. Ostanejo oblačila, ne vem vsega napamet, poglej v Zakon o izvršbi in zavarovanju, najdeš ga na netu.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Rubež
11.6.2007 11:34:08   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: trojči

Ne odnese se vsega seveda, kar rabiš za gospodinjstvo, postelje, pralni stroj....ostane. Ostanejo oblačila, ne vem vsega napamet, poglej v Zakon o izvršbi in zavarovanju, najdeš ga na netu.


1. če ni drugih vrednish stvari za rubež.. je dober tudi hladilnik, pralni stroj ipd.. ne gledajo na nobena čustva user posted image
2. tudi vsa oblačila niso varna.. če je rubežnik prepričan, da bo pelc-montel bil vreden na dražbi.. ga tudi odnese.. prav tako zlatnino, porcelan ipd..

skratka.. odnesejo vse, kar se jim zdi primerno za dražbo... sama vračila določenih stvari so stvar sodišča naknadno.. in dokazovanj lastništva..

predlagam, da se teh stvari ognete preden pride do njih.. stvari ni tako "zakonska" kot se vam mogoče zdi..

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?