|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   carski rez v tretje
20.7.2005 12:37:30   
*pepelka*
Bliža se dan, ko bom tretjič rodila s cr, po katerem mi sledi tudi sterelizacija. Zasnima me ali je med vami katera že rodila s cr v EA in kako je porod potekal. Sedaj sem že dvakrat rodila s cr v splošni, vendar se sedaj odločam med splošno in EA. Prosim za nasvet.
Hvala in lp:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   carski rez v tretje
20.7.2005 13:37:14   
Udb
Priporočajo spinalno analgezijo, ker takoj po rojstvu vidiš otročka, pa še hitrejše okrevaš!

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   carski rez v tretje
20.7.2005 18:14:13   
*pepelka*
Prvič sem rodila s cr zaradi težav, ki jih imam z očmi, to ni le visoka dioptrija kot pomisli vsakdo, ampak še precej drugih te+av. Tudi v drugo je bil razlog povsem enak, v tretje pa itak nimam več druge možnosti, saj pravi g. da ga ni zdravnika, ki bi si upal tvegati v tretje normalen porod, ne glede na to ali imaš kakšne druge težave ali ne, ti tega avtomatično naredijo. Rok imam točno čez mesec dni, jutri pa imam pregled pri svojem g, ki me bo napotil v porodnišnico na preventivni pregled in po določitev datuma za cr. Rodila bom v Ljubljani, tako da se bom že na pregledu poskušala pozanimati kakšne možnosti so glede Ea pri cr. Upam, da se bo dalo kaj ukreniti, saj si resnično želim podoživeti porod pri zavesti in videti malčka takoj. Ko kaj izvem bom sporočila.
lp Hafi

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   carski rez v tretje
20.7.2005 19:35:47   
Mirna*
No, da se malo vmesam...z EA ti carskega reza ne naredijo, pac pa z spinalno analgezijo, kar je po mojem podobno - tako mi je razlozil dr. Pusenjak na forumu.
Jaz sem danes izvedela, da nas :duda: v 32 t se ni obrnjen z glavico navzdol, pa da je velik za 35 t, tako da se mi ne sanja, kaj me caka. Zunanjega obracanja ne bo, to mi je zagotovila gineko, rekla je, da potem sledi avtomatsko CR (tudi 1. sem ga imela).
Zdaj pa spet razmisljam o tem, da bi ga tokrat izbrala sama. Kaj menita -e? Ce bo tako, absolutno rodim z spinalno a., da vidim otrocka, zato pa so najboljse moznosti v lj, vsaj zame, ker v kranju obstaja le en clovek, ki to dela,p a se to ni recemo, da je takrat tam.
lp, A

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   carski rez v tretje
20.7.2005 19:53:11   
gamini

Sama sem 3x rodila s CR v splošni anasteziji, nihče mi ni omenil EA, rodila sem v Ljubljani, po tretjem CR pa sem imela tudi sterilizacijo.

Če bi se sama odločala, bi vsekakor hotela najprej videti otročka.

Lp :rozica:, kdaj pa imaš rok, da držimo pesti?


(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   carski rez v tretje
20.7.2005 19:55:30   
gamini

Hafi, sem spregledala, da si napisala, da imaš rok čez točno 1 mesec :ups:

Lp :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   carski rez v tretje
20.7.2005 19:55:34   
Mirna*
Kdo? Hafi? He? Jst :)No, jst ga mam 14.9. ampak ce bo ta nas pob tko rasel, bo takrat mel 6 kil :)-

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   carski rez v tretje
20.7.2005 23:40:56   
žogica marogica
Živjo
Jaz sem imela CR s splošno in naslednjič s spinalno- v bistvu je enako kot EA, le da ti med EA stalno dodajajo sredstva v kanal, pri CR pa ti to naredijo na začetku- pač večji odmerek. Ni za primerjat!!!! Zelo priporočam. Sama sem to doživela v Postojni. Ves čas si priseben in takoj ti otročka naslonijo k obrazu..., pa tudi po približno 2.urah normalno čutiš noge, brez glavobolov, slabosti,... Vsaj jaz sem hitreje prišla k sebi.
Pa srečno

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   carski rez v tretje
21.7.2005 0:51:56   
Pia67
Živjo!

Mene čaka CR v začetku septembra (imela sem 2x operacijo na maternici zaradi miomov). Ginekolog mi je priporočil spinalno anaglezijo. Razlika med epiduralno in spinalno je v tem, da anestetik v primeru epiduralne vbrizgajo ob ovojnico hrbtenjače, pri spinalni pa v kanal, ker ne rabiš pritiskat, torej pri samem Cr nisi dejavna kakor v primeru klasičnega poroda. Zato pri spinalni tudi vstavijo kateter za uriniranje, ker nekaj časa ne moreš odvajat. Če imaš splošno anestezijo, je treba CR narediti zelo hitro 10-15 min, saj je omamljen tudi otrok, njegov sesalni refleks je potem še slabši kakor v primeru spinalne.
No, tako je meni razložil ginekolog in celo narisal.

Pia

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
21.7.2005 10:39:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *pepelka*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   carski rez v tretje
21.7.2005 12:14:37   
*pepelka*
Kot sem napisala že včeraj, sem danes imela ponovni pregled in CTG. Dobila sem tudi že vse potrebne napotnice, med njimi je tudi napotnica za sterelizacijo. Poklicati sem morala v porodnišnico, kjer so mi dale naslednje informacije: pri njih nas se oglasim do ponedeljka, ker imajo v torek komisijo in bom tako najhitreje dobila odločbo, ki jo potrebujem za sterelizacijo, napisati pa moram tudi krajšo vlogo, da želim ob cr tudi sterelizacijo in zakaj. Ker pa je to tretji cr, mi jo bodo delali neglede na to, da še nimam 35 let. Ker pa bom že v porodnišnici bom odšla še v sprejemno, kjer se bom dogovorila glede termina cr. Toliko zaenkrat, ko pa bo kaj novega se ti oglasim.
lp Hafi


(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   carski rez v tretje
21.7.2005 13:59:09   
Udb
V Nm delajo CR s spinalno analgezijo! (razen v primeru da je CR urgenten!)

