|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   S čim začeti - vaš predlog
28.10.2005 22:02:31   
Alina_alin
Stari smo 4,5 mesecev. Še vedno se dojimo. Čaja in vode ne pijemo. Zadnji teden vodo po žlički. Ker nimam obilo mleka, (en obrok zvečer ji dodajam Aptamil),razmišljam da bi pri 5 mesecih pričela dodajati. Toda kaj? Prebrala sem precej nasvetov, a se ne morem odločiti. Bolj sem naklonjena, da bi poskusila z zelenjavo.
1. toda s katero naj pričnem in koliko in kako  pripravljeno na začetku zelenjavo? Verjtno samo zelenjavo, brez zgostitve oz. razredčenjem? In ka zelenjava se razredči z mlekom - to paše skupaj?
2. Ok saj vem, da poskušamo recimo 3 dni isto stvar, da vidimo ali je reakcija - ampak koliko pa naj dam količinsko - toliko kot hoče?
3.In kdaj pride na vrsto sok - sadni ali zelenjavni - v mislih imam doma stisnjeno sadje oz. zelenjavo?
4.Mi namreč nič ne pijemo razen dojenja - koliko pa pijejo vaši pri tej starosti - čaja, vode ali soka?
5.Še nekaj - kaj ste dajale kuhano sadje? Jaz bi raje surovo, da ostane več vitaminov...Kaj mislite?
6. kaj rižolino pride na vrsto pred zelenjavo oz. sadjem?
7. In kdaj vse dajete rižolino - samo zvečer?

Kar precej vprašanj...hvala za vaš trud. sem malo zgubljena..

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: S čim začeti - vaš predlog
28.10.2005 22:52:44   
Suzi*
Čisto normalno, da si malo zgubljena na začetku, jaz sem bila tudi. Ampak boš videl da kmalu kar samo steče.

No pa k odgovorom:
1. Lahko začneš z bolj sladko zelenjavo, ki jo imajo otroci raje (korenček, krompir, kolerabica). Enostavno skuhaš in zmiksaš, če je pregosto lahko razredčiš z vodo v kateri se je kuhala zelenjava ali pa z adaptiranim ali svojim mlekom.
2.Količinsko sem jaz na začetku dala nekaj malih žličk (prvi dan), ampak mali ima ful rad gosto hrano, tako da sem količine hitro povečala. Zdaj tudi ko uvajam novo stvar ne dam več samo nekaj žličk, ampak npr. pol dcl novega, ostalo kar že papa (skupaj na obrok poje nekje od 2 do 2,5 dcl hrane).
3. Sok bi načeloma lahko dala že pred kašicami, da bi se privadil na okuse. Jaz tega nisem počela in sem šla direktno na kašice.
4. Naš tudi pri tej starosti ni nič dodatnega pil (dojenje). Na začetku ko boš večinoma še dojila mu bo to zadostovalo, ko bo pa npr imel že en gosti obrok brez dojenja, mu pa ponudi za pit (vodo, kompote, čaj).
5.Čisto na začetku (da se prebava privadi na gosto hrano) je bolje da daješ kuhano sadje, ampak samo zaradi tega, ker je lažje prebavljivo. Lahko pa seveda poskusiš surovo, mogoče ne bo imel nobenih prebavnih težav. Jaz mu še sedaj raje dam kuhano, ima raje take čežane, pa še kompot mi ostane za čez dan da pije.
6. Rižolino bi lahko dala že čisto na začetku. Jaz sem začela kar s sadjem in zelenjavo (izmenično in pri dveh obrokih dnevno), raznih linotov na začetku ni maral. Zdaj mu jih malo zamešam v kašice (da se zgostijo in da se poveča kalorična vrednost).
7. No, kot rečeno rižolino dodajam med zelenjavni obrok -kosilo (samega ne mara da bi muga dala za večerjo). Lahko pa te linote in podobno daješ seveda za večerjo. Mogoče bo bolje spal, ni pa nujno. Poskusi.

