|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   amniocenteza
28.2.2008 16:20:30   
anika87
Mene pa zanimajo vaše izkušnje z amniocentezo. Sem 17 tednov noseča in imam izračun tveganja za DS po NS in DHT 1:478. Številka sicer še ni kritična, je pa med nižjimi in glede na to, da imam sama kromosomsko translokacijo mi pripada AC na napotnico, vendar se nekako ne morem odločiti za njo, ker me skrbi tveganje za splav. Tveganje naj bi bilo menda 1%, a ne? Kljub temu, da je majhno, me skrbi, zato vas prosim, če mi napišete vaše izkušnje in če veste za kakšne primere, kjer se je zgodil splav. Pa še to me zanima, kako dolgo se čaka na izvid?

Hvala
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: amniocenteza
28.2.2008 16:32:12   
Anonimen
Jaz sem jo imela. Kolikor poznam tiste, ki so šle na AC, ni nobena splavila. Na izvid čakala ca. 20 dni, dobila odgovor po pošti. Če pa je kaj narobe, te pokličejo prej, po ca treh tednih ali še prej. Lp

(odgovor članu anika87)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: amniocenteza
28.2.2008 16:53:06   
larskimi
Živjo,
jaz sem imela tveganje po NS 1:1400 in po dvojnem hormonskem testu 1:218 user posted image , zato sem se odločila za AC v 17. tednu. Sam poseg je hiter (10 min), a kar nekoliko neprijeten. Na UZ spremljaš poseg in vidiš kam ti zapiči iglo, tako da si lahko prepričana, da ne poškodujejo user posted image . Potem greš v sobo, kjer odležiš še 3 ure, poješ kosilo in greš domov. Počitek, počitek in počitek je potem tvoja glavna dejavnost naslednjih 3 dni. Jaz sem ostala na bolniški cel teden (poseg sem imela v ponedeljek) in mislim, da je tudi to pomagalo da ni bilo komplikacij. Pri sebi pa se moraš odločit kaj ti je bolj pomembno reskirat - splav ali pa otročka z katero od kromosomskih napak, ki jih na AC ugotavljajo. Vem pa sama, da to ni lahko, zato, če se boš odločila za AC ti po svojih izkušnjah priporočam, da splav odmisli in se koncentriraj na to, da bo vse ok z tvojim user posted image .
V Lj P dobiš telefonsko št., kamor pokličeš po 21 dneh in ti povedo rezultat, potem dobiš še po pošti (jaz sem dobila 23. dan po pošti da je vse ok). Če pa je kaj narobe, te pa baje pokličejo že prej, v 14 dneh.

Srečno!

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: amniocenteza
28.2.2008 17:06:12   
2 Sraki
Jaz bi se pri sebi najprej vprašala, kaj mi bodo pomenili izvidi? Kakšen izvid bi moral priti ven, da bi naredila splav? In v kolikor ne bi nikakor delala splava, zakaj potem sploh želim iti na AC?

Upam, da je z user posted image  vse vredu in uživaj v nosečnosti!

