|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 12:57:48   
Anonimen
Mogoče ne spada na ta forum, ampak vseeno.

V nedeljo sem bila na obisku pri sošolki. Med debato o otrocih in občudovanju njenega naraščaja sva se dotaknili še ostalih sošolcev. Pa mi reče, da je ena že čist obupala nad moškim svetom...

Izjava, ki me je presenetila do amena, pa je bila, da mi (po 30tem) sploh nimamo več nekih realnih možnosti, da si dobimo primernega partnerja. - Tudi termin 'primerni partner' je lahko stvar debate in vsak pod to razume neki drugega. - Pa je nadaljevala, da ali si dobiš neki takega kot ona (precej mlajšega ona 31 on 22) ali pa ostaneš sam. Jaz sem bila nad tako izjavo čist šokirana. Optimist kot sem še vedno verjamem, da je vseeno nekje nekdo.
Pa mi je vseeno dala misliti. In misliti, in misliti.

In sem ugotovila, da resnično osebno ne poznam niti enega samskega moškega 'primernega' zame. Morda sem se res gibala v krogih, kjer smo bili vsi poparčkani že od faksa dalje. In morda je res, da če zamudiš leta študija za si najdet partnerja ali ostaneš pozneje brez njega, ostaneš sam. Ne vem. Močno upam, da to ni res.

Saj me ne skrbi zame (čeprav nikoli ne veš...)... ampak tak pesimizem. Ne vem no. A se vam zdi da je res vse tako črno na tem področju?
A se vam zdi, da res po 30 te laže strela zadane, kot da dobiš moža? A so res že vsi takvalitetni oddani?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 13:03:55   
CatJa
Ma pikec0, pa dej no. Tako kot si rekla, "primerni partner" je res lahko predmet (precej zanimive) debate. Za tvojo sosolko je pac primeren en 22-letnik.
Tudi zate se bo nasel tak, ki se TEBI zdi primeren. Kolker vidim, si zelo pozitivna in odprta oseba, tako da verjetno ni vec dalec ta dan .....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 13:05:24   
Anonimen
Ah, kakšna bedarija. Potem bi bilo pa najboljše, da bi vsi samski, starejši od 30 let šli kar v samostan.

Če človek gleda tako črno na ta svet, potem ne bo nobenega našel, ker se ga bodo vsi ogibali zaradi njegovega pesimizma, ne zaradi tega, ker ne bi bilo več razpoložljivih partnerjev primerne starosti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 13:08:54   
baguSka
Prvo kot prvo ne vem kaj smatraš pod 'takvalitetne'.:ups:

Je pa res, da tisti moški (iz mojih izkušenj), ki pri teh letih še niso oddani (večina ne vsi) so samski zato, ker jih še preklemano razganja in mislijo le s spodnjo glavo in skačejo s partnerke na partnerco (beri:avanturisti). Ko se taki ustalijo si tudi težko najdejo kako za sebe. Ponavadi pristanejo ob kakšni dougonogi blondini, ki mu samo kima.:zmeden: Ostalih nekaj odstotkov pa se najdejo taki, ki so že ločeni z otroci in pomožnosti zelo razočarani ipd. Taki pa se zelo pomilujejo. Spet je odvisno kako si taki najdejo novo partnerko za sebe, glede na to da so prizadeti.:zmeden: Res je viliko manj možnosti, saj tisti ki si želijo resne veze oz. ljubezni in družine, si običajno najdejo partnerko že prej.
Poznam kar nekaj punc, ki so starejše od 30 in žal se moram res strinjat s tvojo izjavo. Ni variante sploh da bi jim kdo prirastu k srcu: nobeden ni po njihovem merilu. Ko pa jim nekdo postane že malenkost simpatičen, je ta veliko veliko mlajši (tudi 10 let) in se kaj kmalu izkaže, da taki moški nabirajo izkušnje s starejšimi ženskami oz. puncami.:zmeden: Skratka kljub temu da je tem puncam všeč njihova otročjost (saj se dekleta znamo zeeeloooo spustit na njihov nivo če hočemo), so bile starostne razlike prevelike. Ne pa vedno.:zmeden:

