|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 8:23:53   
mateja 26
Naša tamala dva sta začela hoditi v vrtec in ni bilo nobenih problemov do včeraj.No včeraj pa tamali pride domov pogrižen.In ko sem vprašala v  vrtcu,kaj je bilo,so mi pač povedali.Niso pa hoteli povedati,kdo ga je ugriznil.Da pač tega naj ne bi povedali.Kaj mislite?
Po moje MORAJO.

hvala lepa
mateja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 8:27:51   
A-N-J-A
Moja je zadnjič prišla domov s čist plavim uhljem in so mi povedali da sta se z fantkom Galom nekaj ravsala in da jo je Gal porinil.

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 8:27:52   
srki
To, ali morajo povedati ali ne, ne vem. Če je Aljaža kdo ugriznil, pa če sem to opazila in smo vprašali, kdo ga je ugriznil, so nam do sedaj še vedno povedali. Mogoče pa je bil kdaj tudi kakšen bolj rahel ugriz in tega nisem opazila, mi pa sami od sebe niso nikoli povedali.


(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 8:32:11   
mateja 26
Meni so rekli,da tega naqj nebi povedali

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 8:33:14   
mateja 26
kaj pa če eden vrže kamen v glavo,pa da more šivat,ali pa kaj hujšega?

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 8:35:06   
afrika
Tudi naš je prišel nekega lepega dne domov z ultra ugrizom na rami. So se nam opravičili in od takrat je mir. En fantek je pač imel obdobje grizenja in je grizel vse povprek, samo so ga očitno hitro odvadili (so delali na tem doma in v vrtcu). Nam je vzgojiteljica povedala, kdo je bil. Sama nisem zganjala panike niti nobenega obsojala, ker se je pač zgodilo prvič, lahko bi bil grizač tudi moj (na srečo ni), sem pa položila vzgojiteljicam na srce, naj bolj bdijo nad njimi, če vidijo, da je grizko na delu. Če bi se še to kdaj ponovilo, potem bi jim pa gotovo dala vetra.
Strpno razrešite in naj se več ne ponovi!user posted image

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 8:37:03   
SašaR
Nam so na sestanku pred vstopom v vrtec povedali, da se zna zgodit da bo kdaj prišel otrok z ugizom domov. Da je neprijetno in da naj povemo vzgojiteljici, sam da moramo pa vedeti, da bo naš tudi skoraj 100% to počel. Ker kao to počnejo vsi otroci (nekako pri 1,5 letu).user posted image

_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 8:42:24   
anitaz
Naša je tudi grizla, pa je cela skupina mamic in očijev vedla, da je ona to naredila.  Ko pa zadnjič ona bila "pogrižena", so pa tudi povedali kdo jo je. Jaz menim, da bi to morali povedati.

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 8:48:44   
eva1
Tudi moj je imel obobje griženja, ki je hvala bogu minilo-je pa kakšen teden imel ugriz, pa sem kr tko vprašala, kaj je bilo, pa je rekla, da se je sam ugriznil v roko-tega ne vrjamem, pa če je ne vem kaj, ker prej se ni nikoli, niti pozneje ne in tudi par dni je imel ugriz na roki, tako da ni moglo biti tako malo!
Je pa res, da ne morejo prav veliko narediti, če imejo v skupini 15 ali več otrok, pa če se dva zravsata, je ugriz takoj!

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 9:00:26   
piščanc
in kaj bi bilo drugače, če bi vedela, kdo ga je ugrizniluser posted image

naša dva sta tudi prišla enkrat, tjašo je ena punčka ornk opraskala - vzgojiteljica je samo rekla, da imajo probleme s to punčko in da delajo na tem. Žigo je pa enkrat eden ugriznil v hrbet (res grda modrica je bila), pa me tudi ni zanimalo kdo ga je, samo da se ne bo ponovilo. in res se ni.

za tjašo sem prepričana, da nikogar ni opraskala ali ugriznila, žigec pa ni tako nedolžen, tako da naj kar vzgojiteljice poskrbijo za red.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 9:19:17   
noe
in kaj bi bilo drugače, če bi vedela, kdo ga je ugriznil


(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 9:46:45   
vesna.com
Me zanima isto kot Noe
Tudi pri nas se to dogaja,sam kar nekak spada zraven.Če pa bi se to dogajalo vsakodnevno,bi se o tem seveda pogovorila z vzgojiteljico.Saj ona ve če so skom težave in to poskuša uredit ona in starši.Me pa še vseeno ne zanima kdo jo je saj to po moje nič ne prispeva k rešitvi težave.