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   carski rez v tretje
21.7.2005 14:10:55   
bobek05
Evo, pa bom na kratko svojo izkušnjo opisala jaz..

Rodila sem 16.6. (letos) v MB s CR (spinalno narkozo) .. Sprva sem tudi oklevala med splošno in spinalno, potem pa sem se odločila za spinalno, ker sem si ful želela videti in slišati mojega :angel: ko bo prijokal na svet.. To je bila NAJBOLJŠA ODLOČITEV kar sem jih kdaj naredila, ker bi vse življenje pogrešala ta trenutek, ki mi je bil dan, pa čeprav je bil le trenutek, mi bo pa do konca življenja ostal v spominu..

Kako je to potekalo? Na operacijski mizi sem se nagnila naprej - podpirali sta me 2 sestri, potem mi je anesteziologinja dala lokalno (nič čutila!!! :bravo: ), potem pa še anestetik in le nekaj trenutkov zatem so me položili na hrbet - v par sekundah od prsih navzdol nisem čutila ničesar (niti tega ko so mi vstavljali kateter), sem pa spremljala celoten potem operacije (mi je anesteziologinja razlagala kaj z mano delajo in kaj bodo še delali)... v 10 min je bil Anej zunaj - glasen in čudovit, še ves krvav in bel in ko sem ga zagledala sem začela jokat kot dež.. nikoli ne bom pozabila kako mi je anesteziologinja brisala solze 9nebesa - in tako vsaj nisem bila prikrajšana za ta čudovit trenutek (tega mi nihče ne more vzeti)
Mene so potem še zašili - aja, vmes mi je 2x postalo slabo (ko so maternico raztegovali, da so ga vzeli ven in potem ko so mi vlekli skupaj trebušno prepono, ampak je anesteziologinja takoj ukrepala - so mi dali neko stvar takoj v žilo in je bilo v par sekundah bolje..)

In če povem po resnici (pa nikogar nočem prestrašit) meni so se zdele ženske po splošni narkozi v slabšem stanju kot sem bila jaz - sprva sploh niso prav vedele zase, pa večina jih sploh ni dobila katetra (pojma nimam zakaj :zmeden: ), pa še probleme so imele s kašljanjem zaradi cevke, ki so jo imele v grlu med CR in boljše da vam ne razlagam kakšne so bolečine če bo CR moraš kašljati, kihati ali se smejati :hudicek:

P.S.: Anej je imel po Apgarju obe oceni 9 (po 1 min in po 5 min) tako da nismo imeli nobenih težav zaradi CR.. sem pa izvedela kasneje, da sem malo več krvavela, a nič hujšega, pa tudi med CR tega nihče ni omenjal..

Če še katero kaj zanima, pa naj se javi...

Bobek + Anej (5 tednov)

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   carski rez v tretje
21.7.2005 14:23:45   
Mirna*
Drage moje!

Evo, rabim vase mnenje, zato mi dajte nekej povedat: glede na to, da sem 1. rojevala 12 ur, odprla pa se niti 2 cm, pa potem rodila s CR - ali bi na mojem mestu ponovno poskusile roditi po naravni poti ali bi ze takoj izbrale CR? Omahujem, kolebam in ne vem, kaj naj naredim...po eni strani si zelim roditi naravno, po drugi pa me "ima", da bi se odlocila za CR. Nocem izpasti "reva", kot, da sem izbrala neko bliznjico, ceprav zame ta pot ni lazja in niti odlocitev ni enostavna.

Ali naj poskusam najprej naravno? Ali naj se takoj odlocim za CR?

Zakaj razmisljam o CR?
--> Namrec, gineko. stoka, kako velik otrok bo. Noseca 32 t, velik je za 35 t. Pa je vsa panicna, da se mene dela panicno.
--> ima se medenicno lego
--> nimam zelje lezat dol s popadki (po moznosti umetnimi), vsa zaprta, kot je bilo prvic in moledovat pa cakat, da se bomo spomnili narediti CR

Ce pa izberem CR takoj, se lahko odlocim za spinalno analgezijo in vem, kdaj bom rodila, hitro bo konec in kar je glavno - videla bom otrocka, ko bo prisel na svet.
Moja gineko. je malo cudna, saj mi sploh ni omenila moznoszti izbire. Ce ne bi brskala po forumih in gnjavila pusenjaka, potem ne bi vedela tega...

Na enem izmed forumov pa sem prebrala tudi to (ena mamica je pisala), da so ji pri 2CR dejali, da ne dajejo umetnih popadkov, da ne bi mater.stena pocila. Ali je to res? Kaj veste o tem?

Hvala za odgovore, lp

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   carski rez v tretje
21.7.2005 14:39:35   
Anonimen
rodila sem sicer vaginalno z ea in je zakon. toplo priporočam.

lp lara

(odgovor članu *pepelka*)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   carski rez v tretje
21.7.2005 19:08:32   
ru
Živjo,
prvič sem rodila s CR, drugič in tretjič pa naravno, obakrat z umetnimi popadki, tako da...
Kar pa se velikosti otroka tiče, pri meni so drugič jamrali, kako je otroček majhen, da ne bo imel niti 3 kg... No, 6 dni pred rokom se je rodila 3760g :zmeden: težka in 52 cm velika punčara.
LP

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?