|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje in hujšanje?
12.4.2005 9:31:12   
Maja0505
Živjo!
Zanima me, če je katera začela hujšati še v času, ko je dojila. Jaz bi poskusila s hujšanjem z 90 dnevno presnovno dijeto, pa se bojim, da mi bo zmanjkalo mleka.
Kakšne izkušnje imate ve s hujšanjem v času dojenja. Kolk kmal ste začele hujšat po porodu? Moja dojenčica je stara 2,5 meseca.
LP
Maja
:rozica::rozica::rozica::rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   dojenje in hujšanje?
12.4.2005 9:46:04   
babylove
Nič hujšanja pri dojenju! Meni so rekli, da je treba fajn redilno hrano jest, da bo mleko kalorično.

(odgovor članu Maja0505)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   dojenje in hujšanje?
12.4.2005 9:51:02   
AEL
Pred porodom sem bila težka 52 kg. Na dan poroda je bila moja teža 72 kg. Takoj sem izgubila točno 9 kg.
Sedaj je točno 6 mesecev kar je privekal na svet moj škratek in moja teža je 55 kg! V tem času nisem imela nobenih diet in tudi nisem telovadila.

(odgovor članu Maja0505)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   dojenje in hujšanje?
12.4.2005 9:53:49   
SIJA
živ, bistveno je, da si količino hrane razporediš namesto na 3-4 obroke na več manjših obrokov 5-6. (RAZISKAVA s pujski, ki so se z manjšim številom enake količine dnevne hrane veliko bolj redili).
Pomembno je aborbiranje velike količine tekočin(voda, čaj, mleko)
Sama sem pazila kaj jem že od začetka poroda, nisem pa hujšala, na sprehodih sem prakticirala hitro hojo, je šlo dol ampak počasi,vse do konca porodniške, ko sem dala dol še tiste kg, iz prejšnje nosečnosti.
Srečno, saj veš nekega recepta pa tako ali tako ni.
LP Sija:rozica:

(odgovor članu Maja0505)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   dojenje in hujšanje?
12.4.2005 9:57:23   
Magi*
nič hujšat med dojenjem! jaz mam tut še 4 kile odveč, ma bodo že šle dol. glavno je, da se pupa razvija in dobi zadosti kvalitetnega mlekca. za vse ostalo bo čas kasneje.

(odgovor članu Maja0505)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   dojenje in hujšanje?
12.4.2005 9:58:47   
Anonimen
Jaz sem se zredila za 20 kg in v prvem tednu shujsala za 12 (sama voda), od takrat se ne premaknem kaj dosti navzdol. Sincek je star 4,5 mesecev. Imam se kakih 5 kg vec kot prej. Pravijo da zaradi hormonov ki se sproscajo zaradi dojenja kaj dosti sploh ne mores shujsati. Probala sem z 90 dnevno dieto - rezultat je bil, da sem bila po petih dnevih cisto izcrpana. Mleko sem sicer imela. Tako da sem sklenila da pac to vzamem v zakup in bom hujsala ko bom prenehala dojiti. Za kaksen tek ali podobno trenutno niti nimam energije, ker je mali zelo zivahen in sem zvecer cisto izmucena. Poleg tega se dojiva tudi ponoci na dve uri, kar tudi utruja. Jaz sem se res nehala obremenjevati in bom pocakala do poletja.:)

(odgovor članu Maja0505)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   dojenje in hujšanje?
12.4.2005 10:02:45   
Anonimen
:zmeden2::zmeden2:Zakaj načrtno hujšat,če pa z dojenjem tudi naravno hujšaš.
Moja hči je v osmih mesecih po porodu in ob dojenju pridobila nazaj svoje kile oziroma še manj kot pred zanositvijo.Pa je normalno jedla vse,samo da bi bilo mleko dovolj hranilno za dojenčka.
Pri meni je bilo podobno,nobenih shujševalnih kur mi je bilo bolj pri srcu zdravje mojega otroka kot pa moj zunanji izgled.Kile pa so šle vseeno dol.

