|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dnevni počitek 2,5 letnika
4.5.2011 12:50:44   
happymummy
Moj 2.5 letnik podnevi noče spati. Ponoči spi 9 ur, zbudi se ob 7h zjutraj, zvečer zaspi okoli 21-21.30. Zadnje tri dni ni popoldne spal niti pol ure. Nič. Pa je zaspan, ga vidim, zeha, si mane očke, nak oncu ma že oči kot kitajec. Ampak ne, on ne bo spal. Najprej sem mislila,da ga dam prezgodaj spat,ampak potem sem ga dal spat takoj ko sem videla,da je zaspan. Potem sem mislila,da ga motijo plišaste igrače in sem jih umaknila, pa tudi to ni pomagalo. Če nam uspe, leži v postelji,tudi do 2 uri in se igra- s kovtrom,z rokami,se pogovarja sam s sabo in z bavbavom. Je pa tudi že vstal iz postelje in si vzel igračo(avto),vendar sem mu jo vzela. Pa se vsak dan pomenim z njim,da mora spati,da vsaj pol ure oddrema,da si nabere energijo... Nič. Ne pomaga ali se pogovorim z njim ali ne,ali kričim ali lepo povem. Nič. Jaz več ne vem kaj naj naredim. Mislim pa,da bi mogel malo odspati. Da je pa pri 2eh letih in pol že celi dan pokonci-od 7h zjutraj do 9ih zvečer,se mi pa res ne zdi prav in v redu. Ampak resnično več ne vem,kaj naj naredim. Any sugestion?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dnevni počitek 2,5 letnika
4.5.2011 13:01:51   
pikatara
Naša dva sta stara 2 leti in 1 mesec, pa hčerka dostikrat čez dan sploh ne zaspi ali pa le kakšnih 10 min. Sinko je pa druga zgodba, zna spat tudi po tri ure in več. Danes mala spet ni zaspala, verjetno bo zdaj v avtu malo zadremala, sinek je šel pa sam na kavč in se ulegel, še prefen je prišel čas da bi ga dali spat. Očitno ne rabijo več toliko spanja in ju nič ne silim. Jezna sem le kadar sta pol zaradi tega sitna.

(odgovor članu happymummy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dnevni počitek 2,5 letnika
4.5.2011 13:05:56   
Čebel@
naša user posted image  spi cca. 2,5h čez opoldne-isto kot v vrtcu

če ni siten se ne sikeraj če ne spi...nekateri otroci potrebujejo manj spanja in kmalu ukinejo opoldansko spanje....sem nekje prebrala,da je za tiste otroke ki ne spijo,dovolj le to da ležijo in počivajo

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dnevni počitek 2,5 letnika
4.5.2011 13:10:29   
sazi
Sinko je doma nehal spati čez dan pri dveh letih. No, tudi pri varuški ni spal, ker je bilo vse zelo umirjeno in njemu na kožo pisano. POnovno je zače spati čez dan (a le za kratko obdobje), ko je šel s tremi leti v vrtec. AMpak je spal samo v vrtcu - ga je dogajanje tam utrudilo (predvsem psihično).

Hči (26 mesecev) je v  vrtcu od 11-ega meseca. Spi vsak dan, čeprav se doma zadnje čase precej upira. Še najbolj sem vesela, če zadrema kje na poti. Tako da bo tudi kmalu ukinila dnevno spanje doma - ampak ona tudi nočnega spanja nima prav dosti (se zbuja ponoči ali pa je kar dolgo budna). Nekateri otroci res potrebujejo zelo malo spanja.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dnevni počitek 2,5 letnika
4.5.2011 13:33:01   
dreamhorse
Hja, moja pa spi čez dan  uri, čez vikend včasih še več... Zvečer gre spat okrog 19 30 in spi zjutraj do 6, če je vrtec in do 7 30- 8 00 če je vikend... Zaspanuh, po mami..

