|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   boleči spolni odnos
20.8.2008 11:29:53   
Anonimen
živijo punce!

mene pa zanima če ima katera od vas tudi bolečine med spolnim odnosom. Moram povedat, da me ful daje, da bi se dala dol, ko pa pride do tega me pa ful boli, saj niti ne vem kam hudiča ga zadane, da je tako boleče.  potem mi pa vse mine in celo zelo težko pridem do orgazma. Ful mi je fajn če me od zad, pa kaj ko boli ko hudič.user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: boleči spolni odnos
20.8.2008 11:34:59   
tanikaa
Verjetno gre za kako vnetje, zato bi bilo pametno, da stopiš do G.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: boleči spolni odnos
20.8.2008 11:38:01   
M1987
Kaj??? Am... Zdaj ne vem kater od vaju ima problem... Ali nisi sproščena pa se ne odpreš dovolj in te zato boli ali nisi dovolj vlažna - to si lahko pomagata (vemo kako a ne? user posted image ) ali imaš korenjaka, ki ni pri vstavljanju dovolj nežen ali pa imaš srečo da naletiš na res velikega korenjaka user posted image Če se to ponavlja pojdi do ginekokologinje, da te pregleda in ti bo pomagala. Srečno user posted image

_____________________________

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: boleči spolni odnos
20.8.2008 11:39:07   
Anonimen
nimam vnetja, ker sem bila pri G. Nekje sem pobrala, da naj bi imela ponižano maternico. Sedaj pa nevem ali je to mogoče vzrok, da povzroča bolečine.  kako se da pomagat.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: boleči spolni odnos
20.8.2008 11:42:37   
tanikaa
Pa si G. omenila svoje težave?

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: boleči spolni odnos
20.8.2008 13:13:35   
ronja
Par vprašanj:
- si ravnokar začela s spolnimi odnosi?
- ali se to dogaja že ves čas ?
- ali samo pri tem fantu?
- si slučajno noseča ali takoj po porodu?
- imaš kakšno vnetje, suho nožnico, jemlješ kake tabletke...?

Od zadaj lahko moški prodre v žensko veliko globlje kot pri drugih položajih in če ima dolgega, lahko zadane jajčnik, kar zelo zaboli. Vendar pa potem to zaboli, takrat ko tja zadane, čutiš, kot na pregledu pri g., če ti pregleda jajčnike, tudi zaboli (vsaj mene je). Ne boli pa v tem primeru že na začetku oz. dokler je nežno in ne do konca.
Če imaš nižjo maternico, imaš verjetno temu primerno krajši maternični vrat, torej lahko tudi normalno obdarjen dečko sune predaleč oz. do jajčnika. Tu si lahko pomagata tako, da najprej začneta s položaji, kjer fant ne more prodret tako daleč zaradi fizionomije in šele kasneje, ko boš res dobro razgreta, spremenita v položaj od zadaj in takrat naj malo pazi, da ne suva premočno in da gre res naravnost - ker malo levo ali desno, pa bo zadel jajčnik in to res boli, baje je ista bolečina kot če bi ti njega v jajca butnila - tak mu tudi razloži, potem bo ziher paziluser posted image

Če nisi dovolj vzburjena, ko do pride do spolnega odnosa, pa bo vse skupaj bolj suho in te boli zato in v tem primeru te boli že na začetku odnosa, ne pa šele ko te "žokne". V tem primeru bo pomagal lubrikant.

Podoben efekt nastane lahko zaradi kakih zdravil ali user posted image - suha nožnica in takrat moraš bit še bolj vzburjena, da bo šlo - ali pa uporabit lubrikant.

Če si takoj po porodu, pa tuid še ni vse čisto na svoje mestu in občasno kaj zaboli - pač takrat se odpoveš kakim hudim položajem in rajši bolj varno in nežno tistih nekaj tednov...

