|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   učenje pesmic v jaslih
22.7.2006 23:49:45   
babylove
Mene pa zanima - predvsem sprašujem mamice, ki ste dale mičkene otroke v jasli (moj je star 18m) - ali se tam naučijo kakšnih pesmic, spremljajočih gibov? Pridejo takšni majhni kdaj domov in začnejo početi kaj neobičajnega, npr. mleti mlinček z rokicami ali kaj podobnega, kar jih vi niste naučili? Tako da bi lahko sklepali, da so se to naučili v jaslih oz. pri varuški?

Moj namreč ne počne nič podobnega, zato sklepam, da se varuška ne ukvarja dosti z njim oz. da jih pač pusti, da se sami igrajo in raziskujejo. Sama sem bila z njim doma par dni in mi pomaga, ko pojem (ploska zraven, oponaša mlinček). Zato me zanima, če vaši 'prinesejo' kaj domov iz varstva.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: učenje pesmic v jaslih
23.7.2006 12:13:11   
lučka 25
al sama še nimam otrok, lahko pa ti pomagam z izkušnjami staršev, ki mi jih povedo na govorilnih urah.
Kot prvo, v vrtcu se učijo pesmice in to ponavadi z gibi tudi v jaslih.
Kar se pa tiče otrok, ali to pokažejo ali ne, pa je različno. Nekateri starši so zelo "pojamrali", da jim otrok nič ne po oz. jim reče, da so se le igrali, v vrtcu pa ves čas sodeluje, poje,... tako kot tvoj otrok s teboj. Včasih se zgodi, da kar naenkrat, ko misli, da ga nihče ne opazuje, pa prične prepevati pesmice, se pogovarjati sam s seboj o tem kar so delali v vrtcu. Spet drugi otrosi pa takoj povede kaj so delali, jedli,... v vrtcu. To je čisto odvisno od posameznika.
Upam, da sem ti kaj pomagala. Pa lep pozdrav.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: učenje pesmic v jaslih
23.7.2006 12:32:27   
Gina
Naš je šele zdaj začel doma kaj pokazat - pri dveh letih. Pri letu in pol še ni nikoli nič sam od sebe doma zapel. Pa sem v končni fazi tudi jaz prej kdaj z njim kaj pela in ploskala in skakala. Zdaj pa je najbolj hecen, ko poje rinarina raja, muca rinaranauser posted image user posted image  vse nekaj po svoje, samo melodijo prepoznaš. Pa pleše rad, pa leze leze polžek tudi poje in kaže, aja, pa razne bibe, ki lezejo kaže - najraje se na koncu skrije, pa poka od smeha zraven.

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: učenje pesmic v jaslih
23.7.2006 15:51:38   
SaaS
Moj je se je prvo "pesmico naučil" v vrtcu. Ni ravno pel cele pesmice, je pa govoril: tika taka, tika taka, bim bam bom. Sem rabila kar nekaj časa, da sem ugotovila, da je to pesmica, ki jo pojejo v vrtcu. To je bilo pri manj kot letu in pol.
Zdaj pri 20 mescih jih zna pa že kar nekaj (ne celih - prvo kitico, mogoče dve). Naučil se jih je pa doma, saj mu jaz ves čas pojem. Dva mesca nazaj je še bolj deklamiral, zdaj pa že poskuša z melodijo. Poje pa Kuža pazi, Zajček dolgoušček, Barčica po morju plava, Na planincah sončece sije, Lisička je prav zvita zver (tu sicer pomeša in pravi, da lisica sedi na hribčku in nabito puško v rok´držiuser posted image ).
Najboljši je pa, ko poje Ko si srečen in ploska zraven in se tolče po kolenih, pa z nogo buta v tla. Včasih pa še: HUJA!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: učenje pesmic v jaslih
23.7.2006 17:41:30   
bskrle
Cel kup pesmic, sicer so pa pesmice objavljene na oglasni deski in jih kopirane dajo tudi staršem. Tudi barvajo, rišejo, plešejo imajo prireditev za stare starše.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: učenje pesmic v jaslih
23.7.2006 18:11:40   
lu155
ker ravno delam v vrtecu ti povem da se v vrtecu otroci učijo že v jaslih veliko pesmic...sploh pa takšne od živalic..ali dežku..te so najbolj zanimive da otroci zraven kažejo.

