|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sušenje sadja
13.11.2007 15:02:38   
Anja25
Pozdravljene

Imam eno vprašanje in sicer ali ima od katera od vas električni sušilec sadja.
To je neka okrogla mašina v katero se po plasteh naloži sadje in se posuši.
Ker sem mnenja, da je bolje da otroci jedo suho sadje kot sladkarije se sedaj obračam na vas, kako s to zadevo postopati.
Jaz sem omenjeni strojček dobila od znanke, a je težava v tem, da zraven ni navodil kako naj bi se sadje sušilo user posted image
Če ima katera kakršnekoli izkušnje bom zelo vesela in v pokušino prinesla suhe krhlje.

PS.: če katera to stvar uporablja bi prosila za res natančno razlago.

Hvala že vnaprej in lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sušenje sadja
14.11.2007 8:05:41   
Anonimen
Strojčka nima,in očitno na število odgovorov na tvoje vprašanje,tudi druge ne.
Najbrž skoraj vse delamo po starem načinu.

Shranjevanje sadja in zelenjave
Za vlaganje živil v gospodinjstvu je najbolje upoštevati že preizkušene metode naših staršev. Ti postopki so gotovo najboljši, najbolj preverjeni. Vseeno pa je pomembno, da v živilom, ki jih shranjujemo, ne dodajamo nobenih kemičnih dodatkov, temveč le kis, slano vodo, sol, olje, sveže začimbe in dišavnice, sladkor ali med. Med najpreprostejše in tudi najbolj varne načine shranjevanja sodi postopek sušenja. Vseeno pa moramo vedeti, da vsak postopek konserviranja živilu zmanjša hranilno vrednost, toda če upoštevamo navodila in postopke, ohranimo visoko hranilno vrednost. Tisti, ki jedo pretežno predelano hrano, naj v take obroke dodajajo veliko sveže zelenjave in sadja.
Sušenje zelenjave, sadja in gob
Zelenjavo operemo, preden jo razrežemo. Tako pripravljeno očistimo, olupimo ali samo postrgamo, nato jo razrežemo na tanke rezance. Posolimo, narahlo premešamo in v tankem sloju zložimo v pekač, obložen s papirjem za peko, ali pa damo na leseno desko. Rezanci naj bodo zloženi drug poleg drugega. Če sta sadje ali zelenjava na leseni deski, jo damo na sonce, da se povsem posušita, pekač pa v pečico z ventilatorjem na temperaturo od 60 do 70 stopinj Celzija. Običajno je živilo suho v 5 do 6 urah. Popolnoma suho in ohlajeno shranimo v stekleni kozarec in ga zapremo s plutovinastim zamaškom

(odgovor članu Anja25)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...




Pranje ritke.
пеперутка16

Ali vaš mož preoblači otroka, mislim pranje ritke in menjavanje plenic?