|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cmeri za vsako figo
29.2.2008 9:58:00   
livia
Pri nas se dogaja sledeče:
za vsako figo cmeri in to lahko traja tudi uro. Pa tudi če doseže svoje, cmeri naprej. Stara bo 2 leti.
Ker smo pred 3 tedni dobili novega člana, sem malo pomislila na iskanje pozornosti, samo je že prej to počela, zdaj me samo toliko bolj moti.
Če greva na sprehod, hoče vozit voziček z mlajšo. Vse ok, ji dovolim. Potem pride avto in ji morem pomagat se umaknit, a ne pusti in cmeri. Hoče pobožat muco, ji zbeži, cmeri. Ko prideva domov, rečem, umit roke, cmeri. Skoz neki cmeri.
V bistvu zna že vse povedat in ji vedno rečem, da kaj jo boli, da joka, pa kr cmeri dalje. Pa ji rečem, naj nehajokat in mi pove kaj hoče (ker včasih res ne vem več zakaj cmeri), pa kar cmeri dalje.
Z vsemi močmi probam bit v teh situacijah do nje ljubeča in jo na lep način opozorit, da take velike punce povejo kaj hočejo in ne cmerijo, a mi ne uspeva najbolje.
Nasveti...........
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cmeri za vsako figo
29.2.2008 10:07:17   
Lunc_a
Jo malce ignoriraj

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: cmeri za vsako figo
29.2.2008 13:03:44   
TANJA78
Pri nas imamo isti probel. Žan je rojen 17.10.2005, Aleks 27.08.2007, razlika slabi dve leti. Ko sva z Aleksom prišla iz bolnice se je Žan ponoči začel zbujati in jokati brez razloga. Mislili smo da ga kaj boli, pa se je to ponavljalo več kot en mesec. Govorila sem tudi s pedjatrinjo kaj narediti in je rekla da je to normalno, saj ni več sam in edini in se počuti zapostavljenega. Neprestano Aleksa gnjavi, ga grize, prova ga udarit,... Bolj kot mu dopovedujemo, slabše je. Zdaj ko ima Aleks 6 mesecev in je že bolj dejaven, je tudi Žanu bolj zanimiv, hoče ga držati v naročju, skupaj se igramo na postelji, Aleks Žana cuka in se smeje,.. tako da je vedno boljše. Tudi kadar smo sami brez Aleksa se Žan drugače obnaša kot v prisotnosti Aleksa.


(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: cmeri za vsako figo
29.2.2008 14:00:46   
DANVARI
Dobrodošla v klub al kako se že reče user posted image
Isto stanje je pri nas, zdaj me je Tanja78 malo potolažila, da bo bolje. user posted image
Tavečja je 20mesecev tamala 2,5 meseca.

Jaz mislim da išče pozornost, zelo se rada ujčka, kar prej sploh ni hotela, tako da predvidevam da posnema dojenčka. Isto vidi, da ko tamala joka tudi dobi pozornost, zato tudi ona potem večkrat joka in to brez razloga. Sem jo celo zalotila da
"trenira" ko se gleda v ogledalo, lumpa.user posted image user posted image user posted image

Ah bo že. frustracija pride zato ker nimamo štirih rok user posted image user posted image user posted image


_____________________________

"In raising my children, I have lost my mind but found my soul." ~ Lisa T. Shepherd
"People who say they sleep like a baby usually don't have one." ~ Leo J. Burke


(odgovor članu TANJA78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: cmeri za vsako figo
29.2.2008 14:32:04   
lelčy
ja pri nam je bila tudi takšna situacija in smo naredili tako, kot ti je napisala Lunca-preprosto sem jo na čase ignorirali in lej ga, če ni nehala takoj jokat, ko je videla, da se noben ne zmeni zanjo.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: cmeri za vsako figo
29.2.2008 14:39:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: livia
Stara bo 2 leti.


take velike punce povejo kaj hočejo in ne cmerijo,



Tole dvoje meni ne gre skupaj. Še dve leti ni stara, pa mora biti kar velika punca. Ona je še majček otroček, ki rabi mamico. Pa še stisko ima v srčku, ker ni več povsod prva in edina, kot je bila, to jo boli, pa ne zna tega povedat.

