|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spet odvajanje od plenic :)
31.10.2009 14:11:49   
zmajaz
Tudi mi počasi poskušamo z odvajanjem od plenic. Vem, da je bilo na to temo že dosti napisano, ampak sem malo v dilemi, pa imam vprašanje za tiste, ki že imajo nekaj več izkušenj s tem. Torej - katera taktika je bolj primerna - da otroka kar naprej sprašuješ, če gre lulat in ga tudi pogosto daješ na školjko sedet, da prej ali slej lula/kaka (itak že približno veš, da če recimo ni že 3 ure lula, da bo prej ali slej) ali ga je boljše kar pustiti, da par dni pač lula v hlače, dokler si sam ne skapira, kdaj mora povedati, da bo še pravi čas?

Ker našo lahko kar dobro lovimo, da vemo približno, kdaj bo lulala in jo pač damo na školjko, ona pa ima tudi neznansko potrpežljivost gori sedet - tudi po pol ure ali še več, če je treba. Pa ko že sedi recimo 10 minut jo vprašamo, če gre dol, pa reče, da ne, da bo lulala, potem pa včasih še 20 minut ali več sedi, preden lula. Pa ne,d a bi jo silili - ona se enostavno zabava na školjki. Se je že zgodilo, da je sedela minutko in je že lulala, potem sem jo pa hotela dati dol, pa je začela jokati, da noče dol, da bi še sedela. user posted image  Na ta način je tudi po več dni zapored suha. Ampak ne vem, če je to pametno - če ne bi bilo morda boljše jo pustiti, naj lula v hlače, dokler si ne bo sama skapirala, kdaj mora povedat, da ne bo prepozno. Kaj menite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spet odvajanje od plenic :)
31.10.2009 21:17:39   
ZmajTolovaj
Jaz sem našo spraševala, ali jo lulat. Se mi zdi, da jo že z vprašanjem malo usmeriš k temu, da začne sama razmišljat o tem in se nekako "zave" občutka, ne znam ravno povedat ..
Mislim, da ni panike, če rada sedi na školjki, saj imajo z vsem možnim nekaj časa veselje, potem jih pa mine - mislim, da bo tudi to minilo. Naša si je recimo non stop roke umivala, pa milo pa voda pa spet milo .. je bila fora, kao. No, malo sem jo že iz eko razlogov štopala, da ni voda kar tekla v nedogled user posted image



_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spet odvajanje od plenic :)
31.10.2009 21:29:15   
kaya2007
a to jih imate kar cel dan brez plenice in potem sprašujete, če grejo lulat?
naša je na morju šla na kahlico lulat (ker je bila itak naga), zdaj pa sploh noče biti brez plenice user posted image  ne vem, ali naj ji težim, ali pustim pri miru in čakam, da bo sama izrazila željo...ker naslednje poletje se mi zdi kar malo daleč, maja bo stara 3.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spet odvajanje od plenic :)
31.10.2009 21:53:30   
zmajaz
Mi imamo naša zdaj že 1 teden čez dan brez plenice - pač ima spodnje hlačke in je vsa navdušena nad njimi. Je pa tako, da če že dolgo ni šla lulat, jo damo na školjko, kjer nekaj časa sedi in potem lula, ali pa reče, da ne bo, pa jo damo dol in čez kake pol ure spet gor. Če pa čakamo, da bo sama povedala (seveda jo vmes pogosto vprašamo, če gre kaj lulat), pa pove šele takrat, ko že teče in jo pač preoblečemo. Zato smo zdaj v dilemi ali naj jo kar dajemo na školjko, ko se nam zdi, da bi že morala lulati (ker na ta način se tudi po več dni zapored niti 1x ne polula v hlačke), ali bi bilo boljše, da jo samo sprašujemo in čakamo, da bo povedala, četudi to pomeni da bo nekaj časa po parkrat na dan polulana - če se bo mogoče na ta način lažje naučila prepoznati, kdaj mora povedati in pa tudi, kako zadržati, dokler ne pride do školjke. Sej ne vem več, kaj je prav. user posted image

