|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vaje za lažji porod
24.1.2010 14:04:17   
zojčica
Lansko jesen sem kot prvorodka rodila in vsem porodnicam katere jih je strah oz. se bojijo bolečine bi rada povedala da sem imela sama podobne težave, ker imam izredno nizek prag bolečine in ob vsakršni poškodbi sem jemala razne protibolečinske zadeve in vedno so me vsi spraševali kako bom pa rodila, ko me boli ko še nikogar drugega ne boli. Zato sem se želela resnično dobro pripraviti – tako fizično kot psihično saj je porod dejansko maraton na katerega moraš biti oboje res dobo pripravljen. Zato sem se odločila za seminar Vaje za lažji porod katerega vodi prečudovita gospa Regina pri Centru za kulturo zdravja v Mengšu. Namreč ona me je res dobro pripravila in ko se je porod začel sem že doma predihala polovico in prišla na pol odprta v porodnišnico in ko so videli v porodni sobi, kako uigran team sva s partnerjem so naju tako pohvalila, da končno nekdo ki pride dejansko pripravljen.  Po 3 urah mi je babica ponudila oksadul in sem privolila, vendar bolj za moralno spodbudo, kot pa za kej res, ker dejansko res ne veš kako dolgo bo vse skupaj potekalo in kakšni podatki še pridejo in ene par popadkov sem delno predihala skozi masko, sam mi ni bilo všeč, zato sem to opustila. Namreč tudi sama sva obiskovala šolo za starše, vendar tam sva dobila le osnovne informacije, kaj več pa žal ne. Dejansko sem vsak popadek uživala in ko je bilo po slabih 4 urah vsega konec, mi je bilo prav hudo, in sem vprašala porodničarko če je res že konec. Seveda se niso mogli začuditi, da sem tako sproščena in da tako lepo uživam. Res sem bila dobro pripravljena in sproščena, kar je bistveno, da ne izgublja porodnica tam energije kjer jo ni potrebno. Mogoče tudi ravno zaradi sproščenosti nisem imela nobenega šiva, ker ne potiskaš na silo ampak po občutku. Vem da boste rekli še en seminar, in res se je v teh časih težko odločiti, in res so vse še rodile, ampak bistvo je samo kako. In jaz imam svoj porod v res tako lepem spominu, da priporočam vsem da se čim bolje informirajo, če želijo čim bolj naravno roditi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vaje za lažji porod
24.1.2010 17:02:47   
photo
A to je 3-urni seminar?
Pa cena?

(odgovor članu zojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vaje za lažji porod
24.1.2010 17:07:05   
Anonimen
se mi zdi, da je vse le bolj reklama, če pa ni, pa napišite kakšno vajo za lažji porod...

(odgovor članu photo)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vaje za lažji porod
24.1.2010 17:13:28   
Petka09
Bolje kot je ženska fizično pripravljena, je lahko tudi porod zaradi tega lažji. Ampak to ni pravilo. Imam kolegice in znanke, ki vsak dan laufajo, hodijo na aerobiko itd... pa so težko rodile. Imam najboljšo prijateljico, ki je bolj močna in je rodila en,dva,tri.

Porod bo lažji, če se sprostiš psihično, če pravilno in počasi dihaš med popadki, če ne zganjaš panike, če ne pametuješ in se kregaš z babicami in sestrami, če zaupaš osebju a obenem opozoriš na morebitne napake (to kar ti šesti čut pravi)....

Vaje, ki te naredijo močnejšo v mišicah so pa take, da čepiš in se rahlo dvigaš in s tem krepiš mišice stegen. Noge imaš v počepu narazen in se tako dvigaš oz. delaš počepe. S tem se fantastično ojačajo mišice nog.
Pa tudi raztezanje, sproščanje, kakšna joga za nosečnice.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
24.1.2010 17:41:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vaje za lažji porod
24.1.2010 17:53:36   
Anonimen
se strinjam s petko in zivepo....


sama sem tudi lenuhuser posted image

po mojem lahko med porodom naredis najvec, da se sprostis, prepustis situaciji in pozorno poslusas svoje telo, ki ti samo pove kaj je treba v dolocenem trenutku.

sama sem bila v MŠ leta 2001, pred rojstvom prvega otroka.
ko sem bila noseca z nino(lansko leto) , sem klikacala v ms, ce je "potrebno" da se udelezim MŠ.
in me zenska vprasa, koliko casa nazaj sem nazadnje rodila. in sem rekla pred 6imi leti. in mi baba pribije nazaj: ja veste, v 6ih letih se je marsikaj spremenilo....

no, v glavnem, niso me videli. rodila sem pa lepo, brez komplikacij. poslusat telo in z njim sodelovat. in cimbolj sproosceno.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vaje za lažji porod
24.1.2010 18:18:18   
zojčica
Želela sem samo posredovati vam informacijo, ker ko vsem prijateljicam, katere so noseče ali pa so bile povem, da sem uživala pri porodu in da grem z velikim veseljem takoj jutri ponovno roditi in to samo zato, ker je meni osebno ta seminar pomagal, so bile same ravno tako navdušene nad seminarjem, žal pa nobene prej ni slišala za ta seminar.
Ta seminar je namenjen tistim porodnicam, ki bi rade same kaj pripomogli k pozitivni izkušnji.




(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vaje za lažji porod
25.1.2010 21:42:09   
vesa13
Pozdravljene...

Opazila sem, da pišete na temo o vajah za lažji porod. Rada bi še sama dodala nekaj besed, ker sem se ga tudi jaz udeležila, in sicer prejšnjo pomlad sem prvič rodila (fantka). Seminar je potekal 3x in mi je bil resnično v (psihično) oporo. Verjamem, da ste določene ženske skeptične, saj je na trgu OGROMNO ponudb za razno razne zadeveuser posted image . Težko se je prebiti do tega, kaj je res kvalitetno in dobro in kje le služijo cekine?!

Sama sem ga doživela takole.... Seminar in vaje niso v smislu, zdaj moram pa trenirat, da bom fizično zmogla porod (kot maraton, veliko moram teči pa bom zmagal). Ko sem bila kak teden pred porodom sem se slišala z go. Bokan, ker sem bila vsa iz sebe kdaj se bo začelo, kako se bo začelo, kaj če ne bo vse ok... Skratka panika v meni!!! Umirila me je in usmerila na bistvo - roditi zdravega otroka in da bo z obema vse vredu. Ob tem mi je tudi svetovala naravne sestavine, ki pomagajo odpirati maternični vrat. Ja zadeva pomaga, rodila sem v 2 urah in po sprejemu nisem bila deležna klistirja ampak sem šla le v porodno. Rodila sem hitro in le na koncu sem si pomagala z oksidulom. Izkušnja je čudovita in če bo naslednji porod tako lepo potekal podpišem takoj!!! user posted image

Ob vsem tem lahko dodam le še to. Same se pozanimajte in preverite ali je to le še ena ponudba na trgu ali pa je v ozadju oseba, ke dela S SRCEM IN DUŠO in ne gleda le na zaslužek! Info lahko dobite na www.ckz.si

Ga. Bokan najlepša hvala za oporo in spodbudo v najpomembnejših trenutkih v življenju. Hvaležna sem, da obstajajo takšne osebe kot ste vi, da se človek lahko zanese na vas in vas kontakira kadarkoli vas rabi!

Vsem ostalim pa želim lep in srečen porod,

Vesa13


(odgovor članu zojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?