Vsekakor pa omeni g. svoje težave, ker ti bo verjetno najbolj znala pomagat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: boleči spolni odnos
20.8.2008 13:19:41   
baguSka
Joj... s temle mam pa tud jst tezave zadnje case... ampak samo zadnje case... je pa tud res, da mam tud NE med sp.odnosom tezave... tko da gre pr meni verjetno za kaksno vnetje... ampak ker sem zeljna sexa, me ze nezno sexanje boli, ko gre do konca... torej ko se zadane v maternico verjetno user posted image

Drugac pa hvala za tale nasvet... jaz ga bom upostevala in upam da ga bo tud moz.user posted image

Če imaš nižjo maternico, imaš verjetno temu primerno krajši maternični vrat, torej lahko tudi normalno obdarjen dečko sune predaleč oz. do jajčnika. Tu si lahko pomagata tako, da najprej začneta s položaji, kjer fant ne more prodret tako daleč zaradi fizionomije in šele kasneje, ko boš res dobro razgreta, spremenita v položaj od zadaj in takrat naj malo pazi, da ne suva premočno in da gre res naravnost - ker malo levo ali desno, pa bo zadel jajčnik in to res boli, baje je ista bolečina kot če bi ti njega v jajca butnila - tak mu tudi razloži, potem bo ziher pazil

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: boleči spolni odnos
20.8.2008 14:53:40   
ronja
Jaz mam maternico sicer normalno, koliko vem, samo moj dečko v določenih pozah (predvsem doggy style) vseeno lahko zadane predaleč, (to je na splošno sicer fajn, če je fant bolj obdarjen, ampak tam je pač treba pazit - to vem zato, ker prejšnja fanta nista bila istih dimenzij in nista nikoli dosegla do tjauser posted image ).
Zato pač pri teh pozah malo paziva. Pa saj jaz tudi pazim, da njemu po jajcih ne skačemuser posted image , tak da tega nihče ne jemlje kot neko hudo odrekanje. Če ne gre čisto naravnost not, hitro zadane jajčnik in to boli. V takih položajih, kjer ima on popolno kontrolo nad vsem, pač on pazi - kjer si ti gor ali pa je položaj bolj "zaklenjen", itak ni problem, ker ga že sama usmerjaš oz. položaj niti ne dovoljuje nekih hudih odklonov.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: boleči spolni odnos
21.8.2008 7:24:48   
Anonimen
Ronja hvala ti za ta nasvet. sinoči sem prakticirala tvoj položaj zgoraj, vendar sem imela tudi težave. do orgazma sploh nisem prišla. Upam da se mi bo to uredilo. je pa res da ima moj kar velkega, tako da ga moram občasno prosit, da ga nima ful našpananga, jaz sem bolj majhne narave v višino 160cm on pa 185,  samo moški mislijo, da žesnka ful uživa ko ga moški vstavi v nožnico.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: boleči spolni odnos
21.8.2008 14:54:21   
ronja
samo moški mislijo, da žesnka ful uživa ko ga moški vstavi v nožnico


hehe, no, saj moram priznat, da jaz res uživam pri tem - samo če me zadane v jajčnik, ma zaboli - to navadno ni na začetku, ampak ko je zadeva v polnem teku in samo pri določenih pozah,se že dolgo ni zgodilo.

Če te boli že na začetku odnosa, vseeno probajta s kakim lubrikantom, nekatere ženske se v določenih obdobjih ne sluzijo toliko (madona sem to romatnično povedala, hehe, se oproščam, ampak mi je tak smešno, da bom pustilauser posted image )

Pa še to probajta, da on že pred samim odnosom oz. penentracijo tebe oralno ali s prsti zadovolji, (ali pa gresta tudi tik do tega, če veš, da doživiš en sam orgazem in bi ga rada z njim skupaj) in šele potem preideta še na pravi spolni odnos, takrat te verjetno ne bo bolelo, ker se ob orgazmu prag bolečine precej dvigne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: boleči spolni odnos
22.8.2008 8:27:45   
čipka
A si šla do G? 

