|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniska v casu nosecnosti
24.10.2014 9:41:38   
**slončica**
Živijo.Jaz sem odprla eno temo,in nevem če že obstaja.Gre se za tiste,katere ste v času nosečnosti na bolniški.Mene zanima,ce ste imele kdaj kontrolo od zzzs na domu tiste ki ste v okolici zasavja ali iz zasavja.
Jaz se v bolniski in imam dovoljene izhode in me je malce strah da bi dobila kontrolo,mene pa nebi bilo domauser posted image
lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniska v casu nosecnosti
24.10.2014 10:03:29   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: **slončica**
Jaz se v bolniski in imam dovoljene izhode in me je malce strah da bi dobila kontrolo,mene pa nebi bilo domauser posted image


Ne razumem, česa te je strah.

Verjetno si na bolniški z razlogom. Torej je tvoja prva skrb tvoje in otrokovo zdravje. Tako da naj ti bo to vodilo pri tvojem odločanju, kaj boš počela v tem času.

Če imaš dopuščene izhode, jih tudi imaš z razlogom. Verjetno ti je zdravnik povedal kaj lahko in česa ne. Npr. da lahko greš na sprehod, po nujnih opravkih, ne pa npr. na celodnevno nakupovalno zabavo.


Če boš dobila kontrolo in te ne bo doma, ti bodo pustili obvestilo, da so te obiskali ter če jim moraš sporočiti, kje si bila.


Namen kontrol je predvsem nadziranje zlorab staleža. Saj tega pa ne zlorabljaš, kajne?

(odgovor članu **slončica**)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bolniska v casu nosecnosti
24.10.2014 11:23:31   
megiv
Slončica, zakaj imaš bolniško? jaz jo tudi imam prvi mesec, imam nosečniško sladkorno, pa še rizično zraven, občasno krvavim. Konc meseca me bo dala osebna zdr. na komisijo in je dejala, da nikoli ne morš vedet kak se odločjo...jaz imam zelo stresno službo in prvega otroka s prirojeno srčno napako, tako da si res ne želim v službo, ker se enostavno niti ne počutim dovolj psihično močna za vse pritiske in strese...Absolutno moras pa kdaj tudi peljat otroka v vrtec, it v trgovino, tak da mislim, da zapret nas ne morjo. Če pa gre kermu v nos, pa sory, prvo so naši otročki...v prvi nosečnosti nisem niti pomisla na bolniško, pa sem se vsak dan tulk presekirala in naživcirala in nato rodila bolanega otroka...ni vredno...ni rečeno da je to rano zaradi stresa, ni pa izključeno...delam v taki službi, da vem vse gre denar in mislim, če bom celo življenje delala, da si pa zaslužim teh tri mesece bolniške...

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bolniska v casu nosecnosti
24.10.2014 11:52:00   
**slončica**
Dalec od tega da bi izkoriscevala bolnisko!Bolnisko imam zato ker nesmem dvigovati tezke stvari.Z delodajalko sva bili dogovorjeni da je bolje da grem v bolnisko,kot pa da je kaj narobe z mano ali otrockom v sluzbi..Imela sem pa tudi pol leta nazaj IMN in me ginekologinja se toliko bolje cuva.Dovoljene imam izhode v svojem kraju ter pocitek.

(odgovor članu **slončica**)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bolniska v casu nosecnosti
27.10.2014 14:35:03   
rozca1
Slončica imam podobno kot ti..podaljšano bolniško s strani ZZZS, dovoljene sprehode in izhode v spremstvu.. ampak sama načeloma tako nisem sposobna nekaj veliko skakati okrog (no zadnji teden sem malo boljše)..Tako, da na kakšen sprehod grem, do zdravnika ali v trgovino pa imam ponavadi spremstvo.

Me pa skrbi kaj bo, ko mi poteče, ali mi bodo podaljšali, ali mi znajo celo zavrnitev poslati..čeprav v tem primeru računam malo na to, da bo delodajalec toliko vredu in mi odobril mesec in še malo dopusta..


(odgovor članu **slončica**)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
29.10.2014 18:27:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rozca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bolniska v casu nosecnosti
3.11.2014 14:53:23   
rozca1
Sama grem na kakšen sprehod pa v trgovino po najnujnejše, ali k zdravniku. Če se slabo počutim, imam seveda spremstvo.

