|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zaspanka pri dojenju...
29.6.2005 10:21:30   
Janeja

Mene pa zanima, a so bili vaši nedonošenčki tud taki zaspanci, ko ste prišli iz bolnišnične galame domov?

Saj je vse lepo in prav da spi, ampak da se pa še za hranjenje ne zbudi je pa mal huda :zmeden2: Problem je, da je naša zaspanka še tako majhna in lahka (2300 gr) da bi mogla malo bolj jest, pa sploh nima volje. Jo zbudim, greva jest in zdrži budna do prvega kupčka pol je pa spet koma. Če imam srečo, trikrat na dan uspe ostat budna za cel obrok - pa še to je pri njej sam 40-50ml :( Na dan pridobi le 10 do 20 gr (v celem tednu 90gr).

Kako so pa kaj vaši malčki napredovali s težo na začetku? Jaz sem že čist obupana.

LP
Jerneja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Zaspanka pri dojenju...
29.6.2005 10:25:54   
dory
Nas je prvih 14 dni samo spal tko da sem ga mogla na zacetku se zbujat,da je kej pojedu. Ko je jedel,pa je jedel za dva. vec kot 60ml na zacetku. Potem se je zacelo obdobje krcev in je blo grozn.

Napredoval na tezi pa je zelo lepo...rodil se je iz 2300 in takoj zgubil na 1900g...s porodnisnice sva sla s porodno tezo in na teden je pridelal okol 500g..prve tedne...do pol leta s hranjenjem ni blo bistvenih tezav,le pri 3,5 m mi je zacel zavracat steklenicko in sva pocas presla na gosto hrano...pol po 6m pa se je zacelo..noce vec jest...sva bla ze na preiskavah ker je teza padla...zdej pa pocas mal pobira...

Tvoja mala pa cist solidno napreduje...glavno je,da napreduje...problem bi bil,ce bi teza zacela stagnirat ali celo padat..tko da brez skrbi...

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Zaspanka pri dojenju...
29.6.2005 11:46:45   
* Mateja *
Moj Nejc je bil lih tak kot tvoja. Prej in pole pokonci, ko je bil pa čas za jesti je pa hotu spat in enostavno ni bilo druge kot, da sem ga zbudila ga mal zrukala in pol je spil. In še tko je blo- na jošku je bolj spal ker se je prej utrudil in prej zaspal, zato smo prešli na flaško z mojim mlekom. Pumpala sem si ga pol leta. Ne vem zakaj bi se otrok matral in bil ves zmučen, ko pa lahko hitro poje in se ne muči tako. In tako je pač pil moje mleko po flaški. Verjetno mi katera ne bo dala prav kar sem nardila, sam tko je... Smo se pa drgači pocartali, če se že med dojenjem ni. Naj pa povem, da je bil Nejc zmeraj bolj slab jedec. mislim, da se količina popitega mleka v obroku ni kaj veliko spremenila v zadnjih 4 mesecih, on popije tam od 100 do 140 ml. drgač pa sedaj že itak papa gosto, tak da mleko ni več glavno!!

Jerneja, glej važno da je dete zadovolno, ti pa povem da je Nejc po prihodu domov veliko spal, ker saj veš kaj je v bolnici, vizita, pa fizioterapija, pa kri, pa spet en drug dohtar....Pomoje rabijo počitek po vsej tej kalvariji!!:)

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Zaspanka pri dojenju...
29.6.2005 11:47:53   
k1
naša mala je tud šla domov z 2330g. samo sma imeli srečo in se je kar zbujala nekako tako, kot je jedla v bolnici na 4 ure. nisem je nič budila, ampak ko pa se je sama, pol pa bog ne daj, da ni bila hrana v trenutku pripravljena. ti jo ponoči zbujaš??? meni se je sama zbujala.

no sedaj je super, jema 3,5-4 ure, ni alarma...

tako kot je tej/maj povedala - glavno da napreduje! tudi počasi se daleč pride.... :kuza::kuza::kuza:

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Zaspanka pri dojenju...
29.6.2005 12:53:39   
Anonimen
Moja je tri mesece samo spala in jedla. Jaz sem jo stiskala po nosu, dajala v posteljci hrano, ....

Moja je cel čas pridobivala na teži 30 g na dan. Pa je vedno bila na minimumu kar bi morala pojesti. Da pa zdaj poje 0,5 l mleka na dan pa ne bom govorila :((:(( Jo peljem v petek tehtat, ker se bojim, da se nič ne redi.

Mi smo Živo dostikrat hranili kar v spanju, seveda če ni usta zabitonirala.

