|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   drugič noseča
8.5.2007 14:20:52   
živa23
ojla

sem prejšnji teden ugotovila, da sem drugič noseča...user posted image
imam že enega otroka eno navihano punčko, ki je zelo navezana name, ki me dobesedno okupira. Zanima me kako vpliva npr. dvigovanje tako malega in že kar težkega otroka (11 kg) na nosečnost. Tiste, ki ste imele tako malega otroka pa ste v drugo bile noseče , kako ste se spopadale z zahtevami prvega otroka, ker praktično tako majhen otrok še vedno kar precej rabi pozornosti... Po eni strani sem vesela, ker ne bo tako velike razlike med njima, po drugi pa me skrbi, kako bo vse to (eden novorojenček in naša zahtevnica...)...

Pa še ena stvar me zanima, če veste:  v prvo sem imela "neplaniran CR" - obseg glavice otroka je bil prevelik za moj maternični vrat (sicer mi je ginekolog že pred porodom rekel, da imam kratek in ozek vrat, ampak se ni nič posebej obremenjeval). Zdaj pa me  zanima, če je to dovolj utemeljen razlog, da bi imela tudi v drugo CR, ker me zmrazi, če bi mogla še enkrat skozi podobne muke. Sicer me samega poroda ni strah, strah me je, da bi nekaj "na silo" potiskala in bi se otrok poškodoval...

hvala za odgovore

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: drugič noseča
8.5.2007 14:28:44   
Anonimen
Kakor piše Pušenjak na MON-u, dajo drugič na izbiro, če je že prvič bil carski rez. Ampak ne vem, ker ga nisem imela, pa tudi če bi ga, se v drugo nebi kar tako odločila za to.

Za dvigovanje otroka pa: dokler nimaš nobenih težav, lahko delaš vse, kot si pred nosečnostjo. Če boš imela kakšne težave, pa ti bodo že potem povedali kaj lahko in kaj ne.

(odgovor članu živa23)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: drugič noseča
8.5.2007 14:36:33   
Maleal
Jaz bom imela razliko 20 mesecev,tastarejšega ravno tako dvigujem kot pred nosečnostjo-če sva sama,če je doma partner ga on porihta,sem pa vprašala g.glede dvigovanja tastarejšega in je rekel,če nisem odprta potem to ni ovira.

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: drugič noseča
8.5.2007 14:44:25   
tatjana.d
Ojla, cestitke! user posted image

Mi bomo imeli 19mesecev razlike. Ker mi je od prvic ostala kar fajn diastaza, mi je ginekolog rekel, da ne smem dvigovati bremen, da si ne zakuham kaksne kile. Ampak priznam, da nisem prevec pazljiva. Ta vecji (zdaj 15m) je sicer ze precej samostojen, ampak vseeno se vcasih rad pockrlja in nosi naokoli. Edino kar je, je da poskusam ga vzeti v narocje, ko sedim, ali pa da pocepnem in ga stisnem k sebi (vcasih sam pride k meni, bi se stisnil in potem naprej v igro) ali pa vzamem na kolena. Opazila sem namrec, da me v trebuhu precej boli, ce ga veliko nosim.


_____________________________

dva soncka sta nama polepsala zivljenje... tretji je končno na poti...

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: drugič noseča
8.5.2007 16:44:31   
Anonimen
Jaz sem tudi noseča.Drugič.Tudi mene je rezultat na testu prejšnji teden osrečil.Anonimna pa sem ker marsikdo pri nas doma bere na tem forumu.Ko sem bila prvič noseča sem imela od ginekologa potrdilo da ne smem dvigovat več kot tri kile.Ker sem tamalega čudno nosila.Zdaj bo tamali star 1 leto in ima slabih 11 kg.Tako da tudi mene ful skrbi da si nebi kaj škodila.Pa poleg tega me ful jajčniki špikajo in včasih je prav kriza ker se tamali rad nosi.In pri mojih 50 kg ni lahek za ga nosit.
Poleg tega pa me skrbi tudi to,ker grem drug teden delat in delam v bolnici kot bolničar.In dvigam in vozim paciente na rtg in ct,kjer pa je ogromno sevanja.Šefici pa me je strah povedat da sem spet noseča.Prvo nosečnost sem bila cel čas doma ker moje delovno mesto ni bilo primerno zame,zdaj pa je žal moja gin.na dopustu in ne vem kako naj pridem do bolniške,ker splošno zdravnico  imam katastrofalno.Ko sem bila prvič noseča me je vprašala če se mi ne da it delat.
A mi ve katera povedat na koga se lahko še obrnem???Namreč drug ponedeljek bi morala it že delat,dopusta pa več nimam.Noseča pa sem 5 tednov .