Se pa načeloma bolj kot ne držim doma, že zaradi počutja, tako da izkoriščam ne. V primeru, da pa me slučajno pride komisija preverjat, pa me slučajno ni doma, imam pa iz strani dr. dovoljene izhode za sprehode. Ker gibat se moram.


Me pa skrbi, kako bo komisija (ali bo podaljšala ali ne) za naprej..Ostane mi namreč še slaba dva meseca do porodniške.. tako, da res upam, da se bo izteklo tako. Ker za delo pa žal nisem sposobna, pa drugače na momente že prav pogrešam službo.
Se mi pa zdi, da vse bolj komplicirajo glede teh B, ker je bilo in še vedno je (očitno) toliko izkoriščanja na račun nosečnosti..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bolniska v casu nosecnosti
6.11.2014 13:03:41   
nosečka22
Ojla punce.

No situacija je pa pri meni sledeca. Sem v 16t nosecnosti in se se vedno slabo pocutim. Do sedaj sem shujsala ze 6kg. Od 26.8.sem na bolniski.
Komisija je do sedaj podaljseval, no in vceraj dobim odlocbo da po izvidih ni videti toliko bruhanja in hujsanja.
Tako da moram jutri v sluzbo. Danes sem imela G, ki je napisal obvestilo za osebnega zdravnika da priporoca pocitek.
Takoj odidem k osebnemu ze zaradi bolniskega lista pa mu pokazem obvestilo G pa pravi da ne velja. Sem rekla kako ne velja?
Pravi komisija je ze zakljucila z danasnjim dnem. Sem rekla vem ampak kaj ko ne morem stati na nogah od vrtoglavic in slabosti.
Jah edina moznost je da se se danes pritozite na komisijo. Sem rekla pa kaj ce moram ze jutri v sluzbo je pa rekel da ni nujno da bodo
podaljsali. Lahko da mi ne odobrijo potem se bom morala v sluzbi zmeniti za dopust medtem casom ko cakam na odgovor za pritozbo.
pa vprasam kaj ce grem delati kok lahko pa potem zopet pridem da odpre bolnisko. Je rekel gospa kar delat pejte. Vcasih so nosecnice na miru pustil
sedaj pa nic vec. Zaprl karton in nasvidenje.

Kaj storiti? Ne bezim od dela vendar resnicno nic ne jem in sem cisto omoticna. Pritisk je bil pa danes 100/50 user posted image user posted image

(odgovor članu rozca1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bolniska v casu nosecnosti
6.11.2014 13:49:16   
rozca1
No, sama se ravno tega bojim, da me v 7 oz. že skoraj 8 mesecu dajo delat.. V tem primeru, vem da se bom poskusila dogovoriti za koriščenje dopusta, v primeur, da bodo težave prisotne v enaki meri kot so bile do sedaj. Sama sem bila prva dva meseca čisto adijo, pojedla nevem koliko Lekadolov, vztrajala in hkrati tvegala življenje obehj, ker sem taka hodila za volan in delat..potem pa enostavno nisem videla več poante v tem in odšla do G in zdravnika (tudi mene je G v prvo zavrnila, a ko sem se drugič pojavila na vratih, le napisala potrdilo). Je pa problem, da zaradi množičnega izkoriščanja (sem že to nevem kolikorat rekla in še vedno vztrajam pri tem) nosečnic, tiste ki res rabimo s težavo dobimo potrdilo.
Nevem ali res moram tam skupaj zlezt ali pridet do najhujšega, da te bodo jemali resno?! user posted image

Nekaj ne razumem, a potem G ni ponovno predložil svojega mnenja in ti je komisija že v osnovi brez tega potrdila zavrnila B. Morebiti bi bilo dobro, da v primeru, da res nisi spoosobna za delo,napišeš pritožbo, ta čas pa koristiš dopust - oz. se dogovoriš z delodajalcem. Ker glede na to, da si šele v 16t, imaš še kar nekaj mesecev pred sabo.

