|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Urtikarija - naša zgodba
18.2.2011 9:49:40   
natasarobi
Pozdrav!

Rada bi opisala našo zgodbo, sedaj 6,5 m otroka in bi prosila tudi za nasvet kaj lahko jem jaz in moj otrok (uvajam gosto hrano). Dobili smo navodila vendar se mi zdi, da se nekatere stvari izključujejo.

Dva dni nazaj smo se igrali, normalno imeli goste obroke in dojili, na kar po popoldansekem obroku (dojenje) 10 minut in pol ure po gh mali postane po glavi popolnoma rdeč (zelo rdeč), otečena rdeča ušeska, drugod ni bilo opaziti flekov, malo je začel jokati (predvidevala sem, da zaradi tega ker je zaspan in smo ga preoblačili za fizioterapijo). Gremo k P., kjer je bl že povsod po telesu rdeč oz. flekast (se je kar zlivalo vse skupaj). Dobi inekcije in napoteni v Pediatrično, kjer je bilo stanje še slabše. Mali je vmes spal, hvalabogu dihal normalno. Bili smo hospitalizirani za en dan - stroga dieta v bolnici, sedaj imava oba dieto Urtika III (do nadaljnega).

Ko so malemu delali kožne teste na tipične alergene ni pokazalo nič. Vzeli so mu še kri in nato sva odšla domov z navodili. Vse ostalo dobiva po pošti, čez pol leta bova imela kontrolo v Pediatrični.

Želim povedati: zgodilo se je v momentu, prej nobenih težav, ki bi lahko nakazovali na kakršnokoli alergije (ne težav z blatom - driska), razni manjši izpuščaji in podobno. Edino kar bi bilo za sklepati za nazaj - kihanje in pa občasno se je malo praskal, ampak ne zelo izrazito. Konstantno zdrav in dobrovoljen otrok. Kadar sem merila vročino jo tudi ni imel.

Sama sem od začetka dojenja zelo pazila na prehrano in z staranjem otroka v svojo prehrano dodajala druge izdelke (čokolada, hrenovke, paštete, piškoti,....). Pri uvajanju gh smo šli po predpisanem spisku živil. Po mnenju zdravnikov  je bila kriva marelica (kupljena kašica, čeprav jo je jedel 4 dni) in pa moja prehrana (čokolada, ki pa tudi ni bila v nenormalnih količinah).

Kaj lahko jemo pri dieti URTIKA III? Na seznamu je napisano kaj vendar se neke stvari izključujejo. Prosim za nasvete in konkretne stvari - namazi, kruh, marmelade,...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Urtikarija - naša zgodba
18.2.2011 10:49:38   
*NikoLina*
Pozdravljena!

Tudi pri nas je podobna zgodba...user posted image  Naša je sicer stara tri leta in je kar na lepem dobila izpuščje po obrazu, ki pa HB hitro zginejo. Do sedaj ni bila na nič alergična, ampak diagnoza je pa UrtikaIII. To pri nas traja že en mesec...En teden je bilo še kar ok, potem se je stanje poslabšalo pa spet ok...ampak zgine pa ne, ne glede na to, če se držimo diete ali ne. In najhuje je, ko ne veš kaj dati otroku za jest, ker so barvila, konzervansi in vse packarije POVSOD! Tako da natasarobi, sama pametnega nasveta nimam, kako in kaj...pa so vam rekli, da se morate strogo držat te diete? Ali naj bi to kaj kmalu zginilo? Nam so rekli, da to ni neka dieta ampak način zdrave prehrane... Alergologa imamo šele aprila...

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Urtikarija - naša zgodba
18.2.2011 12:24:12   
natasarobi
Nikolina - koliko časa dieto mi niso nič rekli - na listu, ki sem ga dobila piše  da dieta traja 2-4 tedne, nato pa postopoma vso ostalo hrano. Kontrolo imava čez 6 mesecev, oz. mi je rekla, da naj pazim dokler dojim.

Drugače pa za Urtikarijo/koprivnica piše, da zelo redko ugotovijo vzrok. Naj ne bi šlo za pravo alergijo, ampak za skupek nekih dejavnikov. Pogosto se pojavlja v zagonih in se pri otroku praviloma pojavlja več dni kljub dieti in terpaiji.

Pri nas ima mali danes še malo rdeča lička in bradico. Mu je pa v glavnem že v istem dnevu vse izginilo (zvečer) - je dobil dve inekciji proti alergiji. Naslednji dan je pa ponovno dobil izpuščaje po ličkih.

Kaj pa daješ ti otroku za jest? Naprimer za zajtrk, malico in večerjo? Da saj vem kaj bi lahko jaz jedla, za malega mi še ni tak problem, ker ima samo dva obroka gh. Bo pa jedel največ jabolka, banan namara, hruške za enkrat pa raje ne. Zelenjava pa ostalo mi ni tak problem.

