|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrtec,ne vrtec
22.9.2012 17:33:44   
Krikar
Spoštovane mamice!
Že od pomladi sem v strašni dilemi, zdaj pa še bolj. Rada bi le vaše mnenje...mogoče mi bo pomagalo, ali pa me le še bolj zmedlo, a upanje ostajauser posted image .
Spomladi sva se z možem odločala, kaj naj narediva z najino zdaj 4 letno deklico. Ko imaš doma tako enkratno varstvo, kot ga imava midva, ti je res hudo žal dat kakršnokoli vsoto za vrtec. Mama nama je rekla, naju skoraj prosila...naj jo še eno leto pustiva doma. Veliko sva razmišljala. V naši okolici nima enako starih otrok, s katerimi bi se igrala, bratec je kar nekaj let starejši. Mala je dneve večinoma preživljala v družbi starih staršev, ki pa sta se resnično ukvarjala z njo...živela dobesedno zanjo. Zna plesati, zapoje brez problema najmanj 10 pesmic...tudi v angleščini, lepo govori in ( ne na moje veselje) pozna že vse črke in številke do 20. Lepo barva, riše in je nasploh zelo vesela deklica. babica jo je pogosto vozila na igrala, kjer se je srečevala z drugimi otroki, največkrat skupine iz bližnjega vrteca. Je zelo socialno bitje. No, ne glede na vse to, sva se z možem odločila, da jo "menda v njeno dobro" vpiševa vsaj v poldnevno skupino, saj smo po trinajsti uri običajno vsi že doma in male res ne bi puščala v vrtcu.
Prvi šok je bil junija, ko so me obvestili, da bodo poldnevni program enostavno ukinili. Seveda jo lahko pridem iskat po kosilu, vendar plačat moram ves program. Takrat sem se že skoraj odločila, da jo pustim doma, saj sem se počutila izigrana, a na prigovarjanja ravnateljice in njene tajnice, ki sta mi zagotavljali, da bom deklici škodila, če je ne pustim vpisane, sem popustila.
Zdaj smo čez polovico septembra. Mala je šla v vrtec brez problema, tam ji je všeč, ni pa strašansko navdušena. Kot pravim, ni bilo joka in podobno, noče pa v vrtcu jest. Doma je prava gosenica, je čisto vse...od zelenjave do mesa in minešter. v vrtcu nič ali pa zelo malo. Zadnjič se je menda celo skrila pod mizo, ker ni hotela jesti. In to je vzgojiteljica zelo očitajoče in jezno povedala babici pred tamalo, tako da mi je ta doma žalostno razlagala, da je vzgojiteljica jezna nanjo. Ni se mi zdelo prav. Poleg tega je bila od teh 15 dni že 2x doma...enkrat hud prehlad in zdaj še viroza z bruhanjem. Nega, pregledi, neprespane noči...povejte mi, se vam zdim slaba mama, če rečem, da mi je grozno dajati 200 eur na mesec za to? Ali je vrtec res tako nujen???
Upam, da ste me razumele, da nisem nikogar užalila in hvala vam za pomoč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vrtec,ne vrtec
22.9.2012 18:51:00   
Lianna
Jaz mislim, da ste punčko dali v vrtec prepozno. Štiri leta se je nekdo ukvarjal le z njo, najbrž naredil vse zanjo, bila je ves čas v središču pozornosti. Sedaj pa tega seveda ni več. V vrtcu so še drugi otroci in ne morejo se posvetiti le njej. Poznam kar nekaj družin, ki so prvega otroka dali v vrtec šele pri štirih letih in jim je še vedno žal. Pri drugem so napako popravili in otroci so se veliko lepše vklopili v vrtec.

Drugi problem si pa ti. Težko ti je dat 200€/mesec za vrtec in sem prepričana da punčka to čuti. Pa kaj, če je bolna? Enkrat mora dati skozi to obdobje. Bolje v vrtcu, kot kasneje v šoli.

