|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SAMOHRANILKE!
1.8.2004 7:56:36   
Maš
Zanima me, kako ostale shajate s svojimi bivšimi oz. z očeti svojih otrok. Je sploh možno obdržati prijateljski odnos?
Jaz se za to trudim že leto in pol, pa mi vse slabše uspeva (mogoče zato, ker se trudim samo jaz :(). Težava je pravzaprav v tem, da me on ves ta čas prepričuje, da bi morala biti skupaj, sploh zdaj, zaradi otroka, meni pa nikakor ni do tega. Po pravici povedano bi mi bilo najbolj všeč, če ga nikoli več ne bi videla. (Tudi on ima od časa do časa takšne prebliske, potem pa si vsakič premisli!) Komplicirana situacija :zmeden:
Sem obsojena na večno prepiranje in slabo voljo, ker imam pač otroka z barabo? Kakšne odnose imate pri vas?
Lp :rozica::rozica::rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   SAMOHRANILKE!
1.8.2004 9:04:50   
dory
Tudi jaz sem spoznala njegov pravi obraz takoj ko sem zanosila...na vse nacine me je silil v splav..ker tega nisem storila mi je podal roko v slovo...po treh mesecih mrka se je oglasil da bi preveril stanje...ko je ugotovil da otrocek je in bo je prisel nazaj...ces sej tko nisva za skupej a za probat je:zmeden:...ker je bil tu otrocek sem privolila..s tem pa naredila grozno napako...ves cas me je teroriziral kako sem mu unicla zivljenje, sekiral in malo je bilo tistih dni, ko nisem jokala..pa sem naredila konec....zame in za mojega soncka..z veseljem je odsel...drugi v objem...niti enkrat ni potem vprasal za pocutje...okrog PDP je poklical in padel ven ko je izvedel, da ima sina...prisel na obisk in...groza... z njim ne bom imela nikoli vec normalnih odnosov...tisto najnujnejse zarad sina...kot oceta ga ne priznam NIKOLI...si ne zasluzi...en prispevan spermij ga se vedno ne naredi za oceta kajne...

zdej se predajam svojemu sincku in ni mi zal, da sem se odlocila za tezjo pot in ga obdrzala...ni lahko me pa osrecuje in izpopolnjuje...kmalu pa se nama bo morda pridruzil nekdo, ki naju ima ze sedaj zelo rad :)

papa, teja

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   SAMOHRANILKE!
1.8.2004 9:34:10   
Maš
Uf, tipi... Upam, da niso vsi taki ;)
Se povsem strinjam s tabo glede očetovstva - nekdo je lahko biološki oče, pa zato še ni pravi oče.
Midva sva uradno uredila očetovstvo, ker sva se takrat še kar dobro razumela, še celo pri porodu je bil zraven, za kar mi niti ni žal. Vem, da ima rad najino punčko, samo najbrž se ne more sprijazniti s tem, da ne bomo nikoli prava družina, po drugi strani pa še niti ni pripravljen (dovolj odgovoren) za starševstvo. Ali je pa pač neuravnovešen :zmeden: Kaj pa vem.
Pa bomo že nekako.
Še tole me zanima, če slučajno kdo ve - ali ima oče pravico biti določen čas sam z otrokom? Ker mu ne zaupam dovolj, da bi jo pustila samo z njim.
Lp!

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   SAMOHRANILKE!
1.8.2004 13:06:38   
india
Maš,pozdravljena!
Kot prvo ti čestitam, da si se odložila ta težjo pot,kot marsikatera v podobni situaciji, pa ti bo že detece dajalo moči in volje. Jaz sem še sicer poročena, strah me je narediti konec,imava 6 otrok, 3 so že v šoli in 3 majhne. Zato Vam, ki ste se prav odločile od srca čestitam. Jaz sama fizično in finančno skrbim za celo družino,povrh vsega pa še prenašam poniževanje, nezaupanje in vse ostalo negativno. :(
Kar pa se tiče tvojega vpršanja,ali je lahko sam z otrokom, je najbolj, da se oglasiš na CSD, pri tvoji soc. delavki,ki je urejala glede preživnine. Kolikor vem, če plačuje za otroka, ga ima pravico videti. če pa se ti bojiš za otorka in njeno varnost, pa to mirno povej na CSD in bodo poskrbeli, da po pravni poti ne bo mogel videvati punčke brez tvoje prisotnosti.
Tako ima urejeno tudi moja prijateljica, vendar je to zelo naporno, saj ji takrat vedno teži.
Želim ti, da čimbolje rešiš zadevo, medtem pa vesele poletne dneve tebi in tvoji pupiki.
:sloncek::love:

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   SAMOHRANILKE!
4.8.2004 12:15:35   
*
Odnos med materjo in očetom???
To je vprašanje za naše pikece, ki ga bodo na žalost deležni videti v slabi luči, čeprav se bomo trudile, da tega ne bi opazili malčki. Otroci še predobro vidijo in hitro sčekirajo ter čutijo napetost.