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 9:53:33   
Anonimen
Nam so povedali, ko je bil Tibor tri dni zapored vsakič bolj popraskan. Pa se mi zdi to v redu, ker sem kar nekako bolj razumela, ker je pač tista punčka imela starejšega bratca in se je na ta način naučila branit. Smo se dogovorili, da bosta vzgojiteljici bolj pozorni in je bilo v redu.
To, da se staršu pove, kdo je otroka ugriznil, se mi zdi v redu zaradi samega odnosa med starši in vzgojitelji, ker če je ta v redu, da se zaupa pač zgode in nezgode, pogovarja, razloži, zakaj nekaj in zakaj česa morda ne, je pač posledično tudi odnos otroka do vrtca boljši. Hočem reči, lahko da ne sme povedat, kdo je otroka ugriznil, mogoče je to res kje napisano, ampak bi morala to vzgojiteljica lepo povedati. Da pač ne smejo povedati, ker bi imeli lahko zato težave, pa hkrati pomiriti, da bodo seveda zdaj pozorne na tega otroka. Kaj takega bi se meni zdelo logično.

(odgovor članu vesna.com)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 9:57:23   
Anonimen
Poznam primer,sem bila priča,ko so v vrtcu imeli fantka,ki je vse povprek
grizel.Pogovor s starši ni zalegel,grizenje se je nadaljevalo.Starši so sklicali sestanek in otroka so morali starši izpisat iz vrtca.Taisti otrok je kasneje z nasiljem nadaljeval tudi v osnovni šoli.
To je ekstremni primer,vemo vse,da se to v vrtcih dogaja.Tudi naš je enkrat
pa ne  v vrtcu,doma ugriznil svojega prijatelja.Poleg besed,da se tega ne sme
jih je dobil po ustih(ne močno)sedaj je lepo mir.
Včeraj mi soseda pojamra,da so vnuka morali peljati na šivanje,ker mu je en fantek v vrcu vrgel kamen v glavo.Nona se je eseveda zelo jezila,mama pa ne,ker je vedela,da se kaj takega hitro zgodi,ker otroci nimajo občutka za mejo,lahko bi bilo obratno,njen drugemu,lahko se zgodi tudi na igriščih,
v prisotnosti staršev.Jaz sem v takih primerih za dosledno kazen.
Kakšna vzgojna po riti,še nobenemu ni škodila,kamen v glavo pa ja.
Enim lepe besede ne zaležejo,ponovijo.

Aja v takih primerih je dolžnost vzgojiteljice,da obvesti starše obeh
upletenih otrok.

< Sporočilo je popravil neva6 -- 4.10.2006 10:02:09 >

(odgovor članu vesna.com)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 9:57:33   
sanasan
naša je bila lani enkrat tarča ene nove punčke (jo je popraskala po obrazu), ki je bila malo ljubosumna nanjo...so mi takoj povedale in obljubile, da bodo v nadalje preprečile, so se mi zelo opravičevale....imena mi mislim niso povedale, se mi je pa njena mamica predstavila na igrišču in se mi še enkrat opravičevala, tamali pa sta postali pravi frendiciuser posted image
pri nas povejo za vsako praskico, buškico... se pa med sabo nikoli niso grizli, porivali ipd. ...
zdi se mi pa, da naša vzgojiteljica zelo hitro naredi red

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 10:04:25   
ivanap
Ko sem jaz mojega uvajala v vrtec je tudi en fantek grizel ostale otroke v skupini in to brez prestanka. Meni je šlo tu ful na živce in sem mu rekla na glas pred vzgojiteljicami, da če bo kdaj mojega ta malega ugriznil, bom jaz njega celega zgrizla. Sta me obe vzgojiteljici strupeno pogledali. Ampak sem hotela, da to slišita, da bosta bolj pozorni. In seveda naslednji teden, ko me ni bilo več zraven, je otrok vsak dan prišel z novim ugrizom domov, 3 dni zaporedoma. KO ga je prišel očka iskat , so mu vsak dan povedali, da je dobil ugriz in vedno so povedali, da ga je isti mulc, ker itak samo on grize. Sem bila tako razp******, da bi šla najraje cel vrtec zgristi.

POtem se je pa bližal roditeljski sestanek in ugrizov ni bilo več. Po moje sta vzgojiteljici sumili, da bo zaropotalo in ukrepali, da smo se starši malo pomirili.