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spet odvajanje od plenic :)
1.11.2009 13:36:07   
Najaa
Ko smo mi začeli z odvajanjem, sem par tednov ful pazila, kdaj in koliko je pila in jo pač po občutku dala na školjko. Kahlice ni marala. Recimo po 2-3 tednih je skužila, kdaj jo lulat, seveda je bila pred tem parkrat polulana. Brez tega ne gre. Ni ti treba sam čakat, da bo polulana, se bo samo zgodilo, bodi brez skrbi. user posted image
Aja, pa če se ji da na školjki sedet, jo kar pusti.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spet odvajanje od plenic :)
1.11.2009 20:40:56   
10ka
mi smo našo dali iz pleničke konec avgusta (oktobra je bila stara 2 leti), ker je na morju kot nagec pridno uporabljala kahlico. najboljši nasvet, ki sem ga dobila, je bil "ko zna sama povedat, da jo lulat/kakat, ne rabi več plenice". sicer jo tudi sprašujem, če mora na kahlico, pa preden gremo od doma jo dam na kahlico (eno moramo dati tudi v prtljažnik avtomobila), v glavnem mi pa pove ali pa jo "vidim" (ko menca, oz. če je veliko spila). nesreče se dogajajo ko se zaigra, ko dojim njeno malo sestrico (čeprav dam starejšo pred dojenjem na kahlico), pa vsake toliko dobi ful paranojo pred kakanjem. odkar smo uvedli "nagrade" (ko pravočasno pove dobi bombon ali piškot), se nesreče skorajda ne dogajajo več. mi je pa velikokrat žal, da smo jo dali iz plenice tako zgodaj (čeprav zna povedat in tudi zadržat), saj imamo doma dojenčka in je ful naporno skakat okoli kahlice ko te dojenček potrebuje. imamo pa zato samo enega otroka v plenicah. se tolažim, da smo se splača že zaradi eko razlogov in družinskega proračuna.

srečno odvajanje


_____________________________

http://liliputi.blogspot.com/

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Spet odvajanje od plenic :)
1.11.2009 21:13:39   
Anonimen
Prvi mesec nas ni povedal,da bo lulal. Nekje na cca 2 uri sem ga dajala na wc in se je polulal.Nesrece so se kaksne dogajale,se zdaj,ce pred popoldanskim spancem spije kaj,ponavadi pol polula posteljo...No potem pa je ze sam povedal.Odvajali smo poleti,ko je bil star 2leti in 4mesc.

(odgovor članu 10ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Spet odvajanje od plenic :)
1.11.2009 22:15:19   
kapica
Mene pa zanima, kako je, ce otrok ze zna sam lulat in tud pove, kdaj more, ne zeli pa kakat v skoljko. Prav iz tega razloga, nas se vedno nosi plenicke. Takrat, ko recimo zjutraj kaka, ga upam dopoldne pustit brez plenicke. Ker ce ga kakat in nima plenice, noce na skoljko, ne kahlico, nic, enostavno zadrzi. Kar se mi pa ne zdi v redu.
Torej, kako navadit, da lahko tud na skoljko sede in kaka?

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Spet odvajanje od plenic :)
1.11.2009 22:55:11   
10ka
kapica - naša ima tudi "psihološke" probleme s kakanjem. Ima pa srečo tolk dobro prebavo, da ne more dolg zadrževat in ne more biti zaprta. ker se je matrala, sem jo na začetku za kakanje dajala kar v pleničko. samo zdaj je pa že FUL boljše. ko vidim, da jo kakat (recimo da 3krat v petih minutah letiva na kahlico, pa se niti ne polula - takrat jo ponavadi kakat), ji dam kakšno ful zanimivo igračo v roke. v parih minutah sedenja na kahlici se sprosti in se brez problema pokaka. zato imamv kopalnici majhno baterijo (ročno svetilko), da lahko sveti naokoli in opazuje zajčka, pa en moj stari make up čopič ji je ful zanimiv. zdaj iščem še kakšno tako "kahlično" igračo. upam, da sem ti dala kakšno idejo...