(odgovor članu nosečka22)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bolniska v casu nosecnosti
6.11.2014 13:57:51   
nosečka22
Danes sem bila pri G in je dal potrdilo za pocitek pa ga osebni zdravnik ni sprejel. Edina moznost je pritozba.
Najhujse mi je pa ko je v komisiji moski in odloca o stanju nosecnic, ko pa nimajo pojma o pocutju v nosecnosti.
Vse skupaj je brez veze.user posted image

(odgovor članu rozca1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bolniska v casu nosecnosti
6.11.2014 14:06:27   
rozca1
OS zdravnik bi potrdilo moral sprejeti in ga predložiti komisiiji. Podaljšanje bolniške v času nosečnosti velja le na podlagi potrdil/priporočil, ki ga predpiše ravno G. OS zdravnik je tisti, ki je zgolj posrednik..tako, da mogoče bi še enkrat stopila do svojega zdravnika, ali pa enostavno napisala pritožbo.

Kdo je v komisiji nevem in na podlagi česa se odločajo, ne glede na to, kdo je v komisiji, vsi gledajo na to, da imajo čimanj stroškov s tabo in če le izvidi oz. potrdila niso napisana dovolj dobro ali kako bi se izrazila, komisija ne podaljša B. Žal imam kar nekaj izkušenj s tem, že pred N.
Ampak morebiti so mi ravno zaradi poškodbe v tem primeru "spregledali" oz. je bilo dovolj eno potrdilo, da so mi odobrili B. Čeprav po izteku (ko presežem 3 mesece) še vedno nevem kaj me čaka..Vsekakor te poskušajo dati po 3mesecev delat, da le ne bi bil strošek države ali pa delodajalca (oni pa prav tako po svoje razmišljajo oz. te gledajo postrani). Navsezadnje, vsi nagovarjajo imejte otroka, po drugi strani pa se tukaj v primeru, da te "zmatra" kakšen problem, vse skupaj zaplete...

(odgovor članu nosečka22)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bolniska v casu nosecnosti
7.11.2014 15:36:56   
malinca123
Moje mnenje je,da bomo itak delale "celo življenje". In če gremo na bolniško v tako občutljivem obdobju kot je nosečnost ni to nikakršno izkoriščanje. Konec koncev te bolniška udari po lastnem žepu in prav tako vpliva na porodniško,saj se upoštevajo prihodki zadnjih 12 mesecev. Res žalostno,da moraš skoraj na kolenih prosit zdravnika,da potrebuješ bolniško in se zafrkavat potem še s komisijo. user posted image

(odgovor članu rozca1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: bolniska v casu nosecnosti
7.11.2014 16:42:12   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: malinca123
In če gremo na bolniško v tako občutljivem obdobju kot je nosečnost ni to nikakršno izkoriščanje.


Ja, je izkoriščanje, če si tudi med nosečnostjo v stanju svoje delo opravljati (skoraj) brez težav.

Veliko nosečnic doživlja nosečnost kot čisto normalno stanje in potrebe, da bi bile samo doma. Če pa se stanje zaplete oz. obstajajo razlogi na bolniški stalež, pa bi seveda moralo biti razumljivo, da je nosečnica na bolniškem, v obliki polne ali delne odsotnosti z delovnega mesta, ali pa da se jo premesti na njej primernejše delovno mesto.

(odgovor članu malinca123)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: bolniska v casu nosecnosti
7.11.2014 17:01:12   
leilla
Punce ne pisat kar nekaj na pamet in komisija gor dol, sprehodi, biti doma ...
Iz izkušenj - v kolikor po preteku 1 meseca (oz. za koliko se podaljšuje bolniška) ginekolog oceni, da niste primerne za delo, napiše podaljšanje in se bolniška podaljša. Če boste pa ve rekle, da jaz bom pa na bolnšiki ker sem noseča ... halo? Zakaj že? Bodite srečne, če lahko v času nosečnosti delate, se normalno gibate ... Ne zavedate se kake posledice lahko pusti "bolniška" v pravem pomenu besede, ko ne smeš nikamor, moraš ležat .... Potem pa se otrok rodi, čez noč na noge ... Telo trpi. Tako da ne izkoriščat sistema, saj same sebi delate škodo. Glede obiska na domu komisije - dom lahko zapustite, vendar ne smete oditi npr. na dopust (na morje, v shoping npr. iz Murske Sobote v Lj). Brez problema lahko greste v trgovino po kruh, na sprehod ... Na odločbi, ko jo dobiš domov o bolniški piše, da se ne sme zapustiti svojega kraja bivanja.

Zdaj pa raje razmišljajte o čem lepem ne o tem kako boste šle na bolniško :) Jih bo še potem preveč ko bodo otroci ...

