|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vzgojiteljice, vzgojiteljice pomočnice...
9.8.2007 16:26:51   
vija vaja
Septembra pričenjam z nastopom novega delovnega mesta. Bom vzgojiteljica v oddelku 4-6 let

Odkar sem izvedela da septembra začnem delati sem vsa na trnih, pripravljam si LDN, iščem ideje po revijah, knjižnici, internetu, kajti otrokom želim narediti čimbolj pestro šolsko leto.

Na internetu sem našla spletno stran učiteljska.com, kjer sem dobila kar nekaj idej kaj pripraviti, na kakšen način izvesti tudi delo v vrtcu.

Zdaj me pa zanima ali amamo tudi vzg. kak internetni forum, kjer si lahko izmenjujemo nasvete, pa ideje za delo ipd.

Ker sem nova mi še ni nihče pojasnil, kako napisati LDN, tako da pravzaprav sploh ne vem kaj mora vsebovati(zaenkrat ga pišem kar po svoje, s pomočjo kurikula za vrtce), če pa ne bo OK, ga bom potem popravljala.

Ne vem niti v kakšni obliki naj pišem dnevne, tedenske, mesečne priprave...

A ste vzg. za to, da se naredi na RR-ju en seznam, pa da si pri določenih stvareh medsebojno pomagamo, si svetujemo?


No če pa ima katera kak dober vzorec, kaj naj vsebuje LDN ali pa če ima katera kak vzorec priprav naj mi ga prosim posreduje na zs.

No pa še to.
A imate navado 1. vrtčevski dan podariti otroku kakšno darilo, spominek?user posted image

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vzgojiteljice, vzgojiteljice pomočnice...
9.8.2007 17:07:03   
lex
Hojla!
najprej čestitke za službo!user posted image user posted image user posted image
Pri nas se LDN piše po predlogi ravnateljice. Skupaj so ona in vzgojiteljice določile vrstni red. Potem pa sproti vlagamo priprave in projekte, prijavnice itd.
Glede priprav pa je pri nas prosto kolikor se da. Vsaka si jih piše za sebe, ena jih piše sproti za vsak dan, ena dela le projekte, itd Najbolje bo, da boš sama našla svoj način dela. Glede vsebin pa se ne obremenjuj preveč, kajti tudi otroci znajo priti s kakšno idejo. se pa strinam, da nimamo svojega foruma in bi blo to več kot dobrodošlo kot podforu vrtec in varstvo na primer. Včasi res zmanjka idej kaj otrokom ponuditi.

Ker delam kot pomočnica ti povem primer od svoje vzgojiteljice: ko pride nazaj v službo (ponavadi ima v septembru kak teden dopusta) vsakemu prinese kamenček iz morja, potem pa imamo ta kamenček za srečo. lahko pa jim kaj izrežeš iz papirja itd.

Čimveč radosti pri delu!

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu vija vaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vzgojiteljice, vzgojiteljice pomočnice...
9.8.2007 17:49:24   
SILVA
A boš mogoče naša vzgojiteljicauser posted image ,mi tudi dobimo novo septembra?