< Sporočilo je popravil 2 Sraki -- 28.2.2008 17:12:13 >

(odgovor članu larskimi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: amniocenteza
28.2.2008 18:01:01   
Taula
Jaz sem šla na AC v Postojno, ker dobiš rezultate hitreje kot v Lj. Pokličejo te 14 dan po posegu. V vsakem primeru. Nato dobiš še pošto naslednji dan. V Postojni je tudi samoplačniško občutno ceneje (ko še nisem vedela, če mi pripada napotnica sem preverila tudi to) Za splav ne vem...ne poznam nobene. Poznam le punce, ki so šle na AC in je bilo vse OK.user posted image  Je pa res da moraš po posegu počivati in upoštevati navodila G.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: amniocenteza
28.2.2008 20:35:29   
anika87
Punce hvala vam za odgovore, ki so mi sigurno v pomoč pri moji odločitvi.
2 sraki, o tem kar si napisala sem že razmišljala in, ker sma oba z možem že odločena, da če bi bil otrok dokazano kakorkoli prizadet, da bi nosečnost prekinila, zato toliko tuhtam. Seveda pa si ne želim niti splava.
Ampak odstotek je res majhen in mislim, da se bom jutri kar naročila. Tako boma vsaj prepričana, saj v bistvu sem optimistka in že tako sem sigurna v to, da je z mojim dojenčkom vse v redu, mislim, da si po toliko prestanega v 7-ih letih, kar sem dala skozi, pa zdaj tudi že jaz to zaslužim. Ampak, ker imam transokacijo prav 13. in 21. kromosoma, grem pa še za ziher na AC.
Kje vse pa delajo AC? A z napotnico greš lahko kamorkoli ali moraš it prav na GK v Lj?



(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: amniocenteza
28.2.2008 20:48:18   
malimisek
Jaz sem bila v Mb. Če misliš iti, pojdi čimprej, časa nimaš več veliko. Bolje rečeno- malo še ga imaš. Morajo te naročiti in imeti prostor. Časa za razmislek si imela par tednov, zato nič ne čakaj. S tistim 1 % pa si nič ne beli glave.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: amniocenteza
28.2.2008 21:16:59   
anika87
Malimisek hvala tudi tebi za odgovor, punce res ste me pomirile, hvala. Glede časa malimisek, pa nimam kaj skrbet, da bi bila prepozna, saj sem bila pred 2 dnevi na genetskem posvetu in so rekli, da naj pokličem, če se odločim, dr. Geršakova z genetike, pa je itak predlagala, da mi pred dopolnjenim 17. tednom niti ne bi delali, ker je menda bolje, da po 17. delajo. Ne vem zakaj... V glavnem, če je karkoli, komisija odobri prekinitev, vem pa da se potem menda že mora rodit, ne... Tudi sama nisem tega vedela, sem misnla, da se to mora vse hitro nardit, da se lahko še splavi, ampak očitno ni treba tolk hitet... nisem namreč vedela, da, če kaj ni vredu, da se gre pa pač rodit na lastno željo, po odobritvi komisije.
No, čeprav mislim, da JE vse vredi, bom vseeno šla, da bomo bolj brez skrbi do poroda...


(odgovor članu malimisek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: amniocenteza
28.2.2008 21:31:49   
malimisek
No, ne vem, kaj so ti rekli. Meni so rekli, da se dela tam nekje do 18. tedna. Meni sta manjkala do 18. tedna dva dni in sem bila že pošteno zaskrbljena. So me mislili naročiti že prej, pa so bile v Mb pri dr. Pelkičevi tisti dan zasedene že vse postelje. Potem mi je delal amniocintezo en drugi zdravnik ( priimka si nikoli ne zapomnim, sem bila pa  zadovoljna z njim).
Glede splava pa: če ni kaj v redu, te pokličejo domov, da se ne izgublja še čas s pošto, saj je vsak dan dragocen. Še isti dan se sestane komisija za splav, ki ti ga odobri  brez vsakih težav. V tem primeru ne rabiš roditi.
No, glede tega sem se vse vnaprej zelo dobro informirala. Razmerje sem imela namreč manj kot 1:200. Aja, tudi nosečniški koledarčki niso vsi enaki. V bolnici sem imela vedno dva do tri tri kasneje rok poroda kot pri ginekologu. Ko sem vprašala, zakaj, so rekli, da so koledarčki različni.
Odločitev je sicer v tvojih rokah, ampak meni osebno bi bil 1 % zanemarljiv v primerjavi s posledicami, ki jih človek lahko kasneje nosi.
Želim ti, da bo vse v redu, pa saj tako bo.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: amniocenteza
28.2.2008 21:37:44   
malimisek
Se opravičujem, na začetku je pisalo, da si noseča 17. tednov, zato sem mislila, da je že malo pozno. Če še nisi polnih 17 tednov, še ni takšne panike.