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: boleči spolni odnos
22.8.2008 8:40:48   
Anonimen
http://www.sexation.info/sl/ekstra/zdravje-in-sex/bolec-spolni-odnos/









Boleči spolni odnosi






user posted image
O najpogostejših vzrokih za bolečine pri spolnih odnosih in druge tovrstne motnje smo se pogovarjali z doc. dr. Bojano Pinter, dr. med., specialistko ginekologije in porodništva iz SPS Ginekološke klinike Kliničnega centra v Ljubljani.





Spolne motnje se pojavljajo pri 40 odstotkih žensk, pri moških pa nekoliko redkeje, v 30 odstotkih. Čeprav so spolne motnje pri ženskah pogostejše, so manj raziskane. Mednje spadajo, na primer, bolečine pri spolnih odnosih, ki jim strokovno pravijo "disparevnija", a tudi motnje spolnega vzburjenja, motnje spolne želje in motnje doživljanja orgazma.
V švedski študiji, ki so jo opravili nedavno, so ugotovili, da ima hujše bolečine pri spolnih odnosih dlje kot šest mesecev vsaka deseta ženska, občasne bolečine pa čuti kar tretjina žensk. Značilno je, da se pri mlajših ženskah pojavljajo bolečine dvakrat pogosteje kot pri starejših: tako so pri ženskah, mlajših od 30 let, bolečine kar dvakrat pogostejše kot pri ženskah, starejših od 50 let. Dr. Pinter pove, da je o bolečinah pri spolnih odnosih pomembno govoriti, saj veliko žensk sploh ne pove, da ima težave, zdravniki pa tudi nemalokrat ne povprašajo po tovrstnih težavah. Zdravniki bi morali biti pozornejši in včasih povprašati pacientke tudi o teh težavah.
Organski ali psihološki vzrok
Vzrokov za bolečine pri spolnih odnosih je veliko. Lahko so organske narave, če so posledica kakega obolenja, ali psihološke narave. Včasih pride do povezave med organskimi in psihološkimi vzroki. Lahko se zgodi, da je najprej organski vzrok, potem pa se zaradi tega organskega vzroka (na primer vnetja) pojavi še psihološka bolečina. Organski vzrok tako povzroči psihološki odgovor: strah povzroči, da se bolečina znova pojavi.
Kot pravi sogovornica, so psihološki dejavniki za nastanek bolečine ob spolnih odnosih lahko tudi stres ali neustrezni odnosi med partnerjema, na primer nezvestoba ali nezadovoljiva komunikacija v odnosu. Vaginizem je poseben simptom, pri katerem se nehote krči mišica ob vhodu v nožnico. Vzrok za ta pojav je le redko organske narave; pogosteje gre za psihološke vzroke, kot so jeza, strah, občutki krivde, neprijetne spolne izkušnje ali spolne zlorabe.
Vzrokov za organske bolečine je več
Tudi vzroki za organske spolne motnje so raznoliki. Najprej je treba opredeliti, ali gre za bolečino ob vhodu v nožnico ali za globlje bolečine, razlaga dr. Pinter. Do bolečine ob vhodu v nožnico lahko pride zaradi vnetij na koži. Vnetja povzročijo bakterije, virusi ali notranje bolezni, ki se izražajo kot kožna bolezen. Bolečine se lahko pojavijo tudi zaradi draženja kože, ki ga povzročijo parfumi iz mil, intimnih robčkov ali toaletnega papirja. Zelo redko so bolečine posledica alergije na semensko tekočino.
Vnetje, ki se pojavi na zunanjem spolovilu ali v nožnici, je lahko posledica alergije na lateks iz kondomov ali na lubrikante, povzroči pa ga lahko tudi draženje sintetičnega perila, ki ne diha. "Ženska naj nosi perilo, ki diha, zlasti med športnimi dejavnostmi, kajti takrat se bolj znoji in se lažje razvije vnetje kože, kakršno je glivično vnetje zunanjega spolovila in nožnice," poudari dr. Pinter.
"Bolečine ob vhodu v nožnico se lahko pojavijo zaradi operativnih posegov, poškodb ob porodu ali vnetja sečnice. Tako se včasih pojavijo težave zaradi epiziotomije ob porodu. Po porodu pride do bolečin, ker se epiziotomija še celi in se na novo oživčuje, zaradi česar je občutljivejša. Če ženska po porodu čuti, da je spolni odnos boleč, naj z njim raje počaka. O tem naj se seveda pogovori s partnerjem," razlaga sogovornica. Bolečine, resda zelo redko, se lahko pojavijo tudi zaradi prirojenih napak, na primer zaradi pregrade v nožnici, ki je prirojena motnja razvoja nožnice.
Pogosto se bolečine pojavijo zaradi suhe nožnice, ker je spolni odnos prehiter (ali spolna predigra prekratka) ali ker partner posveti ženski premalo pozornosti. Bolečine se lahko pojavijo tudi v primeru kroničnih bolezni, kot so sladkorna bolezen in bolezni sečil.