(odgovor članu vija vaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vzgojiteljice, vzgojiteljice pomočnice...
12.8.2007 9:41:48   
petra*
Hojla, čestitke za službo.Ja, vedno smo vesele, eč dobimo v svojo sredino mlade, polne novih idej ...vzgojiteljice.In če je dober kolektiv, če so profesionalni odonsi potem se zelo dobor dopolnjuje praksa že tistih, ki delajo in ideje tistih, ki prihajajo.Predlagam ti, da počakaš oz. poiščeš navezo kakšen vzgojiteljice v tem vrtcu in ti predstavi način pisanja. V nekaterih vrtci je tako ,da skupaj oblikujejo LDN in potem še vsaka individualno za svojo skupino in seveda v sodelovanju s pomočnico. Kajti ni več tako ,da bi pomočnico samo seznanjali kaj bomo počeli. Ravno tako daje ideje, soodloča itn.Verjetno pa boš dobila tudi svojo mentorico, ki ti bo pomagala pri začetniških težavah. ??Ker se tiče internetne strani. Malce pobrskaj še. Drugače pa boš imela možnost za različna izobraževanja.In eno izmed teh (je bil ) pa verjetno zopet bo: Partnerstvo fakultet in šol. TUkaj so nas izobraževali kako ustvariti profesionalen odnos med mentorjem in mentorirancem.Kar se tiče dnevnih, tedenskih ... priprav pa bi ti napisala tako: če nimate posebnih skupnih tabel potem poskusi sama oblikovati. Te tabele boš verjetno spreminjala in dodajala, ko boš ob njih spoznavala kaj ti manjka, česa ne rabiš itd.Pri tedenskih oz. dnevnih pripravah pa prisluhni tudi otrokom.Naj bodo aktivni pri soodločanju, pri delu v kotičkih. Če boš vodila portfolio bo potrebno tudi individualno načrtovanje. Ti pa polagam na dušo: na začetku le prisluhni otrokom, ne zadajaj si prevelikih ciljev in načrtov. Vse pride spontano, če se le sprostiš. Najprej si ustvari red in ritem. Poišči zanimive pesmice, ustvari obred za jutranji pozdrav, ustvari denvni ritem, zanimive  pravljice...Nabiraj si izkušenj in delaj korak za korakom.user posted image Upam, da boš dobila pomočnico, ki ima že nekaj izkušenj in ti je lahko v veliko pomoč pri tvojem vstopu v vrtecuser posted image .Vse dobro, če pa želiš kakšne konkretne odgovore glede česarkoli pa se javi na zs ... rada ti priskočim na pomoč. vse dobro, 

(odgovor članu vija vaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vzgojiteljice, vzgojiteljice pomočnice...
12.8.2007 12:48:35   
tažana
ko ste ravno začele s temi idejami. a ima katera kakšno idejo za rojstne dneve. kaj naj naredim otrokom za rojstni dan. smo v igralnici "slonček" pa se skušam spomnit kakšno idejo v zvezi s slončki. user posted image

(odgovor članu petra*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vzgojiteljice, vzgojiteljice pomočnice...
12.8.2007 12:53:39   
lučka 25
user posted image user posted image user posted image  Vija vaja, čestitam ti za novo službo!!! user posted image user posted image user posted image
Ti je pa petra zelo dobro napisala kako in kaj in lahko rečem, da je to najboljši nasvet kar si jih lahko dobila, zato bi se (če petra dovoli), pod njim podpisala tudi jaz.
Najbolje bo, da počakaš do službe, saj imaš za pisanje LDN čas v septembru, ko boš spoznala sistem vrtca in potrebe otrok v skupini in na podlagi tega napisala LDN. Zelo pomembno pa je da se o vsem skupoaj dogovarjata s pomočnico vzgojiteljice, ki ima resnično pomembno vlogo pri delu v skupini. Delo v tandemu in timu je zelo pomembno. Če pa kaj potrebuješ (primere tematskih, tedenskih priprav in LDN) pa mi lahko pošlješ ZS. Ti bom z veseljem pomagala.

Veliko užitkov in uspehov kot vzgojiteljica pri delu z otroki, ki je vsaj za mene eden najlepših poklicev .user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu petra*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vzgojiteljice, vzgojiteljice pomočnice...
12.8.2007 13:01:41   
lučka 25
Težana, jaz sem v skupini "medvedki" in tako vsakemu naredim majhnega medvedka oz. medvedko (cca 20 cm visokega) na katerem je otrokovo ime in rojstni datum, ki ga plastificiram in visi na steni, dokler nima otrok rojstnega dneva. Takrat mu ga nalepim na album otroških risbic od njegovega vrstnika. Otroci tako ves čas opazujejo kdo je naslednji na vrsti, kdaj bodo imeli oni rojstni dan,... Si pa zapomnijo svojega medvedka, ker ima vsak drugačne barve oblačilo.
Ena od bivših sodelavk naredi volnene cofke in jih dopolni z detajli (ušeca, nos, oči, usta, pri tebi npr. rilec,...) in zako naredi obesek za nahrbtnik, ki ga ima otrok za v vrtec.
Lahko pa izdelaš slončke iz modelirne mase in narediš vanj luknjico, tako da lahko nato slončka natakneš na svinčnik. To je nekaj idej, upam, da ti bodo prišle kaj prav.