Če ne želi spat, ga ne dajaj in ne sili.... očitno ne potrebuje...

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dnevni počitek 2,5 letnika
4.5.2011 14:08:08   
happymummy
Uf,mi je kar malo odleglo,ko vidim,da ni edini,ki ne spi oz. ne spi dosti. user posted image Je pa tko, do pred enim mesecem je bil v vrtcu-tam je vedno spal. Doma čez vikende je bila druga pesem- večinoam je sicer spal,se je pa zgodil kak dan tudi,da ni. Takrat me to še ni toliko skrbelo. AMpak odkar je pa doma je pa spet drugače. Na začetku je sicer kar spal, je bil le kak dan da ni. Sedaj pa nič. Že tri dni. No, danes nam je uspelouser posted image . tako da sedaj spančka. Sem pa mogla it zraven in potem ga en čas božat en čas ne... No,sedaj sem prav vesela,da je zaspal. Ne vem,vseeno se mi zdi,da taki majhni optroci potrebujejo počitek. Tudi če samo pol urce. Saj siten ni bil,to je res. Samo je pa neroden, in prejšni večer si je razbil nos,da jek ri kar tekla. Sem se prav ustrašila. Ampak HB ni blo nič. Saj ko pomislim za nazaj,pa res potrebuje spanca že od nekdaj zelo malo. Že kot dojenček je spal bolj malo,in tudi ponoči že od vedno rahlo spi. No,kakorkoli,po teh postih sem kar malo bolj mirna,pa še zaspal je danes. user posted image user posted image user posted image Vnaprej pa bm videla. Ko bom opazial,da je zaspan,ga bom dala spat,pa če bo zaspal prav,če ne pa naj samo leži in se odpočije. Ker vidim,da na silo itak ne gre. Hvala vam za nasvete. 

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dnevni počitek 2,5 letnika
4.5.2011 14:32:55   
kristinaj
naš  2,5 letnik spi tudi po tri ure popoldan, normalno pa spi nekje od 13 ure pa do 15 ure, pa taveliko, ki ima 4 leta tudi naženem popoldan še spat tam nekje okoli 14 ure in zna tudi ene dve fajn ure smrčat ali pa ne, samo potem če ne spi je sitna ku driska ob 17 uri,,,, jaoooo ... pri malemu se mi pa še ni zgodilo, da ne bi spal.....

ne vem... poskusi s pravljico in po pravljici mu poveš da mora spati... taki mali bi moral več spati, da je pokonci od 7 do 21 ure je za tako malega dosti.. moja dva vstajata nekje od 6,30 do 7 ure ampak sta v postelji nekje med 20 in 20,30...s tem da spita popoldan....

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu happymummy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dnevni počitek 2,5 letnika
4.5.2011 14:38:56   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: happymummy
Uf,mi je kar malo odleglo,ko vidim,da ni edini,ki ne spi oz. ne spi dosti.

Spijo samo tisti otroci, "iz reklame". user posted image

Drugače pa sem našega rad dajal sam spat in sicer tako, da sva spala skupajuser posted image , tako je spal tudi po 3 ure user posted image (sobota, nedelja popoldne)

(odgovor članu happymummy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dnevni počitek 2,5 letnika
4.5.2011 15:02:42   
Katy78
Moj fantek je star 2 leti in 5 mesecev in je imel že par mesecev nazaj prebliske da ne bi podnevi spal, vendar npr. 2-3 dni ni spal, potem pa ga je zmatralo in je spet par dni spal itd. No, zdaj pa že spet ca. 1 mesec podnevi ne spi. V zadnjem mesecu je spal samo 3x. Prej je ponoči spal po 10-11 ur, podnevi pa po 2-2,5 ure, zdaj ko pa podnevi ne spi, je pa nočni spanec dolg po 12-13 ur. Če ne gre spat, ni popoldne in proti večeru prav nič siten poleg tega pa je tudi fajn, ker zvečer zaspi v 10 minutah medtem ko je prej, ko je čez dan spal, zvečer trajalo med pol ure pa tudi do 1 ure da je zaspal. user posted image