Glede hrane je najbrž malo razvajena. Jaz je ne bi hodila iskat pred kosilom, zato da bo gospodična jedla doma.

(odgovor članu Krikar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vrtec,ne vrtec
22.9.2012 19:05:01   
Krikar
Hvala za tvoje mnenje. Sicer pa...punčka je drugi otrok. Fant je šel v vrtec že z dvemi leti, ker druge možnosti nismo imeli. Glede tega, da so se do zdaj z njo ukvarjali, je čista resnica in imaš prav, ne vem pa zakaj naj bi to bilo narobe. Razvajena? Hmmm...no, ja. Beseda ki jo pogosto slišim ( pa ne v zvezi z mojo deklico, ampak na splošno-svoje itak drugače gledaš, kajne?), a se z njo ne strinjam...Poleg tega pa je ne hodimo iskat pred kosilom, ampak jo puščamo tam do 13h. Je pa vzgojiteljica rekla, da če ne bo jedla, ne sme ostati v vrtcu na počitku in da ona je ne bo pitala. Ok, razumljivo...pa saj je tudi doma ne, ker je že dolgo zelo samostojna. Glede bolezni pa se najmanj strinjam s teboj...ampak seveda, spoštujem tvoje mnenje. Tak komentar kot je tvoj sem tudi pričakovala...je najbolj predvidljiv.

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vrtec,ne vrtec
22.9.2012 19:45:44   
pelin
Deklica je že kar velika...kaj pa ona pravi glede vrtca?Po moje se splača malo pogovoriti z njo, kajti lahko da vas bo vse presenetila.Seveda vrtec ni obvezen in veliko je takih, ki ga nikoli ne obiskujejo...Verjamem, da imaš občutek, da deklica ni razvajena, vendar njena reakcija nekako dokazuje da ima vseeno določene socializacijske težave oziroma. se na spremembe in zadeve, ki ji niso po godu odziva nekoliko neprimerno... Njeno skrivanje pod mizo, ker ne želi jesti, je že ena takšna reakcija, ki bolj pristoji pol mlajšemu otroku...verjetno je pač do sedaj živela večino v svetu odraslih, ki so ravnali po njenih željah in nič drugače.Sedaj je deklica zmedena in v bistvu prestrašena, ker tega, da se ves svet ne vrti okrog nje in njenih želja ni vajena. Mogoče se sliši čudno, vendar je prav, da je slišala , da je vzgojiteljica njeno prigodo pri kosilu zatožila babici...Prav je, da je slišala njeno neodobravanje, kajti takšne zadeve se resnično ne počno...verjetno zna že lepo povedati, če ji kaj ne paše in se ne rabi skrivati pod mizo...Če bi vzgojiteljica to povedala le babici, bi najverjetneje ona blago opoomnila deklico ali pa še to ne, ker bi se ji verjetno smilila in naslednji dan bi se zadeva zagotovo ponovila.
Skratka...na vas je odločitev glede vrtca...zagotovo ni obvezen...je pa po moje priporočljiv...sploh pri teh letih....treba se je namreč zavedati, da bo šla deklica čez dobro leto najverjetneje v šolo...To, da ste v vrtec zakorakali z negativnim ( starševskim)odnosom ni težko opaziti in v bistvu ste očitno le čakali na tiste drobtinice, ki bi stvar še bolj očrnile...kakor že...če boste deklico izpisali sedaj, ji bo glede vrtca ostal krepak grenek priokus, ker ne bo v njem dovolj dolgo, da bi začela tam uživati...in posledično se zna zgoditi, da bo zaradi tega šla še v šolo s težavo...in konec koncev se lahko zgodi, da bo babi , ko bo prišla ponjo v 1. razred tam od učiteljice izvedela, da je škratica zlezla pod mizo, ker je morala nekaj narediti, kar ji ni bilo pogodu...

