|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Streptokok B
18.7.2007 11:47:47   
biba78
Pozdravljene,

v 22. tednu so mi izolirali streptokoka grupe B, ki je nevaren za otroka med porodom. Takrat so me zdravili s Hiconcilom.
Sedaj sem na koncu nosečnosti in ginekologinja me je opozorila, da imam podatek o bakteriji z rdečo podčrtan v materinski knjižici. Ob začetku poroda naj bi dobila antibiotik, ki bo ščitil otroka.
Sicer nisem panična, ampak vseeno me zanima, če ima katera izkušnje s tem.

Moram biti kaj posebno previdna, da pravi čas pridem do porodnišnice, da ne bi bakterija prodrla višje in da se ne bi otrok okužil že prej?
Bi lahko bakterija prišla do otroka tudi že, ko bi se mater. vrat odprl in plodovnica še en bi odtekala?

Hvala za vaša mnenja!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Streptokok B
18.7.2007 13:11:52   
Anonimen
Jas imam streptokok B. Pri tadrugi nosečnosti mi je G to ugotovila. Ker sem na hitro rodila in nisem pravočasno dobila antibiotika se je sin okužil, nekaj časa je dobival zdravila par dni in ni bilo nobenih posledic. Pred tretjim porodom sem dobila pravočasno prej antibiotik in je bilo vse uredu zuser posted image . Tko, da se ne sekiraj, vendar, ko boš šla rodit jih še tam v porodni opozori, da nebi pozabili na antibiotik. Srečno!

Pa še tole, če še boš kasneje user posted image jih moraš isto opozoriti na streptokokB.

(odgovor članu biba78)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Streptokok B
18.7.2007 13:37:13   
Anonimen
Meni so okužbo odkrili na amnioskopiji. Čez dva dni sem rodila. Pred porodom, ki je trajal dobrih 8 ur sem dobila flašo antibiotika v žilo. user posted image  je imela kljub temu mejno vrednost. Zaradi tega je dobivala antibiotik v žilo. Zaradi tega sva že takoj izvedeli, da bova v porodnišnici 1 dan dlje.

Dojenček se s to bakterijo okuži tam, kjer je prisotna, torej v nožnici, ko se rojeva. Prej se ne more. Tako mi je odgovorila ginekologinja na nekem drugem forumu.

Vsaka ženska, ki je kdaj imela okužbo s streptokom B pri vsakem naslednjem porodu dobi flašo antibiotika v žilo. Za preventivo. Tudi če se ve da ni okužena. Ne vem pa, če jih mora v porodnišnici posebej opozoriti na to. Pri meni so strašno povdarjali, da sem "streptokoka", ko so si me v porodnišnici podajali iz rok v roke.

Meni je ginekologinja v sedajšnji nosečnosti vzela bris v 16. tednu. Je bil negativen. Sem pa v reviji Mama zasledila, da je zdravljenje pred 35. tednom nesmiselno.

Upam, da sem ti kaj pomagala. Jaz še kar nekaj časa po porodu nisem imela pojma, kakšana je ta okužba, pa nikjer na netu je nisem zasledila. Šele sedaj v 2. nosečnosti sem končno napraskala skupaj nekaj informacij.

Lp! Cali

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Streptokok B
18.7.2007 15:02:43   
barni
Jaz moje izkusnje iz prve nosecnosti raje ne bom opisala, ker vse preveckrat tukaj na tem forumu preberem, kako ne smemo pisat slabih stvari, ker strasimo uboge nosecke, ki so ze tako vse prestrasene.

Lahko ti pa povem, da bom zdaj v drugi nosecnosti ob porodu in pred njim posebej poudarjala ves cas, da morajo paziti na streptokok in da moram dobiti antibiotik, da morajo pregledati otroka takoj po rojstvu in kasneje preden grem domov  z njim prav tako.  Skratka tezila jim bom do nezavesti in upam da bo vse ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Streptokok B
18.7.2007 15:44:36   
rumenasoncnica
Punce,
kako pa so vam ugotovili, da imate streptokoka - s kakšnimi znaki se kaže okužba?

