|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bronhitis pri otročku
15.10.2010 22:45:54   
katie10
Pozdravljene mamice, ki imate podobne težave kot jaz. Imam 1leto in pol starega sinčka, ki že drugo sezono preboleva bronhitise. Vse se je začelo že pri 8 mesecih, potem pa sva bila vsak mesec v bolnici zaradi virusne okužbe, ki se je razvila v bronihitis, da je moral dobil inhalacije z ventolinom ali berodualom...to je trajalo 3-6 dni, potem sma za domov dobila še vpihe ventolina. Trenutno sma na singularju in flixotide.

Pišem vam z namenom, da vas opomnim na nekaj drugega. v celju, na železniški postaji se je odprl solno terapevtski center, kamor sem začela hoditi z mojim sončkom. solne terapije naj bi pomagale pri najinih težavah, ki jih imava z bronhitisom in po 4 terapiji mislim (in upam) da je to to, kajti nekaj očitno res pomaga. Nazadnje smo bili bolani pred mesecem dni (če ne bi hodila na te terapije, mislim, da bi bili vmes že na obisku v bolnici). mali ne smrka, ne kašlja, odpornost se mu je precej izboljšala in z veseljem grema dvakrat na teden v to solno sobo, kjer vdihava zmleto morsko sol (v bistvu gre za morsko klimo-kot da bi šel na morje) in s tem čisti svojo sluznico. poglejte si več na njihovi spletni strani saltera.si.

vem, da vas je veliko takšnih tam zunaj, ki imate podobne probleme kot midva. mi smo poskusili že 1000 in 1 stvar, kako malega obvarovat pred virusno okužbo, ki se je razvila v prehlad...prehlad v oteženo dihanje...in kot bi trenil, sma bila z tamalim v bolnici na kisiku in ventolinu. resnično upam, da sva sedaj našla rešitev. nekaj je v tem.

če katero še zanimajo kakšne podrobnosti, pišite...tudi meni je bila zadeva precej tuja in sem prvič slišala za te solne sobe. ampak nekaj že mora biti na tem, kajti mi smo sedaj super zdravi (naj potrkam ob les, da tako tudi ostane). Nč, se slišimo, če še kdo želi izvedeti kaj več...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bronhitis pri otročku
18.10.2010 14:20:54   
Freya88
Zanimivo:)

Pa je to kaj podobno kot inhaliranje s soljo doma? Namrec, prepricana sem da je ni ravno poceni, zato me zanima alternativa in ce sta ze poskusila kaj takega doma?

(odgovor članu katie10)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bronhitis pri otročku
19.10.2010 21:54:50   
katie10
zdravo freya88. poskusili smo že 1000 in 1 način, kako ne-zbolet. kupili smo inhlator in pridno delali inhalacije s fiziološko raztopino. bronhitisi so se kljub temu nadaljevali. kupili smo vlažilec zraka, ker so mi rekli, da je suh zrak v sobici ponoči kriv, pa ni bilo nič boljše. redno izpiram nosek s fiziološko, pa se kljub temu stanje ni izboljšalo. šli smo na morje, da bi se malo nadihal morske klime-ni bilo nič kaj boljše. ni da nismo poskusili!?! ko so mi povedali za to zadevo, sem bila ful skeptična. ampak izgubit nimamo kaj, če poskusimo, sem si rekla, ker nam počasi zmanjkuje stvari, kaj naj še naredimo, da ne bi bili vsak mesec bolani. danes sma bila z malim že na 5 terapiji (hodima 2x na teden, by-the-way ena terapija stane 10eur, za spremljevalca je zastonj, naredi se naj vsaj 10-15 terapij) in izgleda, da nekaj že more pomagati, da smo zdravi (naj potrkam). če bi to bilo lansko zimo, bi verjetno že bili bolani vmes.

Kako misliš inhaliranje soli doma? samo sol, da bi mu dala vdihavat? Tam na terapijah imajo neko čisto medicinsko sol, ki jo uvažajo ne vem iz kje, s certifikatom. kako si mislila?

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bronhitis pri otročku
20.10.2010 19:44:38   
Freya88
Ne nisem mislila same soli... ampak sol raztopljena v vodi... in potem vdihavanje te pare! Ker sama fizioloska nima taksne koncentracije soli, da bi lahko govorili o isti stvari... zato je tudi inhaliranje fizioloske raztopine bolj vlazenje sluznice kot karkoli drugega.