(odgovor članu malimisek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: amniocenteza
28.2.2008 21:47:34   
anika87
Malimisek, ravno danes je polnih 17 tednov. Tudi meni je bilo prvo čudno, kajti AC sem vedela, da se dela že v 16. tednu in se mi je zdelo čudno, da bi bila tako pozno, ampak tako se je odločila dr. Geršakova na genetiki - ne vem zakaj - menda bo bolj zanesljiv rezultat ali kaj... V glavnem, rekli so, da pozno ni.
Še enkrat ti hvala za tvoja mnenja, ki so mi res v pomoč.
Fajn bodi!
Lp

(odgovor članu malimisek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: amniocenteza
28.2.2008 21:51:14   
anika87
Aja, povej mi še to, ker praviš da si se tolk informirala... :)
Do kdaj pa se potem lahko še naredi splav in kdaj se mora rodit, če prekineš - kdaj je prepozno za splav?
Ker ena  je recimo pisala o tem, da je pač mela Downa in je prekinila nosečnost in šla rodit - sem brala na sosednjem forumu. Četudi bi jaz bila recimo že v ponedeljek na vrsti, ker se rezultati čakajo 3 tedno, bo potem že 21. teden, a ne...

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: amniocenteza
28.2.2008 21:55:38   
malimisek
Ja, sem vprašala. Saj sem rekla, kar isti dan , ko so rezultati te pokličejo domov. Isti dan se sestane komisija in ti odobri splav. Tako je meni rekla dr. Pelkičeva v Mb. Sem ravno to vprašala, v primeru, če bi bilo kaj narobe. Je bilo pa vse v redu. Rekli so , da traja okrog 14 dni, vendar sem čakala nekaj dlje na pošto. Sem bila že čisto na trnih.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: amniocenteza
29.2.2008 10:07:00   
Ryssa
Nekaj bi vprašala...
Kaj vse (dokumenti) potrebujem za amniocentezo? Napotnico in fotokopijo napotnice, še kaj drugega?


(odgovor članu malimisek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: amniocenteza
29.2.2008 11:01:08   
Taula
Po novih smernicah se lahko dela takoj ko dopolniš 15 t. Jaz sem šla pri 15t 1 dan. Itak preverijo če je otrok dovolj velik. Mi je bilo fino..da sem čimprej šla in čimprej izvedela.user posted image  

Rabiš napotnico, zd.kartico.

Srečno.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: amniocenteza
29.2.2008 12:12:38   
Leiah
poleg napotnice in zdr. kartice, potrebuješ še materinsko knjižico, v katero vpišeejo podatke otroka!

Res se lahko dela AC že od 15 tedna naprej (tudi sama sem ga takrat delala)!
Mislim pa da se v vsakem primeru ne reče splav ampak zgodnji porod, vsaj tako so pisale punce, ki so se odločile za prekinitev nosečnosti (res pa je da nevem do katerega tedna se še reče splav)!
Drugače pa so res v Postojni najhitrejši z rezultati, katere dobiš (te pokličejo) že v 14 dneh! Postopek pa opravljajo vsak drugi teden ob torkih in četrtkih!
Pa srečno!

_____________________________

Lp

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: amniocenteza
29.2.2008 12:20:52   
mama4
za amniocentezo potrebuješ napotnico, zdr.kartico, kopijo napotnice in original listek od krvne grupe.srečno, ni noben bavbav, je malo neprijetno, ampak tiste dve minuti sta krajši kot nosečnost do konca v negotovosti.lep dan!

(odgovor članu Leiah)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: amniocenteza
29.2.2008 13:03:14   
Ryssa
Aha, hvala.
Ta original listek od krvne skupine pa dobim najbrž pri ginekologu?
Potem za genetski posvet pa potrebujem samo napotnico in kopijo?

