|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   trauma iz otroštva
12.9.2006 13:26:30   
Anonimen
Saj niti ne vem ali sem na pravem forumu pa vseeno. Prijateljica mi je pred dnevi zaupala nekaj strašnega kar se ji je naredilo pred 15 leti.
Kot srednejšolka je kot večina drugih med počitnicami delala preko študentskega servisa. Nekega dne ji je eden od sodelavcev ponudil, da jo odpelje domov, ker je bila peš, pa je seveda privolila. Zraven se je peljal še en sodelavec. Na poti domov je tisti ki je vozil zavil s ceste v gozd in tam sta jo oba posilila (bila je nedolžna). Ni si upala povedati doma, ne v službi, kjer so jo vsi od takrat naprej gledali kot da je največja kuser posted image , saj sta sta se sodelavca hvalila, da "sta jo oba dol dala" Sedaj je srečno poročena, vendar se ji ta trauma vrača. Pravi, da ponoči ne spi, je živčna, partner jo venomer sprašuje kaj je narobe, pa se mu boji povedati, venomer ima pred očmi ta dogodek, pred časom pa je zopet videla enega od teh dveh, pa pravi, da je bil grozen občutek. Rekla je, da je kar nekaj časa zbirala pogum, da je povedala meni. Ko mi je pravila zgodbo so ji tekle solze kot v potokih, ne vem kako ji naj pomagam, se mi zelo smili, res je punca kot se reče in najboljša prijateljica na svetu, prosim svetujte mi kako naj ji pomagam
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
12.9.2006 13:31:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: trauma iz otroštva
12.9.2006 13:43:21   
škratek
Mislim, da bi moral zbrati toliko moči in poskušati povedai partnerju - verjetno ji bo v veliko oporo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: trauma iz otroštva
12.9.2006 13:58:42   
Anonimen
Tukaj imas 50 forumskih strani raznih mnenj.. izkusenj, ugotovitev.. Vcasih je to bila zelo popularna tema na lunin forumu..

http://www.lunin.net/forum/index.php?showtopic=3276


(odgovor članu škratek)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: trauma iz otroštva
12.9.2006 14:01:40   
baguSka
Prepricaj jo, da pove partnerju.. Veliko lazje ji bo!!!!! To je stvar, ki jo je nujno treba dat ven iz sebe, sploh pa stvar, ki naj se nebi skrivala pred ljudmi, ki jih imamo radi in oni nas.. Take skrivnosti ponavadi le se poslabsajo vso situacijo in resnicno ji bo lazje, ce se mu zaupa!!!! Za zacetek se je odprla tebi, kar je ze ogromno, dokoncno pa ji bo lazje, ce se bo zaupala njemu.. Ce je partner na mestu, ji bo sigurno v veliko uteho in tolazbo. Preteklosti ji pa zal ne more ne on ne noben drug izbrisat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: trauma iz otroštva
12.9.2006 14:11:11   
Anonimen
Sem pa malo prebral sebe na tisti temi.. in takrat je tista s podobno izkusnjo.. le da je bil storilec njen oce.. govorila, da ima ona obcutek krivde.
Ni mi bilo jasno, zakaj ima obcutek krivde..
In tudi tukaj gre verjetno za nek obcutek krivde, ker kaj drugega bi lahko vse skupaj ohranjalo 15 let?

Dej ti to deklico probaj pripeljati sem in mogoce se bo kaj zgodilo.. Ker ne mores ti odgovarjati za njo.. niti ne bi bilo to smiselno..  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: trauma iz otroštva
12.9.2006 14:13:23   
Anonimen
Hvala Tjazy, ji bom svetovala to internetno povezavo.
Kar pa se tiče, da bi možu povedala, je pa tako. Enega od teh dveh posiljevalcev njen mož dobro pozna in se boji kako bi mož reagiral.
Drugače pa ima res zlatega moža, samo to pa si res ne upa narediti.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: trauma iz otroštva
12.9.2006 14:17:05   
tanikaa
Če ga pa mož pozna, pa mu mora še toliko bolj povedati. A si ti sploh lahko misliš v kakem položaju sta zdaj oba z možem? Po moje se stvar ne bo izboljšala, dokler se ne zaupa možu. In šele z njegovo pomočjo se bo lahko naučila živeti s tem.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: trauma iz otroštva
12.9.2006 14:19:20   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: škratek

Mislim, da bi moral zbrati toliko moči in poskušati povedai partnerju - verjetno ji bo v veliko oporo.


Sem istega mnenja.

