|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Podaljševanje nohtov
12.12.2013 15:14:34   
Marjetak
Živjo. Že dolgo berem tale forum (nekaj let) sedaj sem se pa končno opogumila in se še sama prijavila user posted image . Ker tukaj res odgovarjate in pomagate pri ogromno stvareh sem se odločila, da se še jaz obrnem na vas. Od nekdaj me noro zanima vse v zvezi z nohtki, njihovo izdelavo, podaljšavo, nail art,...pa sem se odločila, da bom naredila tečaj. Ali mogoče veste kje so res dobri tečaji v Ljubljani? Zanimajo me izkušnje, ker google res veliko najde in potem je teško vedeti, kaj je res dobro.
Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Podaljševanje nohtov
12.12.2013 15:38:42   
Lukka
Marjetak

Ja, tudi jaz sem želel nekoč narediti tečaj teh stvari v Sloveniji. Dejstvo je bilo sledeče - zanima me oblikovanje, zanima me poslikava, zanimajo me lepe in urejene roke.
Sebi in možu vedno uredim roke. Nohte očistim, uredim kožico okrog njih, nahranim jih z oljem, popilim, oblikujem. Zanimivo, da pri moškem lepe roke in urejeni nohti izpadejo HUDO LEPO in vsak jih opazi. Seveda jih ne lakiramo, ampak urejenost pa se opazi.

Potem, ko sem se preselil, sem tu želel narediti tak tečaj. Cene so sicer bistveno višje, vendar sem bil razočaran, ker je povpraševanje po tem, tako zelo majhno.

Zakaj gre? Gre zato, da je trenutno oblikovanje in podaljševanje ter geliranje nohtov OUT. Totalno ven iz mode. Nohtov se ne gelira več - zato pa prodajajo lučke in gelčke že kot štant robo.
IN, ki se uporablja zdaj je zgolj strižena kožica in naoljeni nohti, postriženih dolžin, z enobarvim rdečim lakom. Upam, da sem ti pomagal v toliko, da opostiš to misel, ker boš stran vrgla zgolj denar, svojega znanja pa enostavno ne boš mogla uporabit.
Če pa te zanima zadeva kot biznis varianta, ti pa povem, da se ti veliko bolj splača narediti tečaj pedikure, ker ljudje vse več dajejo na take stvari. Pri nas je moja mati pri petdesetih naredila tečaj za pedikuro, danes pa ne ve kako bi se otepla strank, če se malo pošalim. Resnično.

Bodi lepo.

(odgovor članu Marjetak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Podaljševanje nohtov
12.12.2013 15:47:47   
nyna84
Lukka, če verjameš ali ne, ima še vedno veliko žensk gelirane nohte. Pa ne zato, ker je to IN, temveč zato, ker imajo s svojimi nohti težave in so edino tako lahko lepi.

Sicer je trenutno moderna varianta Gelish ali Shellac. Zelo obstojni laki, ki zaščitijo noht. Ampak za te variante mora biti noht naravno lepe oblike.

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Podaljševanje nohtov
12.12.2013 15:52:17   
nyna84
marjetak, a si sicer že kdaj komu lakirala nohte in delala poslikave? Ali bi začela čisto iz nule?

Za začetek si namreč lahko nabiraš izkušnje na kolegicah (ali pa na sebi) in se tako učiš.
In tako kot je že Lukka predlagal, bi tudi jaz najprej začela s tečajem nege nohtov - kako noht primerno zaščititi, negovati ali zdraviti. Lakiranje je le pika na i. Negovan in zdrav noht je lep tudi samo s tanko plastjo prozornega laka in mini vzorčkom na enem ali dveh nohtih.
In še tako super nalakiran in porisan noht pokvarita neurejena kožica in neoblikovani nohti.

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Podaljševanje nohtov
12.12.2013 15:54:58   
Lukka
Zato je toliko bolj pomembno, da noht pravilno očitstiš in ga napojiš z oljem. Treba ga je učrvstiti in po naravni poti pripeljati do sijaja in neloma. Obstajajo tretmaji, ki jih lahko delate doma in tako ustrezno nahranite noht in nohtove konice.

Gel noht zadihta, to je enkrat ena. In s tem nohta ne učrvstite, temveč ga enostavno zadihtate.

< Sporočilo je popravil Lukka -- 12.12.2013 15:56:09 >

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Podaljševanje nohtov
12.12.2013 15:59:15   
nyna84
Seveda, ampak če je moj noht izredno tanek in zguban, ga lahko mažem z nevem čim, da bo dihal, pa bo vedno grd (govorim iz izkušenj)

Npr. moji nohti ok samo, če so VEDNO dobro nalakirani. V nasprotnem primeru mi ratajo katastrofalni. Nimam geliranih (ker mi je predrago), imam pa ogromno dela, da jih vedno uredim, dobro spilim in nato konkretno nalakiram.

Evo, primer: poškodovan noht

Kako urediš tak noht, da je za v javnost?