(odgovor članu Krikar)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vrtec,ne vrtec
22.9.2012 20:10:51   
Krikar
Pelin!
To pa je komentar, ki mi da misliti! Ja, verjetno imate kar prav...vendar besede razvajena niste uporabili. Opisala ste pač realno stanje kot je...normalno se mi zdi, da so stari starši zanjo naredili vse, čeprav mi lahko verjamete, da je predvsem babica zelo stroga in dosledna ženska... Marsikaj ste mi pokazali z drugačne plati...ja, res je. Punčka se pogovarja in zna mi vse lepo opisati. Ni mi pa všeč njen občutek krivde...ne želim, da ga doživlja. Kot sem že povedala, je sin bil v vrtcu od drugega leta, pa je vedno bil in vedno bo individualist. Ima polno prijateljev, v šoli je priljubljen, a še vedno ima zelo rad urice, ko se ukvarja sam s seboj in s svojimi hobiji...pa čeprav trenira ekipni šport ( je pa še vedno izbral najbolj individualno vlogouser posted image ). Zato pravim, da nočem, da se otroke spravlja kar vse v en koš...vrtec je pač dober ker potem so bolj družabni in prebolijo vse otroške bolezni ( sin npr. ni niti ene). Nimam nič proti vrtcu in globoko spoštujem delo vzgojiteljic...nikoli in nikdar ne bi bila sposobna njihovega dela. Le dvomim, da je vrtec tako nujen. Zakaj pa ga potem ne naredimo obveznega, kot šolo in seveda posledično...zastonj???user posted image Ja, res zveni, da mi je žal dat 200 eur za hčer...pa ni tako, verjamite. Žal mi je, če bo od tega imela le travme in bolezni... pa še to...meni v vrtcu so dali pire krompir kar v juho, ker sem prepočasi jedla, meso pa mi ni bilo všeč in se še spomnim zatemnjene sobe, ko že vsi počivajo jaz pa prežvekujem tisto meso, ki ne gre ne gor ne dol... zato ste prav začutile, da sem negativen pogled na vse imela že v začetku. Žal...

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vrtec,ne vrtec
22.9.2012 20:20:04   
Zoja Lara
Tvoje skrbi in dvome popolnoma razumem. Se mi pa zdi prehitro, da bi zdaj sprejela odločitev, saj je hčerka, če sem prav razumela šele 3 tedne v vrtcu. Zagotovo deklica potrebuje svoj čas, da se bo privadila na novo okolje. Imejte potrpljenje, če pa niste zadovoljni z vzgojiteljico pojdite na pogovorne ure in na lep način povejte kaj vas moti. Verjamem, da se da vse rešit.

Verjetno je zavračanje hrane v vrtcu nekakšen znak stiske, ki jo deklica čuti, saj se je po parih letih toplega zavetja starih staršev znašla v novem in njej popolnoma drugačnem okolju. Dajte ji čas, da se počasi privadi.

Je pa res škoda, da ni možnosti za skrajšan pprogram. Vse dobro vam želim user posted image

_____________________________

Zdaj sem mamica, jupiii.

(odgovor članu Krikar)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vrtec,ne vrtec
22.9.2012 20:40:45   
Najaa
Po moje je to, da ona ne je v vrtcu neke vrste reakcija na vrtec. Ni joka ko gre zjutraj v vrtec, ne brani se... kaže pa s tem, da ne je.
To, da imaš ti malo odpora do vrtca (zaradi denarja, zaradi tega ker veš da imate doma varstvo pa je mala vseeno v vrtcu...), ona čuti in to ni dobro.
Jaz bi vztrajala, da hodi v vrtec.