Spremenjeno delovanje jajčnikov
Pred menopavzo in po menopavzi je lahko nožnica suha in tanka tudi zaradi tako imenovane vaginalne atrofije, ki se pojavi pri približno 15 odstotkih žensk po 40. letu, po menopavzi pa pri 10 do 40 odstotkih žensk. V pomenopavzi se delovanje jajčnikov in izločanje ženskih spolnih hormonov, estrogenov, zmanjša. Zaradi tega je nožnica bolj suha in manj prožna, pojavijo se bolečine pri spolnih odnosih, lahko se pojavijo tudi motnje v zadrževanju urina. Podobno stanje se lahko začasno pojavi po porodu ali med dojenjem, ko ženski še primanjkuje spolnih hormonov, ali po obsevanjih in kemoterapiji pri zdravljenju rakavih obolenj. Vaginalno atrofijo zdravijo s hormonskim nadomestnim zdravljenjem, z dodajanjem estrogenov v obliki tablet, obližev ali v obliki estrogenskih krem ali vložkov.
Težave zaradi zdravil
Suhost nožnice je lahko posledica jemanja zdravil, denimo nekaterih spolnih hormonov, ki so v rabi za zdravljenje neplodnosti, zdravil za zdravljenje nekaterih rakavih obolenj, zdravil proti alergiji, kot so antihistaminiki, ali zdravil za zdravljenje duševnih motenj. Občasno imajo s suho nožnico težave tudi ženske, ki jemljejo kontracepcijske tablete. Tudi kajenje pri starejših ženskah lahko povzroči pomanjkanje ženskih spolnih hormonov in suhost nožnice. Občasno so lahko suha nožnica, rdečica in pekoče bolečine posledica vnetij zaradi jemanja antibiotikov, ki spremenijo floro v nožnici.
Pogosti spolni odnosi
Kot pravi dr. Pinter, se bolečine ob spolnih odnosih lahko pojavijo zaradi tako imenovanega. honey-moon cistitisa. Gre za bolečine ob vhodu v nožnico, pri uriniranju in spolnih odnosih. Ime je nastalo v povezavi z zgodbami o pogostosti spolnih odnosov na poročnem potovanju. Značilno je, da so vsi osnovni izvidi normalni, bolečina pa obstaja in je posledica poškodb v sečnici, ki oteče in okrepi bolečine pri odnosu ali uiniranju. Zaradi bolečin ženska pogosto meni, da ima vnetje mehurja, v resnici pa gre za poškodbo sečnice.

Ko gre za pogoste spolne odnose, je treba vedeti, da je seme alkalno, bazično. Zato se lahko pH za 8 ur po spolnem odnosu poveča oziroma kislost zmanjša. Takrat je nožnica manj odporna, manj zaščitena. Pri treh spolnih odnosih na dan se kislost nožnice zmanjša kar za 24 ur. Ker se zmanjša kislost, se zmanjša tudi obrambna sposobnost nožnice. Če se to zgodi, lažje pride do okužbe, denimo z bakterijsko vaginozo.
Dr. Pinter še opozarja, da se s spolnimi odnosi prenašajo spolno prenosljive okužbe, kot je herpes; ta se prenaša tudi pri drugih spolnih praksah, denimo pri oralnih spolnih odnosih, česar se marsikatera ženska ali moški ne zaveda. Na to bi morali biti še posebno pozorni mladostniki, pri katerih so oralni spolni odnosi včasih prva praksa spolnosti.