< Sporočilo je popravil nyna84 -- 12.12.2013 16:02:55 >

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Podaljševanje nohtov
12.12.2013 16:12:51   
Lukka
Aha, vem ja. Ne vem, če imaš tisto mašinco, kjer konkretno noht zravna vseh grbinic... Ampak, če je nimaš, ti predlagam, da si jo nabaviš.
Sicer pa poskusi nekaj časa nohte piliti na zelo kratko dolžino (upam, da jih piliš in ne strižeš, ker sicer verjamem, da se ti lomijo). Torej na dojenčkovo dolžino popili nohte. Potem pa si naredi vsakodnevni tretma z orehovim oljem. Kapljica olja in dobro pomasiraj v noht in nohtovo konico. Vzemi si za vsak noht vsaj dve minutki. To lahko delaš zvečer pred tv.
Nekje v treh tednih, bi morali tvoji nohti postati čvrsti in lepi. Mi moški sicer nimamo dolgih nohtov, ženske pa vem, da si pač želite daljših dolžin, vendar so trenutno hvalabogu moderni kratki nohtki in boš prav lepa z njimi.

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Podaljševanje nohtov
12.12.2013 16:23:41   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: nyna84

Seveda, ampak če je moj noht izredno tanek in zguban, ga lahko mažem z nevem čim, da bo dihal, pa bo vedno grd (govorim iz izkušenj)

Npr. moji nohti ok samo, če so VEDNO dobro nalakirani. V nasprotnem primeru mi ratajo katastrofalni. Nimam geliranih (ker mi je predrago), imam pa ogromno dela, da jih vedno uredim, dobro spilim in nato konkretno nalakiram.

Evo, primer: poškodovan noht

Kako urediš tak noht, da je za v javnost?


To sem tudi jaz mislila.....sem imela iste probleme....gubaste in razcepljene nohte, ki so izgledali samo, če so bili nalakirani in še takrat so se nonstop lomili.......in sem si jih leta in leta lakirala, pa so se non stop lomili in cepili......in potem sem si nehala lakirati.....je pa trajalo dva ali tri mesece, da so si nohti opomogli (verjetno je moral cel nov noht zrasti).....sem jih strigla čisto na kratko (itak drugače ni bilo možno, ker se je na začetku vedno kak razcepil ali se zlomil), mazala z oljem tu pa tam in s kremo za roke pogosto.....in zdaj imam že nekaj mesecev lepe nohte, malo daljše....samo nalakirani niso, so pa videti precej bolj urejeni kot prej......aja, pa posodo pomivam običajno z rokavicami......

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Podaljševanje nohtov
12.12.2013 22:28:59   
nyna84

IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

Aha, vem ja. Ne vem, če imaš tisto mašinco, kjer konkretno noht zravna vseh grbinic... Ampak, če je nimaš, ti predlagam, da si jo nabaviš.

Če zravnam vse grbinice, ostanem brez nohta. user posted image user posted image


IZVIRNO SPOROČILO: liliana

To sem tudi jaz mislila.....sem imela iste probleme....gubaste in razcepljene nohte, ki so izgledali samo, če so bili nalakirani in še takrat so se nonstop lomili.......in sem si jih leta in leta lakirala, pa so se non stop lomili in cepili......

No way. Očitno je noht pod lakom zaščiten in je zato ok (z zdravstvenega vidika, ne vizuelnega). Ko jih neham lakirat (ko so res lepi in zdravi), mi v roku 14 dni odstopijo od podlage in se začnejo gubat. Ne bom govorila o tem, kako to boli.
Če so konstantno lakirani, se ne gubajo in jih ni treba piliti po celotni površini. Sicer pa jih moram najprej spiliti, nato nanesem lak za izravnavanje nohtov, pa podlak, osnovni lak (prekrivni, da se ne vidi odstopljene podlage) in na koncu še nadlak. Tak noht bo potem zagotovo ostal normalen.

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Podaljševanje nohtov
13.12.2013 11:17:38   
lojska
Marjetak moja kolegica je kakšno leto nazaj delala tečaj pri Magnetic -u v Ljubljani in je full zadovolna. Meni stalno nohte dela in res dobro naredi. Vem pa, da imajo tam tudi trgovino, ker je meni ta kolegica dala nek lak, ki ga je tam kupila in je zelo pomagal. Prej sem imela zelo lomljive, poškodovane nohte, potem sem si pa en mesec lakirala z tem lakom (pozabila sem ime) in so ratali veliko močnejši, trši in dolgi so zrasli. Vem pa tudi, da ima ta kolegica ogromno dela, podaljšani nohti so full popularni, problem je samo v tem, da je veliko takih, ki ne znajo pravilno delat in potem naredijo nohtu več škode kot dobrega.


_____________________________

Pravi muskarci vole obline, samo se psi igraju kostima.

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Podaljševanje nohtov
14.12.2013 22:24:57   
Brinčika
Nyna 84, ali veš če Gelish ali Shellack tudi tako uniči in stanjša naravni noht kot gel na nohtih? Sem imela nekaj časa gelnohte ampak potem sem rabila vsaj pol leta da so prišli k sebi ker so bili tanki in mehki kot papir

(odgovor članu lojska)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Podaljševanje nohtov
14.12.2013 22:32:11   
nyna84
Brinčika, a veš da jih še nisem preizkusila. Baje da ne. Ker ga nanesemo tako kot vsak lak za nohte, brez predhodnega piljenja povrhnjice nohta. Za gelirane nohte ti pa najprej spilijo celotno površino nohta. In je potem logično, da so nohti tanjši in mehki.


