Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335

Natisni

že obrnjen na glavo, vendar naj se ne veselim prezgodaj, ker to nič ne pomeni. 
   Češ, da ima še vedno prostor in čas, da se obrne kontra, tako da... Drugi teden sem naročena (v začetku 37. tedna) in upam, da je 

ni določeno in se lahko 
 . 
 ) in tam ostal do konca. Meni je rekel ginekolog, da ce se do 37 tedna ne obrne potem se tudi ne bo-in se tudi ni. Vendar so meni naredili elektivni CR v Postojni-vendar do konca nisem vedela kaj bodo naredili-ali vaginalni porod ali CR. Imela sem sicer napotnico za CR zaradi artritisa + medenicna vstava, vendar se nismo dogovorili za datum CR, ker je ginekolog rekel, da je pri tako velikem otrocku (ocenjeno 3200 g) (ne sme biti ne premajhen in ne prevelik) lahko pelje naraven porod z ritko naprej. Vsekako pa je to odlocitev ginekologa-porodnicarja. Imela sem tudi sreco, da je moj ginekolog tudi bil moj porodnicar. V Postojni ni nujno, da ob medenicni vstavi naredijo CR, v Sempetru pri NG nam je sef porodnega oddelka rekel, da je pri njih medenicna vstava indikacija za CR, za druge porodnisnice pa ne vem. Ker sem mocen revmatik z obolenjem velikih sklepov sem bila skepticna kako bodo moji sklepi to zmogli (porodi z medenicno vstavo se smatrajo kot tezji-po pripovedovanju), zato sem ob vprasnju kaj bi raje, izrazila zeljo po CR-in mi ni zal. Odlocitev pa je na koncu vseeno doktorjeva.