_____________________________

http://liliputi.blogspot.com/

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Spet odvajanje od plenic :)
2.11.2009 10:15:54   
kapica
10ka, hvala, bom poskusla. >Sem sicer ze to naredila, da ko je hotel kakat, hitro na KAHLCO; ampak ni zelel dolgo gor sedet. Tud z igracami ni dost pomagalo. Mogoce ped televizijo? Ceprav pred tv-jem tud drugace nikol ne kaka. Gre se za to, da ce se takoj v tostem trenutku ne pokaka, ko ga stisne, mine par ur, da potreba spet pride. In tega me je strah. Zadrzevanja po nepotrebnem. Mislim da bi tud po 2-3 dni drzal, sam da en gre na kahlico(stranisce.

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Spet odvajanje od plenic :)
2.11.2009 13:20:44   
zmajaz
No - moram povedat, da je naša danes 1. pravočasno povedala, da bo lulala. user posted image  V prejšnjih dneh je sicer rekla, ampak, ko je že začelo tečt, tako da nismo uspeli priti do školjke, danes je pa povedala pravočasno, da sem jo slekla, dala na školjko, potem je pa takoj lulala. user posted image  Aja - odvajamo se pa zdaj 10 dni.

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Spet odvajanje od plenic :)
3.11.2009 12:27:46   
zmajaz
Naša je zgleda res zaštekala - zjutraj je imela suho plenico in šla lulat na školjko, pa tudi za kakat je danes povedala - sicer je rekla, da gre lulat, ko je šla dol s školjke, je pa povedala, da je kakec v škojki user posted image  - jaz pa še opazila nisem, ker sem jo vmes samo pustila za par minutk. user posted image  Vem, da bodo še nezgode, ampak smo pa na dobri poti. Pa nič več je ne dajem na školjko sedet kar tako - samo, ko sama reče, da gre. Jo pa še tu in tam vprašam, če gre lulat.

Vidim, da se je splačalo vztrajati - če bi sodila po prvih 3 dneh, bi lahko obupala in rekla, da še ni pripravljena - ker stara je pa 22 mesecev.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 3.11.2009 12:30:57 >

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Spet odvajanje od plenic :)
3.11.2009 13:28:28   
roberta
če vam tko laufa, da sedi gor dokler ne lula, je to čist super. tako kontrolira sama sebe kdaj lula, ob enem pa še dobiva signal, da se lula na wc-ju.

lulanje v hlače bi pa jaz rekla, da je prej škodljivo kot ne.

morda lahko probate le še to, da jo večkrat vprašate, če jo lulat in šele ko pridrdi, jo dajte na wc. da ne bo lih po cele ure na wc-ju presedela user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Spet odvajanje od plenic :)
3.11.2009 13:42:22   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: roberta
če vam tko laufa, da sedi gor dokler ne lula, je to čist super. tako kontrolira sama sebe kdaj lula, ob enem pa še dobiva signal, da se lula na wc-ju.

lulanje v hlače bi pa jaz rekla, da je prej škodljivo kot ne.

morda lahko probate le še to, da jo večkrat vprašate, če jo lulat in šele ko pridrdi, jo dajte na wc. da ne bo lih po cele ure na wc-ju presedela user posted image


No saj smo zdaj že prišli do te faze, da jo dajemo na WC šele ko pritrdi, da jo lulat, ali ko sama pove, da gre - zadnja 2 dni je začela lepo govoriti, da jo lulat. Včasih pravočasno, včasih ji pa čisto malo uide, ravno toliko, da so spodnjice mokre, hlače pa še ne, potem pa zadrži in lula dalje na školjki. Je zelo napredovala zadnja 2  dni. user posted image  

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?