|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tepe!
20.8.2006 9:02:22   
Tinca7
Pozdravljene!

Imamo en proble! In sicer naju najina 21 mesečna hčerka tepe. In to močno in ob vsaki priložnosti. Kadarkoli ne dobi česa, ali ko je treba iti domov (in ona noče), naju dobesedno pretepe. To ni en udarec, ampak naju zboksa, zlasa,... Vse to me že močno boli (ne samo fizično)user posted image . Sem proti tepežu, ampak res ne vem več, kako naj to preprečim. Jo nej čez rit?user posted image Do sedaj sem poskusila z lepo besedo, z grdo besedo, z ignoranco. A mi lahko kakšna pomaga pri tem problemu? Kakšna izkušnja. To namreč ni več faza skozi katero gre, ker traja že kake pol leta in stvari se samo stopnjujejo.

LP, Tina
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tepe!
20.8.2006 9:05:02   
Anonimen
vrjetno se sploh ne zaveda kako udarec boli..js bi ji demonstrirala najprej to..mogoče bi pa pomagal??!!

(odgovor članu Tinca7)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Tepe!
20.8.2006 10:14:04   
ona
Našauser posted image ima tudi take izpade oz. je imela en cajt in sem ji vrnila nazaj,tako kot ona meni in je ugotovila,da nima smisla tept mamo,ker dobi nazaj,seveda v lažji oblikiuser posted image

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Tepe!
20.8.2006 10:42:38   
Bubamaraa
Ko je mene prvič udarila sem jo nazaj (v mehkejši obliki), ko me je prvič zlasala sem jo spet nazaj, ko me je prvič ugriznila sem jo nazaj....in učinek je takšen: " da danes prekleto dobro potuhta, preden ji kaj takšnega pade na misel"...... saj nisem pristaš tepenja, samo otrok se ne zaveda kaj povzroča preden to sam občuti, pa naj bo to bolečina, ugriz ali lasanje........

_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Tepe!
20.8.2006 11:30:05   
BarbaraO
Če se to vleče pol leta, je že to preveč. Jaz sem svojo odločno prijela za roko (za zapestje) in ji rekla, da ne dovolim, da me tepe (oz. udari). To sem ponovila vsakič, ko je spet poskusila. Včasih sem jo za kazen postavila še v kot (ker jih tudi v vrtcu očitno tako kaznujejo). Moram reči, da se je obrestovalo, ker mene dejansko ne tepe več (druge pa včasih še poskusi, ker ji nikoli niso jasno prepovedali). Mislim, da udarec nazaj ne pomaga preveč, ker otrok sčasoma sprejme to kot sprejemljivo obnašanje in se agresija le še stopnjuje. Ignoranca pa v tem primeru tudi ne zaleže (pri zmerjanju oz. grdih besedah mogoče še). V vsakem primeru moraš dati otroku vedeti, da boš pri tem njegovem vedenju dosleden in da ne dovoliš tepeža (ne do sebe ne do drugih - odraslih in otrok).

_____________________________

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Tepe!
20.8.2006 12:59:26   
Tinca7
Sem jo tudi jaz močno prijela in ji resno povedala, da se mamice ne tepe, ampak, ko naslednič ne sme kaj dobit, se stvar ponovi. Se mi ponavadi čez minuto opraviči, ampak takrat je zame prepozno. Sem jo tudi po riti (čez planico ni najbolj boleče), pa se ponavadi samo smeje. Ubistvu edino kar deluje je, če vidi da sem res žalostnauser posted image . Ne vem, kje je pobrala tako obnašanje, ker v vrtcu je baje čisto pridna (mogoče kdaj kakšnega po rokici vdari, če ji kaj vzame).
Ve da dela narobe, ko me udari, ampak to počne čisto instiktivno. Ko kaj ne dobi, Bum! Potem ji je pa žal.

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Tepe!
20.8.2006 21:05:45   
KIRA
pol pa pravijo, da taki otroci tepejo, ki so jih starši tepli....user posted image

ja seveda ji daj na rit. vse ima svojo mejo. če si ne da zlepa dopovedat, naj občuti to, kar dela drugim. kar orenk jo naklofaj, da se bo prijelo. lahko tud po roki,  pač s  katero te je udarila. ena po riti tu ne bo spremenila nič. enkrat mora skapirat, da to boli, pa da tega ne bo več počela. če boš dovolj odločna si bo zapomnila.
kazen mora bit vzgojna in če nič drugega ne pomaga, bo pač fizično kaznovanje.  ampak dvomim, da v tvojem primeru v tem grmu tiči zajec. ponavadi nasilje obrodi še več nasilja, ampak če se je pri tebi že do te mere stopnjevalo, da drugo več ne vala, pol boš prisiljena nekaj ukrenit.

priporočam, da začneta kakšen šport (tud za take male že obstoja), da se znebi svoje agresije. pa mal premisli, od kod ji je to... ali je kje vidla.. nekje mora bit vzrok. po mojem je vidla to v vrtcu - kakšen tak incident, da si ga je zapomnila. mogoče je keri otrok drugega udaru, ali pa učiteljica, pa je bil to zanjo šok. pa proba na ta način podzavestno  negativno izkušnjo obdelat. user posted image

LP

< Sporočilo je popravil KIRA -- 20.8.2006 21:07:23 >

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdo so otroci, ki nimajo alergij in niso b...
Večina se nas z veseljem spominja odraščanja, pri katerem je bilo igranje v blatu in pesku vsakdanja dejavnost in pogost...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?