(odgovor članu Zoja Lara)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vrtec,ne vrtec
22.9.2012 20:53:55   
Jantar
Moje mnenje pa je,da je treba upoštevati predvsem otroka in njegov značaj,njegove potrebe in se na podlagi tega odločiti ali naj ostane v vrtcu ali se jo izpiše.
Imam tri otroke,tavečji dve sta bili obe od enega leta naprej v vrtcu,ker enostavno drugače ni šlo,najmlajša je doma in bo doma do šole. In naj povem,da najstarejša je zelo uživala v vrtcu,odnesla ogromno pozitivnih lastnosti in lahko dam same pohvale,ta srednja je vsa leta trpela,vrtec ji je dal en sam ogromen minus in to se je pokazalo šele pozneje v šoli. Sicer sem že prej opazila,da se v vrtcu ne počuti dobro,saj ni sodelovala,igrala se je sama s seboj,bila zelo tiho,nikoli se ni postavila zase,...skratka bila je samo tam in to je blo to,ker je otrok,ki se nekak najbolj razvija ob individuaknem pristopu in mi je danes zelo ŽAL da je bla v vrtcu samo takrat enostavno drugače ni šlo.
No ker so dane možnosti,da je tatretja lahko doma bo doma do šole in trenutno z vklopom med ljudi nima težav,rada se igra s tujimi otroci,se polno ukvarjamo z njo,hodi na dejavnosti skratka ne vem,če bi ji lahko dal vrtec kaj kar doma nima oziroma ne dobi,tudi to,da se deli stvari,da je treba kdaj počakati in podobno jo učimo,....aja stara je pa 3 leta in karakterno zelo podobna tadrugi

(odgovor članu Krikar)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vrtec,ne vrtec
22.9.2012 20:55:31   
Sonček in poletje
Naj te potolažim. Moj 2 letnik je šel tudi zdaj v vrtec in zavrača hrano. Gre čisto z veseljem, ne joka. Ampak jesti pa noče. Vzgojiteljica mi je rekla, da tako pač pokaže stisko. In ga hodim tudi jaz iskat po kosilu. Pustim mu možnost, da kaj poje, medtem mu pa tudi doma skuham kosilo.
Prvi teden je bil 4 dni v vrtcu, pol sem ga imela 10 dni doma. Zdej je spet bolan in danes je bil pri zdravnici, ki mi je svetovala, naj ga imam 14 dni doma in bom tako tudi naredila, ker pač imam to možnost. Pa ga bom vseeno peljala v vrtec in v septembru bo vsega skupaj 7 dni v vrtcu.
Tako je, otroci se v vrtcu prekužijo.
Po moje želiš prehitro obupati, sploh pa pri tako velikih lahko dolgo časa traja, da sprejmejo vrtec.

_____________________________

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vrtec,ne vrtec
22.9.2012 20:56:56   
pomlad08
Sama sem bila pred časom v isti dilemi - 4letnik s krasnim domačim varstvom, nisem vedela, ali naj ga dam v vrtec, ali ne. No, na srečo sem v tistem času v knjižnici srečala babico s 4letnim vnučkom, ki bo "prešprical" celoten vrtec. Ta babica je bila celo življenje vzgojiteljica v vrtsu in hkrati totalno navdušena nad tem, da imam jaz svoja 2- in 4letnika doma user posted image Sva se obe strinjali, da je vrtec totalno precenjen in dvomov nimam več user posted image

Izpiiiiiiiiš! Za 200 ojrov dobiš pa vsak mesec nove Camper čevlje user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vrtec,ne vrtec
22.9.2012 21:18:59   
pelin

IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08

Izpiiiiiiiiš! Za 200 ojrov dobiš pa vsak mesec nove Camper čevlje user posted image

user posted image če tole ni primerjava za zjokat...vrtec in Camper čevlji....

Krikar tudi z moje strani vso srečo in mimogrede...tudi jaz imam na svoje vrteške dni bolj slabe spomine...moja hči pa ne...nasprotno pa sin ni bil nikoli preveč navdušen...skratka ljudje smo si različni...tudi otroci...ne pravim, da je vrtec nujen in tudi ni nujno, da je za vsakega boljši kot domače varstvo...jaz bi se vašem primeru le malo bolj poskušala pomeniti z deklico in počakala še kakšen čas, da se stvari še nekoliko razvijejo...kdo ve, mogoče se bo pa po prvih žalostnih trenutkih zadeva obrnila v pozitivo...če stvar ne bo stekla, bi jo brez težav izpisala in ne bi vztrajala...

