|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija
13.2.2007 17:59:10   
Aja1
Vse kaže na to, da ima tudi naša Neja alergijo. Ima rdeče mozoljčke in lišaje (se kar luščijo) po obrazu in po vseh pregibih (kar hudo). Sum je bil na alerijo na KML, zato sem na strogi dieti. Po dveh tednih še ni izboljšanja...še slabše je, ker se je zdaj začela že praskati user posted image . Imamo cel kup krem, pa nič (bepanthen, ribodermin, A-derma, danes pa smo dobili še 30% advantan, ki naj bi takoj pomagal). Vzeli so ji tudi že kri in zdaj čakamo na izvide. Če ne bo nič pokazalo, razmišljamo o kožnih testih. Je mogoče kakšna omjitev glede starosti otroka? Neja ima 3 mesece.

_____________________________



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija
13.2.2007 18:54:23   
darjatimci
Omejitev za testiranje sicer ni,res pa je,da so pediatri različnih mnenj in nekateri majhnih otrok še ne pošiljajo,ker so testi lahko lažni.Nisi napisala ali še dojiš ali sta na adaptiranem mleku.Na kaj je otrok alergičen je težko reči,sploh pri tako majhnem,ko še ne je oziroma pije mleko.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergija
13.2.2007 19:36:01   
Taja Nagaja
Našo so testirali pri treh mesecih in ni pokazalo nič določenega. Pri testiranju pri devetih mesecih pa ogromno in močne alergene. Pa se mi zdi, da še vedno nismo odkrili vseh. Izloči še jajca, ker so pogosto alergena. Je pa vsak otrok drugačen in odreagira drugače. Želim ti veliko vztrajnosti in ljudi, ki te bodo podpirali in ti pomagali. 

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergija
13.2.2007 20:25:42   
Aja1
Tudi jajc ne jem, pa vse druge alergene hrane tudi ne. Imam tako dieto, da lahko jem edino testenine (brez jajc), riž, polento, krompir, kruh, belo meso in banane...to je vse (ne vem, kako dolgo bom še zdržala user posted image ). Res je čudno, ker še ni izboljšanja user posted image user posted image  Je pa samo dojena.

_____________________________




(odgovor članu Taja Nagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alergija
13.2.2007 21:07:14   
URŠA K.
Živjo!

Tudi moja Neja je bila stara 3 mesece, ko so ji nenadoma zatekle roke, noge, ušesa.Peljali smo jo v bolnišnico, kjer so jo hospitalizirali.Takrat so ji vzeli kri , niso delali kožnih testov.Dali so ji Pregomin in stanje se je izbolšalo.Potem,ko smo začeli z uvajanjem goste hrane pa je bila koža spet problematična in začela se je praskati do krvi(na rokice sem ji dala njene nogavičke iz samega bombaža, ker jih ni mogla spravit dol), ko je bila stara 8 mesecev(šle smo na kontrolo zaradi mleka na recept) pa so ji naredili kožni test in ugotovili še poleg alergije na mleko, jajce še alergijo na pšenico, krompir in sojo,mačjo, pasjo dlako in prhljaj.
Možno, da je poleg mleka in jajc še kakšno živilo ki ji ne ustreza,saj bi se moglo stanje kaj izboljšati če si na dieti.
Želim vama čimprejšno izboljšanje!

lp

< Sporočilo je popravil URŠA K. -- 13.2.2007 21:16:58 >

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alergija
15.2.2007 10:54:54   
Aja1
Evo, danes sem poklicala v bolnico (izvide že imajo, pa jih še niso poslali user posted image ). Pokazala se je alergija na jajca, na mleko pa ne. Ampak mislim da mora biti še nekaj, na kar je alergična. A se pršice, prah in podobno tudi kaže na koži?

_____________________________




(odgovor članu URŠA K.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alergija
15.2.2007 12:14:00   
luka jan
Tudi alergija na prah in pršice se kaže na koži, vsaj pri nas se je.

Drugače pa je tudi naš user posted image postal alergičen pri 3. mesecih in zato smo šli na testiranje in ugotovili da je alergičen na arašide in beljak. A s tem ko smo uvedli dieto se stvari niso izboljšale, zato smo šli še na bioresonanco. Tam je bila ugotovljena alergija na skoraj vso hrano, razen na zelenjavo in pa alergija na jogi v posteljici. Počasi so se po terapijah stvari izboljševale, danes po letu dni terapij in pri njegovih 16. mesecih skoraj ne vemo da je bil kdaj alergičen. Malce je še koža bolj suha, ko rastejo zobki se pojavi kak izpuščaj, drugače pa vse je in mu nič niuser posted image .

Vem kakšna kalvarija je to, ko skoraj ni bilo jutra, da se ne bi zbudil cel popraskan, da ne govorim koliko smo spali.
Sicer pravijo da te alergije nekako izvenijo do 3. let same, a jaz nisem mogla čakat do takrat.

Upam da bo tudi pri tvoji mali kmalu boljše, najhujše je res v prvem letu. Držim pesti

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: alergija
17.2.2007 12:19:52   
ninu
Aja!

Tudi jaz bi dodala nekaj k tvoji dieti. Jaz imam 8. mesečno hčerkico, ki je prav  tako alergična na rumenjak in beljak. Krvne teste še čakamo in upamo, da ni še kaj drugega. Še dojim, tako da sva obe na dieti. Opozorjena sem bila, da marsikateri kupljen kruh vsebuje jajčni lecitin in kakšni kupljeni izdelki. K sreči je v večini dodan sojin lecitin. Poskusi domači kruh ali pa vprašaj v trgovini, če je kateri brez tega.

So tudi tebi svetovali nobene hrane, ki je tipična za alergije: jagode, citrusi, vsi oreščki..? Ker se lahko kasneje razvije še kakšna?

Lep dan!

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: alergija
17.2.2007 12:45:13   
Aja1
Ja, tudi to so mi svetovali. Sploh ne vem kaj naj še jem, ker ni nič boljše user posted image user posted image   Baje jelenov kruh ne vsebuje tega (meni je zdravnica predlagala jelenov kruh). Kar bruha se mi že od te enolične hrane user posted image  Pa z veseljem bi držala dieto, če bi se ji koža popravila...pa se ji ni še niti za malenkost user posted image

_____________________________




(odgovor članu ninu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?