|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   delodajalec ne dovoli dopusta
27.9.2006 9:48:17   
urskas
Hojla,

spet jaz težim  s tem dopustom.
Kaj se zgodi z dopustom, ki ga je teoretično možno koristiti, vendar pa je delodajalec izdal odlok, da v določenem obdobju ne dovoli koriščenja dopusta zaradi poslovnih dogodkov. Na žalost imam možnost koriščenja preostalega dopusta le v tem obdobju, potem pa se mi začne porodniška.

ALi mi je delodajalec vseeno dolžan omogočiti koriščenje dopusta v tem obdobju? Oziroma ali  lahko zahtevam izplačilo neizkoriščenega dopusta? Ali obstaja kakšen akt, ki govori o tem?

Hvala vam za odgovore,

LP, Urska
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: delodajalec ne dovoli dopusta
27.9.2006 9:50:11   
Anonimen
Koristi ga PO porodniškem dopustu. user posted image

(odgovor članu urskas)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: delodajalec ne dovoli dopusta
27.9.2006 9:53:42   
urskas
se bojim da mi bo v tem času propadeluser posted image .
Najbrž mi bo moral delodajalec dati kakšno odločbo, da lahko dopust koristim tudi kasneje kot je to določeno z zakonom?!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: delodajalec ne dovoli dopusta
27.9.2006 9:56:57   
darjatimci
Odvisno kje si zaposlena,pri nas v javnem zavodu se to,da.Mislim,da ti je delodajalec,dolžan kljub razlogu,"zaradi poslovnih razlogov", omogočiti,da nisi prikrajšana.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: delodajalec ne dovoli dopusta
27.9.2006 9:59:33   
Naja31
Dvomim, da bo delodajalec šel kršiti zakon.
Poglej v kolektivno pogodbo za vašo dejavnost če kaj piše o tem. Ali pa pokliči na  BPP na delovno sodišče, tam bodo sigurno vedeli, če lahko kako izrabiš dopust.

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: delodajalec ne dovoli dopusta
27.9.2006 10:10:05   
Anonimen
Kakorkoli pa že obrneš vse skupaj, pa ni zakona, po katerem bi ti delodajalec lahko vzel dopust. Lahko ti ga skrajša, lahko ti ga podaljša, lahko ti ga prekine, lahko ti ga prestavi - vzeti ti ga pa ne more. Zanašaj se na to. Če bi ti dopust v tem času zapadel, potem pokliči na sindikat. Poslovni razlogi so res razlog za prestavitev dopusta, vendar ne 100%-no.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: delodajalec ne dovoli dopusta
27.9.2006 10:23:24   
Tasika
Ne zakon ne kolektivne pogodbe ne govorijo o tvojem primeru. Kdaj pa nastopiš porodniško? Zakaj dopusta do sedaj nisi izkoristila? Ali si že kdaj zaprosila za ta dopust, pa te je delodajalec zavrnil? Za kakšno obdobje gre - koliko še imaš do porodniške? Če je npr do porodniške še 5 mesecev, ti pa imaš 10 dni dopusta, ni vrag da ne more najti termina ko bi lahko koristila dopust. Če pa je do porodniške še 3 tedne, od tega bi ti hotela koristiti 2 tedna, se bosta pa težko dogovorila. Ali je delovni proces resnična ovira, ali le izgovor delodajalca? Če je mogoče, se poskušaj z delodajalcem dogovoriti, da dopust preneseš na čas po porodniški. Za to ni pravnih ovir, zahtevaj pa pisni sklep, da ne bi kdo pozabil na dogovor.

Je pa tako, da če je delavka na porodniški od 1.1. - 31.12., ji tistih 10 dni, ki bi jih morala koristiti v tekočem letu, žal propade.

_____________________________

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: delodajalec ne dovoli dopusta
27.9.2006 10:39:50   
urskas
Porodniško naj bi začela 08.02.2007. Imam še 14 dni letošnjega dopusta, koristila pa bi še 10 dni dopusta iz leta 2007 (da mi ne propade).

Gre za obdobje od 01.10.2006 do 10.02.2007. V tem času nam je prepovedano kosiščenje dopustov, z izjemo do 2 dni. Vse ostale izjeme naj bi odobril predsednik uprave.  

Za realizacijo dopusta nisem še govorila z delodajalcem, rada pa bi se opremila z informacijami, da bom lažje dosegla tisto, kar mi pripada.

LP, urska

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: delodajalec ne dovoli dopusta
27.9.2006 10:52:21   
Lunca1
Potem koristi večkrat po 2 dni. Ali pa se dogovori z nadrejenim, da direktorju razloži situacijo in boš vedla pri čem si.

< Sporočilo je popravil Lunca1 -- 27.9.2006 10:55:20 >

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: delodajalec ne dovoli dopusta
27.9.2006 13:58:40   
Tasika
Če prav razumem je koriščenje dopusta prepovedano na splošno vsem zaposlenim. Jaz bi na tvojem mestu naslovila pisno prošnjo na predsednika uprave, kjer bi razložila situacijo, napisala da je do 10.2. dovolj časa da najdejo luknjo zate, si pač posebna kategorija, ker greš po tem datumu na porodniško. Napiši kaj v smislu da si prepričana da ti bodo dovolili koristiti 10 dni dopusta 2007 skupaj, kot to določa zakon, in da razumejo da ti sicer ves dopust propade. Prošnjo bi dala nadrejenemu, naj jo prebere in pove svoje mnenje.

Mislim da je skoraj 5 mesecev razumno dovolj časa, da ti omogočijo koristiti dopust, če te zavrnejo, zahtevaj pisni odgovor, če boš kaj pošiljala naj bo priporočeno. Če te slučajno zavrnejo, bi se jaz obrnila na sindikat, če si član, sicer na inšpekcijo. 10 dni bi ti 'morali' dovoliti koristiti v kosu, ostalo verjetno po dnevih.

Vendar pa naj najprej velja Lepa beseda lepo mesto najde. Poskusiti ni greh.

_____________________________

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: delodajalec ne dovoli dopusta
27.9.2006 13:59:31   
Tasika
Pa še to, v akcijo pojdi čim prej, da bo res dovolj časa za koristit dopust.

_____________________________

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?