Otroci se ne znajo izraziti z besedami, še veliko večji ne, kaj šele dete, ki še niti 2 leti ni staro.

(odgovor članu livia)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: cmeri za vsako figo
29.2.2008 16:52:58   
livia
To, da je velika punca ona reč sama sebi.

Jaz vem, da je še mala in rabi crklanje in pozornost in jo tudi rade volje pocrkljam. Ful pazim na to, da si vsak dan vzamem nekaj časa samo za njo. A se mi zdi, pa prav gleda na to, da me bo spravila ob živce. Čeprav se ji ne dam. Vsaj vedet ji ne dam, da me je.
Reče, da bi čitala knjigice, greva čitat knjigice, reče ne bom. Pravim pa nič, pa dejva kaj drugega, pa se začne dret, da bi čitala. Pa čist z mirnim tonom pravim, prav, p čitajva, pa je spet ne. Pa jo ignoriram, pa malo popusti, pa spet ji kaj drugega ni prav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: cmeri za vsako figo
29.2.2008 19:23:29   
tananejka
Živjo!

Najprej čestitke za novo članico družineuser posted image user posted image user posted image

Naša Alina bo marca stara 2. leti in imamo tudi takšno obdobje. Kakšen dan je vse OK, večina pa samo nekaj protestira. Jezi se, če ji kaj ne uspe, če ji kaj ne pustimo, če ji česa ne damo. Danes se je brez razloga ulegla na tla in se drlauser posted image . Jaz skušam, preusmeriti pozornost (da ji nekaj zanimivega pokažem, rečem če greva brat knjigico...), včasih jo ignoriram pa jo mine, spet drugič pa ne pomaga nič. Meni se zdi pomembno, da ne popustim (če npr. rečem, da česa ne pustim, vztrajam pri tem tudi, če se joka..... ).

Jaz sem prepričana, da je to obdobje in da moramo biti zelo dosledni in vztranji, ker se nam bo kasneje obrestovalouser posted image .

Srečno!

< Sporočilo je popravil tananejka -- 29.2.2008 19:25:22 >

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: cmeri za vsako figo
29.2.2008 23:04:27   
Dadi
Išče pozornost....več ji boste dali na njeno cviljenje pozornosti še bolj bo cvilila....Zato ker se je tako naučila. Ker cviljenja nihče ne mara poslušati pa čim hitreje odreagiramo. Na ta način dobijo otroci podatek-cvilim torej me bodo takoj upoštevali.

Res je še majhna ampak prav dobro ve, kdaj in kako pritegniti pozornost. Svetujem ti, da jo pohvališ,ko naredi kaj za dojenčico-npr prinese copatke ali dudo in jo tudi vključi v skrb za dojenčico....
Npr. Zdaj jo greva nahranit.. greš z mano?Pomagaj mi nesti pleničko (če ima pri hranjenju pleničko)
Ali pa ko jo previjaš jo vprašaj če gre s teboj...pa ji postavi kakšno pručko ali stolček da bo videla na previjalno mizo..Ko jo kopaš naj bo zraven in naj pomaga, pa čeprav bo samo škropila naokrog..
Večkrat jo pohvali če se lepo sama igra, ti pa tačas npr. kupčkaš dojenčka: kako se lepo igraš. Vidiš tudi(dojenčica) te veselo gleda, ker si njena starejša sestrica. itd..

Vzemi si čas zanjo tudi ko imaš otročička v naročju....Npr. se vsedeš na tla in lahko skupaj sestavljata kocke, medtem ko je dojenčica pri tebi v naročju...Potem ju lahko obe vzameš v naročje...

Na ta način bo dobila informacijo, da ima še vedno pozornost staršev, četudi je prišel nov član v družino.
No nekaj drobtinic iz mojih izkušenj...