Biološki tati otročka in jaz se ne štekava, saj ga ne morem niti z lepo besedo niti z grdo pripraviti do tega, da otroku omogoči otroški dodatek..to pa se da s podpisom očetovstva(ki ga je opravil uspešno), vendar to še ni vse. Morava še preživnino določiti uradno na papirju, da bom lahko uredila otroški dodatek...vendar ga ni bilo dvakrat na razgovor..tako da so mi dali potrdilo na CSD, da ga grem tožiti...sedaj si moram najeti odvetnika..in bla bla bla...

Tak je najin odnos..bi upala reči, da nimava odnosa...
Jaz sem želela sporazumno to urediti, vendar če se norca dela iz sina in mene s tem, da mi reče tri ure pred razgovorom, da pride tja(midva peš v mesto in nazaj)..in potem ga čakava zastonj tam..a a...

Na žalost so redki pari, ki se razumejo med seboj zavoljo otroka...:(:(:(


Glede obiskov pa me ne gane, ker glede na situacijo in njegov odnos do sina, najbrž ne želi te pravice. Če bi ga želel videti, mu ne bi branila, ravno nasprotno..sam ne želi, tako da s tem nimam skrbi!

Do tretjega leta starosti pa otroka ne smejo odpeljati stran od matere. Se pravi, mamica mora biti prisotna, če to želi.

Bejbe..držte se..skupaj bomo svet premaknile:)-:)-:)-

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   SAMOHRANILKE!
4.8.2004 18:10:15   
KATY&TIMMY
ciao!kako se razumemo?!?hladno,zelo hladno.samo zavoljo mojega sina sem kolikor toliko "kulturna".vse je uredil,pridno plačuje preživnono,ga hodi obiskovat 1uro na teden.a to je vse skupaj ena laž.kar je nekoč,zadet,sam priznal.zato da ljudje ne bi grdo govorili o njemu??!!kako ne bojo,če me je on zapustil,nosečo,za drugo,starejšo od njega in z denarjem!!jaz čutim samo še gnjus.in se bom do konca borila da ne bo škodoval mojemu sinu.:grrr::hudicek::grrr::hudicek:

punce,glavo pokonci,me bomo še kam prišle :bravo:,oni pa daleč ne bojo!!!:hudicek:
pregovor pravi:VSE SE PLAČA,VSE SE VRAČA!!!!:hudicek:
in je res.

lp,katja&timi

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   SAMOHRANILKE!
6.8.2004 9:20:21   
roža
Vem, da se sliši grdo ampak me veseli, da nisem sama.Mene je namreč moj dragi mož zapustil v tretjem mesecu nosečnosti (zdaj sem v četrtem).Zdaj sem še zelo prizadeta ampak vem da čas zaceli vse rane.Malo me je strah kako bom sama, ko pride otroček ampak če je vam uspelo ni hudič, da meni nebi.Ne vem pa nič na koga naj se obrnem zaradi preživnine, stikov, otroškega dodatka...?Ali mi lahko svetujete? On sicer pravi, da bo plačeval preživnino in tudi stike vzdrževal z otrokom ampak glede na vaše iskušnje ne verjamem.

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   SAMOHRANILKE!
6.8.2004 9:45:24   
*
Tak ti povem...imaš dve rokci..obe boš uporabljala, ko pride sonček..in s seboj boš jemala bejbeka ko boš kam šla, smeti nesla, perilo obešala...
Ni nič takega hudega...prva dva tedna sta malo kritična, sam ti svetujem da se popoldne zraven bejbega uleži in naspi..pa bo vse o.k.

Kar se tiče tatija..pa ti jaz ne znam svetovati...

Lepo nosečnost ti želim in javi nam, ko bo tako daleč!9nebesa

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   SAMOHRANILKE!
6.8.2004 11:28:28   
dory
Glavo pokonci...kar se ti je zgodilo je zelo bolece in neprijetno...vem kako ti je...vendar pa cas naredi svoje...zato ti svetujem, da se cim manj mogoce obremenjujes z ostalimi negativnimi dejavniki in se posvetis malemu soncku in sebi...tako bos za oba naredila max dobro...ne bo lahko ko se bo mali rodil, te bo pa izskusnja izpopolnila in vsak pogled na malega te bo preprical, da je zivljenje zelo dragoceno in lepo...mogoce bi ti v zacetku prisli prav domaci...vsaka pomoc je dobrodosla...

Voljo in moc ti daje otrocek..bos vidla se presenecena bos nad sabo koliko je premores...