_____________________________

trinika&tomaž sončka moja

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: učenje pesmic v jaslih
23.7.2006 22:01:35   
ana b
Ja, naš ful. user posted image
Na začetku je delal predklone, pa korakal, pa so mi potem povedali, da tako plešejouser posted image . Tudi zdaj ob vsaki glasbi začne mahat z rokicami, kar doma nihče ne počne. Mislim, da mu je v jaslih fajn.
LP

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: učenje pesmic v jaslih
23.7.2006 22:06:22   
andrejaz
Jaz pri našem 2 letniku vsake toliko časa čisto slučajno ugotovim, da so se učili plesati na kakšno pesmico.
Npr. - sem včeraj zavrtela en CD s pesmicami in se on pri eni izmed pesmic kar naenkrat neha igrati z avtomobili in začne ploskati in mahati z rokami,... Sem potem ugotovila, da so na to pesmico plesali v vrtcu.

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: učenje pesmic v jaslih
23.7.2006 23:20:50   
frutka_
Ravnokar ugotavlajm kaj poje:"...muca-mijav-mijav-mleko-pila-muca..."...Seveda je iz vrtca.
Totalno pa obožuje CD,ki ga je prinesel iz vrtca od Knjigobub in sicer pesem "Od glave do peta".

vem da zmeraj nekja pojejo in kot ti je ena že napisala n nujno, da otrok to doma "pokaže". Raje vprašaj kako sodeluje v vartsvu, kaj počnejo...saj pa je to normalno, da te zanima.

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: učenje pesmic v jaslih
24.7.2006 12:58:46   
babylove
Vprašam že, ampak ali misliš, da mi bo varuška povedala, da je kvačkala vmes, ko so se deca po travi podila user posted image ?

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: učenje pesmic v jaslih
24.7.2006 23:40:55   
frutka_
Veš kaj tudi v tem ni nič slabega, če kvačka ali pa samo sedi in jih gleda, ker otrok potrebuje tudi svoj čas ne pa nenehne kontrole in zaposlitve. Pesmice "ujamejo" mimogrede, ko poješ in kuhaš npr. ali pa se gresta mimogrede kakšno igro npr. Biba leze ali Ringaraja.

Resnici na ljubo s(m)o poleti vsi bolj leni.
 Kako pa ste sicer dogovorjeni oz. kaj pričakujete od varstva?

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: učenje pesmic v jaslih
25.7.2006 15:08:25   
babylove
Jaz sem malega dala v varstvo v prvi vrsti zaradi učenja jezika. Sicer bi lahko ostala doma z njim, ampak sem hotela izkoristiti čas, ko živimo v Franciji, da vsrka čimveč francoščine. To sem tudi varuški pojasnila, da mi je glavna motivacija, da ga sploh dajem v varstvo. In da želim, da se z njim ogromno pogovarja, več kot je normalno. Saj ne pričakujem, da bo prišel domov in mi zdeklamiral fr himno (tudi mama še ne reče...). Ampak čeprav ne govori, razume in uboga, torej se uči jezika.

Oktobra pa gre itak v jaslice, tako da bo konec skrbi glede tega.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: učenje pesmic v jaslih
26.7.2006 0:07:24   
frutka_
V tem primeru pa bi res bilo v redu, da se čimveč pogovarja s tamalim. Veš kakšni so eni otroci, samo srkajo in nič ne dajo od sebe potem pa naenkrat pride do expanzije in ne moreš verjeti, da vse kar si mu trobil nekaj mesecev dejansko dobi verbalno podobo! Zanimivo, ne?!  Malemu pusti čas, varuški pa morda še enkrat pojasni kaj pričakuješ.
LP

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: učenje pesmic v jaslih
3.8.2006 12:05:49   
iva01
moj si tud ful poje odkar ja v vrtcu sicer ga je težko razumet ker še ne govori glih najbol razločno oz. pove vse ampak po svoje tako da ko slišim melodijo ki jo poje vem kater pesem si poje.
Pa Ful lepo se je naučil jest, sedaj poje vse do konca in se nič ne vstaja stran od mize.

(odgovor članu lu155)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj storiti, ko je otrok frustriran?
Konflikti in frustracije so neizogiben del medčloveških odnosov, še posebej, ko nas več ljudi živi tako zelo blizu kot v...
Zakaj je otrok najbolj poreden doma?
Ker smo doma najbolj sproščeni in se počutimo najbolj varne, si tudi najbolj upamo biti to, kar globoko v sebi smo, kdaj...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?