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vrtec,ne vrtec
22.9.2012 21:21:09   
petea
Krikar,
Pelin je vzgojiteljica, tako da je verjetno podala dober 'pogled na zadevo z druge strani'. user posted image

pomlad08,
verjetno ne gre vseh vzgojiteljic in vseh vrtcev, po drugi strani pa vseh domačih varstev metati v isti koš;

vrtec lahko ogromno da otroku, seveda pa vsem vse ne ustreza; izkušnje staršev na svoje vrtčevanje tudi vplivajo na naš pogled nanje

prehod iz polne pozornosti vseh odraslih v biti le ena od desetih otrok - vrstnikov v skupini in posledično prilaganje drugačni rutini zna biti šok za otroka

kako problem najbolje rešiti, pa bosta morala pretehtati starša, saj najbolje dejansko poznata vašo situacijo; verjetno pa je po treh tednih prehitro vreči puško v koruzo, morda je potrebno samo malo spremeniti pristop in način uvajanja v vrtec

srečno!

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vrtec,ne vrtec
22.9.2012 21:33:17   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: Krikar

Hvala za tvoje mnenje. Sicer pa...punčka je drugi otrok. Fant je šel v vrtec že z dvemi leti, ker druge možnosti nismo imeli. Glede tega, da so se do zdaj z njo ukvarjali, je čista resnica in imaš prav, ne vem pa zakaj naj bi to bilo narobe. Razvajena? Hmmm...no, ja. Beseda ki jo pogosto slišim ( pa ne v zvezi z mojo deklico, ampak na splošno-svoje itak drugače gledaš, kajne?), a se z njo ne strinjam...Poleg tega pa je ne hodimo iskat pred kosilom, ampak jo puščamo tam do 13h. Je pa vzgojiteljica rekla, da če ne bo jedla, ne sme ostati v vrtcu na počitku in da ona je ne bo pitala. Ok, razumljivo...pa saj je tudi doma ne, ker je že dolgo zelo samostojna. Glede bolezni pa se najmanj strinjam s teboj...ampak seveda, spoštujem tvoje mnenje. Tak komentar kot je tvoj sem tudi pričakovala...je najbolj predvidljiv.


Glede na to, da je stara že 4 leta ti najbrž lahko pove zakaj ne želi jest. Ji mogoče hrana ni všeč? Sicer meni je to, da je vzgojiteljica rekla da je bo pitala jasno, ampak lahko bi se vsaj potrudila da deklica vaj malo poje oz. poskusi. Ostali otroci najbrž lepo jejo, tako da malo časa bi si lahko vzela. Nekako imam občutek, da je vzgojiteljici dodatno delo odveč.

(odgovor članu Krikar)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vrtec,ne vrtec
22.9.2012 21:35:59   
blaža
Se strinjam s pelin. Drugače pa je moje mnenje, da otroka ne moreš zavit v vato, da bi ga obvaroval vseh neprijetnih zadev, ki se mu bojo zgodile v vrtcu. Pa tudi, če bi ga lahko, ga oropaš izkušenj, ki mu bojo prišle prav, ko bo odrasel. Glede na to, da se ji ni zgodilo nič tako zelo hudega v vrtcu, mislim, da je pametno, da še malo vstrajaš. In boš videla, da bo sigurno kak dan v mes, ko bo popoldne z navdušenjem pripovedovala kaj vse so lepega počeli v vrtcu.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vrtec,ne vrtec
22.9.2012 21:37:10   
mateyka
če imate super varstvo in je tamali ok bit v varstvu ter ne pogreša vrtca, bi jo izpisala. ravno tukaj je ena podobna tema - malo preberi kako furajo RR uporabnice, ki nimajo otrok v vrtcu:
http://www.ringaraja.net/forum/m_5629807/mpage_1/key_/tm.htm