(odgovor članu Brinčika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Podaljševanje nohtov
15.12.2013 13:05:17   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: nyna84


No way. Očitno je noht pod lakom zaščiten in je zato ok (z zdravstvenega vidika, ne vizuelnega). Ko jih neham lakirat (ko so res lepi in zdravi), mi v roku 14 dni odstopijo od podlage in se začnejo gubat. Ne bom govorila o tem, kako to boli.
Če so konstantno lakirani, se ne gubajo in jih ni treba piliti po celotni površini. Sicer pa jih moram najprej spiliti, nato nanesem lak za izravnavanje nohtov, pa podlak, osnovni lak (prekrivni, da se ne vidi odstopljene podlage) in na koncu še nadlak. Tak noht bo potem zagotovo ostal normalen.


Vem kako boli.....mene je tudi mesec dni bolelo....in sem roke bolj pod mizo držala, ker so nekaj časa nohti bili obupni.....user posted image

Sicer sem pa jaz samo povedala svojo izkušnjo.....ker sem več kot 10 let mislila, da mi lak ščiti nohte.....pa je izgleda samo "prekrival" nepravilnosti, nohti pa so vseeno bili poškodovani oz. sta jim lak in acteton škodila še naprej......in ko je po nekaj mesecih izrasel v celoti nov noht, ki ni bil nikjer več poškodovan, šele takrat se je stanje normaliziralo.....vsaj jaz si tako razlagam......traja pa to zelo dolgo in nohti nekaj časa res niso lepi na izgled in še bolijo......

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Podaljševanje nohtov
15.12.2013 19:23:06   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: nyna84
Npr. moji nohti ok samo, če so VEDNO dobro nalakirani. V nasprotnem primeru mi ratajo katastrofalni. Nimam geliranih (ker mi je predrago), imam pa ogromno dela, da jih vedno uredim, dobro spilim in nato konkretno nalakiram.

------------
Kako urediš tak noht, da je za v javnost?


Kolegica je dolgorocno nohte uredila z AD3 oljno raztopino. Vedno, ko je lahko, je nohte namazala s temi oljnimi kapljicami (to so tiste, ki jih na sladkorju dajemo majhnim otrokom). treba je paziti ker puscajo fleke na oblacilih itn. Zelo kmalu so se videli rezultati.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Podaljševanje nohtov
16.12.2013 10:04:03   
nyna84

IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: nyna84


No way. Očitno je noht pod lakom zaščiten in je zato ok (z zdravstvenega vidika, ne vizuelnega). Ko jih neham lakirat (ko so res lepi in zdravi), mi v roku 14 dni odstopijo od podlage in se začnejo gubat. Ne bom govorila o tem, kako to boli.
Če so konstantno lakirani, se ne gubajo in jih ni treba piliti po celotni površini. Sicer pa jih moram najprej spiliti, nato nanesem lak za izravnavanje nohtov, pa podlak, osnovni lak (prekrivni, da se ne vidi odstopljene podlage) in na koncu še nadlak. Tak noht bo potem zagotovo ostal normalen.


Vem kako boli.....mene je tudi mesec dni bolelo....in sem roke bolj pod mizo držala, ker so nekaj časa nohti bili obupni.....user posted image

Sicer sem pa jaz samo povedala svojo izkušnjo.....ker sem več kot 10 let mislila, da mi lak ščiti nohte.....pa je izgleda samo "prekrival" nepravilnosti, nohti pa so vseeno bili poškodovani oz. sta jim lak in acteton škodila še naprej......in ko je po nekaj mesecih izrasel v celoti nov noht, ki ni bil nikjer več poškodovan, šele takrat se je stanje normaliziralo.....vsaj jaz si tako razlagam......traja pa to zelo dolgo in nohti nekaj časa res niso lepi na izgled in še bolijo......


Ti bom ob priliki prilepila sliko nenalakiranega nohta prej in potem. Potem boš razumela o čem govorim. user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Podaljševanje nohtov
16.12.2013 19:57:17   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: nyna84


Ti bom ob priliki prilepila sliko nenalakiranega nohta prej in potem. Potem boš razumela o čem govorim. user posted image


Hvala...ni treba.....meni so moji nohti "v času tretmaja" grozno izgledali, tako da se ob tujih ne bi rada naslajala.......user posted image

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Podaljševanje nohtov
16.12.2013 21:46:10   
nyna84

IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: nyna84


Ti bom ob priliki prilepila sliko nenalakiranega nohta prej in potem. Potem boš razumela o čem govorim. user posted image


Hvala...ni treba.....meni so moji nohti "v času tretmaja" grozno izgledali, tako da se ob tujih ne bi rada naslajala.......user posted image


Moji pa sedaj v času tretmaja zgledajo ok, pred tem (ko so mi rekli, da jih ne smem lakirati itd), pa so bili živa katastrofa.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?