Jaz bi poskusila kaj takega, v kad bi dala morsko sol, ceznjo nalila vroco vodo... pustila da se raztopi, potem pa bi malcka kopala v istem prostoru v njegovi banjici... da bi vdihaval tisto paro.

Ali pa toisto raztopljeno sol v vodi (ohlajeno seveda) nalila v inhalatorcek in poskusila inhalirati to...!
Vsekakor se strinjam, da ce pomaga... zakaj ne... ampak ce bi pomagalo se kaj drugega, bi raje poskusila na ta nacin, kot pa dajala 20€ na teden... torej 80€ na mesec...!

Long shot... ampak nikol se ne ve... je pa vsekakor dobro vedeti da obstaja nekaj takega:)

(odgovor članu katie10)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bronhitis pri otročku
23.10.2010 20:37:10   
tilči
Pri nas gre tašča velikokrat na morje in mi vsakič prinese morsko vodo v steklenici,ki jo potem nalivam v inhalator in jo otroka inhalirata in moram reči,da je čisto drug učinek,kot pa inhaliranje fiziološke raztopine.Tudi sama sem poizkusila,ko sem imela čisto zabasan nos)operila tudi ne moreš dolgo uporabljati) in šele to mi je odprlo nos.
Tako da pri nas prakticiramo to in se obnese

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bronhitis pri otročku
28.10.2010 17:10:50   
Freya88
Oh... super:) To pa je meni ena boljsih idej ever:) Ni je cez morsko vodo... doma pa vsi vemo da je ne moremo narest:)

Drugace pa katie10, v ZD sem nasla letak za to solno terapijo in solno sobo... na Ljubecni, je to to?:)

(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bronhitis pri otročku
3.11.2010 13:07:45   
katie10
zdravo Freya88!
midva hodima v celje, na železniško postajo. to na ljubečni pa ne vem, kaj imajo.

daj povej, a imaš otročke? Upam, da so zdravi. Iz tvojih komentarjev razberem, kot da me obsojaš, ker malega vozim na te terapije. po dolgih mesecih, ko smo šli iz bronhitisa v bronhitis, ko ti zmanjka idej, kaj še narediti, da mali ne bi zbolel...ko ti ne ostane praktično nič več, verjemi, da mi ni niti približno težko dati denar, če bo zadeva funkcionirala. do sedaj je. kar se pa tiče inhaliranje morske vode-jaz jo otročeku ne bi dala. ker mislim, da vsi vemo, da danes morje ni to kar je bilo včasih in koliko odpada spustijo v vodo, potem pa da bi to vdihavali...mislim, da ne. sicer pa vsak ve, kaj mu pomaga in na kaj se lahko obrne, da bo situacijo izboljšal....mi smo našli to pot.


(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bronhitis pri otročku
3.11.2010 16:48:16   
Freya88
Ne, nimam otrok:(
sem pa delala en cas v ZD kot medicinska sestra na oddelku za predsolske otroke... in sem srecala ogromno takih bosckov, ki so hodili dnevno (nekateri celo veckrat dnevno) na inhalacije...:S poleg tega je moj necak, ko je bil majhen imel podobne tezave...

in verjemi mi da te NE obsojam!! mislim da bi vsaka mama zelela najboljse za svojega otroka... ne glede na cas in denar! samo nisem bila prepricana v to (nisem se prej slisala za kaj takega)... ker so vcasih taksne stvari popolnoma komecialna poteza... ampak ce vam pomaga, HVALA BOGU!:)
Upam da bosta kmalu prerasla to dobo... in da bosta cimprej zdrava!!!

LP:)

(odgovor članu katie10)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bronhitis pri otročku
3.11.2010 18:02:40   
Felicita
point je v koncentraciji in sestavi soli. torej - fiziološka raztopina je 0,9% (kar pomeni 9 gramov v litru vode), medtem ko je slanost morske vode okrog 3,5% (35 gramov /liter, kar je očitno VELIKO več); poleg tega za inhalacije uporabljaš sol, ki ni prvotno namenjena za kuho (ker je obdelana in jodirana) ampak raje solinsko sol ali solni cvet, lahko pa tudi himalajsko. Pomaga - preizkušeno, večkrat potrjeno.

poleg tega, katie10, se zdi kot da si se registrirala samo za reklamacijo tega solinskega centra, ker je vseh tvojih 6 postov samo skrita reklama, poleg tega pa tako vztrajaš da to doma ne gre tko.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bronhitis pri otročku
3.11.2010 22:12:14   
katie10
zdravo Felicita!
mi je žal, da sploh beres moje poste, če tako misliš...če bi ti vsaj malo preživela tega, kar jaz preživljam z mojim tamalim, bi mogoče razmišljala drugače. na pediatriji sma stalna gosta, vse sestre in zdravniki naju že poznajo. poskusili smo z inhalacijami doma, sirupi, kremami...itd, toliko stvari smo probal, da jo ni reči. pač smo končno nasli resitev, jaz upam, da bo prava.