Kar se tice ocetovstva predvidevam, da bosta podpisala...in takrat se bosta tudi dogovorila in uradno sklenila prezivnino..ce ne bo redno placeval pa se kadarkoli lahko obrnes na csd kjer ti bodo pomagali naprej..

drzi se in uzivaj nosecnost, saj je to enkratno obdobje, pa se prehitro mine...

papa, teja

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   SAMOHRANILKE!
6.8.2004 12:34:26   
Anonimen
:love::love:ROŽA VEM DA BOŠ PREŽIVELA ŽENSKE SMO MOČNE POGUMNO NAPREJ V DOBREM IN SLABEM,NIKOLI NE BOŠ SAMA POD SRCEM NOSIŠ SVOJO SREČO,ZA NJEGA SE Smej(VEM DA JE TEŽKO)ČAS POZDRAVI VSE!!!!!!!!!!:love::love::love::love::love::love:

(odgovor članu Maš)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   SAMOHRANILKE!
8.8.2004 22:21:16   
žorž
Punce, svaka vam čast. Jaz nisem v vaši koži, bi vam pa rada nekaj položila na srce. Jaz sem namreč hči ločenih staršev in kar je bilo zame najhuje (poleg ločitve, seveda), je bilo "opravljanje" tako enega kot drugega starša. To sicer ni bilo s strani staršev, je bilo pa s strani ostalih članov širše družine (babice, tete, strici, dedki ...). Res je grozno, da nekdo v tvoji prisotnosti govori čez očeta ali mamo, ne glede na to, kakšna sta (moja sta bila za povrh oba ok). Sicer starša nista imela stikov, razen nujno potrebnih, sta se pa držala tega, da nista opravljala eden čez drugega. In to mi je ful pomenilo. Ne glede na vašo jezo, mora dete samo spoznati, kakšen je oče (konkretno v vaših primerih). Če ga oče ne bo želel videti, bo za otroka že to dovolj hudo in ne bo rabil še bremena od mame, ko bo čez očeta povedala vse najslabše. Otrok točno ve, kakšen je oče, ki ga ne želi videti = SLAB! Tega res ni treba še dodatno poudarjat ... Ko bo prišlo vprašanje "kje je pa moj oči", jim poskusite čim bolj "nevtralno" razložiti, kaj se je zgodilo. Otrok bo razumel. Verjemite, da so tudi za njih (= otročičke) to težke stvari.
Upam, da tole ni izzvenelo kot soljenje pameti ... In da sem bila dovolj jasna, kaj sem hotela povedat. Namreč, meni je bilo vedno grozno poslušat hude očitke na katerega koli od mojih staršev in mi je celo zadevo prej otežilo kot pa olajšalo ...
(Aja, stara sem bila 4 leta ... še niti ne ...)

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   SAMOHRANILKE!
18.8.2004 15:41:51   
india
Žabica, živjo!
Vem, težko je,kadar imaš nekoga tako rad, da mu odpustš prav vse. Ko pa enkrat zbereš dovolj moči in narediš konec,pa traja in traja, preden lahko spet ponovno zadihaš svobodno, s polnimi pljuči svež zrak.
Poskusi si najti čimveč zadolžitev, dela,opravil. Misli nase in na svojega malčka, boš videla, še preveč dela boš imela. Kot sklepam, še pričakuješ svoje detece, tako, da imaš dokaj proste roke. Omisli si nekaj in prični ustvarjati: kotiček za bebo, kakšna oblačilca, pripravi si album, napiši kakšne misli, ki se ti porajajo,ko čutiš gibe,...:duda::)
S polnim telesom in dušo se posveti vama, njega boš kmalu pozabila vsaj delno, kmalu pa spomin nanj ne bo več tako boleč in tako žalosten. Počasi te bo dajala jeza,ko ga boš zagledala ali se nanj spomnila. Ne daj se, v tebi raste novo, lepo in zlato bitjece,ki ti mora dajati moč za vnaprej!
Držim palce zate!
Maja:love:

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   SAMOHRANILKE!
19.8.2004 9:05:51   
india
:)-Take besede,kot si jih izrekla: moram,... so ta prave.:bravo::bravo::bravo:
Mamice moramo misliti na svoje majhne bučke, saj jim nihče drug ne more dati toliko ljubezni,nežnosti in vsega najpomembnejšega kot ravno me. In kaj dobimo v zameno? :duda:Prvi zobek, topel poljubček, nasmeh, skrivnosti,ki jih delimo z njimi,...
Njihovo otroštvo in mladost. In to je nekaj najlepšega!
Kar pogumno na pot v dvoje!:love::morje::sloncek:

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   SAMOHRANILKE!
25.8.2004 14:21:54   
muni
živjo vsem!

Tudi jaz imam problem, pa pravzaprav ne vem ali je samo v moji glavi ali pa imam tipa ki je res nedorasel.