In seveda je beseda nanesla tudi na poškodbe v vrtecu ... in kdo je bil najbolj glasen. Seveda mati tega mulca, da je pa njen najbolj bogi, najbolj buškast itd., samo ugriza pa edino on nobenega. Vsi ostali starši smo vedeli koliko je ura, ampak ji ni nihče niti poskušal odpreti oči, ker itak ne bi uspel. Naj baba živi v prepričanju, da je njen mulc najboljši in najbolj ubogi na svetu.

Je pa res, da naš mali še vedno kaže na rokico, kjer je dobil prvi ugriz in govoti "tu buba, ava".


(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 10:11:21   
Anonimen
Ne, tega pri nas ne povedo, ker pač ne smejo oz. so tako dogovorjeni. Kaj pa bi iblo drugače, če bi vedela, kdo je to storil? Meni to ni pomembno, še danes ne vem, kdo ga je z ročajem od karijole po glavi, da je bil ves krvav. Pa me niti ne zanima.

Če se postaviš na drugo stran, pa da tvoj nekoga orng udari oz. poškoduje, bi ti bilo prijetno, da bi te starši žrtve morda grdo gledali in si mislili svoje?

(odgovor članu ivanap)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 10:20:02   
mateja 26
Ja al bina,jaz sem za to,da se pove.Ena odgovornost pa tudi mora biti.Če ne otrok,pa  staršev.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 10:21:59   
mateja 26
Al bina,če pogledam na tvoj primer,če bi moj otrok nekoga huje poškodoval,meni ne bi bilo vseeno za poškodovanega otroka in bi se zanimala in pomagala kako,če bi lahko

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 10:24:34   
darjatimci
Kot si že ugotovila tudi glede tega v vrtcih niso enotni.V našem povejo,če se to dogaja vsakodnevno,ker to potem je že res problem.Meni se to zdi prav,pa tudi ne, to pa zato ker so nekateri starši zelo agresivni in se potem spravljajo nad druge ali celo otroke.Res je pa problem in mislim,da bi ga morali v vrtcu znati ali pa vsaj poskušali rešiti kakor se najbolje da.Problem je ko imaš čudne starše,saj otroci od doma prinesejo marsikatere grde navade in besede.Ravno včeraj smo tu gor brali kako je en oče svojega dveletnika ščuval proti sovrstnici v vrtcu.Otroci so pa samo otroci.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 10:25:04   
Anonimen
meni ne bi bilo vseeno za poškodovanega otroka in bi se zanimala in pomagala kako,če bi lahko


Meni tudi ne, samo pomagat pa itak nimaš kaj. Vsaj jaz tako mislim.

(odgovor članu mateja 26)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 12:31:38   
bobek05
Dokler gre za manjše "poškodbe" ali "pretepe" (če temu v vrtcu sploh lahko rečemo), se jaz ne bi izrecno spuščala v to KDO je brcnil mojega otroka... Zanimalo bi me samo ZAKAJ je do tega prišlo in KAKO so vzgojiteljice reagirale (ker so one takrat odgovorne zanje). Saj konec koncev če grem v park in eden izmed večjih otrok npr. porine Aneja (kar se je tudi že zgodilo), ne tekam po parku in ne sprašujem ČIGAV je ta otrok, ker me v končni fazi to ne zanima. Mi pa dvigne pritisk, če starši tega otroka potem sploh ne odreagirajo, niti v smislu: Marko (ime je izmišljeno), tega se ne sme! ali kaj podobnega... Ker to pa od nijih PRIČAKUJEM. In enako je v vrtcu.  Od vzgojiteljic pričakujem neko reakcijo (seveda ne tepež!), da otrok ve, da se tega ne sme, da tega ne odobravajo ipd.

Če bi šlo za kaj "hujšega" (ne vem, npr. zlomljeno roko, krvavenje itd.), bi verjetno res vprašala KAKO je do tega prišlo in KDO je krivec (saj tudi če bi moj otrok koga udaril in bi bil posledično drug otrok poškodovan - npr. da bi se udaril ob mizo in bi imel ranico, bi hotela vedet koga je Anej udaril in če je z njim/njo vse vredu)... Še vedno bi me pa v osnovi zanimalo kakšna je bila reakcija vzgojiteljic/odraslih, ker mislim, da na to otroci vedno čakajo in je potem tudi njihovo obnašanje po dejanju odgovor na to reakcijo...