nikakor pa ni bil moj prvi post namenjen reklami, ampak tistim mamicam, ki imajo podobne težave, ki ne vejo več, kam se naj obrnejo, otročeki pa še vedno zbolevajo za bronhitisi. glej, Felicita, če imaš sama otročke, upam da so zdravi. ne privoščim nikomur, da bi moral preživljati takšno kalvarijo, ki jo preživljamo mi. tudi jaz nisem vedela, za kaj se gre in sem bila skeptična, ampak ko preizkusiš že vse, ti zmanjka idej, kam naprej. verjemi, da nimamo samo mi takšne težave! si kdaj z malim otročekom preživljala bronhitise? bila v bolnici 5 mesecov zapored, vsak mesec? in ko ti zdravniki v oči povejo, da nimajo kaj več narediti?

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bronhitis pri otročku
7.11.2010 11:45:28   
yemaniaaa
Solne terapije niso nič novega....vse, kar je drugače od preverjenega dobrega vpliva bivanja ob morju na izboljšanje težav na dihalih je le to, da v solnih sobah nežno koncentracijo solnega aerosola naredi med samo terapijo medicinski aparat.........ni pač neka nova, sodobna neumnost ampak poenostavljena pomoč za težave z dihali......te sobe so v Ljubljani, Gornjem Gradu, Celju ,Ljubečni........in če hodite na morje samo zaradi težav z dihali ali kožo, si sedaj lahko malo poenostavite vse skupaj....in kakšen dan v tednu pridete v solno sobo......Kdo sem jaz,ki to pišem....?.....:))....ne povem;), vem pa veliko o razultatih pri izboljšanju zdravja pri akutnih in kroničnih bolezni dihal z pomočjo solnih terapij...........potrošniki smo danes res zelo nezaupljivi do novih stvari, toliko bolj, če nam le-te ponujajo čudežno ozdravitev... čeprav za zelo majhen denar ,glede na to, da bi marsikdo plačal veliko več kot le 10 evrov na terapijo za zdravje svojega otroka .....pač, taki časi.....

(odgovor članu katie10)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bronhitis pri otročku
14.11.2010 17:39:59   
Freya88
IZVIRNO SPOROČILO: yemaniaaa
potrošniki smo danes res zelo nezaupljivi do novih stvari, toliko bolj, če nam le-te ponujajo čudežno ozdravitev... čeprav za zelo majhen denar ,glede na to, da bi marsikdo plačal veliko več kot le 10 evrov na terapijo za zdravje svojega otroka .....pač, taki časi.....


Logicno da smo skepticni do `cudeznih´ ozdravitev... ti nisi? In ja, taki casi so ja... ko nima vsak toliko denarja... pa cetudi je to nekaj kar bi naredil za lastnega otroka... can you imagine that...???

Zato pa sem jaz osebno pisala, da se pokaze da taksna solna terapija ni edina moznost... ampak obstaja tudi cenejsa, bolj naravna in (kar je najbolj pomembno) prav tako uspesna terapija...

(odgovor članu yemaniaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: bronhitis pri otročku
4.11.2011 9:57:46   
mirchy54
Pozdravljena,

zanima me kako je po enem letu oz. po daljšem času obiskovanja solnih terapij? Mi smo pravkar začeli in so rezultati super, mala dva imata manj problemov s kašlji in noskom. Mi je pa omenila znanka, ki je hodila z otročkoma, da je po pol leta bilo skupaj vse še slabše...najprej super nato pa precej slabše kot prej...

hvala za odgovor in lp
m.

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: bronhitis pri otročku
28.11.2012 22:25:32   
Sonček in poletje
Mi smo vse skupaj opravili že nekaj čez 20 terapij, hodimo 3x na teden. Vmes je imel že 1x bronhitis. Sedaj se pa spet kaže, da bo. Sej nekaj sigurno nuca, ker smo bili vmes tudi nekaj zdravi, pred tem pa nismo bili. Ni pa to neko čudežno zdravilo. Drugače pa lahko tudi doma skuhate bolj koncentrirano solno raztopino. Sigurno pa ni fajn, ko so otroci bolni.

_____________________________

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu mirchy54)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?