Mogoče jo pa vročina zdeluje!

Držim pesti,da bo bosta jedli obe več!

Bojana

(odgovor članu Janeja)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Zaspanka pri dojenju...
29.6.2005 17:01:23   
Vrtnica1
Naš Žiga je tudi na začetku samo spal. Sem ga morala ves čas dojenja kar naprej nekaj drezat in stresat itd. Pa je prvi teden samo 10g na dan pridobival in sem bila v bolnici na kontroli kregana. Če pa ni hotel jest! Naslendji teden je dobil apetiti, tako da je v povprečju pridobival 30 g na dan, zdaj me pa spet panika grabi, ker se mi zdi, da ga ta vročina čisto zdela. Pa še meni mleka primanjkuje, je pa začel močneje sesati. Vsaj to. Zgleda, da bom morala dodajati umetno hrano vsaj kakšen obrok na dan.
Tako, da te čisto razumem, ampak je res najpomembneje, da gre s težo gor, pa četudi samo 10g. Moja ginekologinja je rekla, da je tudi 10g čisto ok.
Brez panike ;)
Lp, V. :rozica:

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Zaspanka pri dojenju...
29.6.2005 17:20:02   
anajmad
Tud moja Pia je samo spala.Takrat so mi rekli,da jo moram dojiti na vsake dve uri.Bilo je....hudo.Potem je imela še krče,da je bilo še tolk bolj hudo.Sam,ko se ji je odprl,pol pa ni znala nehat.Je pa zelo lepo pridobivala na teži.Rodila se je z 2700,shujšala v porodnišnici na 2500.Ampak čez en mesec,ko je imela kontrolo pa je pridobila kar kilo in pol.Pediatrinja je še zdej ne more pozabit.Čeprav je zdej takšna prekla,takrat pa je bila kot hrček z okroglimi lički in buckasta.Bo počasi,samo vztrajaj.
en lp:morje:D.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Zaspanka pri dojenju...
29.6.2005 17:27:05   
Janeja
Mateja, pri nas je pa ravno obratno ... odkar sem jo prvič probala dojit niti pod razno noče več stekleničke. Pa meni so v LJ rekli, da je za nedonošenčke celo lažje dojiti se, kot pa jesti po steklenički. :zmeden2: Vsaka ti čast za vztrajnost pri pumpanju mleka. Jaz sem si ga 3,5 mesece in sem bla prav vesela, ko se je začela dojit, da sem se tega rešla.

k1, budim ponoči je ne več, zbudi pa se mi na cca.4 ure. Na začetku sem jo pa tud ponoči budila, ker je drugače spala več kot 6 ur. Čez dan pa jo probam zbujat na 3 ure, ker res malo poje sam itak vidim da ni efekta. Če se ne zbudi sama potem je do prvega kupčka (cca. 10-20ml) pa spi naprej. Je niti pod razno ne zbudim več, ustka pa stisne skupaj da se jih sploh ne vidi :)-

Bojana26, ko bi Lea pridobivala 30 gr na dan bi bla jaz čist presrečna. Tako pa komaj da dobi 10gr, max.20 na dan. Včeraj je mela mal driske in je 5x res veliko kakala in danes ima -40 gr. :(

Sem že začela razmišljat, da bi bilo boljš, če nebi imela tehtnice doma. Se vsaj vsak dan sproti nebi sekirala. Tako se pa revca kar naprej tehta ... pred dojenjem, po dojenju, zjutraj nagec,... :ups:

Upam, da bo kmalu dobila apetit in bomo tudi mi zrastli.

LP
Jerneja :rozica:


(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Zaspanka pri dojenju...
29.6.2005 18:42:56   
dory
Janeja...brez panike...vem kako se pocutis ko gledas tisto miceno bitjece in cekiras kolk je pojedu,pa kdaj..jest sem bla cist obremenjena s tem in sploh nisem mela volje dojit,saj nisem vedla kolk tako poje..zato sem rajs dajala po flaski,pa ceprav svoje mleko...da sem ja mela pod kontrolo...

Nic hudega ce pridobi 20g na dan..vazno je da pridobi...v primeru nazadovanja in neapetita pa kontaktiraj pediatrinjo...bos vidla tud vas bo zrastel...mogoce glih bajsi ne bo ( vsaj nas ni ) bo pa zdrav kar je vredno zlata :)

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Zaspanka pri dojenju...
30.6.2005 18:42:53   
* Mateja *
Jerneja s tehtnico stran!! Jaz sem jo po 1 tednu lar opustila, ker sem bila čisto zmešana!!

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?