Se opravičujem ker toliko sprašujem, vendar ko sem klicala so mi tako na hitro povedali, da niti ne vem kaj so mi povedali user posted image

(odgovor članu mama4)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: amniocenteza
29.2.2008 13:31:04   
anika87
Hvala punce za odgovore!
Leiah, saj meni je vseeno kako se reče, ali splav ali porod, mene v bistvu zanima kako se to naredi, če se prekine... A to moraš rojevat z umetnimi ali naredijo kot splav (se pravi čiščenje)... To me zanima pod pojmom tistega vprašanja...Kako zgleda ta porod, če moraš rodit, je to podobno pravemu porodu???

Ryssa, jaz sem bila 2 dni nazaj na genetskem posvetu, imela sem napotnico, KZZ, materinsko knjižico, pa še za potne stroške si lahko vzameš... Greš v Leonišče v sprejemno, potem pa ti dajo nalepke in greš v novi del GK, 4. nadstropje, potrkaš na vrata 9F (ko prideš iz lifta greš desno, pa potem levo po hodniku in vrata so na levi strani, vsa so označena).

Original od krvne grupe imaš, če so ti že kdaj delali grupo. Drugače ga nimaš kje dobit... Jaz sem imela delano grupo v prvi nosečnosti in sem si ga takrat skrbno spravila in ga vedno hranim poleg kartice. Če so ti že delali in, če ga nimaš sama, potem ga ima najbrž ginekolog v kartonu, pa prosi, da ti dajo.


(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: amniocenteza
29.2.2008 14:04:22   
Taula
UPN je umetna prekinitev nosečnosti. Dobiš umetne popadke in rodiš. Tako so meni razložili.user posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: amniocenteza
29.2.2008 14:45:18   
Ryssa
Hvala za pomoč.

Sem pogledala v materinsko knjižico in imam tam spravljen ta listek od krvne skupine.
Sicer me AC čaka šele čez malo več kot en teden, ampak kljub temu zbiram informacije že zdaj.
Meni so, ko sem se naročala, rekli da moram biti 16 tednov noseča za poseg. Sem se pa naročila v Lj.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: amniocenteza
29.2.2008 22:44:51   
anika87
Ryssa, jaz sem se potem danes popoldan naročila na GK. Grem v torek zjutraj.
Rabim napotnico za poseg s pooblastili 1, 2, 3 in 4 in še eno napotnico za ICT. Taprvo se moram zglasit na transfuziji in dat kri, potem grem v sprejemno na GK (ne v Leonišče) in potem gor na poseg ob 8.15.
Taka navodila sem dobila jaz danes.

Hvala vsem za pomoč in lep pozdrav od mene! Se javim po AC.


(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: amniocenteza
3.3.2008 23:29:34   
Anonimen
Katera od vas gte samoplačniško? In koliko točno stane?


Hvala in lp.user posted image

(odgovor članu anika87)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: amniocenteza
4.3.2008 7:10:56   
mateyka
meni se zdi, če res strogo počivaš teden dni po AC in nimaš spolnih odnosov, da bo vse ok. problem je, če se greš dolge spehode in dvigovanja al pa generalna pospravljanja in kafetkanja po mestu, kjer velik hodiš in sediš, namesto ležiš in počivaš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: amniocenteza
4.3.2008 13:07:25   
Taula
IZVIRNO SPOROČILO: urskaj

Katera od vas gte samoplačniško? In koliko točno stane?


Hvala in lp.user posted image



Cene so različne. Vem da je poseg v p. Postojna caa. 100 evrov cenejši bil lan jeseni, ko sem se jaz zanima za to (ker nisem vedela ali bom dobila napotnico) kot v Lj porodnišnici. Najdražje je bilo v Dravljah. Kako je drugje ne vem.
Čer te pa zanima točna cena posega v Postojni ti lahko pogledam na informativni račun.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?