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Vrtec,ne vrtec
22.9.2012 21:45:22   
pomlad08

IZVIRNO SPOROČILO: pelin


IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08

Izpiiiiiiiiš! Za 200 ojrov dobiš pa vsak mesec nove Camper čevlje user posted image

user posted image če tole ni primerjava za zjokat...vrtec in Camper čevlji....





ojoj, no, saj ni treba vsega tko resno jemat :)

sicer pa ni primerjava Vrtec : Čevlji, ampak
Srečen, sit, zdrav otrok, pa za povrh še čevlji : Lačen, bolan otrok + bosa mama user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Vrtec,ne vrtec
22.9.2012 21:56:19   
Krikar
Punce, res hvala za vse vaše odgovore in misli ter ideje. Čeprav se razlikujejo so mi dali kar veliko. Nekako lažje se počutim. Seveda sem takoj občutila, da je Pelin vzgojiteljica ali kaj podobnega...saj sem tudi sama v podobnem poklicuuser posted image . Prav zato cenim njen pogled na vse to, ki pa ni prav nič vsiljiv. Pomlad 08...iz srca si me nasmejala s tvojo iskrenostjouser posted image . Po pravici povedano, ne vem kako ti čevlji zgledajo in verjetno bi tistih 200 eur porabila bolj družinsko...kot sem jih npr. do zdaj. Vendar pa ste me nekako prepričale, da ni vredno vreči puško v koruzo in upati, da bo kmalu vse dobilo bolj pozitiven naboj. Z malo sem se pogovorila...pravi, da ne mara, da jo vzgojiteljica sili, da mora pojesti vse. Drugače pa ji je v vrtcu všeč in ko se vrne domov mi veliko pove o tem, kaj se ji je dogajalo. Travma je le hranjenje in ker je bila to tudi moja travma to še težje sprejemam. Všeč mi je ko berem odgovore, ki so napisani res z željo, da bi nekomu čimbolje svetoval. In vaši so večinoma to bili. Hvala.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Vrtec,ne vrtec
22.9.2012 22:00:47   
Meraba
Se večinoma ne oglašam na teme, včasih berem, zadnje čase pa je veliko govora o vrtcu in ne-vrtcu.
Imam tri otroke, ki so šli v šolo brez vrtca, bili so doma z mano (imam pedagoško izobrazbo) in vsi so v šoli povsem brez težav. Kar me je pri prvem otroku najbolj presenetilo, pa je to, da mi ga je učiteljica vedno hvalila kot najbolj samostojnega v razredu...
Nisem proti vrtcem, sama sreča, da imamo v Sloveniji tako urejeno, ampak v dobrem domačem varstvu po moje lahko otrok napreduje bistveno bolje kot v vrtcu. Ko gledam svoje otroke, vem, da sem se odločila pravilno.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Vrtec,ne vrtec
22.9.2012 22:17:53   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: Krikar

Punce, res hvala za vse vaše odgovore in misli ter ideje. Čeprav se razlikujejo so mi dali kar veliko. Nekako lažje se počutim. Seveda sem takoj občutila, da je Pelin vzgojiteljica ali kaj podobnega...saj sem tudi sama v podobnem poklicuuser posted image . Prav zato cenim njen pogled na vse to, ki pa ni prav nič vsiljiv. Pomlad 08...iz srca si me nasmejala s tvojo iskrenostjouser posted image . Po pravici povedano, ne vem kako ti čevlji zgledajo in verjetno bi tistih 200 eur porabila bolj družinsko...kot sem jih npr. do zdaj. Vendar pa ste me nekako prepričale, da ni vredno vreči puško v koruzo in upati, da bo kmalu vse dobilo bolj pozitiven naboj. Z malo sem se pogovorila...pravi, da ne mara, da jo vzgojiteljica sili, da mora pojesti vse. Drugače pa ji je v vrtcu všeč in ko se vrne domov mi veliko pove o tem, kaj se ji je dogajalo. Travma je le hranjenje in ker je bila to tudi moja travma to še težje sprejemam. Všeč mi je ko berem odgovore, ki so napisani res z željo, da bi nekomu čimbolje svetoval. In vaši so večinoma to bili. Hvala.


