|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje dojenih otrok ponoči?
15.4.2007 18:51:25   
zupancdam
Zdravo! Mene pa zanima, kako vaši dojeni malčki pri 2,3 in 4 mesecih spijo ponoči, kolikokrat se zbujajo, jih vzamete k sebi in potem položite nazaj v posteljico? Ali se zbujajo ko jih položite nazaj spati V PRIMERU DA ZASPIJO ZRAVEN DOJENJA? Do kdaj naj bi imeli krče, ker moja je stara 3 mesece pa jo je sedaj začelo ponoči zbujati ima vetrove, prej jih je tudi imela ampak je vsaj bolj pridno spala, sedaj pa jo to zbudi 3x na noč. Prej je bila pridna za spanje, sedaj jo pa matra. Naj bi pa bilo bolje po 3 mesecih. Kako je stemi krči?

< Sporočilo je popravil Mič -- 15.4.2007 21:00:44 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
15.4.2007 20:52:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zupancdam)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spanje dojenih otrok ponoči?
15.4.2007 21:26:51   
Katrin
No, mi smo imeli pri spanju srečo prvih 10 mesecev.
Od prvega dne dalje je user posted image  spala najprej 4 ure skupaj, nato se je zbujala na 3 do 5 ur (spala pa je od 19ih do 8 zjutraj) - se pravi, da se je zbudila 3x do 2x na noč. Nato pa je vsak mesec prvo rundo spanja podajševala in tako je pri treh mesecih spala že 8 ur skupaj, pri 5 že 9 ur.

Med dojenjem sem jo vedno vzela k sebi v posteljo, nato pa jo prestavila nazaj v njeno posteljico, ki je stala v spalnici. Načeloma se s tem premikom ni zbudila.

Kar se tiče krčkov: tudi teh nismo imeli, zato ti ne znam svetovati.

Srečno in veliko cartanja ter čim manj zbujanja ponoči user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu zupancdam)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spanje dojenih otrok ponoči?
15.4.2007 21:41:43   
Anonimen
Naša user posted image  je stara 2 meseca, spi pa kr fajn ponoči. user posted image  Na začetku je spala je po dve uri v kosu, sedaj spi prvo rundo nekje od 3 pa tja do 6 ur, potem pa se zbuja na dve ali tri ure. Se zgodi da jé 3x ali samo 1x na noč. Ko se zbudi, jo vzamem iz posteljice (ki je čisto zraven moje), jo podojim, poskušam podreti kupčka in jo dam nazaj spat. Zdaj že ene dva tedna zaspi nazaj takoj brez problema. Ponavadi grem še lulat in ko pridem nazaj, spi. Močno trkam na les. user posted image  Prej pa je blo včasih celo tako, da je vmes med dojenji čula po dve ali tri ure. user posted image
Jo pa tam okrog petih zjutraj včasih tud kr k sebi vzamem, zizo ven pa se gremo samopostrežno. user posted image  Mami spi, Ela pa jé. user posted image

(odgovor članu Katrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spanje dojenih otrok ponoči?
15.4.2007 23:21:54   
eya
Moj se je prvi mesec zbujal na vsake 4 ure, 2. in 3. mesec pa se je zbujal po 2x na noč. Na začetku 4. meseca je lepo prespal noč (ta luksuz je trajal en teden), nato pa je spet imel 2x bujenje-okoli 2 in okoli 6ih. Celo noč prespi šele od 10. meseca dalje.

Vedno pa sva po podoju še podrla kupček, tako da sem ga ponavadi dala napol spečega v posteljico.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spanje dojenih otrok ponoči?
16.4.2007 10:01:45   
moder
Naš je star en mesec. Zbuja se različno, na dve uri ali celo na štiri. Vsakič se doji, samo opažam, da na začetku nekajkrat hitro potegne, nato pa bradavico samo drži v ustih in vsake toliko časa malo potegne, da mu ven ne pade. Da bi se podojil na obeh dojkah ponoči, odpade, ker zaspi. Ko ga pa hočem prestaviti v svojo posteljo, je pa buden kot sokol. Niti ene noči še ni prespal v svoji postelji. Imamo pač družinsko posteljo. V njej je še ena enoinpolletnica. Tudi mi se gremo proti jutru samopostrežno. Včasih je dovolj, da se samo tišči gole kože.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Spanje dojenih otrok ponoči?
16.4.2007 13:35:56   
_andreja_
hya, mi smo meli kar srečo...krčkov nismo meli nikoli, samo zbujanja nočna so bila pa včasih brez problemou včasih katastrofalna prvi mesec 1x do 3x ponoči se je zbudu, drugi mesec usako uro, ko je bil star nekje tri mesece se je pa začel enkrat ponoči zbujat...user posted image user posted image  zdaj pri 6 mesecih ponavadi spimo celo noč user posted image user posted image  v kosu od 20:30 do 5:30-6:00 nato se podojiva in to je to potem ga imam pri sebi da mi zaspi nazaj ker če ga dam v posteljico nebo nikol zaspal ampak se kr pogovarja, pljuva, in tko...

