|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergik na kml in vrtec
20.6.2008 13:25:09   
beruška
se opravicujem, ce bi to mogla pod drugo temo dat,a tu vas je vec mamic alergikov in me zanima, kako je s prehrano teh otrok v vrtcih, v nasem zal ne objavljajo jedilnika na spletu, objavijo ga za redni jedilnik, za diete pa ne. Kot same veste, imajo ti otroci poleg kml prepovedano se ogrooomno druge hrane, ki je potencialno alergogena in lahko sprozi nove in nove alergije na razlicno vrsto hrane.
Ste otrokom pred vstopom v vrtec vso to hrano uvedle ali pa tudi te druge hrane v vrtcu ne dobijo? Recimo breskve, nektarine, jagode ...
ali naj poklicem alergologa, ker imamo avgusta ponovno testiranje in do takrat naj bi bil na dieti, ce lahko zacnem pocasi ze uvajati recimo koscicasto sadje zaradi vstopa v vrtec?
kaj ste storile ve? Se da kako zmenit v vrtcu,pa da nisi kao siten, da ti povejo, kaj bo otrok jedel, recimo vsak teden?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergik na kml in vrtec
20.6.2008 14:54:44   
ljubecna1
v nasem vrtcu sem ob vstopu sina v vrtec prinesla potrdilo zdravnika na kaj je alergik(jajca,oreske,mleko,konzervansi,..).zato dobi dietno hrano,alergije na sadje pa obvescam sama(npr.jagode).ce vprasam kaj je dobil za jest mi brez problema vzgojiteljica pove,ker res visijo jedilniki samo za nealergike.zaenkrat nimam problemom.
lep pozdrav

(odgovor članu beruška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergik na kml in vrtec
20.6.2008 19:53:54   
Alfabeta
Tudi v našem je tako. Na začetku leta prinesem potrdilo da je alergičen na .... in ima dieto. Se je brez težav držijo.

(odgovor članu ljubecna1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergik na kml in vrtec
20.6.2008 20:57:12   
tatam
IZVIRNO SPOROČILO: Alfabeta

Tudi v našem je tako. Na začetku leta prinesem potrdilo da je alergičen na .... in ima dieto. Se je brez težav držijo.


Baje je tudi pri nas takouser posted image Ampak mi smo še tudi doma,tak da sigurno ne vem!

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alergik na kml in vrtec
20.6.2008 21:19:45   
hokejistka
Jaz na srečno nimam alergika, delam pa v vrtcu.....

Točno tako kot so povedale ostale. Od zdravnika prineseš potrdilo, kaj ne sme jesti. Starši se nato sestanejo z vodjo prehrane v vrtcu, kjer bolj natančno pregledata dovoljene jedi in se podrobno pogovorita o prehrani. Seveda sta z dieto seznanjeni tudi vzg. in pom. Pri nas seznam dovoljenih in prepovedanih živil visi kar v igralnici, tako da lahko ob dvomu takoj pogledam na list in se prepričam.

Žal je tako, da jedilni list res ne visi v garderobi. težava je namreč, ker v kuhinji kuhajo več različnih diet in je verjetno malo zamudno pisat vse jedilnike user posted image . Pri nas je tako, da je dietna hrana čimbolj podobna hrani ostalih otrok. Če npr. jedo testenine z mletim mesom, dobi alergik enako, le da so testenine in meso drugačna.

Pa skozi leto obveščaš vojo prehrane in nato vzg. če se je v zvezi z alergijo kar spremenilo. v vrtcu smo vsi zelo veseli, ko/če alergija izzveni in lahko otrok dobi "normalno" prehrano. Imeli smo namreč kar nekaj otrok, ki so imeli res hudo dieto in so lahko jedli le izbrane jedi (npr. od sadja le lubenico, melono, grozdje in banano).

vso srečo!





(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alergik na kml in vrtec
21.6.2008 6:33:29   
lelaval
Ko je najstarejša šla v vrtec, je bila edina z alergijo na KM. Takrat sem dobila vsak petek jedilnik za naslednji teden in jim prečrtala, kar ne sme (po želji pa napisala, s čim nadomestijo). V šolo pa sem na začetku prinesla le potrdilo od zdravnice, pa je bil problem rešen.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu beruška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alergik na kml in vrtec
21.6.2008 11:35:59   
jakaracman
Jaz sem dobila skopiran jedilnik kaj bo dobila tisti teden za jest.Saj mora biti to pripravljeno, da v kuhinji vedo kaj bodo kuhali.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: alergik na kml in vrtec
21.6.2008 12:41:44   
lorch
V našem vrtcu visijo na oglasnih deskah tako navadni jedilniki, kot tudi dietni.
Ker je zelo veliko različnih diet, pa vsak dobi svojim omejitvam primerno. Je pa čisto v vsaki skupini nekaj alergikov, in imamo tudi me (vzgojiteljice in pomočnice) v igralnicah zapisane omejitve posameznikov, tako da pazimo na te stvari na vsakem koraku. Vendar pa lahko dieto ukinemo šele, ko starši prinesejo zdravniško potrdilo, da zdaj pa otrok lahko vse je, oz. da je alergija na določena živila ža izzvenela. Kar tako, na podlagi pogovora s starši pa ne.


