|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bulica pod levo dojko
21.12.2011 10:16:44   
monsy
Živjo punce!

Pod levo dojko sem opazila majhno trdo bulico, ki pa me nič ne boli ( imam jo cca 1 teden ), vendar me vseeno skrbi!! Naj vam še povem da pijem ( 2.mesec) klomifen in prometrium, ker bi rada zanosila. Bila sem na pregledu na kliniki u Lj pri dr. Rešu, ta mi je rekel da imam PCO ( policistične jajčnike ).

A mislite da mi je zaradi hormonskih sprememb nastala ta bulica!? Ima katera podobno izkušnjo?

Kaj pa če je samo notranji mozolj ali kaj podobnega,...naj počakam še nekaj časa preden grem k ginekologinji na pregled!!???

Toliko vprašanj,.... user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bulica pod levo dojko
21.12.2011 11:43:15   
Naja31
Jaz ne bi čakala s pregledom.

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bulica pod levo dojko
21.12.2011 12:15:08   
diana 28
Pred časom je bila podobna tema, kjer sem tudi že pisala. Poglej malo za naazaj, če ti bo kaj pomagalo.

Drugače pa je težko reči kaj bi lahko bilo in če so krivi hormoni. Pri meni se je izkazalo, da gre za Fibraadenome, imam jih namreč tri. To je benigni tumorček, ki naj nebi bil nevaren. Veliki so po 1 cm. Najprej sem šla na UZ, nato pa na punkcijo v Ljubljano na onkološki in čakala na izvide cca 1 teden oz nekaj manj. Pri meni so potekali pregledi kar hitro. Dobila sem napotnico pod nujno... Če imaš v družini kakšen primer raka na dojki se mi zdi, da te še hitreje obravnavajo.

Pokliči zdravnico in jo prosi za pregled in posvet. Sem sigurna, da ti bo hitro pomagala saj so to občutljive zadeve in je normalno, da vsakega človeka takšna stvar prestraši. Menda pa so fibroadenomi precej pogosti. Upam in želim ti, da je vse uredu.

< Sporočilo je popravil diana 28 -- 21.12.2011 12:18:52 >

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bulica pod levo dojko
21.12.2011 12:49:44   
monsy
Hvala Diana 28

Mislim da imaš prav, najbolje da grem čimprej na pregled...še pred prazniki. A to kr k osebnemu zdravniku ali ginekologinji!??? user posted image

Upam da ni kaj resnega glede na to da načrtujem imet otroka in sm 27 let stara...Saj vem da leta nimajo pomena, ampak tko user posted image

Moja Mama ( 50 let ) je lani prebolela raka na dojki...

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bulica pod levo dojko
21.12.2011 14:20:19   
diana 28
Jaz sem šla najprej k osebni zdravnici in mi je dala napotnico (nujno) za pregled pri zdr., ki je spec. za bolezni dojk. Tam mi je naredila UZ in ker ni mogla videti oz. potrditi za kakšno tvorbo gre me je poslala v Ljubljano in naslednji dan sem bila na onkološkem na punkciji. Glede na to, da je tvoja mama prebolela oz. imela to bolezen te bodo sigurno zelo resno obravnavali. Moja mama je tudi zbolela mlada (34 let) vendar ga žal ni prebolela. Ne smemo gledat negativno. Upajmo na najboljše. Mene je itak zelo strah tega a moramo gledat pozitivno. Moraš pa it skozi to, da boš vedela pri čem si. Vso srečo... user posted image

< Sporočilo je popravil diana 28 -- 21.12.2011 14:21:52 >

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bulica pod levo dojko
21.12.2011 14:34:18   
Andromeda
Meni se je pred cca. pol leta pojavila bulica na desni dojki in sicer tik pred menstruacijo. Ker smo se učili, da si dojke tipamo 10 dni po zadnji M, sem počakala do takrat, vendar je bulica sama od sebe izginila, hormonske spremembe vplivajo tudi na rast takih tvorbic na dojki tekom menstrualnega cikla. morda ni nič resnega, vendar glede na to, da si v rizični skupini zaradi mame, bi tudi jaz čimprej odšla k zdravniku.

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bulica pod levo dojko
21.12.2011 20:46:09   
Naja31
Pri 27ih si res mlada, ampak to ne pomeni, da ne moreš zboleti z rakom. Glede na družinsko obrementiev z rakom, pa jaz nikakor ne bi odlašala s pregledom.
Čisto možno je, da je samo hormonsko, ampak zakaj bi čakala. Jutri pojdi do tvoje osebne zdravnice, ki te bo poslala naprej.
Če si iz Ljubljane, greš na Metelkovo v Center za bolezni dojk, potrebuješ napotnico.

Moja mama je pri 45ih zbolela z rakom na dojki, in ni preživela. Zato sem sama bolj pozorna na to.


Želim ti vse najboljše.

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 21.12.2011 20:47:53 >

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bulica pod levo dojko
22.12.2011 13:36:33   
monsy
Hvala vam punce za vaša mnenja!!

Bom poklicala zdravnico in se naročila na pregled!

Vam sporočim rezultate, ko bom imela izvide!!

Vsem vam želim lepe praznike in srečno 2012 user posted image user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bulica pod levo dojko
6.1.2012 17:27:28   
monsy
Evo me punce. Danes sem imela pregled in mi je zdravnica rekla da je ta bulica fibrom 3mm. Me je poslala na UZ, ki ga imam drug teden u čet. Še vedno me nič ne boli ali moti in tudi raste ne. Je pa zdravnica omenila da bo verjetno težko narediti punkcijo ker je premajhno in da bo mogoče samo ta čas že zginilo. Naj vam še povem da je pod levo dojko, vendar je zdravnica rekla da je tam že koža in rebra in da ni nič povezano z dojko!