Poleg tega mi je pa tudi fajn da čez dan ne gre spat, ker veliko lažje planiramo kakšne izlete, ker se ni treba ozirati na njegovo spanje. user posted image Če pa ne gremo nikamor in smo doma, ga pa dam po kosilu v posteljico in se potem kakšno uro in pol sam zabava in moti s svojimi pliškoti in v bistvu na nek način počiva na ta način. Dvakrat mu je celo uspelo, da je med igro kar sam od sebe zaspal. user posted image



< Sporočilo je popravil Katy78 -- 4.5.2011 15:03:36 >

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dnevni počitek 2,5 letnika
4.5.2011 15:29:06   
manna
"bi moral spati",  "bi moral tolikointoliko pojesti", "bi moral tointo že znati sam"... vse to je popolnoma zgrešeno razmišljanje. Zakaj misliš da ti več veš o njegovem telesu kot on sam? Če noče zaspati, še malo probaš uspavat, če se več dni zapored upira in brani,  ga pa nehaj silit! Očitno ne rabi več toliko spanca!
Je pa verjetno res kot pravi katy78, da se mu v par dneh potem nabere utrujenost, in potem spet spi kak dan vmes. Potem pa verjetno spet ne bo spal nekaj dni...

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dnevni počitek 2,5 letnika
4.5.2011 19:29:58   
Najaa
manna dobro si napisala.
Imam dve taki doma. Prva hčerka je nehala čez dan spat pri 26m, s tem da je že od leta in pol zelo težko zaspala. Uspavanje je trajalo tudi po dve uri, da je spala pol 45 minut. user posted image Sam ker sem bila noseča, mi je pasalo počivat zraven in sem vztrajala.
Tamala je stara 27m in že ene dva meseca ne bi spala čez dan. V vrtcu zaspi med zadnjimi, doma pa je sploh ne dajem. Gre pa zvečer malo prej. Ja, pa če jo vozim z vozičkom sem ugotovila, da zaspi sam ne sme biti starejša zraven.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dnevni počitek 2,5 letnika
4.5.2011 19:34:25   
Precious
Očitno otrok potrebuje spnec,če vidiš da je zaspan.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
4.5.2011 21:52:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dnevni počitek 2,5 letnika
4.5.2011 21:56:58   
sanelaa
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Drugače pa sem našega rad dajal sam spat in sicer tako, da sva spala skupajuser posted image , tako je spal tudi po 3 ure user posted image (sobota, nedelja popoldne)


joooooj, kako znano! user posted image


Mi to čez vikende zelo radi prakticiramo............nam vsem paše, seveda če smo doma.
Če pa je lepo vreme in smo čez vikend na izletu, potem oba sinova spita v avtu takrat ko sta pač zaspana.
Je pa tavelik star dve leti in 7m in v vrtcu še vedno spi ob dvanajstih, doma pa tudi, zanenkrat se še ne upira.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: dnevni počitek 2,5 letnika
5.5.2011 7:28:37   
aprilčica07
Naš je nehal spati čez dan pri 2,5 letih. Enostavno, sam od sebe. Pa očitno spanja res ni potreboval, ker ni blo neke krize. Tudi v vrtcu ne spi. Le počiva. Gre pa zvečer spat med 19 in 20 uro, vstaja med 6 in 7. user posted image

Doma spi popoldne le kadar je bolan. user posted image



_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: dnevni počitek 2,5 letnika
5.5.2011 9:55:36   
happymummy
no,včeraj je pa le zaspal. in to za celi dve uri. user posted image   In je šel zvečer spat komaj ob 22h. zjutraj pa e spal do 7:45. Bomo videli kaj bo danes. Hja, nikoli ni imel nekega reda za spanje. razen v vrtcu. Doma pa je zaspal vsakič ob drugi uri,če je zaspal. jah no,bomo videli kaj bo. 

