|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Siva ekonomija - priložnost ali kraja?
5.12.2013 14:57:18   
nyna84
Prebiram o vseh možnih ukrepih, kako zajeziti sivo ekonomijo, pa se mi zdi, da še vedno kratko vlečemo "navadni smrtniki", ker se ne znajdemo in ker bi morali ob sprejetju najnovejših predlogov zaradi omejitve gotovinskega plačevanja bankam plačevati provizije za vsako transakcijo ....
A se samo meni zdi, da gre bolj za fotranje bank kot nadzor?

Kar se pa nadzora tiče ... no go. Če pride meni kolega obrtnik domov nekaj naredit in mu dam keš na roko, zakaj bi pri tem uporabil kakršnokoli blagajno? Tu bo denar še vedno odtekal mimo vseh nadzorov. Da ne govorimo o vseh majstrih, ki s.p.-ja sploh nimajo, pa šušmarijo malo tu malo tam. Kako bodo pa to nadzirali?
Pa ko majster nekaj naredi, mi ne izda računa in mi kar pove, koliko sem mu dolžna (npr. se pogovarjamo o par tisočakih) - baje tega sploh ni treba plačat? user posted image A to res lahko funkcionira v praksi? user posted image Kako pa naj komu dokažem, da mi ni izdal računa, če me gre terjat?

V bistvu me vsi ti majstri na črno jezijo, ker sem jim fauš, da jim uspeva. Pri meni gre vse po uradni poti in me temu primerno udari po žepu tudi pri vseh transferjih. Tako da ne vem, a bi jih prijavila, ali se še jaz poskušala znajti na tak način, da bomo lepše živeli?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Siva ekonomija - priložnost ali kraja?
5.12.2013 15:17:17   
HuAnita

IZVIRNO SPOROČILO: nyna84

V bistvu me vsi ti majstri na črno jezijo, ker sem jim fauš, da jim uspeva. Pri meni gre vse po uradni poti in me temu primerno udari po žepu tudi pri vseh transferjih. Tako da ne vem, a bi jih prijavila, ali se še jaz poskušala znajti na tak način, da bomo lepše živeli?



Ne bo pomagalo, če jih prijaviš, kot sem že nižje napisala, je mgoooogo družin, znancev povezanih.... Tako bodo malo ribo lepo 'štrafnili', veliki se ti pa v brk režijo. Vem, kaj govorim. Imamo dejavnost, imeli že 2 inšp., vse na prijavo - pa nas je spametovalo in VSAKEMU (tudi znancem, sorodnikom) damo račun ------- pa vprašam tega ljubega inšp., kaj pa drugi, ki imajo vse na črno črno, pa 'damping' cene - ki NIČ ne prispevajo v blagajno? Mi plačujemo nekaj malega v zdravst. in druge blaganje, pa računovodkinjo, občasno kako tiskarsko storitev, oblikovanje - nekaj podjetij ima nekaj od nas.... Zahvala, ker izdajamo račune, pa so cca 30 % dražji od ponudb na črno, pa je nova prijava na inšp. .... In tu potem res ne razumem več zgodbe.....
Kolegi, ki živijo na Danskem, so bili nad zgodbo osupli, tam baje nihče niti pomisli ne na delo na črno.....
Se pa strinjam - narava doočenih del (inštrukcije, fotografiranje porok ipd., kar je sezonsko omejeno) ne omogoča, da bi imelii vsaj s. p. --- tu bi morala država nekaj pametnega ponuditi, pa bi večina prispevala v dohodnino, po moje,m....

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
5.12.2013 15:38:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Siva ekonomija - priložnost ali kraja?
5.12.2013 16:02:04   
nyna84

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Podobna tema poteka na "iznajdljivosti".

Tak nekak mislim, glede vseh teh reči: če se bodo lotili stvari reševat celostno, na vseh nivojih, pri vseh enako, ne glede na priimek, branžo ali status, se bo postopno spreminjalo tudi navade in miselnost ljudi, predpogoj za to pa je jasne usmeritve zakonodajalca. Če bodo spet delali na pol, pri določenih dajali rigorozne kazni, pri drugih pogledali na pol, pri tretjih pa pogledali stran, potem je brezveze, samo izgubljanje časa in denarja, pa še eden bo zaslužil za te blagajne vmes....

Ni mi pa to fajn, ker se vse prenaša na banke, ker se jim ne moreš ognit, če želiš poslovati, nimaš dejanske izbire, ali ta ali ona banka, še vedno pa je to banka, ne moreš mimo nje.