Vse se je začelo pred dvemi in pol leti, ko sem ga spoznala.Je precej starejši od mene in zato sem oziroma še vedno pričakujem večjo zrelost pa ne vem več ali mu neumno obnašanje odpuščam, ker ga imam rada ali pa on dejansko ne ravna tako neumno, pa si samo jaz želim več pozornosti.Prosim za nasvet, kaj si mislite.

Stvar je v temu, da ko sem zanosila ni bil čisto prepričan da si on to tudi želi, vendar mi ni nikoli nasprotoval. Kasneje je začel o pikcu tako govorit kot da se ga res veseli, tudi nežen je do bil mene in se z njim potiho pogovarjal (s trebuščkom). Nekega dne pa pride z izjavo, da so ga v službi povabili, da bi šel na usposabljanje v tujino in to za 8 tednov. Rekel je, da bo skušal odpovedat, ampak mislim, da je imel preveliko želji iti, tako da je res tudi odšel-na to potovanje oz. izobraževanje. Jezna, razočarana, potrta in ... pa sem zato, ker bom že v 35.tednu, ko se bo vrnil. Večkrat je obljubil, da bo pri porodu zraven, ampak imam občutek, kot, da je to rekel, ker sem si jaz to želela slišat.

Moram povedat tudi to, da sem bila zelo naporna zadnje mesece in to ni občutil samo on ampak tudi moji domači. Po tem pa ko je omenil izobraževanje pa sem se še bolj nastrojila proti njemu in se še povrhu vsega skregala z njim ravno predno je šel, ker mi ni hotel povedati točno kdaj gre.
Seveda mi je bilo žal še isto minuto, ko je odšel prespat v službo, in sedaj čakam kdaj se bo vmes vrnil za kak dan v Slovenijo.

Kaj si mislite o moji zgodbi?
Ali moški res nikoli ne odrastejo, ali samo postavljajo vse stvari na prvo mesto samo tistih ne, ki so res pomembne?

Samo še pikec:angel: me tolaži in to, da sedaj spim pri starših, ker ne prenesem praznega stanovanja.

Obupana:(

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   SAMOHRANILKE!
31.8.2004 10:14:04   
Anonimen

Ko sem jaz pred 10imi leti izvedel, da je punca noseca.. sem bil star 21 let.. pa niti za trenutek nisem zaradi tega pomislil, da bi jo popihal.. ali da bi mi bilo v breme.
Sicer sva oba imela nekaj pomislekov, ker takrat se nisva imela svojega stanovanja.. ker sva se sele 3 mesece poznala.. ampak to ni cisto nic vplivalo na odlocitev ali bo otrok ali ne bo. V bistvu.. odlocitve sploh ni bilo.. jasno je bilo, da otrok bo..
Res da je tocno polovico najinih starsev od soka pristalo v bolnici.. :) ampak to je njihov problem.

Res ne vem.. kaj se v cloveku mora zgoditi, da zaradi otroka odide..
Lahko pa zenski takrat postane jasno, da je bila seksualno izkoriscena.. V vecini primerov je seks izkoriscanje.. tudi v zakonih gre velikokrat v bistvu samo za izkoriscanje..
To sicer ni prevec vspodbudno spoznanje.. ampak je pa fino, ce naslednjic ne pades na isto finto.. kar ne pomeni, da zdaj ne mores vec zaupat nobenemu moskemu.. ampak je potrebno cloveka prej spoznati.

Ce pa iz druge strani pogledamo.. je pa malce nelogicno, da bi se vse to dogajalo slucajno.. nakljucno. Obstaja karmicna razlaga.. V dolgih letih si clovek nakoplje nekaj karme.. Eni vec eni manj.. in tudi to je en nacin, da se jo en del "odplaca".
Vsi ti otroci so od nikje morali priti.. Um in misli in zavest se ne more pojaviti kar iz nic v mozganih.. Mogoce pa tudi..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Maš)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   SAMOHRANILKE!
6.9.2004 8:42:46   
TARA in MAJ
TAKO KOT SI SE ODLOČILA TEJA JE ČISTO PRAV JAZ SEM ZAENKRAT SREČNA VENDAR NIKOLI NE VEŠ KAJ TE ČAKA SICER SI ŠE MLADA IN ŽIVLJENJE JE PRED TABO :sloncek::rozica::duda:;)

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   SAMOHRANILKE!
6.9.2004 8:49:08   
TARA in MAJ
ŽABICA glavo pokonci tudi zate bo posijalo sonce njega pa kar lepo pozabi naj gre k vragu tudi ti si boš našla druzga in boš srečna on pa bo tisti ki bo nekoč nesrečen saj imaš svojega pikca in veselo vživljenje nedaj se:bravo:;)

(odgovor članu Maš)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?