|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Splošna anestezija - vraščen nohtek
8.1.2008 14:10:26   
simona2
Pozdravljene,
mene pa zanima ali ima katera izkušnje s splošno anestezijo pri dvoletnem otroku. Mene je ful strah, saj sem brala, da lahko pride do hudih okvar možganov. Gre pa za čisto banalno stvar in sicer vraščen noht. Ker je tako majhna morajo baje dati splošno in ne lokalno anestezijo, saj drugače otrok ni pri miru. user posted image Ne vem, sem čisto zbegana,  kaj naj naredim. Verjetno mi nič ne preostane, saj je prstek že čisto vijoličen in ne pomagajo nobeni obkladki in nobene kreme. Ima morda katera podobno izkušnjo?.

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Splošna anestezija - vraščen nohtek
8.1.2008 14:33:11   
babylove
Moj fantek je imel ORL operacijo s splošno anestezijo pri niti ne 2 letih in je bilo vse v redu.

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.1.2008 15:18:44   
tinatona
Moj je bil na operaciji zaradi vraščenega nohtka že 3x. Prvič že pri enem letu. Vedno je bilo vse ok. Je pa tako res najmanj stresno za otroka, ker tudi sama lokalna full boli.

Sicer pa lahko vprašate kako je s tem ko boste na Polikliniki. Pa če vas je tako strah, mogoče vprašate, če je kaka varianta za lokalno... Samo dvomim...

LP

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.1.2008 15:36:02   
piščanc
naš je bil v splošni anesteziji za operacijo like pri dveh letih. in je bilo OK. je pa precej neugodno, ker ne sme nič jesti.

dobro opravite

iz malega zraste veliko

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.1.2008 18:31:35   
doroteja23
Moja tamala je imela splošno anestezijo v roku enega leta 3x. Pa ni blo nobenega problema, pa še srčni bolnik je. Stara pa je dve leti in pol.Prvo anestezijo je imela pri enem letu.

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.1.2008 19:45:14   
Anonimen
Pozdravljena.

Anastezija se je v današnjem času že tako razvila, da je tveganje za nevarnosti že zelo majhno. Pod splošno anastezijo operirajo celo že nedonošenčke, pri katerih je tveganje največje, pa še za enkrat(trkam na les!) nisem slišala, da bi bilo s kom kaj narobe zaradi "spanja". In tudi na ORL dnevno operirajo več deset otrok v splošni anasteziji, pa je vse vredu. Tako,da ne skrbi. Vsaka narkoza malce omaja ritem našega telesa, ampak le to, še prej pa če je otroško, si hitro opomore. Možni so stranski učinki po posegu, ampak ti hitro preidejo, in plačilo, v vašem primeru neboleča nogica, je veliko vredno.

user posted image user posted image user posted image  Vse bo še dobro!

aspirinčica

(odgovor članu simona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
10.1.2008 11:24:17   
tinatona
Ste potem šli k zdravniku? Kako ste opravili?

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.1.2008 14:43:03   
simona2
Hvala vsem za vspodbudne besede. No na koncu smo se kar odločili za splošno anestezijo in mislim, da je bila odločitev pravilna. Vse skupaj ni bilo kaj več kot 15 minut spanja, še največji šok pa je bil ko se je zbudila. Imate kar prav medicina je tako napredovala, da so stranski učinki anestezije res zanemarljivi, čeprav pa komplikacij nikoli ni za izključit. Pri nas smo že eno uro potem pojedli celo sirovo štručko, ki jo drugače niti pod razno ne, saj imamo vse drugo raje kot hrano. Je pa res hudo tako malemu otroku dopovedat, da ne sme niti vode, sem se počutla kot kriminalc, ko me je prosila za en grisin in jokala, še posebej zato ker je tako neješča. Moram pa reč, da so bli ful fer in da smo bili povsod prvi na vrstiuser posted image . Okrevanje je čisto OK in bolečin očitno ni več, nekaj malega solz je bilo samo na prevezu, saj je rana res grozna (dali so dol nohtek, pa odstarnili še malo tkiva).

Tako da punce, če je treba anestezijo, je pač treba in še enkrat hvala, da ste me prepričale, če ne bi otrok res fejst trpel.

Lp Simona

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.1.2008 19:14:00   
tinatona
Me veseli da se je vse dobro izteklo.

LP Tina

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prihaja nova serija logopedskih Lahkonočnic
Evropski dan logopedije je namenjen ozaveščanju o jeziku, govoru, komunikaciji, motnjah požiranja in vlogi logopedov. Sl...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...

Steklenička.
пеперутка16

Moja malčica je stara 2 leti in se hrani s stekleničko. V dilemi sem, kako in kdaj jo naj odstavim, pomagajte mi.