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: bolniska v casu nosecnosti
9.11.2014 19:37:23   
rozca1

IZVIRNO SPOROČILO: malinca123

Moje mnenje je,da bomo itak delale "celo življenje". In če gremo na bolniško v tako občutljivem obdobju kot je nosečnost ni to nikakršno izkoriščanje. Konec koncev te bolniška udari po lastnem žepu in prav tako vpliva na porodniško,saj se upoštevajo prihodki zadnjih 12 mesecev. Res žalostno,da moraš skoraj na kolenih prosit zdravnika,da potrebuješ bolniško in se zafrkavat potem še s komisijo. user posted image



Sama se s tem pač ne morem strinjat (kljub temu, da sem že nekaj časa v B in nikakor ne po lastni volji). Zdravnik skoraj nima nič pri tem, lahko ti odpre B, a kar se tiče podaljšanja pa mora v 1.vrsti potrditi G, da se lahko sploh kaj pogovarjaš o podaljšanju bolniškega staleža..


leilla, ni dovolj, da samo G napiše potrdilo oz. sklep za podaljšanje B, ampak je v veliki meri odvisno od komisije, da sploh odobrijo. Je pa sveeda spet odvisno s kakšnimi težavami se sooča nosečka. Sama trenutno nisem imela problemov, kot sem že rekla..pa bi dosti rajši videla, da bi lahko delala do konca, nekaj časa sem se mučila, ampak ko pa ni šlo več, pa mi ni preostalo drugega, kot iti v B.
In če imaš prisilni počitek, nimaš kaj zapuščat doma, pa hodit na sprehode, če je to res tista prava rizična nosečnost. Komisija namreč na vsako odločno napiše, ali lahko nosečka sploh zapušča dom ali ne. Sicer pa če se slabo počutiš, itak da ne boš lutal okrog -no vsaj sama imam takšne izkušnje, ko npr. cel mesec in pol nisem bila sposoobna nič drugega kot ležati in na obroke opravljati gospodinjska dela.. K sreči se trenutno počutim vsaj toliko "sposobno", da lahko normalno skuham kosilo in opravim kak krajši sprehod.
Tako, da kot je rekla leiila (s čimer se popolnoma strinjam), če je le nosečka kolikor toliko zmožna opravljati normalno vsa dela kot pred N, je to lahko zelo veliko in seveda koristno.. in res se ne splača tega izkoriščat, ker še prehitro pride kaj nepričakovanega vmes.


(odgovor članu malinca123)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: bolniska v casu nosecnosti
26.1.2015 14:15:40   
ulaah7
jaz imam eno vprasanje. Pred tednom dni sem bila na pregledu, kjer mi je ginekologinja potrdila nosecnost. Sedaj sem noseca skoraj 8 tednov. Na pregledu smo videli utrip in pikico veliko 8mm:) Dva dni nazaj(ravno tisti dan kateri sem bila pod stresom) sem pa na gatah opazila en obarvan flekec, dolgo casa nisem mogla ugotoviti ce je kri, ker se skoraj ni moglo videt ker je bilo tako malo. Potem naslednji dan sem opazila se enkrat podobno situacijo na gatah in na wc papirju sem opazila nekaj. Ampak spet je bilo to tako minimalno da ne vem niti ce je to bila kri 100%. No in danes sem poklicala ginekologinjo in ji omenila situacijo, ker sem mislila da me bo se enkrat pregledala ce je vredu. Rekla mi je samo da naceloma to ni nic narobe, ker sem ravno v tem tednu ko se ne vem kaj tocno dogaja in da ce bo se vec krvi pa naj kr poklicem. Plus predlagala mi je par dni bolniške, naj pocivam. Ampak komaj pred parimi dnevi sem sploh v službi povedala za nosecnost, zdaj pa moram že ostajat doma.. Saj vem da ni moja krivda, ampak me zanima ce je to res potrebno? Je imela kaksna podobne izkusnje? Seveda pa bi itak najraje da bo nosecnost potekala tako kot mora in da bo moj otrocicek vredu, tako da bom najverjetneje ostala doma.

