|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pritožba na CSD-nujno!
1.10.2006 12:06:47   
taja24
Pozdravljene!
 
Pišem vam v sestrinem imenu, ker ona ima polne roke dela z 14-mesečnim otrokom, pa še zobki zadnji ga matrajo, tako da skos joka. Ni poročena, je brezposelna, preden je šla na porodniško je bila dijakinja, med porodniško je maturirala, živi pri fantu, nista poročena. Fant dela in ima neto plače 110.-115.000 SIT, dobiva pa tudi otroški dodatek 20.000. Namreč, po končani porodniški,junija, je dala zahtevek na CSD, da bi dobivala socialno pomoč, ker je brezposelna, in se prijavila tudi na zavodu, kot brezposelna oseba, pa so ji use zavrnili, da ne bo nič dobivala. Problem je pa tudi v tem, da se je avgusta pozabila zglasit na zavodu na enem seminarju, ter tudi pozabila poklicat, da bi se opravičla in prišla na ta seminar kdaj drugič ( se pač zgodi da pozabiš,ker so majhni otroci doma ), tako, da so jo kasneje klicali iz zavoda, da si naj pride po knjižco in da pol leta nima pravice bit prijavljena na zavodu in mislim da v tem času tudi ni zmožna dobivat socialne pomoči. Zato bi rada napisala pritožbo na CSD al ne vem kam, da bi dobila usaj enkratno pomoč, al kaj druzga, kajti s 110.000 SIT in otrokom,starim 14 mesecev je to zelo težko preživet. Saj veste, da je že otrokova hrana dost draga,kaj šele življ.potrebščine. Zato bi vas rada punce prosila, če mi lahko pomagate kam se naj obrne po pomoč oz. kakšno pritožbo naj napiše na CSD, da bi bila smiselna! Prosile bi za kakšen primer!!!
 
Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pritožba na CSD-nujno!
1.10.2006 12:09:25   
Anonimen
Prvo je to, da se ji v času porodniškega dopusta ni potrebno javljati na RZZ. To ne sme biti razlog za izpis iz evidence aktivnih iskalcev zaposlitve. Če se ji je to zgodilo še med porodniško, naj napiše pritožbo na RZZ.
Druga stvar drži - če so jo izpisali upravičeno (po porodniški), se res 6 mesecev ne more prijaviti. Posledično to tudi pomeni, da ne more dobiti DSP. Lahko pa dobi izredno DSP (za to ji ni potrebno biti prijavljena na RZZ).
Ker pa s fantom živita skupaj, se upošteva tudi njegov dohodek. Ki pa je previsok, da bi ji DSP sploh pripadal, četudi bi bila prijavljena na RZZ.

Nič kaj veliko se žal ne da narediti.

(odgovor članu taja24)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pritožba na CSD-nujno!
1.10.2006 13:15:40   
taja24
Joj, potem bo pa zelo težko zanju teh 6 mesecev. Na zavodu se je pa pozabila javit po izteku porodniške. Hudo!!!user posted image Pa tudi kakšna enkratna pomoč občine ne pride v upoštev ali kaj druzga? user posted image Kako je pa zdaj z njenim zavarovanjem?A ji občina mora useeno plačevat osnovno zavarovanje al kdo sedaj, ker ni na zavodu? Dodatno si mora pa vrjetno sama uredit, ker samo osnovno ni dovolj, al tudi je?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pritožba na CSD-nujno!
1.10.2006 13:17:47   
Anonimen
Lahko dobi enkratno DSP na CSD-ju. Je pa od posamezne Občine odvisno, kakšne kriterije imajo za dodelitve njihovih pomoči. V Ljubljani veljajo enaki kakor na CSD-jih. Za drugje pa ne vem.
Zavaruje naj se pa preko fanta ali pa sama na svoji ZZZS kot občanka. Prispevkov ji zdaj živ Bog za nič več ne bo plačal, edino če si jih sama. Za dodatno zavarovanje velja enako.

Žal.

(odgovor članu taja24)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pritožba na CSD-nujno!
1.10.2006 13:27:45   
taja24
Kerensa hvala za te hitre odgovore. Vidim, da ji potem tudi jaz s pisanjem kakršne koli pritožbe na CSD ne morm pomagat. Je pa iz občine Črnomelj, kateri so pa itak mal mim usi zaposleni. Hvala še enkrat!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pritožba na CSD-nujno!
1.10.2006 13:57:10   
Anonimen
taja,fant ima preveliko plačo bi se lahko reklo.
za 3 člansko družino je cenzus okrog 96 tisočakov,torej ni upravičena do denarne pomoči.
Hmm,lahko bi pa mogole zaprosili za enkratno denarno pomoč za račune ipd

(odgovor članu taja24)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pritožba na CSD-nujno!
1.10.2006 13:58:50   
taja24
Ravno kar smo se slišale zdele s sestro po telefonu in mi je povedala še tole: Ker pač nista poročena, živita manj k 2 leti skupaj in ima ona naslov v črnomlju on pa v metliki, je hotela ona uveljavljat to pomoč na CSD v Črnomlju, nakar so ji rekli da to ni možno, da jo naj uveljavlja tam kjer sedaj živi, in da je zlo majhna vrjetnost da bo sploh kaj dobila, je šla na CSD v metliko in tukaj uveljavila pomoč za svojega fanta, ubistvu so ji tako rekli na CSD v Črnomlju da naj naredi, da naj kao on uveljavlja pomoč za njo in otroka, kar meni sploh ni jasno, user posted image , ker on je zaposlen. Kerensa a veš mogoče o temu kaj? Zakaj so ji sploh tako svetovali?

(odgovor članu taja24)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pritožba na CSD-nujno!
1.10.2006 14:01:28   
Anonimen
A to je ona? user posted image  Sej en post na to je bil pa že objavljen. user posted image

Če ona živi pri njemu, potem se obravnavajo kot družina in korajo iti na tisti CSD, kjer živijo. Njen CSD naredi samo prenos pristojnosti, ampak pri njej je to zakomplicirano zaradi otroka.

On pa res lahko zaprosi, ja, ampak bo zavrnjeno. Naj pa on da vlogo za enkratno pomoč, pa bo. Samo to jo pa tut ona lahko da, ko CSDja naredita prenos. Ne vidim fore u tem. user posted image

(odgovor članu taja24)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pritožba na CSD-nujno!
1.10.2006 14:13:34   
taja24
ja, to je ona! Čist na koncu z živci že, po moje, zarad tega letanja po CSD. Kerensa kakšn vzrok pa naj napiše za enkratno pomoč, oziroma kaj mora priložit?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pritožba na CSD-nujno!
1.10.2006 14:18:12   
Petraa
http://www.csd-lj-siska.si/pdf/idpsl1.pdf

(odgovor članu taja24)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pritožba na CSD-nujno!
1.10.2006 14:20:59   
Petraa
http://www.csd-lj-siska.si/pdf/dspsl1dc.pdf

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...





bybyka_1987



(20%)

(80%)


Število vseh glasov: 849

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!