(odgovor članu *NikoLina*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Urtikarija - naša zgodba
18.2.2011 15:12:28   
anckabancka
Naš dve in pol leta star fantek je tudi na dieti urtikaIII že skoraj 3 tedne. S hrano načeloma nimamo težav. Je vse razen kupljenih stvari (sladkarije, hrenovke, salame, klobase, svinjine, citrusov...) Če kuham doma ni problema, pač pazim, da ne dajem v hrano vegete (je sploh ne uporabljam). Mali ne je čokolešnika, čokolade...
Sem mu pa namesto teh "umetnih" sladkarij kupila koščke ananasa (s sladkorjem), ki mu jih dajem kot bonbončke. Pečem domača peciva (pite, rolade, piškote). Namesto margarine uporabljam maslo. Pijemo zeliščne čaje, v katerih ni arom in barvil. Uporabljam domačo marmelado, ki smo jo v velikih količinah kuhali lansko leto. Pa na veliko berem deklaracije na živilihuser posted image
Starejšima bratcema na skrivaj dam kak bonbon ali čokoladko, da nista preveč prikrajšana. Zoprno je le ko smo na obiskih in je miza polna dobrot. Vendar ponavadi kar s sabo prinesem kaj spečenega, da lahko tudi on jemlje z mize.
Pri tako majhnem ne vidim nekega problema, saj mu ti pripravljaš hrano. Ti pa moraš jesti predvsem domačo, zdravo hrano. V bistvu je ta dieta fajn in se je pri nas zelo držimo. Še ostali člani, ker smo solidarni user posted image

Ideje za zajtrke: jajčka, namaz iz skute (dopma narejen), kisla smetana na kruhu, domača marmelada (v kupljenih je rada citronska kislina), na mleku kuhan gres, riž polenta, med.
Kruh brez dodatkov pa imajo v Mercatorju (v Šparu ga niuser posted image ) - Krjavelj in Malnar.

Če se hočeš res držati diete je treba paziti na 100 stvari. Vedno znova odkrijem kaj novega, kar ni zanj. Ampak načeloma se mi zdi lažja dieta, kot dieta brez mleka in jajc.


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Urtikarija - naša zgodba
18.2.2011 15:38:57   
natasarobi
anckbancka - hvala ti. Kakšno moko pa uporabljaš - navadno belo? Ali je treba biti še nakaj pozoren? Jaz doma nič ne pečem (še).

Za malega mi res ni problem - vsa zelenjava, ki jo je je dovoljena že pri Urtika II. Edino v dvomih sem zaradi čaja - na seznamu imam jaz prepovedan  janež (čaj za dojenje in bebe čaj) na katerem je navedeno, da je zeliščni čaj (zeliščnih čajev in pravih se naj bi tudi izogibali)user posted image  Sama sedaj pijem vodo in pa šipkov čaj (kupljen v vrečkah). Kaj pa daješ malemu piti?

V dvomih sem pa za KAVO. Ali jo lahko ali ne. Ko sem spraševala na monu nisem dobila odgovora. Je pa fora, ker imam brezkofeinsko nescafee pa v slovenščini ni deklaracije take kot se šika.


(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Urtikarija - naša zgodba
18.2.2011 17:37:48   
anckabancka
Jaz janeža nimam na seznamu. Bom prepisala na hitro kaj imam:

-konzervansi, arome, barvila, aditivi, kocke...
-ostre začimbe (poper, paprika, muškatni oreh)
-svinjina, klobase, konzerve
-čokolada, kakav
-lešniki arašidi. orehi idr. lupinasto sadje
-citrično sadje, kivi

Sadnih čajev mu ne kuham, ker so povsod dodane arome, barvila... Zato pije samo zeliščne čaje in kakšen 100% sadni sok.
Glede kave ne vem. Samo če ni 100% kava, ima gotovo kake sumljive dodatke...

Moko uporabim navadno, belo, včasih tudi kako polnozrnato.

Aja, pa javorjev sirup je fajn. Ga kupim v DM in ga imamo za palačinke mazat user posted image


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
18.2.2011 18:01:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu anckabancka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Urtikarija - naša zgodba
18.2.2011 18:17:09   
natasarobi
A Fenistel gel ali kaj drugega?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
18.2.2011 18:24:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu natasarobi)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Urtikarija - naša zgodba
20.2.2011 20:36:08   
Sonček in poletje
Naš je tudi 2x dobil koprivnico po celem telesu. Ker sem sama že prej pisala dnevnik prehrane, sem nekako posumila, da je naš malček alergičen na lešnike. Najprej sploh nisem posumila, ker sem tisti namaz pred tem jedla skorej odkar se je rodil (dojim), najeprej sem posumila, svinjino pa šampijone, ker se ju bolj poredko jedla. Ampak ni bilo to. Ko se je drugič pojavila koprivnica sem šla spet gledat, katera hrana se je ponovila in je bil ta namaz v katerem so bili lešniki. Tudi nam so delali teste na osnovna živila (soja, jajca, mleko in pčenica), ugotovili so blago alergijo na jajca in me poslali na brezjajčno in brezmlečno dieto. Sej ta dieta je dosti podobne Urtika III dieti. No, ko je mali dopolnil 7,5 mesecev, sem po nasvetu alergologinje, kamor smo šli privat, malemu začela dodajat mlečne izdelke in ugotovila, da jih prenaša. Tudi na BICOM sem ga peljala, ampak tudi njihovi rezultati niso bili točni, saj so nam rekla, da je alergičen na borovnice, ki pa jih brez problema je... Tko, da smo mamice tiste, ki moramo pač ugotoviti kje so težave.

