|
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
 | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: NS in porodnišnica KRanj 15.10.2007 19:52:18
|
|
|
|
Ulla
|
Mislim, da imajo v Kranju najnovejši 3D ultrazvok.
|
|
|
|
|
RE: NS in porodnišnica KRanj 15.10.2007 20:25:50
|
|
|
|
marita
|
nisem vedela, da imamo tud v Kr merjenje nuhalne? Kdo pa ima licenco? Namreč mene je g. poslala ali v Domžale ali v Lj. Marita
|
|
|
|
|
RE: NS in porodnišnica KRanj 15.10.2007 20:26:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja ampak v Kranjski porodnišnici nihče nima licence za merjenje licence.
|
|
|
|
|
RE: NS in porodnišnica KRanj 15.10.2007 20:26:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Pardon-za merjenje NS
|
|
|
|
|
RE: NS in porodnišnica KRanj 16.10.2007 9:42:50
|
|
|
|
Miska2
|
Drži, v KR imajo najnovejši 3D UZ in opravljajo tudi pregled, enakovreden NS, s to razliko, da ne napovedo verjetnosti 1:xxxx, da bo se bo otrok rodil z Downovim sindromom (zdravniki, ki imajo licenco, to lahko delajo - podatke o starosti in dolžini NS vstavijo v računalniški program in ta "vrže ven" verjetnost) - tako so meni rekli na pregledu, ko sem vprašala, kakšna je zanesljivost take meritve NS.
|
|
|
|
|
RE: NS in porodnišnica KRanj 16.10.2007 9:46:04
|
|
|
|
marita
|
UZ imajo res dober, ekran je ful velik, se zelo dobro vidi. Jaz sem imela tam en pregled, drugače imam g. v ZD. V prvo sem šla na nuhalno v Domžale, sedaj v drugo pa v Dravlje.
|
|
|
|
|
RE: NS in porodnišnica KRanj 16.10.2007 9:53:52
|
|
|
|
tintin
|
Točno tako kot je napisala Miska2: UZ je res top od top...izmerijo ti vratno gubo (svetlino), natančno pregledajo vse vidne organčke in okončine, prisotnost nosne kosti. Ne dobiš tveganja v obliki 1:xxxxxxx, ampak če človek ve mere in dolžino nosečnosti, se da to prav dobro izračunat s programčkom na internetu. Sicer pa, če ti nekdo izmeri svetlino in je le-ta okej, tako nima veze številka 1:xxxxx. Skratka tudi jaz sem imela tovrsten pregled v Kr porodnišnici - zastonj, 50 evrov (kot bi me sicer stala nuhana) pa sem raje namenila čemu drugemu.
|
|
|
|
|
RE: NS in porodnišnica KRanj 16.10.2007 10:00:21
|
|
|
|
sončk1
|
Sam eno vprašanje, kako je s tem 3D, če ne želiš vedet spola?? Mogoče čudno vprašanje...ampak morm vprašat
|
|
|
RE: NS in porodnišnica KRanj 16.10.2007 13:26:29
|
|
|
|
Ilije
|
IZVIRNO SPOROČILO: sončk1 Sam eno vprašanje, kako je s tem 3D, če ne želiš vedet spola?? Mogoče čudno vprašanje...ampak morm vprašat Pač pred pregledom poveš G, da nočeš vedet spola in ti ne bo povedal.
|
|
|
|
|
RE: NS in porodnišnica KRanj 16.10.2007 14:25:26
|
|
|
|
tintin
|
Točno tako. Jaz bom glihkar rodila in še zdaj ne vem spola. Sva pač ginekologinji preden je začela gledat povedala najino željo, pa je rekla: Ok, potem pa ne bom gledala
|
|
|
|
 | Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubrikiKoliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kako otroku izbrati ime?Ime človeka zaznamuje. Ima velik vpliv na življenje in osebnost. Vzemite si dovolj časa in v miru premislite, kakšno ime...
Zadnje s foruma
Cista.
пеперутка16
Ste imeli med nosečnostjo veliko/e cisto/e na jajčniku in kaj se je z njo/njimi zgodilo?