Glede raznoraznih majstrov pa naj že v štartu dajo vse na papir - predračun s količinami materiala, odvozom, kilometrino, predvideno ceno dela in kaj bo delal, od tega pa potem +/- 10% in imaš skoraj okvirno ceno, veliko od tega potem ne sme odstopat. In na podlagi tega ter računov za material tebi izda račun. O šalabajzerstvu pa raje ne bi, sem že Ronji zadnjič na eni temi pisala, kaj si mislim.

In če mi računa ni izdal, delo pa je opravljeno? Mu rečem Hvala lepa in nasvidenje? A bi lahko tudi tako zajezili sivo ekonomijo? Da bi res ljudje nehali plačevati, če ne bi bilo računa?

Vseh nivojev ne morejo poloviti. In v tem jaz vidim problem. Ker če jaz po službi nekoga inštruiram, pa mi da keš na roko, tega ne morejo preverjati. Ker nimam nikjer prijavljeno, da se po službi doma ukvarjam š kakšno dodatno dejavnostjo.

To z bankami je tudi meni mimo ... Ker so samo strošek. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
5.12.2013 16:20:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nyna84)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Siva ekonomija - priložnost ali kraja?
5.12.2013 16:30:47   
mateyka
mislim, se da. samo država - tisti ki jo krmilijo si mora to želet in na tem delat. če te zanima si poglej švedski model (sej vem, se preveč ponavljam; kokrat sem že to razložila tukaj? user posted image ) - zdaj dela na črno praktično ni več. mislim, da so rabili cirka dekado dekadoinpol, da se je to zdaj nehalo. hočem rečt, se da to pošlihtat.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Siva ekonomija - priložnost ali kraja?
5.12.2013 16:33:15   
petea
Pred casom je v javnosti krozil predlog, da bi racuni dolocenih podrocij (spet) veljali za. dohodninsko olajsavo. Drzava v taksnih ucinkovih ukrepih ne vidi smisla ...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Siva ekonomija - priložnost ali kraja?
5.12.2013 23:45:09   
nananaja
nyna84, tudi mi potrošniki smo krivi, da ne zahtevamo predračunov in potem računov, s tem konkretno podpiramo sivo ekonomijo. sicer si sami velikokrat plunemo v skledo, ker ne moremo zbijat cene, uveljavljat garancije...
sicer pa mislim, da ne bomo lovili majhnih rib, če bomo naredili red med obrtniki, še več bi ga pa naredili, če bi pošlihtali male d.o.o.je (aja, pa ne mislim, da so vsi privatniki isti, ker vas je tule kar nekaj, imam prav fine izkušnje s takimi, ki pošteno delajo).

Kar se pa tiče sezonskih del in občasnih del, kot so inštrukcije, fotografiranja... obstaja popoldanski s.p., obstaja osebno dopolnilno delo, obstaja avtorska pogodba, torej vse se da narediti uradno, če se hoče. Se mi zdi prav, da preverjajo tiste, ki se oglašujejo na fbju, ali imajo priglašena dela, res so to male trgovinice, za katere se je treba truditi, ampak če se lahko prodaja že vsaka malenkost kot ročno delo (kvaliteta se praktično ne preverja), naj se vsaj davek od tega plača.

Me pa neznansko moti kar sem v medijih zasledila, da bodo nabili še dodatne dajatve na podjemno pogodbo, upam da ne tudi na avtorsko. Hkrati pa ohranjajo študentsko delo, ki je podjemni čisto nelojalna konkurenca, meni je študentsko delo izrednih študentov čisto delo na črno, omejila bi še delo rednih študentov. Ne pa da jim bodo uredili uveljavljanje v pokojninsko dobo in ne vem kaj še. Pač, kdor lahko ob študiju količinsko dela, naj se zaposli, moje mnenje - moj študij je bil čisto prezahteven, da bi ob njem še delala, izrednega pa niti niso izvajali.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Siva ekonomija - priložnost ali kraja?
6.12.2013 6:36:38   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: nananaja
Me pa neznansko moti kar sem v medijih zasledila, da bodo nabili še dodatne dajatve na podjemno pogodbo, upam da ne tudi na avtorsko.



Na obe pogodbi se uvajajo dodatni prispevki ...