P.S.: Se popolnoma strinjam, da smo starši tisti, ki smo odgovorni za vzgojo naših otrok. Tudi v to verjamem, da otrok zna udarit iz jeze, ljubosumja, ali katerega koli nam neznanega vzroka, kljub temu pa ta dejanja NISO premišljena, vnaprej načrtovana (otrok ne razmišlja: Jutri bom pa udaril Marka, ker mi je danes vzel kocke.), ampak impulzivna... S tem hočem reči, da otrok udari v tistem trenutku z namenom, da drugega prizadene (ker verjetno ve, da ga bo bolelo), ampak se ne zaveda posledic svojega dejanja ali kaj ga je k temu gnalo...

P.P.S.: Kaj bi pomagalo če bi vedela KDO je otroka udaril? Bi šla do njegove/njene mame/očeta in ji/mu/jima dala pridigo o vzgoji otroka? Misliš, da tvoja dva nikoli ne bosta udarila ali ugriznila drugega otroka?

< Sporočilo je popravil bobek05 -- 4.10.2006 12:36:08 >


_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 13:08:59   
kaja11
Pri nas ni bilo še nobenega "incidenta" (trkam), tako da sploh ne vem kakšno prakso imajo...nimam pojma če povejo kdo ga je udaril/ugriznil,.... Moram priznati, da zaenkrat sploh še nimam izdelanega mnenja, ali bi to sploh hotela izvedeti. OK, če bi en in isti konstantno "maltretiral" ostale, bi hotela izvedeti kdo je, da bi tudi starše povprašala kako so se lotili problema. Če pa bi bil Urban krivec, bi to vsekakor hotela vedeti, ker bi se sama staršem opravičila in povedala kako mislim ukrepati. 

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 13:12:03   
Edvina
Saj vem, da to ne spremeni tega kar se je zgodilo, ampak jaz bi vseeno hotela vedeti kdo je 'poškodoval' mojega otroka.
In tudi, če bi moja hči kaj 'hujšega' storila drugemu otroku, bi hotela vedeti, se pozanimala kako je s tem otročkom, se opravičila.. Pa čeprav ne bi pomagalo nič.. kar se je zgodilo, se je že zgodilo.

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: lepo prosim za čim več mnenj
4.10.2006 13:37:15   
nejcko
Naš je tudi imel v jaslih eno "pasje" obdobje, ko je zelo grizel. Vzgojiteljica mi je vedno povedala, s kom se je zravsal, koga je ugriznil itd. in povedala je tudi drugim  staršem (sploh z enim sta si bila non stop v laseh, hkrati pa najboljša prijateljauser posted image ); in starši se med seboj kar dobro poznamo. Tako jaz kot mamica drugega fantka (od katerega je tudi naš parkrat fajn pokasiral) sva se zavedali problema in ne en ane druga nisva nič panicirali, se nisva nič grdo gledali. Baje sta "vrtčevski fenomen" - tako nam je rekla vzgojiteljica, ker eden brez drugega ne moreta, eden z drugim pa tudi ne.
Je pa poleti naš enega fantka kar precej poškodoval, a na srečo ni bilo ravno tako hudo, kot je bilo videti. Kaj se je točno zgodilo, ne ve nihče, niti vzgojiteljica, ker se je zgodilo v sekundi - naš je meni rekel, da sta se igrala ninja želve, pa ga je s stolomuser posted image .
Jaz sem se grozno počutila, sem se zanimala za zdravje fantka in se staršem prek vzgojiteljice tudi opravičila, ker jih ne poznam in se nismo srečali. Ampak tudi ni bilo nobenih zamer ali kakšnega opravljanja. Če sklepam po sebi, se verjetno starši razbojnikov veliko slabše počutimo kot starši žrtev.

In še moje mnenje - karkoli se v vrtcu zgodi, sem prepričana, da so starši obeh vpletenih otrok obveščeni in da vzgojiteljice ukrepajo, če se stvari ponavljajo. Meni osebno ni pomembno od koga je moj otrok dobil kako modrico, če pa bi se stvar ponavljala, pa sem prepričana, da bi mi vzgojiteljica povedala.

Hčerka je v jaslih, pa je tudi že prišla enkrat z ugrizom domov, pa z modrico. Nam je vzgojiteljica povedala, kdo jo je, ampak sem že naslednjo sekundo pozabila, ker vseh otrok ne poznam najbolje - tako da mi je res vseeno. Glavno da ni prepogostouser posted image .

(odgovor članu Edvina)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".
BLOG: Zakaj so pomembni družinski običaji?
Nekatere družinske navade in običaji se oblikujejo same po sebi. Lahko pa se odločimo in zavestno v svoja življenja vpel...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?