Globoka bolečina pri spolnih odnosih
Pri teh bolečinah je treba vedeti, ali je bolečina občasna/pogosta in ali je vezana na menstruacijo. Bolečino lahko povzročijo ciste na jajčnikih, dozorevanje jajčnikovega mešička ali pa se pojavijo po ovulaciji, ob določenem položaju pri spolnem odnosu. Lahko je maternica obrnjena nazaj, kar je normalna variacija lege maternice, le da povzroča bolečine pri spolnem odnosu. Ko je ženska v rodnem obdobju, lahko bolečino med spolnim odnosom povzroči tudi endometrioza. To je obolenje, pri katerem se »otočki« maternične sluznice pojavijo na notranji površini medenične votline. Vzrok so lahko tudi tumorji v mali medenici ali spuščena maternica. Bolečine se lahko pojavijo tudi po operacijah v trebušni votlini.
Psihološko zdravljenje
Pri iskanju vzroka za bolečine je treba najprej izključiti organske vzroke. Zdravnik opravi preiskave krvi in urina, splošni in ginekološki pregled ter ginekološki ultrazvok. Če gre za bolečine v globljem delu, je včasih treba opraviti laparoskopijo. Zdravnik skozi majhen rez ob popku, ki ga opravijo v splošni anesteziji, z optičnimi pripravki pogleda v trebušno votlino.
Če organskih vzrokov ni možno najti, so vzroki največkrat psihološke narave. V tem primeru je priporočljivo psihološko svetovanje, denimo vedenjska ali psihodinamična terapija. V Sloveniji je področje psihološkega zdravljenja spolnih motenj zelo slabo pokrito. Sistematičnega izobraževanja zdravstvenih delavcev ni; šele v zadnjem času se je s tem začelo ukvarjati nekaj več psihiatrov in psihologov. Terapije niso tako dostopne, kot bi morale biti, zlasti če se primerjamo z zahodnimi evropskimi državami, zato bi bile spremembe na tem področju nujne.
Organsko zdravljenje
Če so vzrok bolečin vnetja nožnice, zdravijo vnetje nožnice. Če so vzrok alergije, ugotovijo vzrok alergij, ženska pa preneha uporabljati različne kemične snovi, kondome iz lateksa … Če gre za težave z bolečinami med ovulacijo ali suhostjo zaradi pomanjkanja hormonov, pogosto pomaga hormonsko zdravljenje. Endometriozo zdravijo bodisi s hormoni bodisi operativno. Ciste na jajčniku, ki v nekaj mesecih ne izginejo, odstranijo operativno, prav tako zarastline. Akutna vnetja rodil pa je treba pozdraviti z ustreznimi antibiotiki.
Krvavitve
Krvavitev iz rodil je lahko nevarna. Nastopi lahko zaradi vnetja na materničnem vratu. Če se pojavi med spolnim odnosom, nastopi zaradi bolj silovitih spolnih odnosov ali zaradi obolenja na materničnem vratu/maternici. Če ženska ne hodi redno na preglede za odkrivanje predstopenj raka materničnega vratu (odvzem brisa materničnega vratu za PAP-test, ki ga je treba opraviti vsaka tri leta ali pogosteje) in če vzrok krvavitve ni znan, naj čimprej obišče ginekologa. Ginekologa je priporočljivo obiskati tudi, če se pojavijo nenadne bolečine, bolečine v spodnjem delu trebuha, nenormalen izcedek iz nožnice, pekoča bolečina ob vhodu v nožnico ali na zunanjem spolovilu.
Neustrezna higiena
Dr. Pinter opozarja še na eno slabo navado, ki že prihaja v Slovenijo, prhanje nožnice s posebnimi nastavki ali prhami, o katerem pravi, da je zelo škodljiv postopek. Izpiranje nožnice zmanjša kislost nožnice, s čimer se zmanjša obrambna sposobnost nožnice, saj se spremeni flora nožnice. Pojavi se lahko vnetje rodil, maternice, jajcevodov ali jajčnikov, pri nosečnicah pa spontani splav ali prezgodnji porod. Včasih lahko pride do vnetja nožnice tudi zaradi analnih odnosov in neustrezne higiene.
Keglove vaje
Mišice medeničnega dna so na območju okrog zadnjika in nožnice. Keglove vaje ohranjajo prožnost mišic v nožnici, prekrvavitev in oživčenje. Ker te vaje ohranjajo vzdržljivost mišic, je prekrvavitev medeničnih organov boljša, zato je manj bolezenskih sprememb ter težav z vlažnostjo nožnice in z uhajanjem urina. Te vaje delate tako, da območje okoli zadnjika in nožnice poskušate "stisniti in dvigniti", zapreti in potegniti navzgor. Pravilnost izvajanja vaj preverite med uriniranjem. Stisnite mišice: če se curek urina ustavi, vajo izvajate pravilno. Teh vaj sicer ne izvajajte med uriniranjem. Pomembno je, da med opravljanjem vaj ne vlečete trebuha navznoter, ne stiskate nog in zadnjice skupaj ter ne zadržujete dihanja. Obstajata dve vrsti vaj. Pri prvi stiskate mišice večkrat in hitro. Pri drugi stisnete mišice in stisk zadržite od tri do pet sekund, nato pa mišice sprostite. Vaje sprva izvajajte nekajkrat na dan. Potem število ponovitev povečujete; optimalno število ponovitev obeh tipov vaj skupaj je 100-krat na dan. Da boste povečali moč in vzdržljivost mišic medeničnega dna, je treba vaje izvajati vsak dan od tri do šest mesecev, prvi rezultati pa se bodo pokazali že v treh do štirih tednih.


