Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
 | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Splošna anestezija - vraščen nohtek 8.1.2008 14:33:11
|
|
|
|
babylove
|
Moj fantek je imel ORL operacijo s splošno anestezijo pri niti ne 2 letih in je bilo vse v redu.
|
|
|
|
RE: Splošna anestezija - vraščen nohtek 8.1.2008 15:18:44
|
|
|
|
tinatona
|
Moj je bil na operaciji zaradi vraščenega nohtka že 3x. Prvič že pri enem letu. Vedno je bilo vse ok. Je pa tako res najmanj stresno za otroka, ker tudi sama lokalna full boli. Sicer pa lahko vprašate kako je s tem ko boste na Polikliniki. Pa če vas je tako strah, mogoče vprašate, če je kaka varianta za lokalno... Samo dvomim... LP
|
|
|
|
RE: Splošna anestezija - vraščen nohtek 8.1.2008 15:36:02
|
|
|
|
piščanc
|
naš je bil v splošni anesteziji za operacijo like pri dveh letih. in je bilo OK. je pa precej neugodno, ker ne sme nič jesti. dobro opravite
|
|
RE: Splošna anestezija - vraščen nohtek 8.1.2008 18:31:35
|
|
|
|
doroteja23
|
Moja tamala je imela splošno anestezijo v roku enega leta 3x. Pa ni blo nobenega problema, pa še srčni bolnik je. Stara pa je dve leti in pol.Prvo anestezijo je imela pri enem letu.
|
|
RE: Splošna anestezija - vraščen nohtek 8.1.2008 19:45:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljena. Anastezija se je v današnjem času že tako razvila, da je tveganje za nevarnosti že zelo majhno. Pod splošno anastezijo operirajo celo že nedonošenčke, pri katerih je tveganje največje, pa še za enkrat(trkam na les!) nisem slišala, da bi bilo s kom kaj narobe zaradi "spanja". In tudi na ORL dnevno operirajo več deset otrok v splošni anasteziji, pa je vse vredu. Tako,da ne skrbi. Vsaka narkoza malce omaja ritem našega telesa, ampak le to, še prej pa če je otroško, si hitro opomore. Možni so stranski učinki po posegu, ampak ti hitro preidejo, in plačilo, v vašem primeru neboleča nogica, je veliko vredno. Vse bo še dobro! aspirinčica
|
|
|
|
RE: Splošna anestezija - vraščen nohtek 10.1.2008 11:24:17
|
|
|
|
tinatona
|
Ste potem šli k zdravniku? Kako ste opravili? LP
|
|
|
|
RE: Splošna anestezija - vraščen nohtek 10.1.2008 14:43:03
|
|
|
|
simona2
|
Hvala vsem za vspodbudne besede. No na koncu smo se kar odločili za splošno anestezijo in mislim, da je bila odločitev pravilna. Vse skupaj ni bilo kaj več kot 15 minut spanja, še največji šok pa je bil ko se je zbudila. Imate kar prav medicina je tako napredovala, da so stranski učinki anestezije res zanemarljivi, čeprav pa komplikacij nikoli ni za izključit. Pri nas smo že eno uro potem pojedli celo sirovo štručko, ki jo drugače niti pod razno ne, saj imamo vse drugo raje kot hrano. Je pa res hudo tako malemu otroku dopovedat, da ne sme niti vode, sem se počutla kot kriminalc, ko me je prosila za en grisin in jokala, še posebej zato ker je tako neješča. Moram pa reč, da so bli ful fer in da smo bili povsod prvi na vrsti . Okrevanje je čisto OK in bolečin očitno ni več, nekaj malega solz je bilo samo na prevezu, saj je rana res grozna (dali so dol nohtek, pa odstarnili še malo tkiva). Tako da punce, če je treba anestezijo, je pač treba in še enkrat hvala, da ste me prepričale, če ne bi otrok res fejst trpel. Lp Simona
|
 | Stran: [1] |
Steklenička.
пеперутка16
Moja malčica je stara 2 leti in se hrani s stekleničko. V dilemi sem, kako in kdaj jo naj odstavim, pomagajte mi.