(odgovor članu škratek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: trauma iz otroštva
12.9.2006 14:26:58   
daddy
  Tu se povsem strinjam z Radhinim odgovorom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: trauma iz otroštva
12.9.2006 15:21:19   
fricka
Povedati možu? Odvisno od moža. Mojemu bi bila to največja neumnost na svetu. Ta norec bi ga šel še fentant in to bi poslušala vsak dan. Od strahu bi me še v hišo zaprl. Mnogo raje se bi izpovedala kašnemu terapevtu in sama dala to čez. Eni moški takšnih stvari enostavno ne prenesejo.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: trauma iz otroštva
12.9.2006 17:09:00   
LARIKA
 
IZVIRNO SPOROČILO: Radha

Ko sem bila jaz na tem,sem prišla do spoznanja,da nisem jaz tista,ki bi se morala sekirat.Posiljevalec že s posilstvom samim uniči dosti življenja...zakaj naj bi imel user posted image  to moč še po tem?Predvsem mora tvoja kolegica veliko delati na sebi.In ugotoviti,da ni ona tista,ki je naredila kaj narobe..ampak sta to tistedva-onedva bi se morala sekirat.Ugotovila sem tudi,da je bolje,če ni ženska tiho o tem.Čeprav je to težko.Ampak mogoče drugi potem verjamejo storilcu..ker žrtev nič ne reče v svojo obrambo.Mogoče bi pa komu ,razen tebi,morala še povedati.Tudi pri duši bi ji bilo lažje.Vem,kako je-če človek sam nosi tako breme leta in letauser posted image Čas je,da odloži to breme...kar je bilo je bilo,naj da to že enkrat skozi in naj se ne sekira za nekaj,kar so storili drugi.Saj bosta tudi onedva dobila svoje...slej ko prejuser posted image


user posted image user posted image  se strinjam, ne bi mogla boljše povedat. Tudi sama sem bila žrtev tega in mi je pogovor resnično pomagal.


IZVIRNO SPOROČILO: škratek

Mislim, da bi moral zbrati toliko moči in poskušati povedai partnerju - verjetno ji bo v veliko oporo.


Se strinjam tudi s tem. Meni je moj mož ob tem, ko sem mu povedala stal ob strani ob vsem mojem travmiranju. Brez njega bi težko prebolevala. user posted image user posted image

(odgovor članu škratek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: trauma iz otroštva
12.9.2006 17:22:34   
smrka
Mi je hudo za tvojo prijateljico. Ampak res skoda zakaj ni prijavila posilstva da bi tista dva potecm odsedela v zaporu. Mater jest bi jim jajca odrezala!!!!

Nevem kaj ti svetovati, mogoce je res najbolje da se zaupa mozu.. sam spet je vprasanje kako bo on odreagiral na to...

Mora pa res nekaj narest definitivno, da jo to nebo mucilo celo zivljenje.



(odgovor članu LARIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: trauma iz otroštva
12.9.2006 17:38:54   
Anonimen
Najprej povedat možu. Potem pa najti psihoterapevta, ki bo oba (prijateljico in njenega moža) spravil iz tega dreka.


(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: trauma iz otroštva
12.9.2006 19:15:27   
KIRA
naj gre in ju prijavi, preden zadeva zastara! strahu se ne bo rešila preden ne bo vse perišlo na dan - sedaj zažira vse v sebe in toje še slabše.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: trauma iz otroštva
13.9.2006 7:10:14   
Anonimen
Hvala vsem za odgovore, sem ji povedala za to stran, si je prebrala in je rekla, da bo dobro premislila. Res ji je hudo, ne vem kaj bi naredila jaz v njenem primeru. Rekla pa je, da ji je veliko lažje, ko je meni povedala.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: trauma iz otroštva
13.9.2006 10:11:48   
Anonimen
Saj niti ne vem kako naj začnem. Prijateljica mi je povedala svoj nick, pa sem se prijavila, da vidim kaj ste napisali.
Ja jaz sem tista, ki sem bila posiljenauser posted image . Naj povem, da takrat nisem nikomur povedala za to, ker sem mislila, da sem jaz krivauser posted image , da se je to zgodilo, ker nisem šla peš domov, ampak sem se peljala z njima. Je trajalo dve leti, da sem popolnoma prišla k sebi, v šoli sem popustila, prijatelje odvračala od sebe, starše,bila sem res polomija, pa nihče ni vedel zakaj. Delo preko študenta nisem mogla pustiti, ker bi potem doma vedeli, da je nekaj narobe, pa sem do konca počitnic delala tam in gledala obraze, ki so mi za hrbtom govorili, ****, radodajka in ne vem kaj še vse, bilo je res grozno. Ko sem videla obraz teh dveh moških sem pa letela na WC in jokala. Po dveh letih sem počasi začela pozabljati te stvari, sem se začela ukvarjati s sabo in sebe postavila na prvo mesto. Čez nekaj let sem se poročila, imam res krasnega moža, se zelo ljubiva, dva otroka, svojo hišo, gre nama zelo dobro.
Pred pol leta smo z družino odšli na izlet, in koga jaz vidim tam, enega od posiljevalcev in do takrat nisem vedela, da se z mojim možem poznata, pa še zelo dobro. Mislim, da me on ni prepoznal, jaz pa vsekakor njega. Pa se je spet vse začelo, nočne more, živci, vse se vrača. Sedaj pa mi povejte, kako naj mojem možu povem, da je njegov znanec meni uničič otroštvo oz. najstniška leta, kako??????????