Pa ne pričakuj da nikoli več ne bo cvilila....bo. Ampak sigurno manjkrat.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: cmeri za vsako figo
29.2.2008 23:07:32   
Anonimen
Ker smo pred 3 tedni dobili novega člana, sem malo pomislila na iskanje pozornosti, samo je že prej to počela, zdaj me samo toliko bolj moti.


Tebe toliko bolj moti, ona je pa toliko bolj obcutljiva zaradi novega clana.

Vzemi si nekaj casa, ki bo posvecen samo njej vsak dan.
Malo je tudi faza, ko hoce biti samostojna in vse poceti sama, a se še ne dohaja.

(odgovor članu livia)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: cmeri za vsako figo
1.3.2008 1:33:25   
soncek28
splišni, se strinjam z teboj!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: cmeri za vsako figo
1.3.2008 9:43:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: livia
Reče, da bi čitala knjigice, greva čitat knjigice, reče ne bom. Pravim pa nič, pa dejva kaj drugega, pa se začne dret, da bi čitala. Pa čist z mirnim tonom pravim, prav, p čitajva, pa je spet ne. Pa jo ignoriram, pa malo popusti, pa spet ji kaj drugega ni prav.



user posted image user posted image user posted image , to pa je bilo pri nas čisto isto. To je ene vrste trma. Saj mine, je pa precej naporno, ja. Pri nas je bilo to ja-ne čisto za vse. Še v vrtcu jih je masiral. Saj prav vzgojiteljica mi je rekla, da je to ene vrste trma. Eni se mečejo po tleh, eni imajo pa tole.
In jaz sem bila tudi večinoma mirna. Se spomnim, da sem enkrat zanalašč šla kakšne 15-krat ali večkrat do njegovega stolčka za hranje in nazaj v kuhinjo s skodelico hrane v roki, ker me je ja-nejal. Sem prav poizkušala, kdaj bo nehal. Ampak ni. Je zmagal.user posted image  Sem pa imela občutek, da se počuti, kot bi me vlekel za vrvice in pri tem seveda ful užival.
Tudi jezna sem bila parkrat, itak. Saj človek ni stroj. In to otroci kar spoštujejo po moje, če se jim pokaže čustva. Tako da prav čisto ves čas se ni treba "nazaj držat". Saj ne, da bi jo pa zdaj kaj prevzgajala glede tega, ker ne bo delovalo, sigurno ne, ampak pač pokažeš, da si živčna, kadar ti pač poči. S tem ni nič narobe. Tako je po moje edino prav.
Želim vam, da tole čiprej mine. Moj otrok je zdaj star slabih 6 let, pri dveh je bil groooozen, res, prav težek, vse je hotel po svoje, pa tudi če ni vedel, kaj. Zdaj pa je prav fleten fant. Izredno fleten, tudi v vrtcu pravijo tako. Tako da je še upanje tudi zate.user posted image
Če pa pomislim, da bi takrat imela še dojenčka zraven, pa ne vem, kakko bi. Saj najbrž potem pač gre, ker itak more, ampak če zdaj pomislim, da bi bilo tako, mislim, da bi se mi zmešalo.

(odgovor članu livia)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: cmeri za vsako figo
1.3.2008 9:49:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dadi

Npr. Zdaj jo greva nahranit.. greš z mano?Pomagaj mi nesti pleničko (če ima pri hranjenju pleničko)
Ali pa ko jo previjaš jo vprašaj če gre s teboj...


Uf, si predstavljam tole. To so samo ja-ne-ji. To vprašaš: a mi boš pomagala nesti pleničko? In to kar se da prijazno. Otrok ful grdo, ali pa čisto mirno, pač po trenutnem navdihu, reče NE. Potem se obrneš, da boš šel, in začne glasno protestirat, ja, pa ja, booooom, se spet obrneš nazaj in odločno reče: NE. Pa spet hočeš iti in se vaja ponovi. Potem zagroziš, da mu daš zadnjo možnost, da če zdaj reče NE, je to ne. Pa seveda reče NE, in ko se obrneš in greš, je enega cvilenja, da je kaj. Ampak O.K., vztrajaš in greš. Pa ne mine minuta, ko se ne pojavi nova podobna situacija.

