|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vprašanje-zavod,..
19.8.2010 13:55:28   
malajka84
Imam eno vprašanje in sigurno se bo našel nekdo, ki mi bo znal odgovorit.

Sem noseča, novembra imam rok. Oktobra se mi konča status študenta in ga ne mislim podaljševat, ostali so mi še trije izpiti in diploma, ki pa bomo počakali leto ali dve in jih naredim potem.
Zanima pa me kako je s prijavo na zavod, kakšna potrdila moram imeti s seboj? Prijaviš se lahko, čeprav si noseč ne, ampak ti nekako stanje miruje ali kako je s tem. Uglavnem malo berem tu, malo tam pa ne vem ničesar več. Tako da bom vesela vsake informacije, sicer si mislim te zadeve iti urejati proti koncu septembra, pa me pač zanima kako pa kaj, ker sem na tem področju totalni laik.
Kako je pa z zavarovanjem, saj ne bi rada 1. oktobr aostala brez.

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vprašanje-zavod,..
19.8.2010 15:41:57   
lola_J
Živjo!   Upam, da ti bom lahko pomagla. Če bom kaj narobe napisala naj me kdo popravi. Kot prvo ti priporočam, da si podaljšaš status študenta, kar ne bi smel biti problem, zaradi materinstva. Kajti v času študenta si upravičena do prejema državne štipendije, ki bi jo prav gotovo prejela, ker se bodo prihodki razdelili na tri člane (ti, otrok in partner). Edino, če si do sedaj prejemla štipendijo in si koristila absolventa, potem ti ne pripada, ker v času absolventa lahko prejmeš le enkrat štipendijo.   Na zavod se lahko prijaviš tudi preko spleta (spletna stran ZZZS), mislim, da potrebuješ osebni dokument ter potrdilo o izobrazbi. Tudi v času nosečnosti si lahko na zavodu prijavljen, vendar preveri kdaj se ti začne porodniški dopust (mislim, da je 28 dni pred PDP), ker se mi zdi da v času porodniškega dopusta se pa ne moreš prijaviti na zavod. Kajti vsem študentkam, dijakinjam, brezposelnim pripada starševsko nadomestilo v vrednosti nekaj manj kot 190€ mesečno, in sicer eno leto oziroma v času porodniškega dopusta.   Glede zavarovanja: Seveda ti bo poteklo, ko ne boš več imela stusa. Lahko se prijaviš kot občan (občina ti plača obvezno zavarovanje), ali preko moža, če si poročena, kot vzdrževan član. Dodatno zavarovanje pa tudi fino, da ga imaš, pa ga lahko skleneš pri različnih zavarovalnicah, mislim, da je vzajemna trenutno naj ugodnejša (23€ na mesec).   Upam, da sem ti kaj pomagla, želim, ti lepo nosečnost.

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vprašanje-zavod,..
20.8.2010 10:44:02   
malajka84
Hvala ti!

(odgovor članu lola_J)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?