Res zanimivo. Ampak je pa resnično.:zmeden2:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 13:10:17   
baguSka
Ankica žal je res tko, da so možnosti z vsakim letom manjše. Če hočeš al nočeš. Ni pa s tem rečeno, da si partnerja vseeno ne najdeš.:zmeden:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 13:11:43   
Gina
Ah daj no mir!:) Pa da te ne slišim več takih traparij razmišljat!!!8)

Naj ti razložim matematično:
Od dveh milionov slovencev, jih je en milion moških. Od tega miliona jih je 300.000 zelo primerne starosti zate. Od tega jih je dve tretjini poročenih ali v vezah. Od teh dveh tretjin jih je pol nezadovoljnih.
Ostane ti 100.000 samskih + 100.000 neuradno ločenih.
Če računaš samo na tiste, ki so v resnici samski, ti jih ostane vsaj 20.000 iz tvojega mesta ali okolice. Če jih od teh 20.000 spoznaš samo 25, bo gotovo od njih kakšen vreden življenja s tabo, kajne? No, pa četudi ne bo, jih še vedno ostane 19.975 samskih še za spoznat + vsa gora še ne ločenih.

Pikec, šlogam ti! V roku enega leta boš spoznala svojega sanjskega moškega, se zaljubila + on vate in imela bosta zelo hitro enega krasnega :duda:! (+ hišico)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 13:13:56   
baguSka
Aja no še to: tiste fante ki jih še poznam da so starejši od 30 so recimo taki: eden je še nedolžen in totalno neizkušen v ljubezni, eden je tok pedanten da ga nobena ne prenaša, eden je tok razočaran v ljubezni, da nobeni več ne zaupa, eden je ločen in zdaj skače iz ene na drugo, eden živi izključno samo za biznis.. ostali pa so vsi vezani tako ali drugače, srečno ali malo manj srečno..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 13:15:37   
Anonimen
:)-:)-:)-:)-.

No, da se razumemo - jest sem bla šokirana nad pesimizmom ženske, ki ima 9m starega otroka in 9 let mlajšega partnerja (moža). Češ, da sej itak kaj boljšega ni mogla čakat :zmeden:. Jast pa tud da nej ne pričakujem ne vem kaj :zmeden:. Haloooo!!!????

Gina; moja nona pravi: Iz tvojih ust u božja uha :)-
Predvsem hiša.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 13:15:37   
baguSka
Gina zanimiva matematika.;)

Ampak teoretično pa malo manj zanimivo.:(

Sicer pa upam da si ji šloganje prav napovedala.:rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 13:17:29   
CatJa
pikec, evo mal heca:
prijavi se na Sanjsko zensko, pa ti bodo oni nasli primerne kandidate, pa se zasluzila bos zraven 8)
(pa upam, da se znas lepo smejat :)- :)- :)- )

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 13:20:21   
Anonimen
Catja - nimam metraže. Mojih 157 in Mišinih 175? ne vem no. Aja pa faks mam končan, pa magisterij delam - ne vem če sem dovolj intelektualka. :zmeden::)-

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 13:20:32   
biba77
Jaz pa poznam tudi take moske, ki so komaj nad 30, pa niso "loceni" in razocarani, tudi ne mislijo "samo s sp. glavo", ampak enostavno ne najdejo.

Prezahtevni? Ne vem...

Ves, ce nisi nekdo, ki bi redno hodil ven na razlicne lokacije; Ce imas neko stalno, zaprto druzbo tudi tezko koga novega spoznas.

Tako, da "ne-iskat" po moje tudi ni resitev...:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

Nikakor pa se ne strinjam z izjavo, da je nekdo pri tej starosti prestar! :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 13:21:07   
Anonimen
Ti pravim, Pikec, če se želiš oporočiti, če bi se poročila ven iz Slovenije (jaz ne), potem obvezno na Korčulo. Tam te čaka 10 samskih možakarjev - vsi s službami, lepi, postavni s hišami in vikendi ob morju. Resno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 13:23:24   
Pajaca
Da še jaz mal razmislim o mojih prijateljicah.

Mam par prjatlc, ki sanjajo nemogoče. Stare 30, same ne ravno popolnih postav, a vse bi popolne moške, vse bi nek ideal in če že vizualno ne paše not ga odkloni in mu ne pusti niti da bi jo povabil na pijačo... ker pač ni visok in blond, ampak je rjav..... pač ta itak ne bo nikol našla popolnega moškega zase.

