|
RE: Gostja mag. Irena Virant, dr. med., spec.... 15.6.2010 12:18:39
|
|
|
|
soncnica 3
|
Spoštovana dr. Virantova! Mogoče bi se moje vprašanje navezalo kar na predhodno go. - pa&go. Tudi jaz imam potrjeno okužbo s streptokokom B, v prvi nosečnosti in na dosedanjih brisih ni bila nikoli potrjena, v tej nosečnosti pa 2x, v 24. in 34. tednu, do poroda imam še 2 tedna. Ker vem, da moram dobiti antibiotik med porodom, me zanima, kdaj je potrebno iti v porodnišnico, sem drugorodka, prvi porod je trajal 5 ur, predvidevam, da je ob odtekanju plodovnice potrebno iti takoj, popadki pa verjetno na nekje 7-10 min, ali se motim? Kaj pa, če ginekolog ugotovi, da je maternični vrat že odprt /na pregledu/, je potem kakšna večja možnost za okužbo pri otroku? Kolikor vem, mu morajo v porodnišnici po porodu tudi vzeti vzorec za prisotnost streptokoka? Še eno vprašanje; pojavlja se mi izcedek, ne skozi cel dan, občasno skoraj nič, potem malo, enkrat na dan /zadnje dni/ pa malo več, gosta sluz, malenkost obarvana na rumenkasto, vonja nima skoraj nobenega, nič me ne boli in ne skeli ali peče. Smem uporabiti Caneaten vaginaleto in kremo, ki je v prosti prodaji v lekarni?- verjetno koristi, škoditi pa ne more, a ne? Hvala za vaš odgovor na moje nosečniške skrbi in lep dan.
|
|
|