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: trauma iz otroštva
13.9.2006 10:59:44   
Zahi
Ne zadržuj tega v sebi. Tako ne bo nikoli minilo. Predlagam pogovor z možem, če misliš, da bi mogoče to razumel. Če je ljubosumne in bolj nasilne narave pa to zelo odsvetujem. V vsakem primeru moraš dat to iz sebe. Če ti z možem ne rata tega predebatirat ti predlagam kako strokovno pomoč, da ti pomaga se soočiti s tem. S časom povabi še moža.

Vsekakor ti bo lažje, če se o tem pogovoriš.. mogoče tudi preko forumov..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: trauma iz otroštva
13.9.2006 11:09:59   
baguSka
Če ti z možem ne rata tega predebatirat ti predlagam kako strokovno pomoč, da ti pomaga se soočiti s tem. S časom povabi še moža.



Tole pa sploh ni svoh ideja.. Ce ne ves sama kako povedat mozu, mu poves pac preko posrednika..

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: trauma iz otroštva
13.9.2006 11:11:17   
tanikaa
Še vedno trdim, da moraš povedati možu. Skupaj bo pot iz pekla, ki ga preživljaš dosti lažja. In enkrat boš to pot morala prehoditi. Sicer pa, kakšen je tvoj mož po naravi, karakterju?

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: trauma iz otroštva
13.9.2006 13:03:57   
Anonimen
Moj mož.... ja saj ne vem. Ko smo bili na izletu in ko smo se srečali z njim, ga je moj mož ves navdušen povabil k nam domov, ko pa sem mu na poti domov rekla, da ne želim tujcev v svoji hiši je ponorel, da kolega pa lahk pripelje v svojo hišo. Se bojim, da bo rekel, da sem si vse skupaj namislilauser posted image , ker ima zelo dobro mišljene o njem. Drugače je zelo miren in ljubezniv, res ne vem kaj bi naredil, če bi mu povedala.
Mislim, da bi res bilo boljše da bi si poiskala strokovno pomoč, ker bom drugače znorelauser posted image , res pa je, da tudi pogovor z vami pomaga, mi je lažje, vidim, da me razumete, da mi je težko, res ste zlati, pa sploh me ne poznate, pa mi pomagate.
Ne morem in ne morem nehati jokati, ko vam tole pišem, boli, zelo boli.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: trauma iz otroštva
13.9.2006 13:08:54   
baguSka
Anonimna tud solze pomagajo!!!! Boljs bos jokala, lazje bos prenasala vse skupi, vendra pa ne bos cisto resila kljucnega problema.. Jaz ti resnicno zelim, da se resis iz tega sranja.. Mogoce ti bo res najboljse znal pomagat nek strokovnjak, ampak tudi pred mozem bos pomoje mogla povedat, ker te bo ta skrivnost se bolj tiscala.. In res ne vem komu bi tvoj moz bolj verjel!!??!?!??! Tebi kot zeni, ali znancu?? In res ne vem zakaj bi lahko reku, da si si pa kej tacga izmislila??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
13.9.2006 13:09:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: trauma iz otroštva
13.9.2006 13:38:42   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Radha

Anonimna...vsaka stvar se zgodi z nekim namenom.Verjetno se je to,da si tega posiljevalca videla ,tudi zgodilo z določenim namenom.Mislim,da je čas,da pride zadeva na dan.Povej možu..jaz ne vidim druge.Sicer se pa pripravi na obisk.user posted image Si predstavljaš..kaj,če se tvoj mož začne ful družiti z njim?Skoz ga boš morala gledat tam.
Povej možu,saj kot mož ti mora stati ob strani.Verjetno bo najprej šokiran,jezen...ampak potem bo sprejel in ti stal ob strani.Po vsej logiki naj bi bilo tako.





Absolutno se strinjam s tem.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: trauma iz otroštva
13.9.2006 17:04:05   
koala
Jaz takega osebka ziher ne bi spustila v svojo hišo, v bližino otrok.

Probaj se pogovorit z možem in hkrati poišči strokovno pomoč, ker so to traume, ki jih je težko predelati sam.

Pa veliko sreče in rauzmevanja. Pa oglasi se še kaj.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Sex pozicije
binyy

Ali vam je všeč sex pozicija številka 69?

da, zelo (58%)

ne, nikakor (27%)

ne poznam te pozicije (14%)


Število vseh glasov: 230

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!