Potem imam par prijateljic, ki so si kljub otrokom pri cca 30 našle fajn fante in si z njimi ustvarile družino.

Večina prijateljic z mano vred je pa svoje "popolne":love: našla tam nekje med 25 in 28 letom... tam nekje konec fakultete ali celo po.

Potem pa poznam ene par moških nad 30, ki so samski... pikec te zanima.... dva luštna fajn fanta. Sicer je res da sta bila večna ljubimca, da pač nobena luštna ni bla dolgo njuna... ampak po zadnjem pogovoru z enim sem prišla do zaključka, da se je fant znorel, da bi pa sedaj rad eno fajn punco, simpatično, razgledano, valda lepo... navada je železna srajca, s katero bi si ustvaril družino. In na morju je mojo tamalo skor s sabo odpelu tko bi mel mulce. Tadrug pa... ah ta bo pa večni lover.... No in ta žalostno ugotavlja.... da pač so vse take fajn punce že oddane, da so vse že poženjene imajo otroke in da sta mlajšim puncam ratala že malo stara.

Tko da čist tko.... najdejo se fajn fantje tudi po 30. Zakaj pa ne. Res včasih je za njimi kakšna ločitev, ali dolga veza ali kaj takega, ampak po 30 pa res ne morš pričakovat da boš dobila enega neizkušenega fantka. Ampak saj za tabo je tudi nekaj. Dejstvo je sam da morš med ljudi, zamenjat kakšne prijatelje oz spoznat nove in bit odprt za ljudi. In pol.... se še najde kakšne fante.

Drgač pa... kaj je že narobe z 25letniki????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 13:24:02   
CatJa
pikec, a nis opazla, da je Misa dobla na razpolago mogoce tri tipe, ki so bili visji od nje? Tako, da visina pri tebi ne bi predstavljala ovire.
Hm, glede intelektualke, kaj pa vem, mogoce se moras pa na blond postrihat, da bos dovolj "intelektualke"? Aja, pa skladatlne se mal preuci :)-

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 13:25:52   
Polonca H.
Ej Gina znaš potolažiti. Tudi jaz sem vstopila v magična trideseta in moj moški... Ne vem, kje se obira:)
Imam prijateljico, ki je nekaj mesecev starejša od mene in pravi da račune na ločene. Ker po njenem naj bi bil moški ki do 30 leta ni sposoben imeti ženske dlje časa, postavljen pod vprašaj. No saj se tudi jaz strinjim z njo. Vsi moški ki so po 30. letu še sami so full čudni, vsaj tisti ki jih jaz poznam. Tako da tudi jaz računam na ločenega:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 13:26:29   
Anonimen
Nizja glasbena+4leta glasbe in klavirja na SŠ= ni blema.


Pa sej se nočem jutri poročit, sam mal mi je dal ta njen pesimizem misliti. Pravzaprav me je kr prestrašla.

Aja sej moj bivši pol spada v kategorijo 'takvalitetnih ločenih' - pol se pa je za sekirat :)-

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 13:26:55   
mika
jaz tudi poznam nekaj primerov, ki so stari okoli 30 in so samski. Po moje je stvar v tem, da do takrat si nekako urediš svoj način življenja in se težje prilagajaš. V 20 letih pa se 'učita' živeti skupaj. kar pa še vedno ne pomeni da 'za vedno' ostaneta skupaj in da tisti, nad 30 ne bodo našli partnerja.
za nekoga je pač 'primeren' partner 10let mlajši, za nekoga 10 let starejši.

Moja tašča si je po 34letih zakona našla 12 let mlajšega 'zasedenega' partnerja in smo vsi mnenja da ne bo uspelo. Kdo ve:ups:, mogoče pa?


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 13:36:02   
Anonimen
Jaz se strinjam z optimistko. Pikec, pa tudi ni rečeno, da ne bo tvoj bivši ene "taprave" srečal in postal ponižno pohlevno bitje. Vse se vrača, vse se plača.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 13:36:58   
saratanja
:) Sem razmišljala, če sem se tud jaz našla v tvoji zgodbi.