V večini jem domače marmelade, koruzne kosmiče, ovsene kosmiče, razne sadne napitke, ki jih naredim doma, palačinke brez jajc, polento, gres, pudnig, sama kaj spečem (kruh, pite, piškote). Sem si pa sedaj že dovolila in jedla tudi v piceriji zelenjavno pico in ni bilo nič. Treba je poskušat. Najtežje mi je bilo, ko sem dojila in začela dodajat in nisem vedela kaj je krivo ali mleko ali GH. Potem so me mamice alergikov pomirile, da so reakcije, ki se pokažejo po GH veliko bolj obsežne in burnejše, da ne bom morala spregledat razlike. HB do tega še ni prišlo, edino kar sem ugotovila, da ne prenaše skut s podloženim sadjem. Vsaj zdi se mi. Zdaj smo prekinili z njimi in poskusim znova čez teden dni.

Je pa včasih res naporno it v trgovino, ker moraš prebrat vsako deklaracijo in hrane, brez dodatnih konzervansov, arom in bravil je res malo. Jaz pač gledam, da je tega čim manj. Pa tidi niso vsi E-ji bav bav. Malo jih je treba poštudirat in ugotovit kaj je res kritično.

_____________________________

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Urtikarija - naša zgodba
21.2.2011 11:37:05   
natasarobi
sonček in poletje: Pri nas mleko ni problem, paziti moramo še pri jajcih - so odsvetovali uvajanje do 1 leta dokler nimamo kontrole.

Kakšen puding to ješ? Kaj pa daješ namesto jajc v piškote in podobno? Katere testenine? Baje so barilla brez jajc vendar ne vse - imajo eno rjavo embalažo tudi. Pol so še durum, pa sem nekje brala, da durum ni okuser posted image  Mal sem zmedena okrog vse te hrane - kaj ja in kaj ne.  Problem pri meni je, da kar veliko stvari ne jem (ok, se bom pač prisilila in poiskusila) in sedaj lahko rečem, da se nikoli nisem prehrenjevala zdravo.

Kam ste to šli privat k alergologinji? Pa koliko to kaj stane?

lp,

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Urtikarija - naša zgodba
21.2.2011 11:41:49   
natasarobi
Še to: sicer ne vem kakšen je bil tvoj otrok - kako obsežno je imel. Naš je bil čisto rdeč, skoraj da ni bilo belega mesta, po hrbtu skoraj vijolčen, kot, da bi ga ful sonce opeklo. Prvo je pa flek dobil na zatilju, potem pa obraz. Šele na to se je širilo po telesu. Ko smo bili P, je bil še ok, ko smo prišli do pediatrične (cca 25 minut) je bil še hujši kljub inekcijam, ki jih je dobil pri P.

Če je to znak, da je od gh pol ni veliko stvari, ki jih je jedel, vendar so testi bili negativni - hruška, marelica. Ker sem jaz jedla malo več piškotov in ker tudi dojim, so naredili teste na oreščke in podobno pa ni bilo spet nič.

Je bil pa skoz nasmejan, dobre volje (no v avtu je celo spal), pa v pediatrični ful firbčen. Ga ni pa nič srbelo - praskal se ni. Za koprivnico pravijo, da srbi user posted image  

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Urtikarija - naša zgodba
21.2.2011 19:47:08   
Sonček in poletje
Pri nas je bilo dokaj podobno, le da pri nas je koprivnica pričela izginjati že na poti v bolnišnico. Se mu je pa reakcija začela na obrazu in potem do prstov na nogi, pa samo rdečina, nič otečeno al pa vijoličasto.

Namesto jajc v biotopicu kupin jajčni nadomestek, v palačinke dam čičerikino moko, obstajajo tudi slaščice brez jajc. Jem barila durum testenine, dobi se tudi koruzne testenine.

K alergologinji (prav za otroke) smo šli v MB, smo šli pa bolj na posvet, ker testov nam niso delali, ker smo imeli sveže rezultate. Naš pa je bil takrat star 3,5 meseca in itak so pri tko malih testi še nezaneslivi, delajo pa u glavnem na osnovna živila. Misli, da pregled ni bil več kot 40 eur, testi pa če se prav spomnim so pa 50 eur.

Naš se tudi ni pretirano praskal, je pa tako otožno stokal, ko se je začelo, da se mi je kar zasmilu. Pol je bil pa tudi on smeško. Pa takrat sem jaz izključno samo dojila, tako da je alergen dobil preko mleka.

_____________________________

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?