No, pa sem si malo odahnila.Bomo videli kaj pokaže UZ.

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bulica pod levo dojko
10.1.2012 9:27:04   
diana 28
Sem res vesela zate...da je vse vredu in si si lahko oddahnila user posted image   Ne vem pa če fibrom kar tako izgine. Malo dvomim v to. Nevaren pa ni.

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bulica pod levo dojko
19.1.2012 11:19:37   
sakuL
zdravo.

ja jaz sem dolgo nazaj tukaj odprla to temo. tudi jaz imam bulo, ki jo vsako leto pregledajo. Napotena pa sem kar v onkološki oddelek v LJ.

grem pa se vsake toliko (na cca 2 leti) na UZ dojk.

Imam pa bulo, trdo, velikokrat nebolečo. So mi pa že takrat rekli, da je to povezano vse s hormoni.... Ob menstruaciji naj bi bula še zrasla, oz. se zmanjšala. Če opazim veliko spremembo, ali še kakšno novo, moram pa takoj na pregled...
te zanima še kaj?

upam, dani kaj resnega.


_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bulica pod levo dojko
19.1.2012 11:55:19   
Ajra RR
Punce, morda vam lahko z odgovorom na vaše vprašanje pomaga tudi mag. Milan Baškovič, ki je specializiran za bolezni dojk. Vedno hitro odgovori. Najdete ga med Ringarajinimi strokovnjaki tukaj: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/mag-milan-baskovic_21


Vsem vam pa želim dobre rezultate in veliko zdravja!

_____________________________

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: bulica pod levo dojko
19.1.2012 13:50:48   
monsy
Jaz mam šele 21.2. UZ, ker imajo vse zasedeno, pa še počakat moram in po M it tja. Moja bulica je še vedno ista, 3 mm, neboleča, skoraj je ni videt, samo otipat. Je pa rekla zdravnica da pri mojih letih skoraj ni možno na kaj hujšega od fibroma, pa me je zaradi mame vseeno na Uz poslala!!

Jaz sem pisala takrat Pušenjaku na Medover net, pa mi je rekel da je to čist normalno, nič posebnega pa naj se ne sekiram, ko sem mu u drugem postu mamo omenila, da je raka lani prebolela, mi je pa takoj nap.,...no potem pa kr počasi na pregled k osebni zdravnici. No punce, zdej vidite kako resno nas jemljejo zdravniki user posted image (ko smo mlade) !!!

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: bulica pod levo dojko
21.2.2012 20:17:20   
monsy
Dober večer!!

Danes sem bila pri zdravnici in me je pregledala in mi rekla da imam zamašeno lojnico. Sem bila na Uz kjer je to potdila, se nahaja pod kožo in nima veze z dojko!! Dojka je zdrava user posted image

Zdaj če hočem to odstranit moram na kirurški poseg, vendar je rekla da ni nevarno in da naj bulico opazujem in če se kdaj spremeni naj pridem nazaj.

No, in kaj bi ve naredile!???

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: bulica pod levo dojko
29.2.2012 11:57:26   
sakuL
pusti, če je vse ok, naj bo tam kjer je...

tudi jaz jo ima, vendar me "ne moti".

_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: bulica pod levo dojko
19.4.2012 13:13:40   
sakuL
ali je normalno da me je ta bulica začela zelo močno boleti, boli me že cca tri dni, tako da ne morem na boku spat, boh var, da se jo dotaknemuser posted image

_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: bulica pod levo dojko
19.4.2012 13:24:27   
monsy
SakuL, meni je zdravnica rekla da če začne bolet al pa se večat naj jo takoj pokličem!!!

Tko da tebi svetujem isto!

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: bulica pod levo dojko
19.4.2012 15:05:46   
sakuL
user posted image user posted image
ravno ta torek bi morala imeti pregled pa so mi ga z obvestilom, da zaradi dopusta prestavijo pregled za 1 teden, tako da ga imam v torek.
Počakam do torka?

Zdej meje pa mau zagrabiluser posted image user posted image

boli ko svina. K dab mela buciko notriuser posted image

_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: bulica pod levo dojko
19.4.2012 15:05:58   
sakuL
user posted image user posted image
ravno ta torek bi morala imeti pregled pa so mi ga z obvestilom, da zaradi dopusta prestavijo pregled za 1 teden, tako da ga imam v torek.
Počakam do torka?

Zdej meje pa mau zagrabiluser posted image user posted image

boli ko svina. K dab mela buciko notriuser posted image

_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: bulica pod levo dojko
19.4.2012 15:27:21   
monsy
Ja še dobro da bo kmalu torek tukaj!! No pa počakaj. sam ne se preveč s tem obremenjevat, saj do pregleda neveš pri čem si!! Mogoče ni nič hudega. Zato sem jaz želela to bulico odstranit, prav zato da je niti ne gledam in če je nebi mela bi se počutla 100x bojš!!! Pa čeprav ne boli in je majhna, mi gre prav na živce!!!

Srečno sakuL, pa javi se kaj.

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: bulica pod levo dojko
26.4.2012 11:16:10   
sakuL
evo me.

sicer nevem ali naj bom vesela ali ne. Bulo morm odstrani. Ne teče voda v grlo, ampak je zrasla, tako da jo bodo odstranili.

Baje ni "tista" bula, ampak ker raste je bolje da jo odstranimo, pa še moteča je in boleča... tako da...
Kri sem dala. Čakam sedaj na datum z anestezistom in potem na operacijo.

user posted image

_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?