|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   grde besede triletnika
20.8.2006 9:40:05   
Anonimen
Naš tri in pol letnik je začel govoriti grde besede. Niso sicer še tako kritične, ampak iz malega zraste......

Že nekaj časa mi pripoveduje, da X fantek v vrtcu grdo govori, sedaj pa je te besede začel govoriti tudi sam. Sumila sem, da se bo kaj takega zgodilo, ampak sem vseeno upala na najboljše.

Imamo še starejšo sestrico, ki pa še v življenju ni izrekla grde besede. Zato sem sedaj toliko bolj šokirana in razočarana.

Pri nas doma ni navada, da bi grdo govorili, sem pa sedaj v dvomih, kako naj reagiram.
Prezreti tega vsekakor ne morem, me preveč prizadene.

Tepsti ga vsekakor ne želim, sem ga pa poslala v svojo sobo, pa mi je skozi vrata govoril naprej. Postal je zelo trmast in mu ne morem do živega. Kljub pogovoru in obljubam, bo to kar mi je obljubi, jutri prelomil.

Prosim kakšen nasvet.

Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: grde besede triletnika
20.8.2006 9:48:22   
noe
Po mojem je najbolje , da ga ignoriraš,kot da ni bilo nič in bo pozabil pa bo.Moja znanka  ga je ful skoz kregala in lasala ,pa kazni dajala pa je mali bil sam še slabš, pol je celo njej govoril, da je pra... in ku... Kaj takega sem jaz prvič vidla in čula , da ti tri letnik lahka reče kej takšnega ampak on je bil kopija svojega očeta. Jaz  ne vem kako bi reagirala v njenem položaju , sam po mojem  kreganje ne pomaga.Da mu pa kr neki obljubljaš , da bo dobil če ne bo tako govoril, bo pa po mojem hitro začel izkoriščati. Mislim, da je najboljša ignoranca. lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: grde besede triletnika
20.8.2006 10:00:40   
Magi*
nimsms recepta. pri 3. letih je otroku že marsikaj jasno in se mu da dopovedati. drugače je pri 1,5 letnikih, tam je bolje prezreti in skoraj gotovo prenehajo. pri 3. letih pa je vprašanje, če bi to delovalo. bi bilo bolje razložiti mu (mogoče skozi kakšno pripovedko zvečer), da je to neprimeno.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: grde besede triletnika
20.8.2006 10:04:39   
Marogica
Na žalost otroci res dostikrat iz vrtca prinesejo takšne besede. Mi smo jih pri ta večjem poskušali ignorirati. Po navadi je po ca 2 tednih minilo.
Mi je pa bilo všeč, kako je Radha reagirala. Če se prav spomnim je rekla svojemu sinu, da naj drugič povoha, kako tistemu fantku iz ust smrdi, ker govori takšne grde besede. Nekaj v tem stilu.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: grde besede triletnika
20.8.2006 11:47:00   
Rožica I
Mi smo reagirali (s prepovedjo), ko je sin začel z zmerljivkami a la butelj, bedak... No, potem se je v parku na vsa usta drl, da smo vsi bedaki!? Bila sem čist zmešana, ker ni in ni prenehal!
Potem je slišal svojega strica, ko je preklinjal zraven tekme (prave kletvice!!!) in je sin prišel k meni in rekel: pičuser posted image u ti matel! Mene je skoraj vrglo, zajela sem sapo in onemela (najboljše kar sem lahko naredila!)! Začela sem mu nekaj čisto tretjega razlagat, ga nevedno pogledala in vprašala, če mi je kaj rekel, češ nič nisem slišala.. Ni več ponovil! 
Sedaj zelo redko še reče kakšno grdo, ampak ga ignoriram in mu ni zanimivo. Se pa najdejo včasih kakšni odrasli v tistem momentu zraven (njegov oče, dedek, stric...) in se, seveda, veselo nasmejijo. Takrat je otroku zanimivo, sama pa jim streljam user posted image   iz oči! 
Verjetno je res najboljši recept- ignoriranje!    Rožica