(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
6.12.2013 8:42:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
6.12.2013 8:47:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nananaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Siva ekonomija - priložnost ali kraja?
6.12.2013 13:49:38   
ronja
Kako pa naj komu dokažem, da mi ni izdal računa, če me gre terjat?

Kako pa naj on terja brez računa? Tebi na roko ni treba plačevat, vsaj po zakonu ne.

Se pa strinjam - narava doočenih del (inštrukcije, fotografiranje porok ipd., kar je sezonsko omejeno) ne omogoča, da bi imelii vsaj s. p. --- tu bi morala država nekaj pametnega ponuditi, pa bi večina prispevala v dohodnino, po moje,m...

Neka priložnostna dela bi morala obstajati, ja. Ne da moraš bit ne vem kaj, da lahko legalno služiš in plačuješ davke. Saj v večini držav ni tako...

Glede raznoraznih majstrov pa naj že v štartu dajo vse na papir - predračun s količinami materiala, odvozom, kilometrino, predvideno ceno dela in kaj bo delal, od tega pa potem +/- 10% in imaš skoraj okvirno ceno, veliko od tega potem ne sme odstopat. In na podlagi tega ter računov za material tebi izda račun.

To je v teoriji super, v praksi pa je dobit predračun cela umetnost. Ne vem, kdaj bi začeli obnavljat, če bi čakali na vse predračune. Pri podjetjih ni problema, dobiš takoj - v trgovini ali podjetjih, kjer je neka kontrola kakovosti (plin, na primer, ker pač ne morejo na črno delat, ker potem ne bo soglasja). Pri ostalih pa... ubibože - ne praši, koliko sva jih prosila za predračun in koliko predračunov sva dobila... na slednje je odgovor 2, eno od tega je bil plin, eno pa tla.

mateyka, kaj točno so naredili Švedi, da so delo na črno ukinili?

obstaja popoldanski s.p., obstaja osebno dopolnilno delo

Najanaja, pop. sp. ne moreš imet, če si brezposeln, ker potem imaš čas imet celega (tak nekak, pop. se ti avtomatsko preimenuje v celega in si moraš plačevat prispevke vsak mesec - kaj pa če nimaš dela za prispevke vsak mesec?) Dopolnilno delo pa zajema samo nekatere panoge in recimo glih precej ročnega dela ni not.

Saj počasi urejajo študentsko delo - včasih si lahko študiral v nedogled, bival v domu v nedogled... to se zdaj hvalabogu spreminja. Še vedno je pa problem dela prek druge napotnice.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Siva ekonomija - priložnost ali kraja?
6.12.2013 17:45:30   
Colt
Tole bo še veselo...

_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Siva ekonomija - priložnost ali kraja?
6.12.2013 19:57:56   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
mateyka, kaj točno so naredili Švedi, da so delo na črno ukinili?


verjetno so še drugi ukrepi, samo ta dva sta res najbolj zalegla afaik; država je ponudila poseben popust ljudem, če si vzel mojstra "na belo" in nisi sam mutil ali vzel koga na črno. plus zavarovanje - če si recimo mel požar in nisi mel na belo del opravljenih, ni bilo zavarovanje izplačano v primeru škode. pa upoštevaj, da je velik procent ljudi tukaj še najemnikov (niso lastniki) in da je država na splošno manj ugrabljena od kradljivcev-mafiozotov in so bili pripravljeni gledat dolgoročno, narest načrt in hodit proti njemu in nekaj za to vložit; tudi če je to državni strošek (da izdajajo popuste ljudem - v bistvu ti plačajo, da vzameš mojstra, toliko kot bi drugače profitiral če bi vzel na črno - uno razliko, ki je prej prevagala pri izbiri na črno), da se to dolgoročno splača. in se je.
pa inšpekcije so redne in striktne, kazni se izvajajo in so konkretne - se pozna, če maš ljudi, ki resno opravljajo svoj posel. sam sej pravim, to moraš met željo in voljo na vrhu - vodstvo, ki dela v dobrobit države in ne zase. ker ne moreš delat tako dolgoročnih planov, če "vladaš" tako kot naši kvizlingi. torej, je komplicirano to izvest, samo se da. seveda se zavedam da verjetno tega v sloveniji ni možno izvest, dokler so na vrhu nepredani (državi) ljudje; vse je povezano s tem in summa summarum, sej veš.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 6.12.2013 20:08:10 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Siva ekonomija - priložnost ali kraja?
6.12.2013 21:08:23   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: nananaja


Me pa neznansko moti kar sem v medijih zasledila, da bodo nabili še dodatne dajatve na podjemno pogodbo, upam da ne tudi na avtorsko. Hkrati pa ohranjajo študentsko delo, ki je podjemni čisto nelojalna konkurenca, meni je študentsko delo izrednih študentov čisto delo na črno, omejila bi še delo rednih študentov. Ne pa da jim bodo uredili uveljavljanje v pokojninsko dobo in ne vem kaj še. Pač, kdor lahko ob študiju količinsko dela, naj se zaposli, moje mnenje - moj študij je bil čisto prezahteven, da bi ob njem še delala, izrednega pa niti niso izvajali.