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: dnevni počitek 2,5 letnika
14.5.2011 12:38:22   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: happymummy

no,včeraj je pa le zaspal. in to za celi dve uri. user posted image   In je šel zvečer spat komaj ob 22h. zjutraj pa e spal do 7:45. Bomo videli kaj bo danes. Hja, nikoli ni imel nekega reda za spanje. razen v vrtcu. Doma pa je zaspal vsakič ob drugi uri,če je zaspal. jah no,bomo videli kaj bo. 

Pomoje sicer je zaspan, če vidiš, da si mane očke; torej spanec rabi. Zvečer je pa možno, da zamudite pravo uro za spanje. Naš tavelik je star 3 leta, pa še vedno spi, rabi spanje. Sicer kakšen dan se res zgodi, da pač ne spi, več dni zapored bi mu pa spanec fajn zmanjkal. So pa otroci različni, zagotovo.
Tisti red za spanje mu pa moraš ti ustvarit, če si ga ne sam user posted image hitreje (in predvsem lažje) zaspi, če je ta red. Tudi zvečer. Lani poleti (ko je bil star dobri dve leti) je tudi naš imel neke ideje, da ne bi spal, očitno imajo neko tako obdobje. Pa zvečer je ful pozno zaspal. Pa sem potem ugotovila, da ni najboljše zanj, da gre spat, ko se njemu zazdi oziroma, ko omaga. Sva mu uvedla uro in od takrat hodi zvečer spat ob 7.30, najkasneje ob 8h. In pali. Normalno zaspi in lepše spi ponoči. Prej je bil že preveč zaspan, tako da on še ob 10h zvečer ne bi spal, samo to nikamor ne pelje, vsaj meni to ne ustreza user posted image


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu happymummy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: dnevni počitek 2,5 letnika
16.5.2011 10:18:52   
happymummy
IZVIRNO SPOROČILO: scorpiogirl

IZVIRNO SPOROČILO: happymummy

no,včeraj je pa le zaspal. in to za celi dve uri. user posted image   In je šel zvečer spat komaj ob 22h. zjutraj pa e spal do 7:45. Bomo videli kaj bo danes. Hja, nikoli ni imel nekega reda za spanje. razen v vrtcu. Doma pa je zaspal vsakič ob drugi uri,če je zaspal. jah no,bomo videli kaj bo. 

Pomoje sicer je zaspan, če vidiš, da si mane očke; torej spanec rabi. Zvečer je pa možno, da zamudite pravo uro za spanje. Naš tavelik je star 3 leta, pa še vedno spi, rabi spanje. Sicer kakšen dan se res zgodi, da pač ne spi, več dni zapored bi mu pa spanec fajn zmanjkal. So pa otroci različni, zagotovo.
Tisti red za spanje mu pa moraš ti ustvarit, če si ga ne sam user posted image hitreje (in predvsem lažje) zaspi, če je ta red. Tudi zvečer. Lani poleti (ko je bil star dobri dve leti) je tudi naš imel neke ideje, da ne bi spal, očitno imajo neko tako obdobje. Pa zvečer je ful pozno zaspal. Pa sem potem ugotovila, da ni najboljše zanj, da gre spat, ko se njemu zazdi oziroma, ko omaga. Sva mu uvedla uro in od takrat hodi zvečer spat ob 7.30, najkasneje ob 8h. In pali. Normalno zaspi in lepše spi ponoči. Prej je bil že preveč zaspan, tako da on še ob 10h zvečer ne bi spal, samo to nikamor ne pelje, vsaj meni to ne ustreza user posted image



