|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   regres
7.12.2007 11:35:34   
malanja
zaposlena sem na firmi 2 meseca pogodbo imam do zadnjega aprila.zanima me če mi pripada zdaj regres in če mi ga morajo izplačati do konc leta.moji 2 prijateljici sta pri eni firmi zaposleni komaj dober mesec in sta dobili regres.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: regres
7.12.2007 11:37:34   
Nika v službi
Kolikor vem, ti regres pripada po 6 mesecih zaposlitve, če je kaj prej, je dobra volja delodajalca.

(odgovor članu malanja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: regres
7.12.2007 12:50:00   
sazi
regres ti pridada glede na sorazmerni delež dopusta, ki ti pripada za to leto - torej za ta 2 meseca
v zakonu pa ne najdem, da je to izplačilo vezano na delo vsaj 6 mesecv

131. člen
(regres)
(1) Delodajalec je dolžan delavcu, ki ima pravico do letnega dopusta, izplačati regres za letni dopust najmanj v višini minimalne plače.
  (2) Regres se mora delavcu izplačati najkasneje do 1. julija tekočega koledarskega leta.
  (3) S kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti se lahko v primeru nelikvidnosti delodajalca določi kasnejši rok izplačila regresa, vendar najkasneje do 1. novembra tekočega koledarskega leta.
  (4) V primeru, da ima delavec pravico le do sorazmernega dela letnega dopusta, ima pravico le do sorazmernega dela regresa.

popravek: sem našla še tole - torej je odvisno od pravice do izrabe dopusta - torej če dopust lahko koristiš že letos, lahko ta del regresa tudi zdaj dobiš, drugače pa šele v naslednjem letu, ko boš lahko koristila dopust, regres pa ti pripada

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: regres
7.12.2007 13:42:12   
Taula
Jaz sem zaposlena od 1.9. in sem dobila ta mesec sorazmerni del regresa.user posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: regres
7.12.2007 14:44:01   
Nončika
JAZ SEM SE NA JAVNIH DELIH ZAPOSLILA Z 15.3. IN ŠLA NA DRUGO REDNO DELOVNO MESTO 24.8.2007, Z JAVNIH DEL MI NI PRIPADAL REGRES, NEGLEDE NA TO, DA SEM IZRABILA 10 DNI DOPUSTA, ZDAJ NA NOVEM DELOVNEM MESTU PA MI NOBEN NE BO DAL REGRESA. ŠIT PAČ. ZDAJ SEM OŠKODOVANA ZA REGRES. HJA, TAK JE TO. NAMREČ IZPLAČILO REGRESA JE BILO PRED MOJIM PRIHODOM V FIRMO.

TAK DA V VELIKO PRIMERIH OBVLADA VOLJA DELODAJALCA. PRAVICO, DO KORIŠČENJA DOPUSTA PA V VEČINI PRIMEROV PRIDOBIŠ, KO SI ZAPOSLEN VEČ KOT 6M. POGLEJ SI SVOJO KOLEKTIVNO POGODBO.

SEVEDA SE PA RAZLIKUJE ALI SI ZAPOSLENA V JAVNEM SEKTORJU ALI PA V PRIVATNEM. VELKA RAZLIKA!!!!

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: regres
7.12.2007 15:27:24   
sazi
NAMREČ IZPLAČILO REGRESA JE BILO PRED MOJIM PRIHODOM V FIRMO


to pa nima nobene veze
DOLŽNI so ti izplačati pripadajoči del regresa, saj ti pripada tudi sorazmerni del dopusta, regres pa je vezan na dopust
je pa res, da v podjetjih pogosto povejo, da imajo pri njih drug "sistem" - za kozlat - sistem tak, da zaposlene oropajo stvari, ki jim pripadajo

pa ne mislit zdaj, da pljuvam čez vse delodajalce - razumem tiste, ki bi jih delavci radi prinesli naokrog in vlekli od njih denar, naredili pa bore malo ali nič, ampak to je že druga tema...

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: regres
7.12.2007 16:15:10   
kajalin*
Men ni nič jasno.Sm bla zaposlena od 2.2.07-30.11.07,za 4ure,pa sm dobla pol regresa.Je to ok?Aja dopusta sm mela pa 21dni.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: regres
7.12.2007 20:12:50   
Hator
Regres je vezan na pravico do dopusta. Če si v letu zaposlena nepretrgoma 6 mes, ti pripada dopust (cel ali sorazmerni del, odvisno) in temu primerno regres. Če si bila torej pred to službo, kjer si sedaj zaposlena 2 meseca, prej 4 mesece zaposlena drugje (pazi, nepretrgoma, niti en dan vmes ne sme biti delovno razmerje prekinjeno), potem ti dopust in regres pripadat, sicer ne.
Poglej ZDR!

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: regres
7.12.2007 20:20:08   
Hator
Kajalin, ni v redu.
Če prav razumem so ti dali cel dopust, regresa pa le pol. Terjaj jih še za regres!!!!!Napiši doois zahtevek in zagrozi s tožbo.


Regres je vezan na pravico do dopusta-Delodajalec je dolžan delavcu, ki ima pravico do letnega dopusta, izplačati regres za letni dopust najmanj v višini minimalne plače-131. čl. ZDR.
ZDR pa za krajši del. čas izrecno pravi, da je dopust enak, kot če bi delala s polnim delovnim časom.

64. člen (krajši delovni čas) (1) Pogodba o zaposlitvi se lahko sklene tudi za delovni čas, krajši od polnega delovnega časa.
   (2) Za krajši delovni čas se šteje čas, ki je krajši od polnega delovnega časa, ki velja pri delodajalcu.
   (3) Delavec, ki je sklenil pogodbo o zaposlitvi za krajši delovni čas, ima pogodbene in druge pravice in obveznosti iz delovnega razmerja kot delavec, ki dela polni delovni čas in jih uveljavlja sorazmerno času, za katerega je sklenil delovno razmerje, razen tistih, za katere zakon določa drugače.
   (4) Delavec ima pravico do letnega dopusta v minimalnem trajanju v skladu s 159. členom tega zakona.
   (5) Delavec ima pravico do sodelovanja pri upravljanju v skladu s posebnim zakonom.
   (6) Če v pogodbi o zaposlitvi ni drugače dogovorjeno, delodajalec delavcu, ki dela krajši delovni čas, ne sme naložiti dela preko dogovorjenega delovnega časa, razen v primerih iz 144. člena tega zakona.



159. člen (trajanje letnega dopusta) (1) Delavec ima pravico do letnega dopusta v posameznem koledarskem letu, ki ne more biti krajši kot štiri tedne, ne glede na to, ali dela polni delovni čas ali krajši delovni čas od polnega. Minimalno število dni letnega dopusta delavca je odvisno od razporeditve delovnih dni v tednu za posameznega delavca.

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?