Če nimaš takega otroka, sploh ne veš, koliko jih je. Kakšnih 60 takih situaij na minuto. Pač kruzaš skozi po svojih močeh. Včasih probaš eno taktiko, včasih drugo, ampak rezultat je vedno isti. Potem pa mine že kakšno leto vmes, pa je bolje.user posted image  Vmes je pa cvilenje in švicanje in nategovanje mej skoraj do nezavesti.

(odgovor članu Dadi)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: cmeri za vsako figo
1.3.2008 10:09:31   
skuštrana
Eh, naša je ista- cmeri in cmeri in cmeri..S tem da je naša stara že 3 leta in še ni minilo pa me je malo strah, da pač taka je..Po naravi, ker mi je mama povedala, da sem bila jaz istauser posted image S to razliko, da so meni pri tem cmerenju popuščali, jaz pa pač naši ne..Ko se bo nehala cmerit se bova lepo dogovorili, prej pa se nimava kaj pogovarjat. Se niti ne moreva, ker ona sploh ne posluša..Včasih traja to cmerenje po eno uro in je zelo naporno za ušesa, mapak potem ko se umiri in neha cmerit se pa lahko dogovoriva...

Se pa strinjam s splišni, pri nas je to neke vrste trma..In to očitno trma na kubikuser posted image

Bo že bolje, nekega dneuser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: cmeri za vsako figo
1.3.2008 10:12:05   
skuštrana
Ha, ha ne faza -ta je pa najhujša..Vse je ne, ampak res čisto vse...No, ta je pa pri nas že skoraj minila.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: cmeri za vsako figo
1.3.2008 12:03:35   
Meceno
Nekakšne kompromise je treba tudi sklepatuser posted image  
Jaz naše nebi eno uro poslušala da se cmeri ( pobegnemuser posted image  ).

Kaj drugega pa nebi pisala, je pa res, da se mi zdi, da če vemo, da smo sami bili taki, se je dobro vprašat kaj smo si mi takrat želeli dosečt s cmeranjem ? Jaz vem, da mi je bilo dostikrat dolgčas...pa več cartanja, tega mi ni bilo nikoli preveč, rada sem se žulila, še sedajuser posted image  

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: cmeri za vsako figo
1.3.2008 12:24:41   
skuštrana
Meceno, tako je če sta dve trmi na kupuuser posted image

Jaz zase vem, da sem pri svojih starših vedno vse dosega z jokom, ampak res čisto vse..Sem se bila zmožna jokat tudi 3 dni, samo da je bilo po moje..In se bojim da je tamala ista, zato ji ne želim popuščati, čeprav se mi včasih srce trga, ko se cmeri po eno uro skupaj. Rajši poslušam dve leti cmerenje eno uro skupaj kot pa da se nauči, da lahko z jokom doseže kar želi...Se pa potem sama umiri in pove z normalnim glasom kaj in kako...Ja, jeklene živce pa moraš imet, ker včasih še celo za mano hodi in se cmeri..Ampak to je tako cmerenje, brez solzic..Trma, pač.user posted image user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: cmeri za vsako figo
13.3.2008 13:27:32   
Shorty_
joj tole cviljenje je pa meni znano samo da smo mi stari 15 mesecev in nimamo novega člena, vendar mislim da je to posledica vrtca, in ja pri  nas pomaga da jo ignoriram če pa začne tulit v naročju ker ji ne dovolim da me npr. cuka jo odložim na njeno posteljo in rečem da se lahko joka na postelji pri meni v naročju pa je lahko kadar se lepo carta brez dretj in moram reči da to pomaga saj sedaj ko rečem nehaj jokat in se pomiri se res umiri in neha vsaj večinoma

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?