(odgovor članu Maja0505)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   dojenje in hujšanje?
12.4.2005 12:11:22   
ZARJA
Draga Maja0505!

Časa imaš še dost. Ti lepo uživaj z dojenčico, privošči ji najboljše, sebi tud. Jst do tega časa - 2,5 meseca po porodu nisem izgubila še niti grama odkar sem prišla domov, potem je pa začelo kr padat (malo z orbitrekom in veliko vode), jedla sem pa normalno! Z orbitrkom sem se ukvarjala pa sam kaka 2 tedna... pol pa ne več... :)-
Ne skrbi...
Jej normalno, malo migaj:kuza:, rini voziček, skači po možu :sloncek: , pa ne stradaj s tisto noro dieto! To boš počela, ko nehaš dojit!

Uživaj v porodniški! :bravo:

:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Maja0505)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   dojenje in hujšanje?
12.4.2005 21:30:16   
taca
Draga Maja 0505!

Tudi jaz sem samo z dojenjem zgubila vse odvečne kg.
Veliko sprehodov in polno dojenje me je po 4 mesecih pripeljalo do svoje začetne teže pred zanositvijo.
Sedaj po 7 m in pol, pa imam še eno kilo manj kot pred zanositvijo.

Tako, da ga nič ne seri z dijetami, raje misli na svojo pikico, ki te sedaj najbolj potrebuje!

LPT & :duda:

(odgovor članu Maja0505)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   dojenje in hujšanje?
13.4.2005 8:19:54   
Maja0505
Joj, zdaj pa izgledam, kot da me nič ne skrbi za mojo malčico. Seveda me. Samo zanimalo me je, kako se obnašajo kilogrami po porodu, če jim je treba kaj pomagat, da padejo.:)-
Seveda pa zdaj sama tudi nimam volje, za kakšno hujšanje brez hrane, ker preveč rada jem. Samo ta dijeta (90 dnevna presnovna), se mi je zdela dokaj lahka, samo sem si vzela knjigo jo mal pregledala, pa sem kmalu ugotovila, da bo treba počakat do konca dojenja.
Sicer pa samo pogledam moj mali sonček:duda:, pa mi srce ne da, da bi ji vzela to, kar ima zdaj najreje.
:metulj::metulj::metulj:
LP
Maja
:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Maja0505)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   dojenje in hujšanje?
13.4.2005 23:36:24   
Pika10
Jaz sem že od srednje šole debeluška. Preden sem zanosila sem imela 79 kg, preden sem rodila pa 94kg. Ko sem po dvanajstih dneh prišla iz porodnišnice sem jih imela toliko kot na začetku 79. Danes po štirih mesecih pa jih imam 68. Dojim polno in hujšam 1kg na teden po Montinjaku-knjiga Jem torej hujšam. Prvo pravilo je: Nikoli ne smeš biti lačen!In verjami mi da ne boš izgubila mleka.

(odgovor članu Maja0505)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   dojenje in hujšanje?
14.4.2005 0:15:59   
Jančika_
Meni ni šlo samo z dojejem dol čisto nič. Med nosečnostjo sem se zredila 13 kil, 5 jih je šlo dol takoj, ostalo pa se je zasidralo bolj kot sem mislila.

4 mesece po porodu sem se lotila Montignaca (pred nosečnostjo sem lep čas jedla po njem) in tretji dan sem imela prazne dojke. Tako da sem to vajo takrat opusila. Ko sem dojila le še dvakrat na dan, sem jo ponovila. Zdaj sem 8 mesecev po porodu, mali se je ta teden ravno odstavil. Dol gre počaaaaasi, počaaaaasi.....ampak gre. Nisem pa zelo natančna pri Montignacu, evo, priznam:ups::)-.

(odgovor članu Maja0505)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?