|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Škili?
25.8.2006 18:11:49   
Sofi
Moj fant je star 1 leto in občasno zaškili, pravzaprav to opažam komaj slab mesec. Kaj  zdaj to pomeni? Problem z očkami ali je to še tisto dojenčkasto škiljenje. Kakšne izkušnje imate?
Pregled pri pediatru imava komaj čez pol leta - ali naj počakava ali se greva raje pokazat?

Moram pa poudariti, da tako v moji kot v moževi družini, nihče ne škili in ne nosi očal - razen starejši, pri katerih gre za starostno slabovidnost.

Ali lahko morebitno škiljenje kako preprečimo???

lp

_____________________________

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Škili?
25.8.2006 21:08:52   
darjatimci
Otroci tja do drugega leta radi škilijo,tudi naš Timotej je.Pediater je to na enem od pregledov opazil in nas vprašal,če se to redno dogaja in da ga naj opazujemo.Na sistematstkem pregledu pri treh letih pa niso opazili nič posebnega,tako da upam smo s tem zaključili.

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Škili?
25.8.2006 21:09:00   
laluna
Pozdravljena! Ti kar pojdi z otrokom čimprej  k njegovemu pediatru, da ti da napotnico za oftalmologa. Tam pa bodo točno ugotovili če in koliko škili. Mi smo pri našem to ugotovili pri 5. mesecu starosti, pa na zunaj ni tako opazno (okolica tega ne opazi, ampak je). Ne čakaj na naslednji pregled. Moj sin ima tako od 5. meseca dalje očala za škiljenje, pa nalepke je dobil za oči.   Pri 18. mesecu starosti pa so na kontroli  ugotovili, da se škiljenje fajn popravlja, je pa na žalost dobil zraven očala za dioptrijo +. Na srečo se + da popraviti, če smo dosledni. Fantu pač kolikor se da, dajemo gor očala, enkrat ena, drugič druga. Tudi ni to 24 ur na dan, ampak nekaj ur dopoldan, pa še malo ko pride iz vrteca. Kontrolo imamo spet sedaj nekje v oktobru, ko bo star 23. mesecev.  Pa še to, nekje sem brala. da če se škiljenje ne popravlja oz. ne zdravi, lahko vodi v dioptrijo.

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Škili?
25.8.2006 21:13:58   
laluna
Pa še to: mislim, da so očesni zdravniki - oftalmologi tisti pravi naslov, ki lahko oceni, ali otrok res škili ali ne, ne pa splošni zdravnik - pediater: Ti kar zahtevaj napotnico za očesnega. Če ni nič, toliko boljše.  

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Škili?
26.8.2006 16:18:44   
Barči78
Jest tud vidim pri Neji, da poškili, pa je zdravnica v razvojni ambulanti rekla, da to ni škiljenje, da moraš vedno gledati odsev v učkah, ima pa epikantus, tako obliko oči, da zgleda kot da poškili. Tako so nam razložili. Vem pa to, da se dr. Veličkovičeva skoraj ne zmoti glede škiljenja.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu laluna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Škili?
26.8.2006 21:57:24   
viv_
Pri meni so opazili škiljenje malo pred 3. letom starosti, pa jamrala sem, da dvojno vidim in od takrat naprej imam očala.

Dioptrijo sem imela na začetku +2,5. Nosim jih od prvega dne redno, ves dan, pa se mi je malo popravilo. Sedaj imam dioptrijo +1.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?