|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dvoizmenski vrtec, spanje otroka
25.1.2015 21:08:14   
bakii
Pozdravljene!

Stari bomo eno leto, sedaj imamo smo drug teden v vrtcu, dvoizmenskem, en teden zjutraj, en popoldan!
Sprejel je vredu, lepo je vse obroke, edino spanje je zmotilo vzgojiteljico ; torej spat grejo po malici okol 11 ih, vsi spijo dve uri baje, edino naš eno uro, pol začne čebljat ali jokat..nikoli ni spal dve uri skupaj niti doma....ne vem naj mu dajo knjigico ali nekaj, enoletnik ne more ležat še eno uro na miru...drug problem je da ko gre popoldan v vrtec in zaspijo po kosilu ob 14.15, je rekla da ga dopoldan ne smem dat spat, ker jim ne bo spal popoldan! Mislim men se zdi to mantranje otroka! Al rabijo same mir dve uri? Z enim se pa lahko eno uro individualno ukvarja!

Kako je to pri vas, katere imate dvoizmenski vrtec??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dvoizmenski vrtec, spanje otroka
25.1.2015 21:13:37   
Stanislava_
Ritem je enak za celo skupino, ne moreta eden ali dva otroka biti aktivna po svoje, ostali pa spat, če drugega ne, se motijo.
Je smotano, če je ritem drugačen, ampak kaj češ, tako je, poskušaj se prilagoditi čimprej.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu bakii)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dvoizmenski vrtec, spanje otroka
25.1.2015 21:32:11   
bakii
Ja saj razumem, da je nek ritem in mora bit, ampak ponekod gredo otroci ki ne spijo dve uri , v budno drugo skupino in se igrajo tam....tačas da se njegova skupina zbudi. Saj se bo navadil, mogoče bo že čez 14 dni spal dve uri, ne zdi pa se mi ok, da mi " prepove" dopoldanski enourni spanec, ker naslednji teden pa bo spet spal dopoldan in doma popoldan! Naš če spi od 16- do 17 ure, gre vseeno spat ob 20ih ;)

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dvoizmenski vrtec, spanje otroka
26.1.2015 11:46:28   
nusi
Dobrodošla v klub nespečih otrok in lenih vzgojiteljic. Tudi moj ni spal popoldne že od 2. Leta, pa so ga v vrtcu silili in zaradi tega se mu je vrtec močno uprl. Doseči nisem mogla nič, ne s pogovorom, prošnjo, teženjem, celo pomočnico ravnateljice sem dobila za vrat, da je to njegova pravica, to da cele dneve joče zaradi siljenja s spanjem je ni zanimalo. Skratka drug otrok in druga vzgojiteljica - ni težav, dobi knjigo, ko ostali zaspijo pa vstane, ponekod imajo pa res celo sobo kjer se tisti ki ne spijo igrajo. Vse je stvar tega, koliko se vzgojiteljicam ljubi. upam, da nisem užalili kakšne vzgojiteljice, ker vem da ni povsod enako.

< Sporočilo je popravil nusi -- 26.1.2015 11:47:03 >

(odgovor članu bakii)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dvoizmenski vrtec, spanje otroka
26.1.2015 14:20:54   
Balerina
No pri nas pa imamo kontra problem . Naš bi pa spal več kot eno uro pa ge po ni uri zbudijo. Se moraj vsi takrat zbuditi da pojejo malice in gredo ven na zrak. No ko je slabo vreme in ne grejo ven jih pustijo spat. Ampak je tudi morj se upiral vrtcu ravno zato ker so ga budili.
No sedaj po pol leta pa tudi doma ne spi nič več kot eno uro, se je že prilagodil.

V prejšnem vrtcu pa smo imeli tako da tisti ki se je zbudil ja pač tuho na mizo gledal knjigice, ali pa se tiho igral. Ta večja dva sta bila bolj v tej skupini, nespečih, ali pa je bolj zaspanček

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dvoizmenski vrtec, spanje otroka
26.1.2015 15:53:26   
nusi
No pa saj v tem je štos, sem prejšnji post res kar malo nasršenjeno napisalauser posted image . Vse se da urediti čisto normalno, kadar je namen upoštevati kar je za otroka dobro če potrebuje spanec naj spi oz če ga ne, naj odspi kolikor mu paše in vstane. V čemu je poanta da npr. predšolski otrok toliko časa "počiva" če tega ne potrebuje, raje bi jih počasi navajali, da niso v šoli vsi zaspani. Enako tamali, ne potrebujejo vsi enako spanja, saj tudi pojedo ne vsi enako, pa jih ne silijo

< Sporočilo je popravil nusi -- 26.1.2015 15:57:45 >

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?