O siljenju s tem, da mora vse pojest se pa le pogovori z vzgojiteljico. Nikoli nisem razumela zakaj je bilo treba vse pojest.

(odgovor članu Krikar)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Vrtec,ne vrtec
23.9.2012 0:01:40   
brina_3
Moja izkušnja je, da sem zelo rada obiskovala vrtec in imela super vzgojiteljice pa vendar, ko je prišel čas kosila je bila zame to največja muka.
Navajena domače hrane in kakšne stvari tudi nisem jedla pa to pač vzgojiteljicam ni bilo všeč.
Pogovori se z njo in vzgojiteljico in rešite problem pa bo tudi vrtec super, če je problem le v hraniuser posted image

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Vrtec,ne vrtec
23.9.2012 0:08:47   
mateyka
se strinjam, pogovori se z vzgojiteljicama. naša ima težave s hranjenjem (beri strada od zbirčnosti, če je treba cel dan) in ni hotla kakat v vrtcu (posledično je bila redno zaprta), bi se ji pa strgal brez vrtca. ima sicer možnost bit doma, samo ona sama želi družbo "otročkov". in res sem vesela, da jo lahko dam v vrtec, ko sama želi. ta hranjenje in kakanje; smo se veliko pogovarjali z vzgojiteljicami, smo se vsi trudili in zdaj počasi začenja jesti vsak teden kaj novega in kaka tudi - jupi user posted image
pa tako ponosna je, ko ji rečemo da je mojstrica in zna ko velika user posted image

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Vrtec,ne vrtec
23.9.2012 11:01:57   
polho3006
Nisem brala odgovorov, ker...ti pa povem izkušnjo moje sestrične. Ima 4 otroke in nobeden od njih ni bil v vrtcu, ker je ona doma (imajo kmetijo). Vsi štirje otroci so sedaj že v šoli in so nadpovprečni v vseh pogledih, tako da...jaz na tvojem mestu je ne bi dala v vrtec, ker pomembno se je z otrokom ukvarjati!!! In če se tvoja mama ukvarja z njo, jo uči in ima družbo otrok na igralih...zakaj ZA BOGA bi jo dajala v vrtec??? Zato da bo vsak čas bolana? Zato da boste vrgli 200 eur skozi okno? Bolje da otroku, družini za ta denar  privoščite kaj drugega, ker vrtec res ni nek luksus ki bi moral vsak otrok hočeš nočeš izkusiti!

(odgovor članu Krikar)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Vrtec,ne vrtec
23.9.2012 11:21:53   
Aninchy
Lahko povem samo svojo izkušnjo... imamo dovolj varstva na voljo, pa smo malega vseeno dali že pri letu in pol v vrtec. Se mi zdi, da je zelo dobro zanj, sploh ker je bil prvi sin/vnuk/nečak in že tako dosti "razvajen" in stalno v središču pozornosti z vseh koncev.
Moje odločitve mi ni nikoli žal.


_____________________________

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Vrtec,ne vrtec
23.9.2012 11:40:44   
Pupa1
Pri teh letih je vrtec kar priporočljiv. Rabi družbo otrok, tu se stkejo med drugim tudi prva prijateljstva, vsaj za naše lahko rečem... Babi je super, sam... kaj naj rečem, to ni to, no.. To je čist drug svet (pa čeprav sreča oziroma se igra s kakšnimi drugimi otroci na igralih)..
Govorim iz izkušenj, smo preiskusili oboje, torej imeli tudi krasno babi varstvo, a nismo pomišljali. In smo se prav odločili..Je pa res, da sta oba otroka od začetka vzljubila vrtec. Vseeno bi na tvojem mestu še vztrajala, ne vrzi puške v koruzo...

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
24.9.2012 20:31:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pupa1)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?