..aya do 4 meseca tam nekje sem mu vedno dala zizo (kak čudn se to slišuser posted image ) kadar se je zbudil, šele nato smo začeli dajati dudo... in zdej smo že tko daleč da zvečer ko se skopava, podojiva da zaspi sam brez mene, brez dude user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu moder)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Spanje dojenih otrok ponoči?
16.4.2007 14:28:33   
Anonimen
Mi smo imeli krčke od 14. dneva do tretjega meseca. Spal je do tretjega meseca v družinski postelji, od takrat dalje pa spi v svoji posteljici, ki je zraven najine postelje. Prve 3 mesece se je ponoči zbujal na 2 uri, od takrat dalje pa spi tudi 5 ur v kosu. Rekord je bil 7 ur. Gre spat nekje ob 20-21 in se zjutaj zbudi okrog 7, pa tudi prej se je že zgodilo. Ponoči se zbudi 2-3x.

LP

(odgovor članu _andreja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Spanje dojenih otrok ponoči?
17.4.2007 15:43:58   
alja01
Do 3m spala celonoč, od 21.30 do 6-7, od 4m pa se zbujamo dvakrat na noč , ob 2 in 4-5, se podojiva in spimo naprej nekje do 7 - 7.30.
lp


_____________________________

26.11. 2006 je v najino življenje posijal sonček z imenom Alina.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Spanje dojenih otrok ponoči?
18.4.2007 21:11:52   
lysa
Moj user posted image  bo naslednji teden star 4 mesece in do sedaj je vse noči pridno prespal. V zadnjih dveh mesecih je pa sploh milina, ker gre spat okoli 20. ure in spi do pol sedmih zjutraj. Vmes se zbuja le za hranjenje (2-3x). Drugače pa je dojenček, ki so ga mučili vetrovi, napenjanje in krči od rojstva dalje. Ponoči še vedno spi v najini postelji. Se ne uspava z dojenjem, ampak v naročju ali pa ga dam v posteljico, če je zelo dobro razpložen in zaspi sam od sebe (takrat gleda slikici medvedka Pu-ja in Pujska, ki ju ima nalepljeni na steni). Če zaspi v posteljici, ga potem po prvem nočnem dojenju vzamem k sebi. Dojim ga pa kar leže. K sebi ga vzamem zato, ker se potem ne zbuja z jokom (ko mora jesti), ampak le malo postoka.
Kar se tiče polaganja v posteljico, ko zaspi med dojenjem - to prakticiram pri njegovem popoldanskem spanju in se mi ne zbuja. Mogoče malo poškili, ampak potem nazaj zapre oči. Danes pa sem ga vzela k sebi v posteljo, ker sem bolna in je spal neverjetne 3 ure (do sedaj največ 2 uri).
Glede krčev - moja nečakinja jih je dobila pri 3 mesecih vsak dan ob 3h zjutraj. Mogoče ima tudi tvoja punčka blage kolike. Moj fantek ima krče že od rojstva in sem preizkusila veliko prijemov, vendar na koncu so se še najbolje obnesle Mylicon kapljice. Kakšnih 3x pa ga je ponoči tudi napenjalo (se ni mogel pokakati) in sem mu pomagala s termometrom v ritki.

(odgovor članu zupancdam)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Spanje dojenih otrok ponoči?
18.4.2007 21:31:00   
LUNA06
Naš panča od 21-22h do 7.30-8.30, bravo Mark"user posted image user posted image user posted image
Aja star je pa 3,5 mesece.

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Spanje dojenih otrok ponoči?
18.4.2007 21:34:29   
Anonimen
Našauser posted image bo stara 3 mes.spi pa od 20-tih do 4-ih,včasih tud do 6-tih kakor jo piči!
user posted image user posted image

(odgovor članu LUNA06)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Spanje dojenih otrok ponoči?
19.4.2007 11:33:14   
r1ta
Moja dojenčica je prvi mesec imela probleme s krči, katere smo uspešno odpravili s homeopatskimi kapljicami. Ko so bili krči prisotni se je zbujala 2-3x na noč in jedla, potem, kmalu po prvem mesecu pa je začela spati celo noč brez prebujanja in hranjenja. Zdaj je stara 15 tednov (3 mesece in pol) in spi od 22.00 do 7.00, se podojiva, spi še dve uri, nato spet je in po tem obroku je vsake tri ure do večera. Zadnji obrok dobi ob 21.00. Dojim pa tako, da ji dam najprej eno zizo (20min), nato se previjeva in po tem dobi še drugo zizo (10min).

Od rojstva spi ponoči v svoji sobi, v svoji posteljici, čez dan pa v malo večji zibelki v najini spalnici.

< Sporočilo je popravil r1ta -- 19.4.2007 11:34:18 >


_____________________________

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Spanje dojenih otrok ponoči?
19.4.2007 14:09:46   
majas
Krčov hvalabogu ni imela, in je od 1meseca spala tudi po 6ur v kosu, vsak mesec pa je podaljševala.
Če se je pri 3eh mesecih kdaj zbudila sem ji dala samo dudo in je takoj zaspala nazaj in je včasih podaljšala tudi za 2-3ure. Če se je pa zbudila čez pol ure pa sem vedela da je lačna, sem jo dala k sebi. Ko je pojedla, sve podrle kupčka-če je uspel, včasih tudi ne, in smo že spali naprej.


_____________________________

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja


(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?