To tudi mene moti....ker je podjemna pogodba že tako preveč obremenjena z davki in prispevki.... študentsko delo je praktično brez kontrole in traja lahko v nedogled, pri podjemni pogodbi pa ti inšpekcija skoraj teži, da moraš delavca zaposliti za polovični delovni čas, če je kak mesec dela slučajno malo več, potem pa tri ali štiri mesece nimaš več potrebe po tem delu.......študentsko delo pa lahko traja in traja....študent ima da študira, ne pa da dela 8 ur na dan in študira 8 ali 10 let......

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Siva ekonomija - priložnost ali kraja?
6.12.2013 21:14:23   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

obstaja popoldanski s.p., obstaja osebno dopolnilno delo

Najanaja, pop. sp. ne moreš imet, če si brezposeln, ker potem imaš čas imet celega (tak nekak, pop. se ti avtomatsko preimenuje v celega in si moraš plačevat prispevke vsak mesec - kaj pa če nimaš dela za prispevke vsak mesec?) Dopolnilno delo pa zajema samo nekatere panoge in recimo glih precej ročnega dela ni not.

Saj počasi urejajo študentsko delo - včasih si lahko študiral v nedogled, bival v domu v nedogled... to se zdaj hvalabogu spreminja. Še vedno je pa problem dela prek druge napotnice.


Res je, za popoldanski sp potrebuješ redno zaposlitev, ampak prav navedena občasna dela velikokrat opravljajo na črno tisti, ki so redno zaposleni, z izgovorom, da uradno ne gre, da imajo premalo dela.
Me pa zanima, za katera ročna dela se ne da pridobiti priglasitve osebnega dopolnilnega dela? Mi je poznano kar dosti ročnih del, pa bi vse našla opisu osebnih dopolnilnih del. Bolj problem osebnega dopolnilnega dela je, da to ni nekaj, od česar bi lahko živel, saj je omejitev največjega letnega prometa ena minimalna plača. To je dobesedno dopolnilno delo, s katerim se preprečuje delo na črno.

Meni se prav nič ne zdi, da bi reševali problematiko študentskega dela, vsi ukrepi se mi zdijo karneki, ni pa nobenega govora o kaznovanju za nedokončan redni študij (vračanje brezplačnega študija), tudi o inšpekciji nad študentskim delom v povečanem obsegu se ne govori...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Siva ekonomija - priložnost ali kraja?
6.12.2013 21:24:05   
nananaja

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Meni sicer študenstsko delo ni konkurenca, mi prav pride sem in tja za dopolnjevanje dveh ur na teden, ko rabim močne roke, se pa strinjam, da ga treba fajn omejiti in urediti.


In to so potem občasna dela, za katera lahko kandidirajo samo študenti, ker ti ne bi vzela brezposelne osebe po podjemni pogodbi, se ti ne splača. ok se strinjam, obseg dela je primeren za zaposlitev študenta, samo ni prav, da brezposelni močni fantje in zaposleni, ki bi radi dodatno zaslužili, nimajo enakih možnosti do tega dela.

Prijateljičina sestra je do diplome enostavno dobivala občasna dela (prevajanje in tečaji enega evropskega jezika), ko pa je diplomirala, je pa prav nihče več ni hotel. To je problem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Siva ekonomija - priložnost ali kraja?
6.12.2013 22:53:39   
mateyka
eh, veš kok variant je možnih, tukaj recimo lahko upokojenci delajo in dodatno zaslužijo, če želijo. moj tast recimo. in dela po nekaj uric občasno. obstaja en kakor študentski center, samo da je za upokojence in plačaš manj, delo je opravljeno v dalj časa sicer, samo je cenejše in za manjše stvari. mislim, da je poleti moj tast travo kosil folku, zdaj pa dela kot dodatni varnostnik na letališču (občasno nekajkrat na teden po nekaj ur).
to dam samo kot primer. sej maš še druge fore. recimo, ni avtorskih pogodb, maš pa firme prek katerih lahko skleneš projektne posle in furaš denarne transferje, pogodbe (vse v paketu), če nimaš registrirane dejavnosti ali sp-ja. spet primer.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Siva ekonomija - priložnost ali kraja?
6.12.2013 23:21:12   
nejcko
Te upokojenske servise naj bi zdaj pri nas uvedli.