No, tako, upam, da bo kaj pomagalo, drugače pa kar vprašaj če te še kaj zanima.

lp, Suzi

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: S čim začeti - vaš predlog
28.10.2005 22:58:17   
Anonimen
Mogoče pa kar s kremenatelci? user posted image  

(odgovor članu Suzi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: S čim začeti - vaš predlog
28.10.2005 23:08:54   
Anonimen
Samo da bodo čimbolj mastni. So bolj hranljivi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: S čim začeti - vaš predlog
28.10.2005 23:25:38   
Alina_alin
Suzi, hvala ti za odgovore. Aja še nekaj - a se kupljene kašice pogrevajo ali dajo za jest na sobni temperaturi, kot sem nekje zasledila? Saj večinoma mislim doma pripravljat, samo za na pot...LP!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: S čim začeti - vaš predlog
28.10.2005 23:53:53   
Suzi*
Glede kupljenih kašic: jaz jih sicer ne dajem, ampak po moje tako kot ima user posted image  raje. Sadje lahko komot pri sobni temp., zelenjava je pa verjetno boljša pogreta....nisem je pa še sprobala.
Za na pot lahko vzameš tudi kakšno banano in žličko pa "postrgaš" in direktno lahko daš za jest....samo ena ideja.

nočko, user posted image


(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: S čim začeti - vaš predlog
29.10.2005 15:43:35   
Primoza
Jabolko in korenjček sta tista s katerimi je najbolje začeti.


Korenček ni ne vem kako okusen, ampak začnete lahko z njim, nato pa poskusite mešanico jabolko/korenček ki bo dojenčka bolj razveselila.

Tudi kupljene kašice niso nič manj kvalitetne kot naša zelenjava, še posebno če jo gojite na kakšnem vrtičku ob obvoznici...

Pa kot ste že sama ugotovila, na začetku ne mešajte preveč različnih vrst zelenjav in sadja.

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: S čim začeti - vaš predlog
29.10.2005 19:48:25   
miševi



Jaz sem pri hčerki začela z jabolkom - najprej sokec, nato sem vedno bolj gostila. Naslednji teden sem dala korenčkov sok in ga vedno bolj gostila, tretji teden sem pa zmešala jabolko in korenček. Banani sem se nekaj časa izogibala, ker je dobra in sladka in bi potem otroci samo to jedli. Sem pa že od začetka dajala surovo jabolko in korenje, pa ni bilo nič narobe. Ko je pojedla že kar nekaj tega pripravka, sem takrat, ko smo kam šli, uporabila tudi že kupljene sadne kašice, vendar jaz vedno samo od Fructala (kaj pa vem zakajuser posted image ). Naša punca še sedaj sadje obožujeuser posted image , pa tudi pri zelenjavi ni ne vem kako izbirčna - še sedaj ima rada špinačo, korenček, cvetačo... Tudi pri našem fantku bom uvajala tako, kot sem napisala.



(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: S čim začeti - vaš predlog
29.10.2005 19:49:33   
miševi



Aja, pa v kašice nikoli nisem ribala piškotkov - tudi, ko je bila večja, ne.



(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: S čim začeti - vaš predlog
29.10.2005 21:44:25   
Alina_alin
Hvala vam - super ste.

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: S čim začeti - vaš predlog
30.10.2005 14:32:24   
Lana_s
Jaz sem začela s jabolčno kašico. Prvi dan sem ji jo doma skuhala pa se je samo kremžilauser posted image      , potem pa ji je ati kupil Hipp-ovo kašico in jih obožuje. Sploh marelico ima komaj čas požirati, tak ji je dobra. Kupljene so mogoče še bolj zdrave, saj so brez sladkorja, glutena, pod strogim nadzorom in bio pridelave. No, kak za koga. Meni so superuser posted image  Ne kupim pa rada Fruktalove, ker niso vse brez sladkorja, odprte zdržijo v hladilniku samo 24 ur (Hipp in Alete pa tri dni)

_____________________________

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: S čim začeti - vaš predlog
31.10.2005 11:30:11   
katarina2004
Naš malček je star 4,5 meseca in sva se do sedaj samo dojila zvečer pa je dobival 150ml Aptamila.Prejšnji teden pa sva začela z uvajanjem kašic. Dopoldan okoli 11 dobi malo naribanega jabolčka, ki pa mu dodam malo korenčka in to naravnost obožuje. Poskusila pa sva tudi že malo banane s kapljico pomarančnega soka (sveže izstisnjenega). Čez en mesec-po nasvetu pediatra pa bomo začeli s slanim obrokom-kosilo.