Sem bila nogirana pri 30 letih. Uhh, sem bila prepričana, da zdaj pa je konec mojega življenja in da oh in sploh ni več tipa zame, ker kao tisti, ki so pri teh letih samski no z njimi mora biti pa res kaj narobe !.... Sam halo, sem bila tudi jaz samska, pa se mi je zdelo da z menoj pa res ni nič narobe. Sem se vzela v roke, počistla mal po svojem podstrešju. Začela uživat v življenju, kot še nikoli do takrat, ker sem bila kar naenkrat samostojna, finančno neodvisno in počasi se mi je tudi že začelo sanjati, kaj hočem od življenja.
No moje izkušnje iz tistega obdobja so bile, da sem se morala kar mal otepat vseh tipov, ki so letali naokoli (saj ne rečem, da to ni bil dober občutek:)) Res pa da jaz v nobenem nisem videla tapravega. Bil problem, da sem jaz iskala kaj več. Ni bil problem, da moških ni. Problem je bil, da sem si jaz še preden sem dala nekomu možnost, že v mislih spesnila scenarij, kaj bi šlo med nama lahko narobe in v čem sva nekomaptibilna.:zmeden:

No ja, dokler nisem naletela na mojega :love:, ki je zadosti dolgo in vztrajno sitnaril in čakal, da mi kapne, da pa nič ne škodi poskusiti in se malo predati občutkom.... No ja in res je ta dečko 5 let mlajši od mene.:) Kaj pa vem, mogoče pa je res bil zaradi njegovih let bolj pogumen, prilagodljiv in vztrajen(z leti to postaja težje). Čeprav mislim, da leta nimajo tu kaj dosti opraviti, bolj kakšen človek je.

Mislim, da ni problem, da ni več primernih moškeh. Res pa ni za pričakovati, da bi bili ti brez zgodovine. Pa saj glede na to, da jo imaš tudi ti in ti to na nek način pomaga da osebnostno odrasteš in postaneš boljš...no ti nekdo čisto brez izkušenj in nezrel niti ne ustreza.

Res pa je, dokler ostaja bolečina in nepospravljene reči...no po moje bolje niti ne začenjati kaj novega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 13:42:55   
kalbo
Pikec, doma mam svaka, ki bo naslednji mesec dopolnil 30 in je samski, pa razmišlja točno tako kot ti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 13:44:49   
nejcko
Jaz bi pa rekla takole: definitivno po 30-em ni konec življenja in človek ima še vedno veliko možnosti, da si najde partnerja in ustvari družino - konec koncev si nekateri stari ljudje celo v domu starejših občanov najdejo novega življenjskega sopotnika.

Ampak po drugi strani se pa strinjam z Bagusko. In sicer zato, ker je resnično večina samskih moških nad 30 ali ločenih, ali so ženskarji, ali mamini sinčki oz. polni kompleksov itd. Predvsem pa, da starejši ko je človek, težje se prilagaja. Navadi se na nek svoj življenjski ritem, lagodje, brezskrbnost in mu je vsak dan težje se odločiti, da bi vse to izgubil.
Poznam jih kar nekaj takih - samskih moških nad 30. Sicer bi imeli žensko (najraje Claudio Shifer v predpasniku), otroci, no ja, če se ravno ne bi pretirano jokali, težili in kratili njihove osebne svobode, definitivno pa se prav slednji ne bi nikoli odpovedali - torej, da bi še vedno šel lahko s frendi ven, kadar bi mu pasalo, žuiral po svoje itd.

Navada je železna srajca, to je pač živa resnica. Hvala bogu pa vedno obstajajo izjeme, ki potrjujejo pravilo in pikec0, tebi res želim, da bi na eno tako izjemo kmalu naletela in dokazala prijateljici, da je nemogoče vendarle mogoče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 14:01:51   
Anonimen
Evo, Pikec, Kalbo ima ženina zate.:)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 14:23:34   
anitaz
kalbo...potem pa uredi da se tvoj svak pa pikec0 srečata :bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Udar strele ali poroka?
24.8.2005 14:55:27   
Anonimen
Kalbo ga ponuja že ene petič. Ne vem, a je škart roba :)-

Drugače sem pa jaz v svojih samskih letih vedno govorila, da če so okoli mene vsi ornk fantje že poženjeni, bom počakala na naslednji val, to je val ločitev 8)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?