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Streptokok B
18.7.2007 17:33:24   
biba78
Naj ti odgovorim malo po Pušenjaku malo po lastnih izkušnjah.
Bakterijo odkrijejo ponavadi slučajno, če ima nosečnica kakšne težave. Jaz sem enkrat zakrvavela in so me vaginalno pregledali, ker so videli ene spremembe na mater. vratu, pa so mi naredili še bris na streptokoka. Bil je pozitiven.
Lahko imaš izcedek, pekoče bolečine ali pa sploh nobenih znakov. Ko bakterijo enkrat dobiš, se ponavlja na vsake toliko časa, ne glede na to, če ti jo vmes pozdravijo. Zato nikoli ne veš, ali si pozitivna tik pred porodom ali ne. In tako je tudi pri vseh naslednjih porodih.
Otrok ima po porodu lahko posledice ali sploh ne. Tega se tudi ne da predvidevati.
Imam še podatek, da ima to bakterijo pribl. 1/3 nosečnic, vendar rutinskih testov na njo ne delajo, ker so predragi. Pač reskirajo. Če imaš ''srečo'' ti jo tako mimogrede odkrijejo, če ne, ne.
Dr. Pušenjak pravi, da se je najbrž možno samoplačniško testirati za ceno od 50 do 100 EUR.
Upam, da sem ti kaj pomagala!
Srečno!

(odgovor članu rumenasoncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Streptokok B
12.8.2010 14:48:15   
ursah
Jaz sem pravkar izvedela, da je moj test za streptokoka pozitiven. Šla sem ga delat samoplačniško, stal je 40 EUR v ZD Ljubljana, v 37. tednu nosečnosti. Zanj sem se dokončno odločila, ko je prijateljičina svakinja nekaj tednov nazaj rodila punčko, ki bo imela hude posledice zaradi tega. Nočem strašiti, ampak bila je okužena s to bakterijo, pa niso vedeli (ni se testirala), punčka je kmalu po rojstvu padla v komo, bila na robu preživetja (odločali so se o izklopu aparatov), trenutno kaže da bo preživela, vendar s posledicami, ki jih še ne znajo oceniti.

Še to: ginekologinja mi tega testa ni niti z besedo omenila, če jne bi sama izvedela za streptokok-a, potem pa izvedela še to zgodbo, sploh ne bi vedela, da to obstaja. Ko pa sem ji rekla, če mi vzame bris (test mi je delala namreč moja ginekologinja), pa je komentirala: Ja, še dobro da ste se za to odločili, zadnje čase je res v porastu, vem za kar nekaj komplikacij pri porodih zaradi streptokoka. Halo???!!!! Pa je drugače sicer OK, nimam kaj reči, ampak lahko bi mi kot pacientki vsaj omenila to - kaj če ne bi sama vedela?

Tako da sedaj me precej skrbi, ali bo vse OK, ker pojasnili mi tudi še niso kaj dosti, imam pa v torek spet pregled in bom svojo ginekologinjo podrobno zaslišala o tem. Ne vem ali se z antibiotikom tveganje okužbe čisto eliminira in ali je tako hud zaplet kot opisano zgoraj bolj izjema kot pravilo v primeru okužbe s streptokokom. Odstotek okuženih žensk je menda 25%, kot mi je rekla ginekologinja - meni se to zdi ogromno; toliko, da bi ta test lahko bil nujen, pa čeprav samoplačniško. Vsekakor takšen odstotek, da bi lahko obveščali paciente o tem testu.

Nočem nobene strašit, hočem samo povedati, da se mi ta test zdi pomemben (v primerjavi z nekaterimi drugimi, ki so bolj "marketinški" - npr. 3D ultrazvok z raznimi CD-ji itd.).