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: grde besede triletnika
20.8.2006 12:01:50   
Anonimen
ah dejte no pretiravat. vas prizadane pa ne vem kaj še vse..otrok pač ponovi nekaj ko papiga pojma nima pa sploh kaj govori. s tem ko ga zmerjate kaznujete tepete in sploh registrirate te njegove besede mu daste vedt da je zanimiv in jih bo brez da ve kaj govori ponavljal le da vas jezi. najbolje kar lahko naredite je da ga ignorirate in ko bo videl da te besede nimajo nobenega učinka jih bo nehal ponavljat. mpja tamala govori skos matr pa madona ampak bl zato k smo se ji smejal ko je prvič rekla ker to pove zelo s poudarkom, ampak mene to sploh ne moti. to izgovori tako kot zapoje angleško pesmico..po posluhu pojma pa nima kaj to pomen.

(odgovor članu Rožica I)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
20.8.2006 19:20:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: grde besede triletnika
20.8.2006 19:40:22   
al1*
Tudi mi smo dali skozi to fazo. Prvič, ko je rekel grdo besedo, me je vrglo in sem verjetno naredila napako in preveč burno reagirala. in se  mu je zdelo zelo zabavno. Potem pa smo ga začeli striktno ignorirat. Po dveh tednih ga je minilo. 

_____________________________

lp


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: grde besede triletnika
20.8.2006 20:47:04   
krajnci
Moja je stara 3 leta. na začetku smo ignorirali in se delali kot da ne slišimo, vendar ji to ni zadostovalo. potem smo ji za vsako tako besede razložili, da je to grda beseda in da se tako ne govori. Počasi in vztrajno je doumela, da nam mora kar verjeti.
predvsem pa je nismo nikoli tepli, ampak razložili, da če si res jezen, ali pa grozno slabe volje, potem res kaj takega rečeš, kar tako pa se takih stvari ne govori.
najprej poskusite z lepimi besedami, z obrazložitvijoo.
danes npr je hotela porkaduš na kruh namazat, pa nekako ni šlouser posted image  ni hotel gor!

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: grde besede triletnika
20.8.2006 21:09:13   
KIRA
moja babi bi rekla, da mu umij usta z milom. user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: grde besede triletnika
21.8.2006 9:37:02   
Anonimen
Saj bodo odnehali,ko bodo večji in ko bodo razumeli naša opzorila,da so to grde besede.V tem obdobju ko so sedaj ne moreš preprečit,ker se na žalost na vsakem koraku srečujjo z psovkami.Naš tudi,na žalost.K nam prihajajo obiski,pa ga ne morem zapret v kakšen prostor,da ne bi slišal pogovore odraslih.Obstajajo pač ljudje,ki ne znajo lepo govorit in jim je vsaka druga beseda kletvica.Ko sem opozorila,soseda naj se poskuša malo zadržat,mi je vrgel pod noge,češ,počakaj,da gre v vrtec,še hujše bo domov prineseluser posted image
Torej,sedaj jim je to zelo zanimivo,našim mulčkom,pa niti ne vejo kaj to pomeni.Naš je celo zadnje dva dni začel,z:te bom ustreliluser posted image te bom pretepeluser posted image
Pa ne vemo kje je pobral,sicer sumim,da pri dečku s katerim se druži zadnji mesec,ki pa je tri leta starejši od njega.
No v glavnem,če se bomo potrudile in jim dopovedovale ves čas,da se tako ne govori,bomo dosegle,da ko bodo pet let ali šest,morda še prej stari,da se bodo zavedli,da se ne sme takih kletvic uporabljat.
Morda jih ne bodo uporabljali pred nami,če bomo dosegle spoštovanje iz njihove strani,do nas,sigurno pa jih bodo,kletvice,uporabili v družbi sovrstnikov,ker od družbe pa jih ne moreš izolirat,samo zato,da ne bi slišal kletvic.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj je otrok najbolj poreden doma?
Ker smo doma najbolj sproščeni in se počutimo najbolj varne, si tudi najbolj upamo biti to, kar globoko v sebi smo, kdaj...
BLOG: Daj babici en`ga poljubčka ...
S takšnim navodilom ju pravzaprav čisto "povozim" in navajam na toleranco za zlorabo. Da bo tisti na drugi strani zado...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?