|
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
 | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Trojni hormoski test,PAPPA,B-HCG... 19.8.2005 19:26:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Ti v materinski knjižnici nič ne piše?
|
|
|
|
|
Trojni hormoski test,PAPPA,B-HCG... 19.8.2005 20:13:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri PAPP testu ti vzamejo bris materničnega vrata, ki ga razmažejo na stekelce in pošljejo v laboratorij, pregled malo boli, ker ti odščipne košček tkiva. Če so ti ga delali v roku enega leta pred nosečnostjo, ga ne bodo ponavljali. Po novem ga delajo celo samo na vsaka 3 leta. Za THT (trojni hormonski test) ti da napotnico za v laboratorij, tam ti vzamejo kri in pošljejo v Ljubljano v laboratorij, ginekolog pa dobi izvid, na katerem piše verjetnost za Downov sindrom. Beta HCG pa je nosečniški hormon, ki ga spet ugotavljajo z laborat. preiskavo krvi. Se pa ponavadi ugotavlja v začetku nosečnosti, če sumijo na izvenmaternično nosečnost oz. po splavu, da preverijo, če je maternica "lepo počiščena". V nosečnosti vrednost beta HCG-ja zraste. Kako vedeti, če si te teste opravila, pa ne vem. :)- Najbolje, da vprašaš ginekologinjo.
|
|
|
|
 | Stran: [1] |
Dotikanje med nogami.
пеперутка16
Moj triinpolletnik se nenehno dotika svojega lulija in noče nehati. Poskusila sem ga na različne načine odvrniti, vendar ne deluje. Rada bi, če bi mi kdo, ki je imel podobno situacijo, napisal, kako jo je rešil. Hvala.