_____________________________

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: alergik na kml in vrtec
22.6.2008 21:41:23   
lunca2
V našem vrtcu je za alergike poskrbljeno. Ko sem ga šla vpisati, me je vprašala če ima kakšno alergijo in si zapisala vse potrebno, tako da poskrbijo za primerno mleko in tudi hrano.

_____________________________

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: alergik na kml in vrtec
23.6.2008 10:14:52   
Natali07
Jaz sem glede tega zelo zadovoljna z vrtcem. Ko sem otroka vpiasala sem se pogovorila z ravnateljico vrtca in kuharjem, tako da kuhajo zanj izključno hrano ki sem jo sama sprobala. tako da na njegovem jedilniku ni samo tistega kar ima potrjeno s testi ampak tudi tistega kar sama sumim, da mu povzroča težavo in vsega kar še ni probal. Tega je pa še kar veliko.
Sama sem naredila spisek hrane ki jo uživa in ta visi v sobi kjer on biva, ter enakega ima kuhar. Seveda pa spisek dopolnjujem takoj ko uvedemo kako novo živilo.

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: alergik na kml in vrtec
23.6.2008 10:48:51   
mamica 1
Nas pa te stvari še čakajo v septembru ko bo naš Samo prestopil prag vrtca in me je kar malo strah. Glede jedilnika mi je ravnateljica zagotovila da bo v njegovi igralnici visel jedilnik kaj je on jedel. Ne vem pa kako je res s tem stvarmi ki jih nismo poizkusili recimo paradižnik, paprika, jagode... Pa še to naš bo prvi otrok v vrtcu z alergijo in ne vem kak bojo vedli kaj je za njega primerno in kaj ne, pa rada bi imela pogovor z kuhinjo, tak da je še kar nekaj vprašanj odprtih glede prehrane. Poleg tega pa naš Samo kar tečnari da bi jedel če vidi recimo starejšo sestrico da kaj takega je kar on ne sme, pa da ne bo v vtrcu vzel kaj iz drugih krožnikov, ne bi pa rada da ga dajo sedet čist samega. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: alergik na kml in vrtec
23.6.2008 10:59:52   
Natali07
mamica 1 - tudi sama sem imela podobne bojazni. Naš malček je pravi lakotnik. Poje dva do trikrat toliko kot ostali in ko njemu zmanjka bi še malo pri ostalih. Jaz sem na to opozorila vzgojiteljico in do sedaj ni bilo težav. Mi je pa vzgojiteljica rekla, da je res da bi takoj đše malo pri drugem pojedel, ampak so sedaj na to toliko bolj pozorne in sedi z drugimi otroki.
Te pa razumem, ker jaz sem bila ista. Ko smo imeli razgovor vsi starši skupaj z vzgojiteljico sem odprla to debato in ena mamica je rekal ja seveda sedijo vsi za eno mizo in pacajo ter jejo vse popvprek in še zasmejala se je ko je to rekla. Takrat sem bila kar malo jezna, ker tiste mamice ki nimajo alergikov ne vejo zakaj nas tsako skrbi. Ampak me je vzgojiteljica pomirila in zagodtovila da bodo pazili.

Sedaj v tem času skoraj ne verjemem, da bo prvi otrok z alergijo. Drugače pa so se dolžni pozanimat kaj jejo alergiki in njim primeren jedilnik. Ko sem sama to omenila sestri ki testira našega malčka ob kontrolah. Je rekla, da če me skrbi naj kuharico vrtca povabim k diatetiku, ki svetuje glede prehrane. Najbolje da se pogovoriš in boš videla pri čem si. Pri nas imajo alergiki svojo kuharico.

(odgovor članu mamica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: alergik na kml in vrtec
23.6.2008 12:06:55   
trdozimc
Kot so ti že povedale.

Tudi naš je alergik. Ob vpisu prineseš potrdilo o alergiji oz. izvide s pregledov (Jan ni imel nikoli potrjene alergije, s kožo pa je reagiral vedno) in se z vodjo prehrane dogovoriš o dieti, tudi o jedeh, ki jih še nisi uvedla oz. sama sumiš, da mu ne ustrezajo.

Potem se dogovoriš še z vzgojiteljicami, na kaj naj bodo posebej pozorne (jemanje hrane drugim, smokiji... za rojstne dneve in druge).

So pa v vrtcih res pozorni na alergike in se držijo dogovorov.

Kar pogumno!

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




cene zasebnega varstva
tinchek1980

Koliko plačujete za zasebno varstvo otroka v manjši skupini (do 8 otrok) v Lj. ali okolici?

manj kot 200 evrov (47%)

200-250 evrov (15%)

250-300 evrov (16%)

300-400 evrov (13%)

več kot 400 evrov (8%)


Število vseh glasov: 193

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!