|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj poleg mleka še kaj drugega?
21.7.2006 8:15:00   
1Tanya
Nekateri pravijo pri 4ih mesecih drugi drugače. Kdaj ste vi začeli s prvo hrano in kje ste dobili recepte oz. s čim se sploh začne?

Hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj poleg mleka še kaj drugega?
21.7.2006 8:19:58   
srki
Začela sem pri dopolnjenem 4. mesecu starosti s sadnimi kašicami, vendar samo dopoldne (če bi ga slučajno kaj zvijalo, da ne bi bilo to ponoči).


(odgovor članu 1Tanya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj poleg mleka še kaj drugega?
21.7.2006 8:57:22   
Sonrisa
Ker sem jaz hud alergik, priporočajo do 6. meseca samo dojenje.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj poleg mleka še kaj drugega?
21.7.2006 9:01:40   
Anonimen
ja zdej tko povdarjajo da dojenje samo do 6. mesca. js sem vseeno začela pri prvi punci z žlico že pri 4. mescih pa je vse ok, zdej tadruge pa ne dojim in mi je pediatrinja rekla nej ji začnem uvajat pri 4. mescih česar se bom tut držala.

(odgovor članu 1Tanya)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj poleg mleka še kaj drugega?
21.7.2006 11:10:47   
Seven*
UNICEF in svetovna zdrav. organizacija priporocata uvajanje goste hrane po dopolnjenem 6 mesecu. Ce mati doji seveda. Ce mati ne doji pa se uvajanje ponavadi priporoca prej. Jaz bi pocakala, pri drugem otroku sem pocakala in se je splacalo.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu 1Tanya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj poleg mleka še kaj drugega?
21.7.2006 11:33:31   
Anonimen
Jaz sem jo dojila dobro leto in vedela, da se gosta hrana priporoča po 6. mesecu. Ker pa nisem mogla dočakat tiste slavne prve žličke, sem ji hotela utiščat eno žličko speštane banane že pri kakšnih 4 mesecih in pol. Pa se je deklica sama odločila, da če UNICEF pravi 6 mesecev, naj bo 6 mesecev, pa še en mesec si je vzela rezerve, tako da je prvo gosto hrano jedla pri 7 mesecih...

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj poleg mleka še kaj drugega?
22.7.2006 7:56:10   
tina104
Jaz sem dojila polno do 5,5 meseca. Takrat sem prvič dala gosto hrano, pojedel pa je res minimalno. Nameravala sem čakat do dopolnjenega 6. meseca, tako kot priporoča tudi naš pediater, pa me je potem ena pediatrinja v bolnici skoraj nadrla, kaj ga pri taki starosti še samo dojimuser posted image .  Aljaž je do 8. meseca pojedel zelo malo goste hrane, šele pri 8 mesecih, je pojedel za cel obrok goste hrane naenkrat.

Recepte sem dobila tudi v Paparici, ki jo je možno dobit tu na RR, najbolj pa mi je pomagala internetna stran na MON, kjer dosti piše o uvajanju goste hrane, pa nasveti Karmen Mlinar (forum dojenje na MON) v zvezi s tem.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj poleg mleka še kaj drugega?
22.7.2006 8:33:16   
Naja31
Živjo,

moj sinko je bil polno dojen do 6 mesecev in pol, potem sva začela z uvajanjem goste hrane. Nekje pri 9ih mesecih, je imel vse dnevne obroke gosto hrano, razen jutranjega in večernega dojenja. To smo prakticirali do 14 ih mesecv in pol, ko ni bil več zainteresiran.

Lp, naja

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj poleg mleka še kaj drugega?
22.7.2006 8:53:49   
Dashenka
Po nasvetu naše pediatrinje, ki spada v tist drugo polovico pediatrov, ki niso zagovorniki poznega uvajanja goste, smo začeli z uvajanjem pri 4m.

Dva meseca smo uvajali sadje in zelenjavo, pri 6m pa še mlečne izdelke meso itd.

Kljub temu, da v družini nimamo nobenega alergika, pa se počakala do enega leta z oreščki, morskimi sadeži (raki, školjke so itak preveč rizične).
Kakšno jagodo pa je z največjim veseljem pomzala pri kakih 8m.

Pri nas se je uvajanje pri 4m izkazalo za edino pravilno odločitev. Hčerka je pri 4m kazala vse znake pripravljenosti za začetek okušanja novih okusov, reakcij ni imela nobenih (razen 1xa ali2x je malo bolj trdo kakala, ker se je dobesedno najedla korenčka), in pri 8m je bila normalno ješč otrok, ki je jedel praktično vse, razen strogo prepovedanih živil.

Nikoli nismo imeli cirkusov z neješčnostjo ter nepripravljenostjo ter rezerviranostjo do novih okusov in jedi, ki pa je tesno povezana s poznim uvajanjem goste hrane.









(odgovor članu 1Tanya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kdaj poleg mleka še kaj drugega?
22.7.2006 10:14:58   
hanita
Pri 4 mesecih in pol prvič po žlički malo jabolčnega sokca. Kmalu je ugotovila kaj je dobro, dojenje je začela zavračat, ko smo mi jedli, pa so ji oči kmalu padle v naše krožnike, tako, da smo se pri petih en obrok malo dojili in malo pojedli po žlički in potem tako naprej.
Danes ma eno leto in je popolnoma vse,alergije nobene. Sej mogoče se grdo sliši, ampak danes sem vesela , da se je tako izteklo,da je sama zavrnila dojenje in pokazala željo po drugi hrani.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kdaj poleg mleka še kaj drugega?
22.7.2006 21:14:41   
soris
Tudi jaz sem začela po dopolnjenem 4. mesecu. user posted image dojim, malo za okus pa ji dajem: jabolko, korenček, hruško, breskev, marelico, krompir. Začela sem z jabolko.
Kdaj začet? Po moje vsekakor ne pred 3. oz. 4 mesecem.
S čim? Z jabolko.
Najboljši pokazatelj kdaj in kaj pa je otrok sam. Boš videla kako bo user posted image sprejel žličko in drug okus. Mogoče mu bo takoj všeč tako kot je bilo moji, mogoče pa tudi ne. Vsekakor pa sem začela uvajat počasi, par žličk - samo za okus.

Recepte (za prvega otroka) sem iskala v paparici, kakšni reviji, predvsem pa čimbolj naravno, podobno hrani, ki jo mi uživamo.

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kdaj poleg mleka še kaj drugega?
22.7.2006 21:33:47   
Anonimen
V sedmem mesecu je dobil še kaj drugega kot mleko.

(odgovor članu soris)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kdaj poleg mleka še kaj drugega?
22.7.2006 21:43:09   
CIPRESA
Od 4 meseca dalje smo začeli z uvajanjem ker je sam pokazal da bi probal. Stegoval je rokice po vsem tem kar sva midva jedla, pa sem mu naredila jabolčnik ki ga je tako veselo jedeluser posted image user posted image

Jaz pravim da opazuj otroka in boš vedela, saj sam pokaže kdaj je pripravljen za vsako stvar.


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?