lp

(odgovor članu živa23)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: drugič noseča
8.5.2007 18:10:46   
Anonimen
Jaz tamalo normalno dvigujem že celo nosečnost in je vse ok. Po potrebi, kolikor pač zahteva. Sicer je malo bolj vskočil mož glede tega, kadar je doma, ko pa ga ni, se pa ne šparam veliko. Ima pa zdaj pri 15,5 mesecih 10 kil.

(odgovor članu živa23)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: drugič noseča
8.5.2007 21:49:32   
Blejka26
oj.tudi mi bomo imelo 21mesecev razlike moja pikica pa je tudi name zelo navezana.jaz jo dvigujem in nosim..pa tudi upam da ni nič narobe,kajti drugače ne gre.mene pri drugem porodu oz.ko bom šla rodit skrbi le to da bom morala biti par dni brez moje pikice.Jaz bom umrla brez nje

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: drugič noseča
9.5.2007 7:47:34   
Mateja82
Glede dvigovanja in nošenja sem se pazila kolikor se je le dalo prve tri mesece. Zdaj jo dvigujem in nosim kolikor pač zahteva in zaenkrat ni nobenih težav glede tega.



_____________________________

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: drugič noseča
9.5.2007 14:19:34   
petraz
Jaz imam razliko 20 mesece. Anže je bil zelo navezan name, saj sva bila cele dneve sama, in sem se tako bala kako bo... Pa ti povem, da nama je bilo prav lepo... Ja, še to, naš Anže tehta 13 kg, potem veš, da ga prav tako nisem kaj preveč dvigovala.. sem mu pač povedala, da ga ne morem dvigovati, ker me boli trebušček itd.. Ko pa sem imela že večji trebuh, pa ga tako ali tako nisem več mogla dvigniti.

Je pa potem nastopil drug problem (zaradi navezanost), ko se rodila, smo sprva imeli težave z Anžetom, ker je bil zelo ljubosumen na mlajšega bratca... čeprav sem se trudila, da sem bila veliko časa z njim in da sem ga v vsa opravila vključevala... pa ni nič pomagalo... user posted image

(odgovor članu živa23)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: drugič noseča
10.5.2007 10:19:45   
Ines.
Žal ti ne znam pomagati, kako je z dvigovanjem, če si imela CR. Najbolje, da vprašaš še na forumu dr. Pušenjak-a. Če je pa prejšnji porod vaginalen, pa pravijo, da je menda nekako takole:
  1. prve tri mesece lahko vzdiguješ bilokaj, tudi žakelj cementa 
  2. druge tri mesece ne smeš vzdigovati, če imaš predležečo posteljico oz. kakšne krvavitve (kako to ugotoviš (razen po morebitnih krvavitvah), niti ne vem, saj delajo UZ šele od 20. do 24. tedna)
  3. zadnje tri mesece ne smeš vzdigovati, če se ti maternični vrat preveč skrajša oziroma odpira

Upam, da sem bila v pomoč.






_____________________________

Zdravi otroci, srečna mamica.

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: drugič noseča
10.5.2007 13:00:15   
živa23
ojla

joj hvala za odgovore, sem kar bolj pomirjena. Sicer ne pretiravam z nošenjem, vendar sploh ko se čez dan ne vidiva in pridem po njo v vrtec se seveda želi cartati. Sicer pa pazim tudi pri načinu dvigovanja...

moram pa se še pozanimati za način drugega poroda. Sicer 28.5. imam prvič ginekologa, bom takrat vprašala.

No, zdaj pa me še zanima kako tako majhnega otroka pripraviti na prihod drugega otroka da ni prevelikih izpadov ljubosumja. Sigurno je drugače kot večjega, ki že bolj dojema stvari in bolj razume.

lp

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?