|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniška (spremstvo družinskega člana)
5.12.2007 8:14:46   
Nika v službi
Kolikor sem seznanjena, lahko dobiš bolniško za spremstvo družinskega člana, ne vem pa, če je to spremstvo kakor koli natančneje definirano - kdo, kdaj in v katerih primerih lahko to koristi.

Konkreten primer: imam očeta, ki je v bolnici in bo v kratkem odpuščen. Na dan odpusta bi šla ponj, za ta dan bi vzela bolniško (spremstvo). Enako tudi za tisti dan, ko ga bom peljala na postoperativni pregled ter jemanje šivov. Kdo mi napiše bolniški list - očetov osebni zdravnik?

Se priporočam za več informacij na to temo. Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniška (spremstvo družinskega člana)
5.12.2007 8:46:25   
Anonimen
Greš do njegovega osebnega zdravnika in napiše potrdilo. Ti ga neseš do svojega zdravnika in ti izda bolniški list. Pa lepo razloži, da ne dobiš dopusta oz. ga zelo težko. Če kaj komplicirajo, pa povej, da jih bi več reševalec koštal kot ti z lastnim prevozom.

Mislim, da ne bo nobenega problema. Jaz sem vedno dobila bolniško za spremstvo očeta v bolnico, iz bolnice, na preglede...

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bolniška (spremstvo družinskega člana)
5.12.2007 9:02:59   
Anonimen
Tole sem našla na strami ZZZS:





Nadomestila v breme ZZZS
user posted image
user posted image
user posted image




Povzeto iz http/:www.zzzs.si dne 8.2.2007 !
Pravico do nadomestila plače med začasno zadržanostjo od dela imajo na podlagi zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju osebe, ki so v delovnem razmerju, osebe, ki samostojno opravljajo gospodarsko ali poklicno dejavnost, lastniki zasebnih podjetij, kmetje, ki so obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovani ter kmetje, ki so prostovoljno vključeni v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje, če so zavarovani za to pravico, vrhunski športniki in šahisti, pod določenimi pogoji pa tudi brezposelne osebe, ki prejemajo pri Zavodu za zaposlovanje nadomestilo oziroma denarno pomoč.
Te osebe imajo pravico do nadomestila plače med začasno zadržanostjo od dela v breme Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije od prvega delovnega dne zadržanosti od dela zaradi presaditve živega tkiva in organov v korist druge osebe, posledic dajanja krvi, nege ožjega družinskega člana, izolacije in spremstva, ki ju odredi osebni zdravnik, zaradi poškodbe pri delu ali poklicne bolezni, nastale pri izvajanju aktivnosti iz 18. člena zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ter v primerih darovanja krvi na dan, ko prostovoljno darujejo kri.

Tole pa na poravnavi.net (o odškodninah):

Kadar gre za smrtni primer, so do odškodnine za duševne bolečine zaradi smrti bližnjega upravičeni ožji družinski člani (zakonec, otroci in starši). Do odškodnine v primeru smrti bližnjega so v določenih primerih upravičeni tudi bratje in sestre, če je med njimi in umrlim obstajala trajnejša življenjska skupnost.


Tako da po moje oče paše pod ožjega družinskega člana.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bolniška (spremstvo družinskega člana)
6.12.2007 9:21:46   
Nika v službi
Hvala obema. Včeraj sem bila pri očetov osebni zdravnici, ki me je napotila do moje osebnega zdravnika. Za bolniško naj bi mi zadostovala kopija očetovega odpustnega lista iz bolnišnice. Danes grem torej do svojega zdravnika po bolniško za spremstvo.

Mi je pa res malce bz dajati svoj dopust, še posebej, ker mi tako hitro "izgine", še posebej letos, ko smo začeli z vrtcem in sem ga kar nekaj že pokoristila namesto bolniške. Ure v plus pa tudi hitro skopnijo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bolniška (spremstvo družinskega člana) - ...
7.12.2007 10:01:57   
Nika v službi
Bolniški list sem dobila pri osebnem zdravniku, vendar je oče okarakteriziran kot zakonec!

Namreč sistem omogoča samo dve opciji 1 (otrok) in 2 (zakonec). Sestra je potem klofnila "zakonec" in mi dala bolniški list, sedaj pa me malce skrbi, če bo to šlo skozi pri delodajalcu oz. na socialni.

Taly, ti praviš, da si vedno dobila bolniško (spremstvo) za očeta, kaj pa so tebi napisali v bolniški list v to rubriko?!? Ker res ne omogoča druge izbire razen zgoraj dveh omenjenih...

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bolniška (spremstvo družinskega člana) - ...
7.12.2007 10:04:01   
Anonimen
Moj brat je mamico vozil na obsevanja in kemo pa je tud dobil bolniško. Pisalo je pa otrok.

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bolniška (spremstvo družinskega člana) - ...
7.12.2007 10:46:20   
Nika v službi
Karin24, hvala za odgovor. Kako pa je to uspelo? Ker jaz sem bila včeraj zraven, ko je sestra klofala v compa, pa ji na otrok ni zagrabil, se je pojavila opomba "otrok starejši od zavarovanca"user posted image   in sistem ni prijel. Ja, valjda. Oče jih ima 70, jaz pa 37!

No, in sedaj imam zakonca, ki je 33 let starejši.user posted image user posted image user posted image

Samo, da gre "skozi"... je pa bedno, da nimajo neke tretje opcije - družinski član, kjer bi lahko specifiziral, v kakšnem sorodstvenem razmerju si.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bolniška (spremstvo družinskega člana) - ...
7.12.2007 12:47:28   
Anonimen
Ne vem kako je prjelo, sam vem pa da je pisalo otrokuser posted image
Pa je tud moj brat že čez 30user posted image

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bolniška (spremstvo družinskega člana) - ...
7.12.2007 14:46:17   
Anonimen
Meni je pisalo ponavadi spremstvo,sam ne vem pod kaj. Po mojem otrok.
Če so pa v službi kej pizdili o tem, pa sem prinesla kar bolniško zase, ker sem jo dobila takoj, brez problema.Ko sem imela cisto, so bile težave kar pogoste, to so veeli v službi. Delo pa težko: dvigovanje...

Sam da si dobila! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?