|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Najbolj osupljive buče za noč čarovnic in nasveti za rezljanje

Uredništvo Ringaraja.net, 27.10.2023
Spet so tudi strašne podobe izrezane v bučah, ki napovedujejo noč čarovnic. Zbrali smo nekaj koristnih nasvetov za rezljanje in nekaj najbolj osupljivih bučnih umetnin, da mogoče dobite navdih za kakšno izjemno kreacijo tudi vi.

image
Buče so lahko prave umetnine. (vitamin-ha.com)
/151


Legenda o kovaču Jacku

Običaj izrezovanja buč izhaja iz irske legende o kovaču, ki je bil domišljav in skopušen. Zgodba pravi, da je pretental samega vraga tako, da mu je ponudil svojo dušo v zameno za pijačo. Vrag se je spremenil v kovanec, z njim naj bi Jack plačal pijačo. Prebrisani kovač pa je kovanec spravil v žep, v katerem je bil križ in vrag se ni mogel spremeniti nazaj. Šele, ko je Jacku obljubil, da deset let ne bo terjal njegove duše, ga je ta vzel iz žepa.

Po desetih letih je vraga ponovno prevaral tako, da ga je zaprosil, naj mu da jabolko iz stebla. V trenutku, ko se je vrag spremenil v steblo, je kovač iz njega izrezljal križ. In vrag se spet ni mogel spremeniti nazaj.

Ko je Jack umrl, zaradi svojih dejanj ni bil sprejet v raj, tudi v pekel ni mogel, ker ga je na vratih počakal vrag in ga poslal nazaj v mrak. Pomagal mu je tako, da mu je dal žerjavico oglja. Jack je imel v žepu repo, z nožem jo je izdolbel in vanjo dal žerjavico. Od takrat dalje tava naokoli.

 

PREBERITE TUDI: Strašljive lučke za noč čarovnic


Katera buča je najboljša za izrezovanje?

Niso vse buče šrimerne za zrezovanje takšnih in tudi malce bolj enostavnih strašljivih buč. Jedilne buče niso najbolj primerne, saj imajo debelejše meso in posledično premalo prostora v notranjosti za postavitev svečke. Najboljše buče za izrezovanje so svinjske buče, ki so prave okrogle oblike in oranžne barve. Vendar pa nja vas to ne ustavi, saj lahko poskusite ustvariti strašljivo pošast tudi iz drugih vrst in barv buč.


Trije nasveti za izbiro prave buče:

1. Ko izbirate bučo, je najbolje, da po njej potrkate in če zadoni, je primernaza rezljanje. Če pa je slišati bolj zamolkel zvok, je bolje, da konča na krožniku.

2. Bodite pozorni na skorjo buče. Ta naj bo gladka, čvrsta in ne groba. Za rezljanje lahko sicer uporabimo katero koli vrsto buče.

3. Pomembno je, da buča ni poškodovana ali nagnita. Poškodbe na buči lahko namreč pospešijo razpadanje buče, kar pomeni, da ne bo zdržala tako dolgo, kot bi sicer lahko.


Kdaj se je najbolje lotiti izrezovanja strašljivih podob v buče?

Buče sicer ob primernem skladiščenju zdržijo 8 do 12 tednov po tem, ko jih prinesemo z njive. Vendar ko jo enkrat izdolbemo in izrezljamo, se ji življenjska doba začne hitro krajšati, zato morate to upoštevati, da vam bo dejansko buča zdržala še za noč čarovnic. 

- Izrezljanja buča bo trdnost, barvo in obliko obdržala 5 do 10 dni - to je seveda močno odvisno od vrste buče in vremenskih pogojev.

- Če želimo, da bo zdržal dlje časa, naj ne bo izpostavljena neposredni sončni svetlobi in poskrbimo, da bo okoli buče zrak krožil. V zaprtem, nezračnem prostoru bo zelo hitro začela propadati.

- Seveda je zvečer najlepše videti osvetljeno bučo, vendar morate vedeti, da bo zaradi sveče in toplote začela hitreje gniti. Namesto svečke priporočamo uporabo električne lučke oziroma svečko prižigajte le za krajši čas. 

 

PREBERITE TUDI: Strašne jedi za dojenčke in otroke


Zdaj pa le še veselo na delo in prepustite se svoji domišljiji. Pokukajte v galerijo zgoraj in si poglejte prave bučne umetnine. Mogoče boste tam našli navdih za svojo posebno letošnjo kreacijo.

Ne pozabite pa tudi na otrokovo domišljijo. Mogoče buča res ne bo izgledala umetniško, bo pa otrok nanjo zagotovo izjemno ponosen in mu bo dan, ko jo je sam pomagal ustvariti ostal v posebnem spominu.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
5
Norice ali vodene koze
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
5
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
5
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
4



Premiera filma Robotove sanje
Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti.
5 razlogov ZA počitniški dolgčas
Sodobni otroci zaradi vsakodnevnih intenzivnih stimulacij iz okolja še toliko bolj potrebujejo počitniški dolgčas. Preve...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?