Prvi spolni odnos
Pri prvih spolnih odnosih doživlja bolečine 35 odstotkov Slovenk. Velja pravilo: pozneje ko se ženska odloči za spolni odnos, manj bolečin čuti, ker je na spolnost bolj pripravljena, predvsem pa je osebnostno in čustveno zrelejša. Zato nima pomena imeti spolne odnose prezgodaj, pripomni dr. Pinter. Včasih se zaradi slabe prve izkušnje pozneje pojavi strah pred spolnimi odnosi ali psihološke motnje in bolečine ob spolnih odnosih. Redko je prvi spolni odnos težji zaradi ozke deviške kožice. Če je treba, je možno ozko deviško kožico prerezati operativno.


Nives Pustavrh

Želite vedeti več? Naročite se na revijo Viva.
Izpolnite naročilnico!

(odgovor članu čipka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: boleči spolni odnos
22.8.2008 10:10:32   
Anonimen
Neva6 poslala si mi zelo izčrpan odlomek glede bolečih spolnih odnosov. Hvala ti, morda bo še kateri prišel prav.
hvala še enkrat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: boleči spolni odnos
11.11.2008 15:11:38   
nykica
Lep pozdrav tudi z moje strani. Imam velike težave pred prvim spolnim odnosom. S partnerjem se trudiva že veliko časa, ampak mene zelo boli, ko želi prodreti vame, oz. tako neprijetni občutek, da vedno prosim naj neha.
Zanima me če mogoče kdo ve, če mi operatvino prerežejo deviško kožico, ali moram ostati v bolnici. Kako zgleda poseg, če mi lahko kdo kaj opiše.
Čeprav bi bila najbolj vesela, da bi midva to lahko sama uredila, samo se bojim, da ne bo šlo. Ali obstaja kakšen gel, ki bi zmanjšal bolečino ali se ga naj malo "nacukam"user posted image
Najlepša vam hvala za odgovore,  upam, da mi boste lahko pomagali.
Nika


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: boleči spolni odnos
11.11.2008 15:40:11   
mojcaziga
IZVIRNO SPOROČILO: nykica

Ali obstaja kakšen gel, ki bi zmanjšal bolečino ali se ga naj malo "nacukam"user posted image