(odgovor članu biba78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Streptokok B
15.8.2010 10:00:59   
*tajda*
Tudi sama nisem vedela da sem okužena s streptokokom,ker nisem imela nobenih znakov,ne izcedka,ne čudnega vonja vglavnem vse je bilo ok.Ko sem prišla na rok poroda v porodnišnico so mi naredili amnioskopijo in vzeli bris,ampak sem že isti dan rodila,izvidi pa so prišli naslednji dan.Mali je takoj naslednji dan po porodu dobil antibiotik.Takrat se mi še sanjalo ni kaj je to in kakšna nevarnost je to za otročka.
Dobival je antibiotik pet dni in jo odnesel brez ene posledice in je zdrav fantekuser posted image  Zgrozim se ob misli ko pomislim da ga ne bi imela več ob sebi,tako da pri naslednjem porodu dobim antibiotik jaz,ker mi je ginekologinja v materinsko napisala na veliko in podčrtala.

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Streptokok B
16.5.2011 11:20:59   
MILA1980
Zanima me, če imaš streptokok b če se lahko normalno doji ali se lahko z dojenjem ta bakterija prenese na otroka?

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Streptokok B
16.5.2011 11:21:22   
MILA1980
Zanima me, če imaš streptokok b če se lahko normalno doji ali se lahko z dojenjem ta bakterija prenese na otroka?


(odgovor članu MILA1980)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Streptokok B
16.5.2011 12:40:42   
lily32
Streptokok je bakterija, ki pri 25% populacije živi v ustni votlini in odraslim ljudem ne povzroča nobenih težav. Z oralnimi spolnimi odnosi se prenese v nožnico in tudi tam ne povzroča nobenih težav, zato tudi ženske, ki so okužene tega ne vedo. Za donošenega otoka je zelo majhna možnost okužbe, večja je za nedonošenega. So pa res zapleti lahko precej hudi, zato dajo, če vejo, da je nosečnica okužena, ob porodu otroku preventivno antibiotik. Ker je pri donošenih otrocih možnost okužbe zelo majhna, nekateri G ne opravljajo testov oz. jih ob porodu opravijo, če gre prezgodnji porod. So pa cene samoplačniškega testiranja zelo različne: pri moji G je 12 evrov, ponekod pa tudi 50. Z dojenjem pa se na otroka ne more prenesti.
Če enkrat veš, da si okužen, pa ni potrebno ponovno testiranje, saj te okužbe pri odraslih praviloma ne zdravijo, saj ne povzroča drugih težav. Jaz sem bila v prvi nosečnosti testirana in pozitivna, zato moram pred začetkom drugega poroda samo povedati, da bodo dali odtoku AB.

(odgovor članu MILA1980)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Streptokok B
16.5.2011 14:13:16   
Dadi
Tudi jaz nisem vedela da sem okužena. Ko sem se dala preventivno testirati zdaj v tretji nosečnosti (da ne omenjam da pri prvih dveh nosečnostih tega testa itak ni blo), sem šele zvedela. Ginekologinja mi je predpisala antibiotik ampak itak nima smisla, ker bi mi ga dali pred porodom.

Ker pa se je porod odvijal zelo hitro-pol ure sem bila v porodni- so mi komaj uspeli vstaviti kanal, antibiotika pa mi niso uspeli dat, so ga dali takoj po rojstvu otročku. Prejemala je antibiotik 3 dni v porodnišnici, dokler je niso testirali in ugotovili da sploh ni pozitivna.
In to je to, zgodba zaključena.


_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Streptokok B
16.5.2011 14:55:02   
Anonimen
Ne drži trditev, da se z dojenjem ne more prenesti. Ta bakterija živi tudi na koži, torej s eposledično lahko prenese s stikom na kožo. So pa eni znanki dobili bakterijo tudi v mleku. Ampak kot je že povedala predhodnica, je to dosti bolj nevarno nedonošenčkom kot pa donošenim.
Jaz nisem vedela,, da sem pozitivna na bakterijo in mojemu nedonošenčku niso dali ničesar in se je okužil in sedaj imamo žal posledice. Dejte se testirat!

(odgovor članu Dadi)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
16.5.2011 17:04:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?