Ma, ja, pri nas je vse preveč zakoreninjeno samo na par možnih variant in pika. In po večini njih (edino pri študentski pravzaprav), se ti ne splača delati, če ne gre za neko res dokaj redno obliko dela.
In finta je ravno v tem - delati se ti mora SPLAČATI.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Siva ekonomija - priložnost ali kraja?
7.12.2013 6:17:59   
kajalin*
Dokler bo država kradla in nam pobirala denar,podpiram delo na črno, sivo, rdeče, modro, ma vse! Me nič ne moti brez računa, ker vem koliko stanejo dajatve in še brezvezni prispevki k jih plačuje s.p. vsak mesec...Nekak je treba preživet. Kar pa dobi država od nas je pa tak za njihove plače, luksuz, službene avtomobile, nagrade,..Plačujemo zdravstveno zavarovanje vsak mesec, denarja pa ni, nikoli ga ni...Navadni pridni delavci ostajajo brez plač, politiki se pa redijo in mastijo...Ko bodo oni fer do nas, bom jaz do njih, zdaj je pa itak kaos in boj za preživetje.Verjetno zaradi mene in isto mislečih, k smo cel life pošteniuser posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Siva ekonomija - priložnost ali kraja?
7.12.2013 9:07:17   
nyna84
kajalin*, tako sem tudi jaz mislila. Dokler nisem prišla do dejstva, da nekateri zaslužijo veliko več kot jaz, in si zato lahko priviščijo avto za 25 tisočakov, najdražji paket internetne televizije, telefonske pakete za 50 € na mesec z naj naj telefoni, šopinge v trgovinah z znamkami ... Poleg tega pa imajo brezplačen vrtec in šolsko prehrano za otroke, visoke otroške in ne vem kaj še vse. Ker so pač socialni problem, ker so uradno brezposleni.

Zato me res prijema, da bi take najela, da mi nekaj naredijo (drugače kot na črno niti ne more biti, če nimajo prijavljene nobene dejavnosti) in jim na koncu ne bi plačala za opravljeno delo. Zakaj bi plačala? Sej nimam računa, pa še vem da imajo vsega več kot dovolj. user posted image

< Sporočilo je popravil nyna84 -- 7.12.2013 9:08:07 >

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
7.12.2013 10:29:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nananaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Siva ekonomija - priložnost ali kraja?
7.12.2013 15:36:15   
kajalin*
nyna84
mene takšni sploh ne motijo, če jim rata naj imajo. mene motijo naši funkcionarji in ljudje k imajo nas v rokah.Ker samo pobirajo, krčijo nas španajo, njim pa seveda ne manjka popolnoma nič.Plačajo račune pa se jim še pozna ne.Če meni nekdo opravi neko storitev mu seveda plačam, pa mi je vseeno če brez računa.Tud jaz sem vesela, če ne rabim komu izdati računa, ker vem da mi tistih 15 eur ostane v celoti in lahk kupim hrano za kosilo. Časi so takšni...verjetno tisti ki imajo redno službo in plačo 15 vsak mesec na to gledajo drugače...Da je treba male ribe privit in nam bo boljše, ker je pač kupil nov avto in od kod mu denaruser posted image AB se samo dogovarja, pogovarja, posluša trditve, in spet pogovarja...že ves cajt k je na sceni...Nam pa čedalje slabše...ma na bruhanje mi gre.

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Siva ekonomija - priložnost ali kraja?
7.12.2013 15:50:07   
Colt
Z veseljem vsako rundo pri privatnikih povprašam če se da naredit brez računa. Že tako al tako brez moje privolitve, država ukrade 85% moje plače prek davkov!

_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Siva ekonomija - priložnost ali kraja?
7.12.2013 16:59:17   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Z veseljem vsako rundo pri privatnikih povprašam če se da naredit brez računa. Že tako al tako brez moje privolitve, država ukrade 85% moje plače prek davkov!


A pa res misliš, da zgolj ukrade....?

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?