(odgovor članu rozca1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: bolniska v casu nosecnosti
26.1.2015 14:25:06   
Marčevka2010
Meni je g zaradi krvavitev napisal list za bolniško. Sem pa kar nekaj časa krvavela, nekje 3. in 4. mesec, prej niti ne. Jaz bi šla k g na pregled. Splošni zdravnik ti bo težko dal bolniško zaradi krvavitev v nosečnosti.
Si pa zgodaj povedala v službi, jaz pred 4. mesecem nisem povedala.

(odgovor članu ulaah7)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: bolniska v casu nosecnosti
26.1.2015 14:28:11   
ulaah7
Saj mi je ginekologinja napisala bolniško. Rekla je da glede na to da sem imela pregled pred kratkim(torej 5 dni nazaj) naj nebi bilo nic narobe ampak naj vseeno pocivam.

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: bolniska v casu nosecnosti
26.1.2015 14:36:08   
rozca1
ulaah7 saj pa ni rečeno, da boš do konca v B. Ti sedaj ppoočivaj tako kot ti je bilo naročeno, potem boste pa tako sproti videli kako in kaj.

Sem sama imela podobno situacijo, pa sem bila 2. mesec 14 dni na B, pa sem potem še lahko delala skoraj 3 mesece. Potem pa so se začele druge težave (zaradi dol.poškodbe) zaradi katere sem bila prisiljena biti v B do konca..

Navseadnje pa, potem ko razmišljaš in prenašaš kakršnekoli bolečine, ali v primeru da pride do najhujšega, ni vredno.. boljše počivat in se čuvat maximalno.

Jaz sem tudi zelo kmalu povedala v službi in so lepo sprejeli..to je čisto odvisno od same situacije in predvsem samega delodajalca..

(odgovor članu **slončica**)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: bolniska v casu nosecnosti
26.1.2015 14:44:52   
Marčevka2010
Jaz zaradi krvavitev nisem prej povedala. Ker, če bi šlo naprej mi ne bi bilo za razlagat, je že dovolj težko. Prej sem imela en splav in sem zato povedala takrat kot sem.

(odgovor članu rozca1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: bolniska v casu nosecnosti
26.1.2015 14:49:56   
rozca1
To je drugo ja.

Sama sem imela malce drugačno situacijo in sem pač povedala kot sem..čeprav se je na koncu izkazalo, da so me malce "naštudirali" oz. se jim je svitalo kaj bi lahko bilo.

Ne moreš pa v takšnih situacijah nič kaj veliko..pač počivat pa naj se še tako "bedno" počutiš. Mislim, da bi "(skoraj) vsaka rada delala čimdlje kolikor bi šlo (do konca), ampak če ne gre, pač ne gre..

1. sta ti in bejbi, potem pa vse ostalo.. sedaj eni to razumejo oz. poskušajo, drugi pač ne...

(odgovor članu **slončica**)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: bolniska v casu nosecnosti
27.1.2015 10:27:41   
Najin_pikec
Ulaah7, ti kar upoštevaj nasvet svoje G in ostani par dni doma oz. toliko kot bo potrebno. Razumem pa, da ti je zoprno... Sama sem tudi morala nepričakovano na bolniško v začetku osmega tedna (bolniška še kar traja, doma sem že več kot dva meseca) in to ravno takrat, ko imamo v službi največ dela. In seveda mi ni bilo vseeno, da morajo sodelavci v takšni gužvi opravljati še moje delo... Ampak k sreči je moj delodajalec zelo vredu in razume, da je pikica v meni na prvem mestu user posted image . Še vedno pa upam, da se bo stanje popravilo in bo zame in za pikico varno, da se vrnem v službo.

(odgovor članu rozca1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: bolniska v casu nosecnosti
27.1.2015 14:41:16   
ulaah7
Hvala za vse nasvete! Ginekologinja mi je napisala bolnisko do petka, jutri pa imam pregled pa bomo videli kako bo. Tako da sem ostala doma in bom ostala kolikor bo treba;)

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: bolniska v casu nosecnosti
6.3.2015 11:29:43   
maladeklica
Živjo!

Mene pa samo zanima, če mi katera zna povedati koliko znaša bolniško nadomestilo, če grem v bolniško pred porodniško.


Hvala
Lep pozdrav

(odgovor članu ulaah7)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: bolniska v casu nosecnosti
6.3.2015 12:31:03   
Marčevka2010
20 % odštejejo od normalne plače.

(odgovor članu maladeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?