S tem redom sem jaz že vse poskusla. Pa ga dajala spat ob isti uri vsak dan pa vse. že od malega. pa vendar nam ni uspelo. On bo res hitro zaspal,kadar bo res ful utrujen. No,saj zdaj se je stanje mal uredilo. Zvečer zaspi ob 22h, zjutraj vstane ob 8h in med pol trejo in trejo zaspi za 2 uri ali uro in pol. No, sta bila ena dva dneva ko pop ni spal. Vendar je pa vsaj ponoči-10ur. Pač tako je. Moj otrok očitno spada med tiste,ki ne rabijo dosti spanja. Tako je že odkar je na svetu. pa sem vse sorti poizkusiila,pa ni šlo. Tko da,zdaj sem se pač nehala sekirat in mi je zadosti,da smo dosegli,da gre zvečer ob isti uri spat in zjutraj ob isti uri vstane in da spi vsaj ponoči 10 ur.Trdnega spanca. Čez dan pa pač kakor je. Če bo spal bo super,če ne pa ga dam vsaj malo ležat v postlo,da si odpočije. pa magari zraven pravljico prebereva ali pa se pogovarjava z medvedki in zajčki. user posted image   Ali pa ga pustim samega pa se on sam meni. ker s silo ne dosežem ničesra in se mi zdi,da je tko bolje.

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: dnevni počitek 2,5 letnika
17.5.2011 0:09:50   
Roberta69
Moj (sedaj 3 leta) doma ne zaspi čez dan, odkar se je nehal dojiti (2,2 leti). Ko je bilo možno, smo prakticirali uspavanje v vozičku ali avtu (oboje se je obneslo), vendar zadnje čase tudi to več ne pali (včasih kar noče več zaspati), ampak ni pa več tečen, če nima popoldanskega spanca, ker pred časom je bila še cela štala, če popoldne "ni uspel" zaspati. V vrtcu pa je še vedno ta prvi, ki zaspi user posted image (polovica sovrtičkarjev 3,5-letniki pa vsaj občasno ne spi več). Ponoči pa spi nekje 9-10 ur.

Scorpiogirl, prov luštno kaj prebrat od aprilčice user posted image .

(odgovor članu happymummy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: dnevni počitek 2,5 letnika
20.5.2011 9:38:03   
Polynesia
Moj fantolin je star točno 2,5 leti in spi vsako popoldne 3 ure. Ponoči pa je zadnje mesece začel spati brez prebujanja, ko je dobil vse zobke, prej smo trpeli več kot dve leti. Pa tudi lepše in boljše spi odkar je v taveliki postelji, ima ograjico in sem prezadovoljna.
Pride dan na svete čase ko popoldan ne spi (ali smo zamudili tisto uro ko smo kje bili ali kak drug razlog), in je seveda temu primerno tudi njegovo obnašanje zaradi utrujenosti in pade dol ob 19h, ker mu prej ne pustim. Tako da, po mojem mnenju 2,5letnik obvezno rabi popoldanski spanec ali počitek.
Res pa je, da če bi bil v vrtcu ne bi spal 3 ure, septembra gre v vrtec pa bomo videli kako bo.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: dnevni počitek 2,5 letnika
20.5.2011 11:26:21   
ThinkPink
Naša še pri skoraj 4ih spi po 2-3 ure popoldan user posted image . Me že skoraj moti (ker potem je šit med vikendi, ko greš kam na kosilo, izlet, pa je ob 12h že koma), včasih pa mi je bilo super (ko sem še bila doma in sem v tem času marsikaj naredila). Vmes se spomnim, da je imela neko protestno fazo - ko je v času počitka hotela igranje in ni hotela zaspati, pa sem jo pustila, ker sem mislila, da ukinja spanec, nakar mi je tri dni zapored ob 17h popoldne zaspala pri mizi, takrat sem videla, da ta otrok pa še nujno rabi spanec in sem nekaj dni prav vztrajala, da zaspi (vzela stran igračke in se z njo vlegla, jo božala in uspavala) in od takrat spi kot polhek. Vsak otrok pa je tak klasa zase...user posted image

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?