V drogerijah ali pa lekarni imaš lubrikante, recimo v DMu imaš od Durexa v modri (hladilni učinek) ali rdeči (toplotni) embalaži. Probajta s temi, če že nista. Nekaj je pred prvim spolnim odnosom kriva tudi psiha, ni sprošlenosti in posledično je bolečina večja. Ima pa nekaj žensk tako odebeljen himen, da pa je treba rešit stvar strokovno. Ena moja kolegica je šla že dolgo nazaj k svoji G in je to uredila kar med pregledom, ampak baje da ni bila prav hud primer, le tip se je očitno bal dost porintuser posted image user posted image

lp, Mojca

(odgovor članu nykica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: boleči spolni odnos
13.11.2008 12:07:04   
nykica
Mojca najlepša hvala za odgovor. Res je s tem še nisma probala. Mogoče bo s tem kaj boljše in lažjeuser posted image .
Res je, da sploh nisem sproščena in zato je še dosti težje.

Hvala še enkrat!user posted image

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: boleči spolni odnos
13.11.2008 12:57:57   
mojcaziga
IZVIRNO SPOROČILO: nykica

Mojca najlepša hvala za odgovor. Res je s tem še nisma probala. Mogoče bo s tem kaj boljše in lažjeuser posted image .
Res je, da sploh nisem sproščena in zato je še dosti težje.

Hvala še enkrat!user posted image



Ej, ni problema, da bosta le prišla do user posted image user posted image

Uživajta!

Evo, še link, da boš vedela kaj iskati http://www.portia-erotica.com/durex-play-lubrikant-p-526.php
http://www.portia-erotica.com/durex-play-warming-olje-p-529.php

lp, Mojca

(odgovor članu nykica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: boleči spolni odnos
13.11.2008 16:33:11   
nykica
Hvala še enkrat. Bom poiskala in probala.

LP, Nyka

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: boleči spolni odnos
28.11.2008 19:27:27   
Anonimen
tudi mene med sexom proti koncu zelo boli-tako kot ste rekle, podobno kot bi njega v jajca brcnila.

boli me samo s tem fantom, s prejsnjimi me nikoli ni, tako da je verjetno zaradi tega, ker ima dolgega...

boli me pa ponavadi vsakič-pred oziroma takoj po ovulaciji pa še nekoliko bolj - predvidevam da zaradi tega, ker je maternični vrat bolj nizko?

je pa še to - maternico imam obrnjeno nazaj, kar je tudi lahko vzrok za boleč sex...
zanima me, če ima to kakšen vpliv na zanositev oziroma ovulacijo, če ti fant med sexom buta v jajčnik?


(odgovor članu nykica)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: boleči spolni odnos
28.11.2008 19:56:35   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: nykica

Mojca najlepša hvala za odgovor. Res je s tem še nisma probala. Mogoče bo s tem kaj boljše in lažjeuser posted image .
Res je, da sploh nisem sproščena in zato je še dosti težje.

Hvala še enkrat!user posted image



Poišči na netu kaj v zvezi z vaginalizmom.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu nykica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: boleči spolni odnos
29.11.2008 6:44:11   
ronja
zanima me, če ima to kakšen vpliv na zanositev oziroma ovulacijo, če ti fant med sexom buta v jajčnik?

direktne nobene, ima pa indirektno, da si tako ne želiš več dosti seksat, če te vedno boli... Probajta druge položaje, pa naj bo nežen in obziren - saj ni treba, da ga takoj zarine tja nekam v drobovje!user posted image povej mu, da ma pač tako orodje, da je treba malo pazit, kako ga uporablja, sej se mu bo mogoče še fajn zdelo. je pa prav da ve, pa da ve, na kaj mora pazit. Pa bodi večkrat ti zgoraj, ko imaš kontrolo nad vsem, takrat te težko kam žokne.

Bi pa na tvojem mestu šla še do g., če se ti je mogoče mv kaj spustil (ne vem, ali se to lahko zgodi, no, vem, da se med user posted image , ampak na splošno nimam pojma, da me ne bo kdo haklal)...


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?