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vzgojiteljice, vzgojiteljice pomočnice...
12.8.2007 21:18:06   
m@j@
še en pozdrav od ene vzgojiteljice.

Vija vaja čestitke za službo in kar tako, kot so ti svetovale moje predhodnice. Kar počasi, a s polno elana. To je dober začetek.user posted image

Se bi pa tud jaz prifočkala za ideje za roj. dneve. Bo mo pa čebelice in ker je šla pomočnica na porodniško, še ne vem kdo jo bo nadomestil, želim imeti že vnaprej pripravljena darila (lahko se zgodi, da bom nekaj časa brez pomoči).

povejte tudi starši, kaj dobijo otroci v vrtcu za roj. dan. Prosim.

lp,

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vzgojiteljice, vzgojiteljice pomočnice...
13.8.2007 11:14:41   
petra*
Mi smo delali od: vezli imena na prtičke in starost otroka zraven. Izdelovale lončke za barvice, rokavičke za osebno higieno, tablice za obvestila itd. idej je veliko in vem, da bo še kakna dobra padla.Bi pa rada napisala še tole:  ob izdelovanju darila pa ne pozabimo tudi na sam obred, pozornost - na praznični dan, ki si ga bo otrok še kako zapomnil. ( plakat otroka, ki praznuje, albumi ,spominiki, verzi, obred, ki je rezerviran le zapraznovanja rojstnih dni.....)  lp pa veliko veselja ob ustvarjanju za naše najmlajše, 

(odgovor članu m@j@)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vzgojiteljice, vzgojiteljice pomočnice...
13.8.2007 11:56:34   
tt79
user posted image Pozdravljene, kolegiceuser posted image

Vidim da je tole izdelovanje daril večna tema in vsakoletni črv v glavi.
No, medve s sodelavko sva do sedaj dali otrokom, plišaste blazinice(povštrčke), sva dobili veliko kosov blaga, pa peno, da smo jih nafilale), eno leto sva izdelovali živali iz kuhalnic, pa vedno otrokom pripraviva tudi mapo v katero otroci vstavijo svoje izdelke(risbice), da jih slavljenec odnese domov.

Drugače pa imamo tisti dan rezerviran za slavje(rajanje, pogostitev....user posted image


(odgovor članu petra*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vzgojiteljice, vzgojiteljice pomočnice...
20.5.2008 9:44:47   
cessy
sicer vidim, da je tema že malo "padla" ampak ok.

ker ste tukaj vzgojiteljice bi vas vprašala, če ima katera kak fajni verz, ki ste ga ob koncu leta dobile od staršev v zahvalo. ker jast sedaj študiram kaj naj napišem našim vzgojiteljicam, ampak nekako nočem enako kot lani, saj bi blo ok samo kaj ko so pol skor vse mamice od mene prepisale lani in so verjetno vzgojiteljice že dobile to, letos pa nikako da si nekaj fajnega namislim, tak da če se vam da mi napišite.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vzgojiteljice, vzgojiteljice pomočnice...
20.5.2008 23:40:09   
* Mateja *
Vija vaja, a te lahko neki vprašam. A si že delala vb vrtcu oz. a delaš tam?
Kr jaz išče delo, pomočnice sprva jasno, ampek pr nas moraš biti diplomiran pomočnik, če hočeš, da te vzamejo!! Mi je ful mimo!!

(odgovor članu cessy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?