|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zelenjava? Bljut!
20.12.2005 8:58:20   
urska74
Ojla!
Sem tudi ena izmed mamic, cigar user posted image (6 mesecev)  bruhajo, ko jim ponudis njami zelenjavo! Pod nobenim pogojem! Tudi ce jo solim, rahlo zacinim, dodam smetano..... Ob sadju pa se mi zadovoljno smehlja!
Torej, kdaj pa jogurti in skutke? In imam en slab obcutek, da glede na to, da ima rada sladko, tudi navadnega jogurta ne bo sprejela user posted image  !!!!
Ker nimam pojma, mi se povejte, kdaj meso in testenine? In v kateri knjigici bi nasla primerne recepte?
Hvala lep in lep dan, U
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zelenjava? Bljut!
20.12.2005 9:46:51   
Anonimen
Vse kar si naštela smo mi začelo dodajat pri 6mescih!user posted image

Probaj mu zelenjavo ponudit z sadjem , če ga tako obužuje!user posted image

Poglej malo med recepte na rr, maš nekaj idej za obroke dojenčkov!user posted image

(odgovor članu urska74)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zelenjava? Bljut!
20.12.2005 10:15:46   
Mikica
Naš je ne začetku delal take grimase ob brokoliju in cvetači, da sem mislila, da nikoli v življenju ne bo jedel zelenjave...pa je pri enem letu veselo jedel zelenjavno juhico s koščki cvetače. Zdaj pri 18 mesecih je vso zelenjavo in sadje (razen pomaranč in mandarin).
Zdaj ponudi več sadja, na vsake toliko probaj z zelenjavo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zelenjava? Bljut!
20.12.2005 10:38:08   
minaja
Jaz sem ravno iz tega razloga, ker sem slišala, da če se začne uvajati najprej sadje, potem zelenjave sploh ne sprejmejo, začela z zelenjavo: prva hrana pri šestih mesecih mu je tako bila polenta (redka) z bučkami in polenta z brokolijem...Še danes je čisto nor tako na bučke kot brokoli, v vrtcu pa mi pravijo, da je edini, ki vse je. Nič nisem solila in začinila hrane kar nekaj časa.

Tudi navadni jogurt sem mu začela dajati kmalu po šestem mesecu in nobenih skutic in sladkih jogurtov, pa ga je fenomenalno jedel. Mislim, da jim okus privzgojimo, saj v začetku ne poznajo ničesar, in da se splača potruditi. Ti kar poskusi z navadnim jogurtom. Držim pesti, da uspe.

(odgovor članu urska74)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zelenjava? Bljut!
20.12.2005 10:46:29   
zmajček
Nič se ne sekiraj. Naš ni hotel do desetega meseca niti probati zelenjave ali mesa. Samo sadje bi jedel, pa na mlečne izdelke in te vse po vrsti je bil čisto nor. Morda še polenta in riž in to je bilo to. Potem se mu je pa čez noč odprlo in sedaj pri enem letu je vse in to s takim apetitom, da ga je res veselje pogledati. In glede na to, da so mu na pregledu ravno kri pogledali lahko trdim, da mu čisto nič ne manjka  user posted image  Moj nasvet je, da probaj vsake toliko časa, če pa ne gre se ne sekirat in mu pač ponudi kar mu paše.

(odgovor članu urska74)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zelenjava? Bljut!
20.12.2005 11:08:10   
Suzi*
Pri nas je bilo tako: hrano začeli uvajat pri 6m, meso pri 7m, testenine, jogurte, skute, sir pri 8m. Vse lepo poje kar mu dam, edino navadnega jogurta ne mara preveč pa polente tudi ne. Poskusi najprej manj sladke in manj dobre stvari, če ne gre, daj pa boljše: npr. sadni jogurt namesto navadnega, sadne skute namesto navadne z doma dodanim sadjem,...

Pa še ena super knjiga: Zdrava prehrana za dojenčke in malčke, Anne Sheasby in Jill Scott; Didakta 1999

Lahko si pa nabaviš tudi Paparico.

Pridno papajte.

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu zmajček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zelenjava? Bljut!
20.12.2005 12:45:10   
petraz
Naš pa ima rad zelenjavno juho in špinačo, ne mara pa banane z rižem. Vidiš, otroci so pač različni. Ponudi mu to kar ima rad, z zelenjavo pa še počakaj.user posted image

(odgovor članu urska74)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?