Za Lana_s:

prav hvaležna sem ti za tole informacijo glede kupljenih kašic. Imam eno rezervo doma za vsak slučaj od Fruktala pa sem šla prav pogledat in res je v njej sladkor. Bomo še mi kupovali hippove!!

pozdravček

(odgovor članu Lana_s)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: S čim začeti - vaš predlog
1.11.2005 20:53:43   
Alina_alin
Katarina2004, smo pa zelo podobni - tudi mi smo samo dojeni in zvečer z 150 aptamila. stari pa 4,5 meseca. s tem, da še nismo začeli z uvajanjem...bomo pa kmalu. lp.

(odgovor članu katarina2004)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: S čim začeti - vaš predlog
1.11.2005 22:27:14   
babylove
1. z zeleno zelenjavo (bučke, artičoka, grah, por), zmešano z mlekom (postopoma se zmanjšuje količina mleka, da na koncu ostane samo zelenjava).
2. količinsko uvajaj postopoma, vsak dan povečaj za 30g
3. glede soka ne vem, ker naš nič noče pit
4. nič razen jutranje in večerne stekleničke mleka
5. sadje se lahko daje surovo šele okoli 8. meseca, prej pa olupljeno in prekuhano
6. rižolino lahko uporabiš za zgoščevanje in za večerni mlečni obrok, ki bo tako bolj nasiten.

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: S čim začeti - vaš predlog
3.11.2005 23:15:08   
BARBARA R.
IZVIRNO SPOROČILO: Alina_alin

Stari smo 4,5 mesecev. Še vedno se dojimo. Čaja in vode ne pijemo. Zadnji teden vodo po žlički. Ker nimam obilo mleka, (en obrok zvečer ji dodajam Aptamil),razmišljam da bi pri 5 mesecih pričela dodajati. Toda kaj? Prebrala sem precej nasvetov, a se ne morem odločiti. Bolj sem naklonjena, da bi poskusila z zelenjavo.
1. toda s katero naj pričnem in koliko in kako  pripravljeno na začetku zelenjavo? Verjtno samo zelenjavo, brez zgostitve oz. razredčenjem? In ka zelenjava se razredči z mlekom - to paše skupaj?
2. Ok saj vem, da poskušamo recimo 3 dni isto stvar, da vidimo ali je reakcija - ampak koliko pa naj dam količinsko - toliko kot hoče?
3.In kdaj pride na vrsto sok - sadni ali zelenjavni - v mislih imam doma stisnjeno sadje oz. zelenjavo?
4.Mi namreč nič ne pijemo razen dojenja - koliko pa pijejo vaši pri tej starosti - čaja, vode ali soka?
5.Še nekaj - kaj ste dajale kuhano sadje? Jaz bi raje surovo, da ostane več vitaminov...Kaj mislite?
6. kaj rižolino pride na vrsto pred zelenjavo oz. sadjem?
7. In kdaj vse dajete rižolino - samo zvečer?

Kar precej vprašanj...hvala za vaš trud. sem malo zgubljena..




1. prepraži beby korenček na nekaj kapljicah olivnega olja, malo zalij in pokuhaj.Zmiksaj in to je to
2. tako kot uvajaš okuse, tudi uvajaj količino. Žličko po žličko
3.zelo pozno - sveže napenja
4. z uvajanjem goste hrane sem ji začela ponujati tudi vodo. Non stop sem ji tiščala pod nos
5.sem že omenila prej - preveč napenja
6.pri nas, ja.da je lahko prespala noč
7. sedaj tudi že za zajterk

Uspešno!

         user posted image  

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: S čim začeti - vaš predlog
4.11.2005 17:03:39   
krompircek
ojla tudi mi smo stari 4,5 mesecev. Pa smo začeli uvajat ,se samo dojiva.Dala sem ji že jabolčno čežano danes pa gremo na rižeka. Najboljše da si naročiš od revije mama KUHARICO ali PAPARICO. Lahko pa napišeš svoj meil pa ti pošljem VELIKO PAPARICO,je ful dobra knjiga in ti bo ful v pomoč meni je že.

pa veliko užitkov pri kuhi

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj bi moral biti otrok v postelji ob de...
Če malček ostane pozno pokonci, je vse zmedeno. Ni vseeno, ali gre otrok spat okoli devete ure ali ko mu paše.
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?